Skocz do zawartości

Garmin EDGE 530 / 830 / 1030plus

eathan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czyli nawet czujniki Meilan będą pracowały z edge 530 pytam ponieważ rozważam kupno właśnie edge lub wahoo elemnt bolt 

Opublikowano (edytowane)

Nie wiecie może czemu 530/830 są tak słabo dostępne w sieciowych marketach? 820/520 można spokojnie tam znaleźć. Zbliża się black friday i może będzie gdzieś w fajnej cenie, a mam jeszcze bony do Media Markt. Wiem że ta promocja to w naszym kraju śmiech, ale poluję na 530 bundle, a na razie cena to 1799 zł na eAzymut/Trigar. Widziałem na FB kod do Trigar ale to jakieś 30 zł zniżki wychodzi.

Znacie może sklep gdzie można dostać taniej :) ?

Edytowane przez Miko
Opublikowano

@Miko bo sprzedawcy garminów trzymają ceny. Nowe modele solidarnie kosztują tyle samo. Ciut taniej było w bikster jak mnie pamięć nie myli. Poza tym idź do sklepu stacjonarnego, pogadaj i uda się coś urwać ;)

Opublikowano (edytowane)

@eathan Dzięki. Na bikester już lepiej bo 1 679 zł. Poczekam chwilę i zobaczę czy będą jakiekolwiek wyprzedaże w większych sklepach. Najwyżej uderzę do jakiegoś mniejszego sprzedawcy, chociaż 3 letnia gwarancja na Azymucie kusi :) Sprzedałem Edge 810 żeby za czymś nowszym się rozejrzeć.

Edytowane przez Miko
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Dla zainteresowanych Promocja na Black Friday jest na Eazymut :).

Mapa Topo PL to z reguły + 100 zł do ceny. Jakby ktoś w późniejszym terminie szukał cen historycznych to będzie miał porównanie :)

Edge 820 899 zł (1 099 zł Bundle)

Edge 830 1 709 zł (1 849 zł Bundle)

Edge Explore 899 zł

Edge 520 plus 949 zł (1 199 zł Bundle)

Edge 530 1 348 zł (1 449 zł Bundle)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 21.11.2019 o 12:23, AdiX napisał:

czyli nawet czujniki Meilan będą pracowały z edge 530 pytam ponieważ rozważam kupno właśnie edge lub wahoo elemnt bolt 

Kupiłeś już coś?

Też stoję na rozdrożu, bolt czy 530...? Za Wahoo przemawia prostota, za Garminem fakt że ma wszystko. Tylko czy to mi będzie potrzebne, to już inna kwestia...

Opublikowano

Kupiłem 530 w sklepie https://selekt.online/ za 1200 z wysyłką wliczoną w cenę oczywiście. Cena była zrobiona na teoretycznie Black Friday, jak sprawdzałem na ceneno jaki mogę dostać rabat na zakup Garmina i okazało się że właśnie tak dostałem największy ale zazwyczaj to sklepy dają jakieś 30-50 zł rabatu 

Opublikowano
16 godzin temu, AdiX napisał:

Kupiłem 530 w sklepie https://selekt.online/ za 1200 z wysyłką wliczoną w cenę oczywiście. Cena była zrobiona na teoretycznie Black Friday, jak sprawdzałem na ceneno jaki mogę dostać rabat na zakup Garmina i okazało się że właśnie tak dostałem największy ale zazwyczaj to sklepy dają jakieś 30-50 zł rabatu 

Na bikeinn był za 1064 ale teraz cena wzrosła , bo właśnie sprawdzałem czy nadal jest tak niska. Może coś po świętach będzie taniej...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanko do posiadaczy 830-tki. Czy zdarzają się zawieszenia sprzetu? Podczas wczorajszej jazdy Garmin przestał reagować, po długim przytrzymaniu przycisku Power zrobił restart i było OK. Soft 5.10, najnowszy. 

Macie takie przypadki? 

Opublikowano
6 minut temu, JaW napisał:

Pytanko do posiadaczy 830-tki. Czy zdarzają się zawieszenia sprzetu? Podczas wczorajszej jazdy Garmin przestał reagować, po długim przytrzymaniu przycisku Power zrobił restart i było OK. Soft 5.10, najnowszy. 

Macie takie przypadki? 

Nie, u mnie tak się nie dzieje. Ten sam soft. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Używam 830 od czerwca Wykonałem w tym czasie 135 aktywności . Zawieszenie zdarzyło się 2 razy na jakiś wcześniejszych softach. Oprogramowanie aktualizuję na bieżąco.  Teraz od dłuższego czasu działa jak trzeba bez żadnych zawieszeń.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ten zwis zaniepokoił mnie bardzo dlatego, bo cały czas korzystam z radaru Varia. I wczoraj jadę sobie spokojnie, a tu wyprzedza mnie furgonetka, której nie mam na radarze... Szok. Bo do tej pory na radarze w duecie z Edge Explore mogłem polegać w 100%, a teraz - już sobie nie skręcę w lewo bez oglądania się za siebie. :(

Zastosuję się na razie do światłej rady: jeździć, obserwować. Zrobię też reset do ustawień fabrycznych. Zobaczymy. 

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy Garmin 830 nie ma problemu z obsługą czujników prędkość/kadencja firm trzecich? (mam Magene)

Opublikowano

Pardon, nie uściśliłem, to było pytanie rozpoznawcze, decyduję czy chcę dopłacić do Garmina względem Wahoo Roam. Jednak sporo korzystam z nawigacji też w ruchu miejskim a prowadzenie do adresu z poziomu licznika to jednak spora przewaga Garmina. Chciałbym  żeby przy Garminie te czujniki Magene działały bez problemu,  stąd pytanie (zawsze to oszczędność wobec wersji bundle)

Opublikowano
6 godzin temu, blackone napisał:

Chciałbym  żeby przy Garminie te czujniki Magene działały bez problemu,  stąd pytanie (zawsze to oszczędność wobec wersji bundle)

Bez obaw,Magene paruje się bez żadnego problemu. 

Opublikowano

Takie pytanie. Co prawda używam 1030, ale w pozostałych modelach pewnie jest podobnie.

Chodzi mi o statystyki. Czy w GC jest możliwość sprawdzenia jaki był dystans przejechanych pojazdów i Zjazdów?

Z góry dziękuję za informacje.

Opublikowano

Oczywiście. Osobno w każdej aktywności i raporty z danego okresu (ale to drugie już chyba tylko w wersji web)

Tapatalk'd

Opublikowano

W którym miejscu dla osobnej aktywności w GC to znaleźć?

U mnie pokazuje tylko wznios, ale dystansu nie ma.726c40d9bc285d7a5f27ea4d009111ba.jpg

Opublikowano

Dystansu podjazdów nie znajdziesz chyba w żadnej aplikacji. 

Opublikowano

Ktoś mówił o Stravie. Ale mam tam konto niepłatne i też nie mogę zlokalizować.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.01.2020 o 08:59, JaW napisał:

Macie takie przypadki? 

U mnie się kilka razy zawiesił przy wyłączaniu - był na ekranie znaczek Power Off i tak zostało aż zeszła bateria do 0...

Edytowane przez jaro0011