leszcz Opublikowano 29 Lutego 2020 Opublikowano 29 Lutego 2020 Pod każdą inną taśmą toczy się podobne życie. Jak będzie trzymać mlekostan to bym nie ruszał.
Ares Opublikowano 29 Lutego 2020 Opublikowano 29 Lutego 2020 Nic strasznego tu nie widzę. Sam spaprałem gorzej kilka obręczy a nawet nalepiałem 2-gą warstwę taśmy i się jeżdzi.
zuczek222 Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) Przetestowałem różne taśmy, najlepsza jest https://allegro.pl/oferta/czarna-gorilla-tape-9-m-tasma-supermocna-gaffer-8232597288 Świetnie trzyma i łatwo się ją klei bo jest elastyczna w przeciwieństwie do dedykowanych. Edytowane 3 Marca 2020 przez zuczek222 1
Bujak Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Tez używam taśmy na podkładzie z tkaniny czarnej, albo srebrnej.
Yare Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Niestety pierwsza próba średnio wyszła. Sama opona uszczelniona w moment lecz powietrze ucieka przez nyple. Nie jakoś ekspresowo lecz w 5 minut zostaje niecały 1 bar. Użyłem taśmy Trezado 26 mm na obręczy 25mm - jedyna dostępna od ręki w sklepie. Sam proces nakładania taśmy nieprzyjemny - bardzo sztywna, ciężko dopasować do obręczy. Jest sens zalewać mlekiem?
leszcz Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 11 minut temu, Yare napisał: Niestety pierwsza próba średnio wyszła. Sama opona uszczelniona w moment lecz powietrze ucieka przez nyple. Nie jakoś ekspresowo lecz w 5 minut zostaje niecały 1 bar. Użyłem taśmy Trezado 26 mm na obręczy 25mm - jedyna dostępna od ręki w sklepie. Sam proces nakładania taśmy nieprzyjemny - bardzo sztywna, ciężko dopasować do obręczy. Jest sens zalewać mlekiem? Jeśli nyplami to nie ma sensu. Jednak upewniłbym się że tamtędy. Zrób pianę ludwikiem i sprawdź. Masz foto obręczy z taśmą? Czy odtłuściłeś obręcz przed naklejeniem taśmy?
Yare Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Piana pokazuję bąble na wszystkich nyplach równiutko. Dwukrotnie odtłuszczałem lecz jak wspominałem taśma jest bardzo mało elastyczna. Zdejmę oponę za chwilę to i zdjęcie wrzucę.
wojtek.k Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 51 minut temu, Yare napisał: Użyłem taśmy Trezado 26 mm na obręczy 25mm - jedyna dostępna od ręki w sklepie. Używałem tej taśmy. Trzeba się trochę przyłożyć przy jej zakładaniu właśnie ze względu na to, że twarda. Ale nie miałem większych problemów z uszczelnieniem. Nałożyłem dwie warstwy taśmy i trzyma.
cepelia Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Mnie się udało uszczelnić koło dopiero po tym jak do założonej taśmy wsadziłem dętkę i tydzień jeździłem. Potem miałem chwile czasu i spróbowałem jeszcze raz nalać mleko i trzyma, ale nie poleciłbym nikomu produktów trezado.
Bujak Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Nie zalewajOj, nie widziałem, że już tyle odpowiedzi. Spóźniłem się
Gość Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Taśma to totalne dno jest strasznie sztywnaJa kupowałem na aliexpress i powiem że za cenę kilku złoty jest dużo lepsza
zuczek222 Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Kup Gorille z przesyłką 25 zł na dwa koła i masz spokój.
Yare Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Drugie koło zacząłem od warstwy zwykłej taśmy izolacyjnej i dopiero Trezado - efekt o wiele lepszy. Do 2.8 bara lekko powietrze ucieka na styku opony z obręczą poza tym szczelne. W pierwszym dokręciłem wentyl i lekka poprawa. Gorillę zamówię. Dzięki za rady. Pochwalę się jaki wynik końcowy mi z tego wyjdzie o7.
Ares Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 No bardzo ładnie wyszło. Jak się chce to się zrobi a nie narzeka na taśmy. Dodatkowo już tu jeden z kolegów wspomniał o dociśnięciu dętką. Zawsze tak robię przez 24 godz i to efekt wtórny bo pierwotny to "rozłożenie" się opony na obręczy. Mleko dopiero na końcu.
cepelia Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Kolega który o tym wspomniał, przy układaniu taśmy stracił nadzieję i powiedział sobie w myślach „a w duipe z tym” i założył dętkę... ale mu to nie pozwalało spać, i w kolejny weekend postanowił sprawdzić jeszcze raz... ale zdania o taśmie nie zmienił...
Yare Opublikowano 19 Marca 2020 Opublikowano 19 Marca 2020 Odtubienie można nazwać sukcesem. Trochę mnie taśma TREZADO przetestowała ale w końcu wszystko działa. Po 40 km wszystko pięknie. Jedna przygoda w domu - za dużo dobiłem ciśnienia szykując się i sporo powietrza uciekło. Nieszczelność na gumowym wydruku na bocznej ściance. Wystarczyło pokręcić kołem i gotowe - nauczka żeby tydzień zastany rower chociaż odrobinę zakręcić i dać mleku szanse ;]
Mar24 Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 (edytowane) Witam otóż z braku zajęć przez przerwę w pracy postanowiłem ze przygotuje swój rower na sezon i przerobie opony na Tubeless Mam kilka pytań na ten temat Posiadam Specialized Chisel Expert 2x 2018 W którym są Opony:Fast Trak, GRIPTON compound, 2Bliss Ready i Obręcze:Specialized aluminiowe 29, 25mm wewnętrzna średnica Z tego co wyczytałem warto wsiąść taśmę 2-3mm szerszą niż obręcz lecz po sprawdzeniu oferty taśm najlepiej wychodzi GORILLA TAPE lecz ona ma 25mm czy to wystarczy ? Druga sprawa to jakie najlepiej wybrać mleko na pierwszą przygodę z Tubeless? Dużo pozytywnych opinii na temat Stansa znalazłem Czy jest jakiś sklep internetowy w którym zakupie wszystkie potrzebne rzeczy ?(taśma,wentyle,mleko) Edytowane 23 Marca 2020 przez Mar24
CoolBreeze Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 @Mar24, ja do siebie na obręcz 25mm wybrałem taśmę Stans No Tubes 27mm. Gorillę (25,4mm) też mam na warsztacie - w razie "W" Mleko, którego używam to Schwalbe Doc Blue -> Stans pod inną marką. U mnie ten zestaw spisał i spisuje się bardzo dobrze.
Mar24 Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Właśnie rozebrałem koło okazało się że już są zaklejone To zostało mleko i wentyle co polecacie z allegro ?
lukaszzsch Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Zobacz ofertę: STANS NO TUBES mleczko uszczelniacz do opon 473ml https://allegro.pl/oferta/stans-no-tubes-mleczko-uszczelniacz-do-opon-473ml-8304291432?utm_medium=app_share&utm_source=facebookZobacz ofertę: Wentyle/zawory presta Tubeless do kół UST PARA https://allegro.pl/oferta/wentyle-zawory-presta-tubeless-do-kol-ust-para-8098250722?utm_medium=app_share&utm_source=facebookLiścik dostaniesz gratis:)Jam jesteś z Łodzi to możemy wziąć duze mleko na pół.
leszcz Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Bezpieczniej stożkowe - klinują się równo w otworze obręczy. Tym płaskim bym nie ufał. https://pl.aliexpress.com/item/32954750758.html
Mar24 Opublikowano 23 Marca 2020 Opublikowano 23 Marca 2020 Już zamówione SCHWALBE DOC BLUE i zawory Czerwone trezado stożkowe zobaczymy jak to sie będzie spisywać
Rekomendowane odpowiedzi