M.C Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 W sklepie mówili że jak chce sobie fotki porobić to mogę pożyczyć stojak Nie taki czarnuch, strasznie ciekawy ten kolor jest.
SnikerS Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) 12 godzin temu, Eddek napisał: Zgadza się, ale nie zakładam, że będę pić z 1.5L butelki w trakcie jazdy, raczej na postoju, a tam już nie ma większego problemu, żeby wyjąć butelkę z tego uchwytu. A to butelka 1.5L nie mieści wam się do zwykłych koszyków? 🧐 Odwrotnie wkładam i wszystko siedzi. Może to zasługa moich wspaniałych koszyków SKS Topcage, używam ich już chyba z 5 lat, przekładam z roweru do roweru, w 4 z kolei rowerze mam je zamontowane 😆 Niezniszczalne i niezawodne, bidony, termosy, butelki... Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez SnikerS 2
GrochowaMTB Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Mam wagę i zasięg tego gravela elektrycznego Ridleya. A więc waga... uwaga: 14 kg. Zasięg 50 km gwarantowany. Nieźle! Na dobrą sprawę przy tej wadze można prądem wspomagać się głównie pod wzniesienia.
Andrzej Sawicki Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) 14 kg to ma mój MTB full z wszystkim, co tylko mogę mu zamontować... Zasięg 50 km gwarantują ogólnie, czy tylko po płaskim? Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez Andrzej Sawicki
GrochowaMTB Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2019 29 minut temu, Andrzej Sawicki napisał: 14 kg to ma mój MTB full z wszystkim, co tylko mogę mu zamontować... Zasięg 50 km gwarantują ogólnie, czy tylko po płaskim? No ok, ale MTB w opcji elektrycznej waży ok 20 kilo wzwyż! 14 kilo to dużo jak na rower szosowy, to fakt, ale to mało jak na rower elektryczny. Myślę, że te 50 kilometrów to w cyklu mieszanym. Przy tej wadze myślę, że po płaskim można sobie odpuścić wspomaganie, rower przy aerodynamicznej pozycji i cienkiej oponie spokojnie utrzyma przyzwoitą prędkość. Zresztą to dalej mniej niż przeciętny rower trekingowy bez wspomagania elektrycznego. Ja widzę w tym sens. Dla mnie fajny sprzęt. Dzisiaj oczywiście tego nie potrzebuję, ale tak jak pisałem to za jakiś czas myślę, że będzie można o tym pomyśleć.
GrochowaMTB Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Kawa na pałacowym ogrodzie 🙂 2
Fimala Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Dzisiaj dojechał do mnie śpiwór który brałem specjalnie brałem pod kątem bikepackingu. Cumulus Lite Line 200. 495g wagi , puch hydrofobowy.
GrochowaMTB Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2019 1 minutę temu, Fimala napisał: Dzisiaj dojechał do mnie śpiwór który brałem specjalnie brałem pod kątem bikepackingu. Cumulus Lite Line 200. 495g wagi , puch hydrofobowy. Ja planuję natomiast rozkminić temat naczyń i palnika. Fajnie sobie zrobić kawy gdzieś na górskiej polanie, na odludziu Mam już młynek ręczny od Hario
cgrav Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 @GrochowaMTB jaka maszyna stoi obok Marina ?
Fimala Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 1 minutę temu, cgrav napisał: @GrochowaMTB jaka maszyna stoi obok Marina ? Sequoia Elite 5 minut temu, GrochowaMTB napisał: Ja planuję natomiast rozkminić temat naczyń i palnika. Fajnie sobie zrobić kawy gdzieś na górskiej polanie, na odludziu Mam już młynek ręczny od Hario Noo to jest dobra rzecz. Ja natomiast powoli kompletuje całe spanie. Jeszcze hamak, tarp i bedzie komplet. Całe spanie powinno mi się zmieścić w torbę na kierownice. 1
GrochowaMTB Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2019 6 minut temu, cgrav napisał: @GrochowaMTB jaka maszyna stoi obok Marina ? Specialized Sequoia. Świetny rower. 1
GrochowaMTB Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Takie cudo na fejs pokazał Marin. Napęd to skromne 1x9 czyli nie ma mowy o zabawie w kadencję i w górach lekko nie będzie. Rower czysto rozrywkowy lub turystyczny. Aaaa... i koła 27,5 z całkiem sporym balonem. Czyli do szwendania się po ciężkim terenie. Cena podobno ma być mocno atrakcyjna. Ja kupuję taką koncepcję! Na pohybel tanim góralom za 2,5 tysiaka! Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez GrochowaMTB 2
Fimala Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 47 minut temu, GrochowaMTB napisał: Takie cudo na fejs pokazał Marin. Napęd to skromne 1x9 czyli nie ma mowy o zabawie w kadencję i w górach lekko nie będzie. Rower czysto rozrywkowy lub turystyczny. Aaaa... i koła 27,5 z całkiem sporym balonem. Czyli do szwendania się po ciężkim terenie. Cena podobno ma być mocno atrakcyjna. Ja kupuję taką koncepcję! Na pohybel tanim góralom za 2,5 tysiaka! Podobno to dopiero zajawka na 2020 rok. Info prosto od polskiego Marina. Cena jeszcze nie znana. Ale to nie zmienia faktu, że to super entry level. Myśle, że będzie tańszy lub w podobnej cenie co Romet Aspre i szczerze wolałbym chyba Marina.
GrochowaMTB Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2019 7 minut temu, Fimala napisał: Podobno to dopiero zajawka na 2020 rok. Info prosto od polskiego Marina. Cena jeszcze nie znana. Ale to nie zmienia faktu, że to super entry level. Myśle, że będzie tańszy lub w podobnej cenie co Romet Aspre i szczerze wolałbym chyba Marina. Pewnie, że wolał bym tego Marina zamiast Rometa - mimo pewnych ułomności tego napędu. Romet obecnie rysuje mi się jako jakaś szemrana firma konfekcjonująca przypadkowe niedopracowane chińskie produkty. Jak można zrobić rower w którym zahacza się butem o tylne widełki? Mega fakap.
Eddek Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Ok, to ja standardowo dodam, że brzydal
Fimala Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 2 minuty temu, Eddek napisał: Ok, to ja standardowo dodam, że brzydal Piekny Jeszcze ten rudy ❤️ Prawie jak Awol Rust 1
Andrzej Sawicki Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 1x9 to nie są "pewne ułomności", tylko rower jawnie do płaskiego miasta. Nie pojedzie ani w góry, ani szczególnie wydajnie (tzn. nie szybko w dłuższych trasach).
M.C Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Pierwsze jazdy po offroadzie przeszły pomyślnie. Najlepsze że po zjechaniu na asfalt zabawa trwała dalej 3
Fimala Opublikowano 13 Kwietnia 2019 Opublikowano 13 Kwietnia 2019 16 godzin temu, M.C napisał: Pierwsze jazdy po offroadzie przeszły pomyślnie. Najlepsze że po zjechaniu na asfalt zabawa trwała dalej O to właśnie w gravelu chodzi 👌👌 2
M.C Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Wstępnie przymierzyłem torbę. W 10L spakuje wszystko, jedynie problem jest z zamocowaniem żeby nie bujało torbą na boki i w pracy ogarnąć jakiś plecak żeby było łatwo przenosić. Myślę że po świętach zacznę z tym jeździć, a plecak całkowicie zlikwiduję.
Fimala Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 W dniu 12.04.2019 o 16:04, GrochowaMTB napisał: Takie cudo na fejs pokazał Marin. Napęd to skromne 1x9 czyli nie ma mowy o zabawie w kadencję i w górach lekko nie będzie. Rower czysto rozrywkowy lub turystyczny. Aaaa... i koła 27,5 z całkiem sporym balonem. Czyli do szwendania się po ciężkim terenie. Cena podobno ma być mocno atrakcyjna. Ja kupuję taką koncepcję! Na pohybel tanim góralom za 2,5 tysiaka! Cena ma wynosić 850 dolków 13 godzin temu, M.C napisał: Wstępnie przymierzyłem torbę. W 10L spakuje wszystko, jedynie problem jest z zamocowaniem żeby nie bujało torbą na boki i w pracy ogarnąć jakiś plecak żeby było łatwo przenosić. Myślę że po świętach zacznę z tym jeździć, a plecak całkowicie zlikwiduję. Bujania całkowicie nie zniwelujesz, ale polecam dać najcięższe rzeczy na samo dno torby. Paski ponaciągać w opór i będzie elegancko.
GrochowaMTB Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 15 Kwietnia 2019 14 godzin temu, M.C napisał: Wstępnie przymierzyłem torbę. W 10L spakuje wszystko, jedynie problem jest z zamocowaniem żeby nie bujało torbą na boki i w pracy ogarnąć jakiś plecak żeby było łatwo przenosić. Myślę że po świętach zacznę z tym jeździć, a plecak całkowicie zlikwiduję. Powiem Ci, że ja ostatnio mało wożę w dużej torbie na tyle. Rzadko ją zakładam. Staram się włożyć najcięższe rzeczy w ramę i też na przedni widelec w koszyki. Ale nie wiem czy masz u siebie montaże na przednim widelcu. Torba na tył dopiero jak brakuje mi miejsca już wszędzie indziej. Rower przy załadowaniu framepacka i worków na widelcu bardzo fajnie się prowadzi, stabilnie, nic nie buja właśnie jak tak się porozkłada ciężar. Właśnie czekam na dostawę toreb od Restrapa to wrzucę zdjęcia upchanego roweru. 1
M.C Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 14 minut temu, GrochowaMTB napisał: Powiem Ci, że ja ostatnio mało wożę w dużej torbie na tyle. Rzadko ją zakładam. Staram się włożyć najcięższe rzeczy w ramę i też na przedni widelec w koszyki. Ale nie wiem czy masz u siebie montaże na przednim widelcu. Torba na tył dopiero jak brakuje mi miejsca już wszędzie indziej. Rower przy załadowaniu framepacka i worków na widelcu bardzo fajnie się prowadzi, stabilnie, nic nie buja właśnie jak tak się porozkłada ciężar. Właśnie czekam na dostawę toreb od Restrapa to wrzucę zdjęcia upchanego roweru. Niestety, ale na widelcu nie mam żadnych mocowań. Lunch box i koszulkę (raz na jakiś czas spodnie) muszę przewieźć. Wszystko inne mógłbym upakować w sztucznym bidonie na narzędzia. Pobawię się po świętach i zobaczymy co z tego wyjdzie Na razie jestem po mocowaniu błotników SKS Bluemels 53mm i weszły.
Fimala Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 U mnie na dojazdy do pracy wygląda to tak:
Rekomendowane odpowiedzi