macko1 Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 Canyona możesz zwrócić w ciągu 30 dni, który może posiadać ślady użytkowania, nie wiem jak to jest w przypadku Rose 1
Chudini Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 4 godziny temu, macko1 napisał: Canyona możesz zwrócić w ciągu 30 dni, który może posiadać ślady użytkowania, nie wiem jak to jest w przypadku Rose Kto pokrywa koszt przesyłki? zakładam, że tego nie zwracają więc z ~500zł w plecy przy zwrocie
nctrns Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 (edytowane) @Antyszprycha jak to było ze zwrotem? edit: Edytowane 13 Października 2018 przez nctrns
macko1 Opublikowano 13 Października 2018 Opublikowano 13 Października 2018 Koszty przesyłki i opakowania to 200 zł a nie 500 zł i mi się wydaje że zwracają całą kwotę, ale zawsze można do nich napisać i się dowiedzieć.
Chudini Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 13 godzin temu, macko1 napisał: Koszty przesyłki i opakowania to 200 zł a nie 500 zł i mi się wydaje że zwracają całą kwotę, ale zawsze można do nich napisać i się dowiedzieć. Racja, koszt opakowania wynosi 70zł, a koszt dostawy 130zł, czyli jakby odesłać chciał i pokrywałbym koszty 2x dostawy to 260zł bym stracił. Więc jest spoko. Ogólnie zdecydowany jestem na Canyon'a, choć Rose też jest świetny.
Rosebikes Opublikowano 14 Października 2018 Opublikowano 14 Października 2018 W dniu 13 października 2018 o 12:00, macko1 napisał: Canyona możesz zwrócić w ciągu 30 dni, który może posiadać ślady użytkowania, nie wiem jak to jest w przypadku Rose Rose też można zwrócić do 30 dni.
procop Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 Jestem na tym samym etapie. Uzasadnij kolego Chudini czemu wybrałeś Canona. Cena dokładnie taka sama. Osprzęt też.w tej chwili można też kupić za niedużo większe pieniądze Giganta karbonowego.
Chudini Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 5 minut temu, procop napisał: Jestem na tym samym etapie. Uzasadnij kolego Chudini czemu wybrałeś Canona. Cena dokładnie taka sama. Osprzęt też.w tej chwili można też kupić za niedużo większe pieniądze Giganta karbonowego. Co do karbonu to po prostu chce wytrzymalszy rower dlatego biorę Alu, bo waga karbonowych nie różni się zbytnio w tej półce cenowej. Czemu Canyon a nie Rose? Są niemal identyczne. Podobno w Canyonie wygodniejsza pozycja, rama wygodniejsza i firma polecana + support bsa łatwiejszy w serwisie. Chciałem dobrą ramę i widelec. Rose przekłamuje co do wagi, wiem że rozmiar ramy ma znaczenie i każda może się różnić od siebie o te 5procent, ale czytalem opinie że jest dużo większa różnica. Ale z drugiej strony Rose ma świetnie cieniowaną ramę i piękne malowanie. Jednak bliżej mi do Canyona ze względu na ramę podobno wygodniejszą. Mega dużo zadowolonych opinii czytałem z Canyona endurace wiec wybrałem jego. Różnica jest bardzo mała, wybrałem ten który po prostu bardziej mi się podoba. Pod koniec miesiąca ma dojść rower.
procop Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 Zastanawiam się nad wytrzymałością alu i karbonu. Canyon daję gwarancję do 120 kg na rowery szosowe. Na stronie Rose nie znalazłem takiej informacji. Giant daję na szosówki karboowe 130 kg. Teoretycznie Karbon jest mocniejszy. A mam problem ze swoają wagą ok 120 :) Poza tym czy gdzieś można na żywo obejrzeć rowery? Gianta jest w cholerę. Rose jest w Bocholt, też nie problem dla mnie choć tam fachowców do techniki rowerowej jak na lekarstwo, sami sprzedawcy którzy rozmiar ramy dobierają tylko według wzrostu. Ale gdzie znaleźć Canyona pojęcia nie mam.
Rosebikes Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 Problemem nie jest wytrzymałość ramy tylko kół. Rowery ROSE można zobaczyć we Wrocławiu. Fachowcy od techniki rowerowej są w Bocholt od dobrych 30 lat z okładem.
procop Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 17 minut temu, Rosebikes napisał: Problemem nie jest wytrzymałość ramy tylko kół. Rowery ROSE można zobaczyć we Wrocławiu. Fachowcy od techniki rowerowej są w Bocholt od dobrych 30 lat z okładem. Widocznie miałem pecha ostatnio w Bocholt. Czasem ma się pecha :)
Łukasz_P Opublikowano 15 Października 2018 Opublikowano 15 Października 2018 49 minut temu, Rosebikes napisał: Problemem nie jest wytrzymałość ramy tylko kół. Rowery ROSE można zobaczyć we Wrocławiu. Fachowcy od techniki rowerowej są w Bocholt od dobrych 30 lat z okładem. Gdzie we Wrocławiu?
Chudini Opublikowano 16 Października 2018 Opublikowano 16 Października 2018 8 godzin temu, procop napisał: Zastanawiam się nad wytrzymałością alu i karbonu. Canyon daję gwarancję do 120 kg na rowery szosowe. Na stronie Rose nie znalazłem takiej informacji. Giant daję na szosówki karboowe 130 kg. Teoretycznie Karbon jest mocniejszy. A mam problem ze swoają wagą ok 120 Poza tym czy gdzieś można na żywo obejrzeć rowery? Gianta jest w cholerę. Rose jest w Bocholt, też nie problem dla mnie choć tam fachowców do techniki rowerowej jak na lekarstwo, sami sprzedawcy którzy rozmiar ramy dobierają tylko według wzrostu. Ale gdzie znaleźć Canyona pojęcia nie mam. Karbon jest mega mocny, ale mniej wytrzymały na punktowe uderzenia, kiedy może po prostu pęknąć. Co do wagi bym się mniej przejmował czy wytrzyma jeśli jesteś w granicy nawet górnej.
Rosebikes Opublikowano 17 Października 2018 Opublikowano 17 Października 2018 W dniu 15 października 2018 o 23:44, Łukasz_P napisał: Gdzie we Wrocławiu? Na Krzykach
ObiWanSymbian Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 W dniu 17.10.2018 o 20:46, Rosebikes napisał: Na Krzykach W innym wątku pisałeś, że szykujecie wkrótce niespodziankę dotyczącą modeli Rose SL. Twoja wypowiedź dotyczyła możliwości montowania w tych rowerach opon 28c przy hamulcach szczękowych. Czy dobrze to zrozumiałem? Czy coś się zmieniło w tym zakresie?
Rosebikes Opublikowano 19 Października 2018 Opublikowano 19 Października 2018 5 godzin temu, ObiWanSymbian napisał: W innym wątku pisałeś, że szykujecie wkrótce niespodziankę dotyczącą modeli Rose SL. Twoja wypowiedź dotyczyła możliwości montowania w tych rowerach opon 28c przy hamulcach szczękowych. Czy dobrze to zrozumiałem? Czy coś się zmieniło w tym zakresie? Były takie plany, ale na razie rama nie różni się od zeszłorocznej. Tj mieści 25 mm przy wersji z hamulcami szczękowymi (realnie 27 mają opony Continental 25 mm) oraz do 28 mm przy wersji z tarczówkami. 1
amalu Opublikowano 25 Października 2018 Opublikowano 25 Października 2018 Poczekaj jeszcze troche i kup w okresie zimowym, rowery leca troche z ceny, mozna troche zaoszczedzic :). Mnie sie udalo kupic https://rower.com.pl/fuji-roubaix-1-3-le-870528?cPath=6_699_854& za 3700zl.
Kamil Nowak Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) Shimano szajbajki. Mam pytanie który rower wybrać na pierwszą szosę? Rower ma służyć do uzupełnienia treningów mtb oraz do dłuższych wycieczek. Oto moje propozycje: -https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-szosowe-wyczynowe/domane/domane-alr/domane-alr-3/p/21553/?colorCode=red -https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-szosowe/rowery-szosowe-wyczynowe/domane/domane-al/domane-al-4/p/23527/?colorCode=grey -https://www.canyon.com/pl/road/endurace/2019/endurace-al-7-0.html -https://www.rosebikes.pl/rose-pro-sl-105-2672333 Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 29 Października 2018 przez Kamil Nowak
IOO Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Trek to trochę szaleje z cenami, 5k za rower na sora. Do czego ma Ci służyć ten rower? Z tych co podałeś to trek jest raczej komfortowy, rose to bardziej race, a Canyon to coś pośrodku.
SzpiceR Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 1. Rower za 5k z osprzętem jaki możesz mieć za 2,5k. Odpowiedz sobie sam 2. jw. Trek to najbardziej overpriced marka z tych "popularnych" 3. Canyon bardzo spoko, fajny stosunek cena/jakość 4. Rose tak samo spoko. Pozycja bardziej sportowa niż w canyon'ie no i nowa 105 (nie wiem jak jest w al 7)
Luki Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) Trek rzeczywiście słabo wypada pod względem cenowym. Ale prawda jest taka, że na Canyonie nic już nie urwie a Treka bym celował katalogowo ok. 6k bo do 5k da się zjechać wtedy z ceną. Wtedy Treka na 105 spokojnie kupi. Edytowane 28 Października 2018 przez Luki
SzpiceR Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 (edytowane) Na dobrerowery jest jakiś za 5200-300 bodajże. Nie zmienia to jednak faktu, że i tak wziąłbym rose, w drugiej kolejności canyon'a. Osobiście uważam, że takie "przeceny" pokazują tylko, jak dużą marżę ma producent i o ile jego produkty są za drogie. Kolejny przykład, auta, idziesz do salonu vw i na starcie masz kilka tys upustu na każdy model a w takiej maździe nawet wyprzedaży rocznika brak Ew. możesz poszukać czegoś w uk Edytowane 28 Października 2018 przez SzpiceR
Rosebikes Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 Komu nie jest potrzebna 105-tka może poczekać na ROSE PRO SL na Tiagrze - wejdzie do sprzedaży pod koniec listopada, cena ok 950 euro za wersję męską. 1
Antyszprycha Opublikowano 28 Października 2018 Opublikowano 28 Października 2018 28 minut temu, SzpiceR napisał: Na dobrerowery jest jakiś za 5200-300 bodajże. Nie zmienia to jednak faktu, że i tak wziąłbym rose, w drugiej kolejności canyon'a. Osobiście uważam, że takie "przeceny" pokazują tylko, jak dużą marżę ma producent i o ile jego produkty są za drogie. Kolejny przykład, auta, idziesz do salonu vw i na starcie masz kilka tys upustu na każdy model a w takiej maździe nawet wyprzedaży rocznika brak Ew. możesz poszukać czegoś w uk Bo mazda ma stale ceny cały rok i żaden salon nie udziela nawet rabatu kwotowego (ew. % na akcesoria i dodatki). Druga sprawa jest taka, że Mazda kosztuje realnie tyle ile powinien kosztować samochód w danj klasie zaś VW ma ceny dużo wyższe przy tej samej wersji wyposażenia więc odpowiedz już masz Wracając do tematu jednośladów to również uważam, że ceny pewnych rowerów są przesadzone i płąci się w szczególności za markę, Wspominałem już kilkukrotnie, że polecam rowery z mojego rodzimego miasta (jeśli ktoś lubi włoską manu) rowerszosowy.pl 29 minut temu, Rosebikes napisał: Komu nie jest potrzebna 105-tka może poczekać na ROSE PRO SL na Tiagrze - wejdzie do sprzedaży pod koniec listopada, cena ok 950 euro za wersję męską. Poczekałbym z tymi prognozami, ostatnio jedna z nich Wam nie wyszła tak więc najpierw niech będzie to PRO SL na Tiagrze to wtedy można polecać..
macko1 Opublikowano 30 Października 2018 Opublikowano 30 Października 2018 Pozwolę się podpiąć pod ten temat gdyż również zastanawiam się pomiędzy Rose a Canyonem. Ma to być moja pierwsza szosa. Przeglądając strony trafiłem na http://kupszose.pl/produkt/look-566-2/. Pytanie czy warto kupować taki kilkuletni sprzęt , oraz czy ufać tym wszystkim handlarzom rowerowym?
Rekomendowane odpowiedzi