Skocz do zawartości

3. Szosa / rower szosowy za około 3000 - 3999 zł.

regis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy czym jest dla Ciebie "lepsze". Jeśli rower jest za mały to trzeba go zmienić i już. Zawsze jest też opcja kupna taniego frameset'u typu apex i wrzucenie w niego swoich gratów

caad10 jest bodajże na 105 5600 10s więc jedynym logicznym postępem jest 11s. Z budżetem 3500 poprzebierasz w używkach ale o nowy rower nie będzie łatwo.

Na dzień dzisiejszy masz tribana 540, który wygląda jak wygląda i pełnej grupy nie ma https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-540-id_8377756.html

Możesz też poczekać na przyszłoroczny model https://www.decathlon.it/bici-da-corsa-triban-rc-520-id_8502389.html

Jeśli triban odpada to do nowego sprzętu od "uznanego" producenta trzeba będzie dorzucić, te 5k wypadałoby mieć

Opublikowano

3500 starczy na nową grupę 105 i jakieś całkiem fajne koła. Może w te mańkę? Ja tam np. lubię polepszać rowery, to jak ulepszanie w Diablo II :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Lubię to! 1
Opublikowano

Tylko On te 3,5k będzie miał jak sprzeda obecny rower, o ile dobrze rozumiem. 

Opublikowano

Uuuuu.. Primo, jak sprzeda za te kasę.. Dwa, to mu Triban 540 pozostaje (i jak za resztę kasy kapcie wymieni, to będzie obłędnie git).

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
16 minut temu, cieq napisał:

Zamówiłem w piątek Krossa Vento 4.0 2018 :)

Będzie Pan zadowolony. Ja mam 2017, ale wersja 2018 różni się tylko siodełkiem chyba.

• Lubię to! 1
Opublikowano
2 minuty temu, WojtekWojtek napisał:

Będzie Pan zadowolony.

A już miałem napisać to samo :D

Opublikowano

Faktycznie taka tragedia z tym siodłem i trzeba od razu zmieniać? Siodło firmowane przez Krossa, ale w specyfikacji napisane Selle Royal.

Opublikowano

Ja mam te, ktore bylo fabrycznie. I jakos nie narzekam. Nie zmienilem. 

Moze to nawet sa te same siodelka, tylko inaczej opisane w specyfikacji? Mam na mysli wersje 2018 i 2017.

Opublikowano (edytowane)

Spoko, w takim razie potestuję. Miałem brać Tribana 540, ale znalazłem dobrą cenę na Krossa (3 000 zł i raty 0%). Jako sprzęt na pierwszą szosę ma dobre opinie, osprzęt też w porządku, zobaczymy :)

Edytowane przez cieq
Opublikowano
2 godziny temu, cieq napisał:

Miałem brać Tribana 540, ale znalazłem dobrą cenę na Krossa 

Dziwi mnie Twoja decyzja, nie dlatego, że któryś z tych rowerów uważam za lepszy bo tak nie jest, ale uważam, że to całkiem inne rowery, różnią się geometrią, odczuciami z jazdy i koncepcją producenta. Przymierzałeś te rowery, czy to decyzja bardziej chybił-trafił? 

Opublikowano (edytowane)
23 godziny temu, SzpiceR napisał:

Zależy czym jest dla Ciebie "lepsze". Jeśli rower jest za mały to trzeba go zmienić i już. Zawsze jest też opcja kupna taniego frameset'u typu apex i wrzucenie w niego swoich gratów

caad10 jest bodajże na 105 5600 10s więc jedynym logicznym postępem jest 11s. Z budżetem 3500 poprzebierasz w używkach ale o nowy rower nie będzie łatwo.

Na dzień dzisiejszy masz tribana 540, który wygląda jak wygląda i pełnej grupy nie ma https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-540-id_8377756.html

Możesz też poczekać na przyszłoroczny model https://www.decathlon.it/bici-da-corsa-triban-rc-520-id_8502389.html

Jeśli triban odpada to do nowego sprzętu od "uznanego" producenta trzeba będzie dorzucić, te 5k wypadałoby mieć

Nie chce kupić nowego roweru , myślałem o czymś typu ... no nie wiem , używany ridley noah itp, itd. w każdym razie rozchodzi się o to czy opłacalna jest taka wymiana ? no bo wiesz zawsze moge kupić dłuższy mostek po prostu , ale jest u mnie chęć zmiany

Edytowane przez ViGor
Opublikowano

Weź pod uwagę, co się tyczy nie tylko rowerów, że wymienisz swój sprawdzony sprzęt, na jakąś niewiadomą na podobnym poziomie. Ale doskonale Cię rozumiem jak to jest mieć chęć zmiany :-). Aczkolwiek jak już zmieniać, to na coś, nad czym nie będziesz musiał się zastanawiać. 

Opublikowano

wiesz , mając 15 lat nie mam zbyt dużego budżetu , moge dołożyc do tego maks 2 stówki , i jeszcze jedno pytanko , CAD 10 spokojnie opchne za te 3500 ?

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ViGor napisał:

CAD 10 spokojnie opchne za te 3500 ?

Nie ma szans. Jeśli jest w oryginale to na więcej niż 3k nie licz. Bardziej celowałbym w okolice 2700 przy popularnych rozmiarach 54/56, jeśli masz mniejszy lub większy rower to cena też będzie niższa

Do tego sezon się kończy, ofert sprzedaży coraz więcej więc ceny pójdą w dół

Edytowane przez SzpiceR
Opublikowano (edytowane)

Przymierzałem Tribana 540 w rozmiarze M i Krossa Vento 4.0 w rozmiarze L (tylko taki znalazłem na miejscu). Na Tribanie zrobiłem parę kółek po sklepie a na Vento parę kółek przed sklepem. Vento w L-ce ze 2 cm za długi.

Edytowane przez cieq
Opublikowano

Również mam vento 4 i jak najbardziej polecam.Tiagra działa bardzo fajnie,rower jak na szosę bardzo wygodny,prowadzi się super,również w trakcie wchodzenia szybko w zakrętach.Siodełko daje radę,a robiłem jednorazowo po 140 km.Jak na razie nie mogę na nic narzekać.

Opublikowano
Godzinę temu, cieq napisał:

Vento w L-ce ze 2 cm za długi.

Ile masz wzrostu i jaką nogę?

Opublikowano (edytowane)

175 cm a noga 84 cm. Mostek w M-ce jest 100 mm, tutaj będzie można ew. skorygować delikatnie.

Edytowane przez cieq
Opublikowano
1 minutę temu, cieq napisał:

175 cm a noga 84 cm

L będzie za duza,ja mam 177 cm i brałem M i rozmiar jest idealny.

Opublikowano

Ja mam 180cm i nogę 84cm. Wziąłem M. L był za duży.

Opublikowano

Nie miałem możliwości przejechania się na S-ce, ale patrząc na cyferki mogła by być ciut za mała.

Opublikowano (edytowane)
21 godzin temu, SzpiceR napisał:

Nie ma szans. Jeśli jest w oryginale to na więcej niż 3k nie licz. Bardziej celowałbym w okolice 2700 przy popularnych rozmiarach 54/56, jeśli masz mniejszy lub większy rower to cena też będzie niższa

Do tego sezon się kończy, ofert sprzedaży coraz więcej więc ceny pójdą w dół

Nie wiem czym to się rózni ( ale raczej tylko lakierem) ale ja mam te czarną wersje , i nic nie przerebiałem osprzętu ,mostku itp

Ale to już mniejsza o to , załóżmy że sprzedam go za te 2800 , dołożę 200 zł , to za te 3k znajdę coś przyzwoitego ?

Edytowane przez ViGor
Opublikowano
21 minut temu, ViGor napisał:

Ale to już mniejsza o to , załóżmy że sprzedam go za te 2800 , dołożę 200 zł , to za te 3k znajdę coś przyzwoitego ?

Z nowych tak, ale na Tiagrze raczej.