Skocz do zawartości

Trasa wokół Tatr 2019 - Spotkajmy się !

Antyszprycha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale bede musial sie wyposażyć w letnie nogawki i rekawki. Możecie cos polecic z doswiadczenia?

Ja będę kupować od Endury. Cenowo są spoko i dużo osób poleca.

Wysłane z mojego LDN-L21 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie mam rękawków i nogawek :/ coś polecacie? Ja to wezmę normalnie drugą warstwę też. Cieniutką bluzę na polarku z Decathlon za 40 zł. To są góry....

Opublikowano
2 godziny temu, Fimala napisał:

Potowke na próbę w decu teraz kupilem. Zobacze jak sie bedzie sprawowac. Ale bede musial sie wyposażyć w letnie nogawki i rekawki. Możecie cos polecic z doswiadczenia? 

Ja planuję nogawki i rękawki kupić w Attiq, a jak nie to Raso, choć wolałbym na tym elemencie przyoszczędzić. Co do kamizelki, to albo też coś z Attiq, albo Raso, choć i najnowszy produkt z Deca (już jako Van Rysel) wygląda obiecująco.

A potówki mam wszystkie z długim rękawem - brać w te góry taką? https://www.decathlon.pl/podkoszulka-dugi-rkaw-920-id_8501842.html

Trochę wtedy rękawki robią się bez sensu. ;)

Opublikowano

Potówkę chyba najlepiej bez rękawów. Ewentualnie z krótkim.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, zibi_j1 napisał:

Nie mam rękawków i nogawek :/ coś polecacie? Ja to wezmę normalnie drugą warstwę też. Cieniutką bluzę na polarku z Decathlon za 40 zł. To są góry....

Potówka z krótkim rękawkiem + koszulka rowerowa i na to kamizelka spokojnie dadzą radę. Nogawki i rękawki osoboście mam też od Raso (ocieplane i takie właśnie biore)

4 godziny temu, Łabędź napisał:

Ja planuję nogawki i rękawki kupić w Attiq, a jak nie to Raso, choć wolałbym na tym elemencie przyoszczędzić. Co do kamizelki, to albo też coś z Attiq, albo Raso, choć i najnowszy produkt z Deca (już jako Van Rysel) wygląda obiecująco.

A potówki mam wszystkie z długim rękawem - brać w te góry taką? https://www.decathlon.pl/podkoszulka-dugi-rkaw-920-id_8501842.html

Trochę wtedy rękawki robią się bez sensu. ;)

Tylko, że z rękawkami taki plus, że jak będzie ciepło to ściąasz a te koszulke co podwiniesz ?

Edytowane przez Antyszprycha
Opublikowano

No gdzie, ni cholery nie podciągnę rękawów i tylko bym się wściekał. :D Racja, ten pomysł odpada. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zamiast kumpla, bagaże do auta zabierze i dostarczy na miejsce nam mój szwagier. Dogadane, załatwione. 

Opublikowano
10 minut temu, Łabędź napisał:

Zamiast kumpla, bagaże do auta zabierze i dostarczy na miejsce nam mój szwagier. Dogadane, załatwione. 

Łeee no bajka :) Z końcem lutego zamykamy liste i bedę pisał o szczegłach i kosztach. Zadzwonie wtedy do Ciebie o więcej info aby spiąc t w jednym punkcie !

Opublikowano (edytowane)

Cześć wszystkim,

Ja z tatą również będziemy chcieli wziąć udział także prawdopodobnie będzie +2 osoby z Kielc, a może uda nam się namówić jeszcze kogoś. ;) 

Edytowane przez matid95
Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, matid95 napisał:

Cześć wszystkim,

Ja z tatą również będziemy chcieli wziąć udział także prawdopodobnie będzie +2 osoby z Kielc, a może uda nam się namówić jeszcze kogoś. ;) 

Super, miło będzie Was znów zobaczyć no i spotkać moją byłą maszynę :D  Mati dopisz siebie i tatę do listy proszę abym wiedział ile miejsc noclegowych organizować na początku marca na Słowacji.

Opublikowano (edytowane)

Mam nadzieję, że to jest ostatnia aktualna list więc dopisuję :)

@Antyszprycha 27-28 Kwietnia

@Łabędź 27-28 Kwietnia

@zibi_j1 27-28 Kwietnia

@Kruup 27-28 Kwietnia

@Fimala 27-28 Kwietnia

Sławek   27-28 Kwietnia

@matid95 +1 27-28 Kwietnia

Edytowane przez matid95
  • Lubię to! 1
Opublikowano

Pojawił się mały problem. Dziś rano coś mnie tknęło, żeby zadzwonić i zarezerwować pokoje na 27/28 kwiecień i okazuje się, że wybrany przez nas hotel ma ten weekend zajęty przez jakąś wycieczkę ;/ 

W związku z tym, że lista otwarta jest do końca lutego to z dniem 1 marca zacznę dzwonic po okolicznych miejscach noclegowych / hotelach celem ustalenia wszystkiego. Całe szczęście trochę tego tam jest więc myśle, że coś się znajdzie

Opublikowano
20 minut temu, Antyszprycha napisał:

Pojawił się mały problem. Dziś rano coś mnie tknęło, żeby zadzwonić i zarezerwować pokoje na 27/28 kwiecień i okazuje się, że wybrany przez nas hotel ma ten weekend zajęty przez jakąś wycieczkę ;/ 

W związku z tym, że lista otwarta jest do końca lutego to z dniem 1 marca zacznę dzwonic po okolicznych miejscach noclegowych / hotelach celem ustalenia wszystkiego. Całe szczęście trochę tego tam jest więc myśle, że coś się znajdzie

Na spokojnie coś znajdziesz. Jest dużo noclegów w okolicy.

Opublikowano

Ja dopiero zaczynam to może w przyszłym roku sie wybiore :)

Opublikowano

Niestety ja jednak odpadam z tego terminu. Będę w tedy na drugim końcu Polski. Także odpadam ja i Sławek.

Opublikowano
5 minut temu, Kruup napisał:

Niestety ja jednak odpadam z tego terminu. Będę w tedy na drugim końcu Polski. Także odpadam ja i Sławek.

wielka szkoda :( mam jednak nadzieję, że reszta się nie wykruszy a wręcz przeciwnie może ktoś się dopisze. Przypominam, że listę zamykamy z końcem lutego 2019.

Aktualna lista wygląda więc tak: 

@Łabędź 27-28 Kwietnia

@zibi_j1 27-28 Kwietnia

@Fimala 27-28 Kwietnia

Opublikowano
W dniu 18.02.2019 o 17:05, matid95 napisał:

Mam nadzieję, że to jest ostatnia aktualna list więc dopisuję :)

@Łabędź 27-28 Kwietnia

@zibi_j1 27-28 Kwietnia

@Kruup 27-28 Kwietnia

@Fimala 27-28 Kwietnia

Sławek   27-28 Kwietnia

Dopisz mnie. Namówię jeszcze kumpla. Tylko my załatwimy nocleg indywidualnie :)

Opublikowano (edytowane)

@Antyszprycha

@Łabędź

@zibi_j1

@Fimala

@matid95 +1

Witam Panowie, wiem, że jeszcze nie ma końca miesiąca, który wiąże się z zamknięciem listy ale dostałem maila od hotelu, który był naszym pierwotnym wyborem, że zwolniły się apartamenty i tak się składa, że by nam pasowały.

2 apartamenty 50m2 z własnymi łazienkami po 3 osoby na każdy myślę, że opcja chyba dobra i jakoś się przekimamy.

Pozowoliłem sobie dokonać rezerwacji aby nie zniknął zaraz jak poprzednie. Koszty tego apartamentu wyglądają następująco:

Nocleg z 27/28 kwietnia za apartament dla 3 osób z trzema oddzielnymi miejscami do spania (1 łóżko poj, 1 kanapa rozkładana, 1 1 łóżko podwójne) plus sniadania dla każdej osoby to koszt 20 euro/os plus opłata klimatyczna 0,60 euro/os). Płatność karta lub gotówką w euro. Zameldowanie od godz 14:00 a wymeldowania dnia kolejnego do 10:00. Możliwość przechowania rowerów pod dachem.

2 apartamenty zarezerwowałem jeśli jednak nie chcielibyście spać w takiej konfiguracji to będę szukał innych hoteli a te rezerwacje odmowie. Proszę zatem abyście odnieśli się co do tego tematu.

Pzdr

Opublikowano

Hej,

Ja bym chciał :D, ale z moja forma nie do końca chce - napewno mięśnie nie są gotowe na góry. Zobaczę jak będzie pod koniec marca i wtedy ew zakupie nocleg gdzieś gdzie Wy będziecie mieć. I muszę pomyśleć jak z transportem z Poznania pociągiem. Do Krakowa jest w miarę prosto, do Targu jest co tu dużo mówić syf.

Opublikowano
Hej,
Ja bym chciał :D, ale z moja forma nie do końca chce - napewno mięśnie nie są gotowe na góry. Zobaczę jak będzie pod koniec marca i wtedy ew zakupie nocleg gdzieś gdzie Wy będziecie mieć. I muszę pomyśleć jak z transportem z Poznania pociągiem. Do Krakowa jest w miarę prosto, do Targu jest co tu dużo mówić syf.

Ja jadę z Gniezna autem :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Opublikowano
17 minut temu, Antyszprycha napisał:

Ja jadę z Gniezna autem :)

No to bardzo zacnie - jedna wymówka mniej :$ 

BTW - Na trasie po stronie słowackiej w któreś miejscowości są termy - nie pamiętam gdzie, ale to mógłby być dobry przystanek i odpoczynek dla mięśni.

Opublikowano

Taaaa na pewno :) myślisz ze przejedziemy 100 km z przewyższeniem na poziomie 1500 m w kilka godzin ? Bardziej stawiam na to ze przyjedziemy na wieczór lub późne popołudnie i o termach to raczej nikt nie będzie myślał :)

Opublikowano

Ja niestety odpadam. Wyjazd rodzinny mi się szykuje w zupełnie drugą strone w tym czasie i niestety nie dam rady połączyć przyjemnego z pożytecznym :(

Opublikowano
9 minut temu, Fimala napisał:

Ja niestety odpadam. Wyjazd rodzinny mi się szykuje w zupełnie drugą strone w tym czasie i niestety nie dam rady połączyć przyjemnego z pożytecznym :(

To ja mam dokładnie tą samą sytuacje. Będę w tedy w Gdańsku. Ale nic straconego może zrobimy Tatry razem w trochę poźniejszym terminie?

Opublikowano
14 minut temu, Kruup napisał:

To ja mam dokładnie tą samą sytuacje. Będę w tedy w Gdańsku. Ale nic straconego może zrobimy Tatry razem w trochę poźniejszym terminie?

Też byłbym chętny na późniejszy termin. Może zbierze się druga ekipa :)