Fimala Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 3 minuty temu, Marcin Kwita napisał: Ja dawałem 32 i było ok więc śmiało możesz pobawić się z mniejszym rozmiarem. Zresztą teraz jest taka tendencja przecież że się na szerokie felgi zakłada nawet 28. Ale tego jeszcze nie testowałem więc nie wiem jak w realu to wychodzi. Jak będzie bliżej wyjazdu to zdecyduje co zrobic. Musiałbym rozmleczyć koła, a troche mi się nie chce. W końcu brałem gravela, żeby oba światy połączyć i nie musieć się bawić w zmiane kół lub ogumienia
Marcin Kwita Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 3 godziny temu, Łabędź napisał: @Fimala, nikt tam się nie będzie ścigał, wszyscy będziemy walczyć o przetrwanie. I radzę duż energetycznych żeli, żelków, batonów czy kto co lubi bo może odciąć. Mnie odcięło po około 90 km a później już nie byo takiego funu. Ogarnąłem się jakoś 4 h później po zjedzeniu tony słodyczy ze Słowackiego lidla. 3 minuty temu, Fimala napisał: Jak będzie bliżej wyjazdu to zdecyduje co zrobic. Musiałbym rozmleczyć koła, a troche mi się nie chce. W końcu brałem gravela, żeby oba światy połączyć i nie musieć się bawić w zmiane kół lub ogumienia Jak byś jechał z kimś innym na gravelu to spoko ale jak będą szosowcy to później czuć różnicę jednak. Chociaż taka opona na zjeździe robi ci z maszyny prawdziwą wyścigówkę i na zakrętach możesz składać się jak na motorze Zresztą ścigałem się z jednym takim i każdy zakręt był mój.
Fimala Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 5 minut temu, Marcin Kwita napisał: I radzę duż energetycznych żeli, żelków, batonów czy kto co lubi bo może odciąć. Mnie odcięło po około 90 km a później już nie byo takiego funu. Ogarnąłem się jakoś 4 h później po zjedzeniu tony słodyczy ze Słowackiego lidla. Jak byś jechał z kimś innym na gravelu to spoko ale jak będą szosowcy to później czuć różnicę jednak. Chociaż taka opona na zjeździe robi ci z maszyny prawdziwą wyścigówkę i na zakrętach możesz składać się jak na motorze Zresztą ścigałem się z jednym takim i każdy zakręt był mój. Na podjazdach będę nadrabiać wielkością kasety
Gość Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 17 minut temu, Marcin Kwita napisał: I radzę duż energetycznych żeli, żelków, batonów czy kto co lubi bo może odciąć. Ile kalorii w jakich odstępach czasu jeść żeby było dobrze? Własnie na ten cel zamówiłem dużą torbę pod ramę Panowie w razie złej pogody jest plan B
Fimala Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Ile kalorii w jakich odstępach czasu jeść żeby było dobrze? Własnie na ten cel zamówiłem dużą torbę pod ramę Panowie w razie złej pogody jest plan BCo 40-45 min baton albo banan. Takie wytyczne dostałem od trenerki No i wiadomo, że picie jak najczesciejWysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Marcin Kwita Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) 10 minut temu, Fimala napisał: Co 40-45 min baton albo banan. Takie wytyczne dostałem od trenerki No i wiadomo, że picie jak najczesciej Na Słowacji ze dwa piwka by uzupełnić sole ale przed podjazdem nie radzę bo mnie piwko osłabia akurat. A jedzonko tak co 30-40 minut dorzucać energię. I jakiś obiadek po drodze syty w knajpce. Edytowane 1 Lutego 2019 przez Marcin Kwita
Gość Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 I dobrze jest brać ze sobą prowiant, do którego nasze bebechy są przyzwyczajone, a nie eksperymentować z czymś, czego kompletnie nie znamy. Sraczka bowiem (a więc i odwodnienie) na takiej trasie, to nie jest coś, co warto byłoby przeżyć.
Fimala Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Może Daniel będzie miał ochotę się przyłączyć do akcji? @SzajBajk
Gość Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 A jeszcze tak dla jasności? Skoro zamierzacie pozbyć się bagaży i wszyscy będą na kolarkach i kolarko podobnych. To jakie średnie przewidujecie? Czy traktujecie to jako wycieczkę czy "wyścig"?
Fimala Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 A jeszcze tak dla jasności? Skoro zamierzacie pozbyć się bagaży i wszyscy będą na kolarkach i kolarko podobnych. To jakie średnie przewidujecie? Czy traktujecie to jako wycieczkę czy "wyścig"?Myślę że to raczej wycieczka będzie. Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Antyszprycha Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Opublikowano 1 Lutego 2019 Żaden wyścig. Jak pisałem wszyscy wyjeżdżamy z punktu a i ta sama grupa dojeżdżamy. Chodzi o fan i zabawę. Będziemy za sobą czekać i sięMotywować !!!!Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Antyszprycha Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Opublikowano 1 Lutego 2019 Świetnie dlaPorządku możeZróbmy listę kto jest chętny na 100% na termin kwietniowy i trasę 260km w podziale na dwa dni. Proponuje aby do każdego następnego postu cytować wcześniej listę aby nie zanikła. Tylko czy możeZrobić to ktoś z pozycji kompa bo Tapatalk nie oznacza mi użytkowników ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Fimala Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 1. @Antyszprycha 27-28 Kwietnia 2. @Łabędź 27-28 Kwietnia 3. @zibi_j1 27-28 Kwietnia 4. @Kruup 27-28 Kwietnia 5. @Fimala 27-28 Kwietnia Podrzucam wam jeszcze link z przejazdu dłuższego wariantu http://www.bikepacking.com.pl/gravelem-i-szosa-dookola-tatr/
Gość Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) 1. @Antyszprycha 27-28 Kwietnia 2. @Łabędź 27-28 Kwietnia 3. @zibi_j1 27-28 Kwietnia 4. @Kruup 27-28 Kwietnia 5. @Fimala 27-28 Kwietnia 6. @zakudlaczony 27-28 Kwietnia http://www.bikepacking.com.pl/gravelem-i-szosa-dookola-tatr/ Edytowane 2 Lutego 2019 przez Gość
Gość Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 To co - mogę już powoli wgrywać do Garmina tego gpx'a? rajd_wokół_tatr_-_wersja_2_.gpx @Antyszprycha 27-28 Kwietnia @Łabędź 27-28 Kwietnia @zibi_j1 27-28 Kwietnia @Kruup 27-28 Kwietnia @Fimala 27-28 Kwietnia Sławek 27-28 Kwietnia
Fimala Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 To co - mogę już powoli wgrywać do Garmina tego gpx'a? rajd_wokół_tatr_-_wersja_2_.gpx [mention=1484]Antyszprycha[/mention] 27-28 Kwietnia [mention=973]Łabędź[/mention] 27-28 Kwietnia [mention=2170]zibi_j1[/mention] 27-28 Kwietnia [mention=2351]Kruup[/mention] 27-28 Kwietnia [mention=1791]Fimala[/mention] 27-28 Kwietnia Sławek 27-28 Kwietnia No to mamy już prowadzącego peleton Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Antyszprycha Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 1 godzinę temu, Łabędź napisał: To co - mogę już powoli wgrywać do Garmina tego gpx'a? rajd_wokół_tatr_-_wersja_2_.gpx @Antyszprycha 27-28 Kwietnia @Łabędź 27-28 Kwietnia @zibi_j1 27-28 Kwietnia @Kruup 27-28 Kwietnia @Fimala 27-28 Kwietnia Sławek 27-28 Kwietnia Rozumiem, że zassany plik gpx to ten ze strony podlinkowanej przez kolejge @Fimala tak ? Trasa wygląda caaaałkiem spoko i chętnie pozostane przy tej właśnie opcji tym bardziej, że jak na dłoni mamy aktualny / świeży ślad... Powiem Wam Panowie, że już się nie mogę doczekać Póki co mamy idealnie 3 pokoje do rezerwacji (bo rozumiem, że nie przeszkadza nikomu pokój dwuosobowy?) Ojjjj pięknie zacznie się ten sezon Najpierw zaliczam Majorkę a po miesiącu tatry - le[piej być nie może
Gość Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 21 minut temu, Antyszprycha napisał: Rozumiem, że zassany plik gpx to ten ze strony podlinkowanej przez kolejge @Fimala tak ? Nie. Pożyczyłem ten ślad ze strony organizatorów takiej cyklicznej imprezy, która jest w temacie naszej wyprawy - https://rajdwokoltatr.pl/informacje-praktyczne/ Chłopaki organizują to od lat, są z tamtych rejonów. Pomyślałem, że może nie ma co wyważać otwartych drzwi i zamiast samemu szukać optymalnej trasy, zdać się na to, co od lat wybierają miejscowi. Co tutaj w tym wariancie mamy: start i koniec w Nowym Targu (omijając Zakopane) około 2500 m w pionie 205 km dystansu trasa wiedzie w kierunku z Nowego Targu na Bukowinę Tatrzańską, a więc pętla toczy się w kierunku wskazówek zegara (ale kto nam zabroni odwrotnie, jakby co? ) 38 minut temu, Antyszprycha napisał: Powiem Wam Panowie, że już się nie mogę doczekać No ba, nie tylko Ty. Ja się tym jaram jak dziecko, czuję się jak przed pierwszym obozem harcerskim w podstawówce - trema połączona z ekstremalną ekscytacją. Cały czas o tym myślę i przeżywam w głowie kolejne kilometry. 43 minuty temu, Antyszprycha napisał: Póki co mamy idealnie 3 pokoje do rezerwacji (bo rozumiem, że nie przeszkadza nikomu pokój dwuosobowy?) Pokoje dwuosobowe - żaden problem. Będziemy spali jak niemowlaki po takiej jeździe w każdych warunkach. A przy okazji noclegów. Jeśli szukasz czegoś w Nowym Targu, to oni polecają tu kilka miejscówek - https://rajdwokoltatr.pl/aktualnosci/noclegi-w-nowym-targu/ Na ten moment wygląda na to, że najprawdopodobniej z tej okazji przyjadę na Podhale całą rodziną, bo moje dziewczyny stwierdziły, że nie będą siedzieć w domu przez weekend, jak ja sobie będę zażywał relaksu w górach, i że też chcą. Więc pewnie wybierzemy się już w piątek, ale zakwaterujemy się gdzieś w Zakopanem. Dziewczyny zostaną na Krupówkach, a ja w sobotę rano podjadę do Nowego Targu ruszać z Wami.
Antyszprycha Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 O ciekawa opcja może tez uda mi się tak zorganizować czas dla swoich dziewczyn i chłopaka wiec wtedy rodzinki by się może poznały. Jeśli tez zorganizuje to w taki sposób jak Ty to wyjadę w piątek o świcie aby być koło 12 w zakopcu i spędzić miło caaaaly dzień. Rok temu byłem w Zakopanem na feriach w hotelu sośnica baaardzo smaczne jedzonko i basenik a także atrakcje dla dzieci w postaci sali zabaw ale jest jeden warunek. Trzeba wyłapać jedynie trzy wyremontowane pokoje widoczne na stronie bo reszta to żenada !!!
Piotr78 Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Pytanko, jedzie może ktoś kto jeszcze nie był w górach z rowerem?
Antyszprycha Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 Ja nie byłem szosowym. Jedynie swieradow i single track na MTB Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Fimala Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Pytanko, jedzie może ktoś kto jeszcze nie był w górach z rowerem?Ja nie bylem Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Piotr78 Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Nie wiem jak jest w Świeradowie, ale jak ktoś do tej pory jeździł po względnie plaskim terenie, nawet zapindalając to dozna szoku, a jeśli nie ma ponadprzeciętnie mocnej psychy to zostanie zniszczony psychicznie ( i fizycznie ). Fajne uczucie, pierwszego razu w górach nie zapomina się nigdy. 1
Antyszprycha Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Opublikowano 2 Lutego 2019 I o to chodzi ! ale będziemy jedną silną grupą i psychicznie na pewno nikt się nie złamie !
Rekomendowane odpowiedzi