Skocz do zawartości

Trasa wokół Tatr 2019 - Spotkajmy się !

Antyszprycha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, nctrns napisał:

Z jednej strony serce mówi "zróbmy to w jeden dzień", ale nogi mówią "a ić pan fpi..."

Dokładnie, świetnie powiedziane. ;)

Opublikowano

Tak mi się skojarzyło:

Dwa byczki pasą się na łące, w oddali pojawia się stado krówek. Młody byczek woła: hej stary, biegniemy, zaliczymy po jednej! A stary: spokojnie, pójdziemy powoli i zaliczymy wszystkie. 

Niby można 200 km w jeden dzień ale po co? Jechać, podziwiać widoczki, pogadać, zjeść coś dobrego, jakiś grill... A setka po górach to też spoko dystans. 

Opublikowano

Wszystko Ok ,widoczki, bajera po drodze ,niech będzie i grill(chociaż wolał bym dobry makaron)hahahah  ,ale zastanawia mnie jedna kwestia.Odnośnie ciuchów,macie zamiar wieźć ze sobą jakiś mandżur z ciuchami czy jak .Bo nie wyobrażam sobie zrobić 100 wbić na kwaterę i do wieczora w tym samym ''opakowaniu''.Rano pobudka i znowu te same upocone ciuchy.Jak Wy to widzicie?

Opublikowano
Godzinę temu, Gregory34 napisał:

Wszystko Ok ,widoczki, bajera po drodze ,niech będzie i grill(chociaż wolał bym dobry makaron)hahahah  ,ale zastanawia mnie jedna kwestia.Odnośnie ciuchów,macie zamiar wieźć ze sobą jakiś mandżur z ciuchami czy jak .Bo nie wyobrażam sobie zrobić 100 wbić na kwaterę i do wieczora w tym samym ''opakowaniu''.Rano pobudka i znowu te same upocone ciuchy.Jak Wy to widzicie?

Hmmm....wiesz co...nie pomyślałem o tym :) To rzeczywiście może być problem :) 

Opublikowano
1 minutę temu, Antyszprycha napisał:

Hmmm....wiesz co...nie pomyślałem o tym :) To rzeczywiście może być problem :) 

Dla mnie to oczywiste jest że trzeba mieć coś na przebranie. I zawsze zapas jedzenia i wody na takiej wycieczce. Mi dobrze sprawdza się check lista w takich wycieczkach. 

Opublikowano
Teraz, Kruup napisał:

Dla mnie to oczywiste jest że trzeba mieć coś na przebranie. I zawsze zapas jedzenia i wody na takiej wycieczce. Mi dobrze sprawdza się check lista w takich wycieczkach. 

No ale jak weźmiesz te ciuchy, będziesz leciał z plecakiem ?

Opublikowano

Myślę że organizacyjnie powinno być to zrobione tak że zbieramy zgłoszenia osób chcących przejechać całą trasę w dwa dni i połowę  trasy czyli pierwszą lub drugą część trasy, niejadący w danym dniu przewożą szmaty samochodem tym jadącym na rowerze i jest po problemie.

Opublikowano

Samochód techniczny (z kierowcą) na pewno się znajdzie :)

Opublikowano

3 minuty temu, Antyszprycha napisał:

No ale jak weźmiesz te ciuchy, będziesz leciał z plecakiem ?

Torba podsiodłowa taka 6litrów plus druga na kierowniku, chyba że się zmieszczę w jedną.

Opublikowano
Teraz, leejoonidas napisał:

Myślę że organizacyjnie powinno być to zrobione tak że zbieramy zgłoszenia osób chcących przejechać całą trasę w dwa dni i połowę  trasy czyli pierwszą lub drugą część trasy, niejadący w danym dniu przewożą szmaty samochodem tym jadącym na rowerze i jest po problemie.

Raczej słaby pomysł według mnie, raczej wszyscy zorganizowani pojadą jeden dystans w tym samym terminie. Tego pomysłu jakoś nie widzę

1 minutę temu, JaW napisał:

Samochód techniczny (z kierowcą) na pewno się znajdzie :)

To by była najlepsza opcja :) 

Opublikowano
Teraz, Antyszprycha napisał:

Raczej słaby pomysł według mnie, raczej wszyscy zorganizowani pojadą jeden dystans w tym samym terminie. Tego pomysłu jakoś nie widzę

Popieram, ja to widzę jako zwykła wycieczkę, plus poznanie kilku osób z forum na żywo. Nie potrzebuje do tego zaplecza techniczneg.

Opublikowano

Szkoda że zakładacie tylko jedną opcję, odcinacie w ten sposób dostęp do tej wycieczki innym osobom.

• Lubię to! 1
Opublikowano
10 minut temu, leejoonidas napisał:

Szkoda że zakładacie tylko jedną opcję, odcinacie w ten sposób dostęp do tej wycieczki innym osobom.

Szkoda, że nie czytasz ze zrozumieniem, to nie żadna organizacja wycieczki, tripu.

Po prostu rzucamy terminy jakie komu pasują jeśli są chętni oczywiście. Potem wyznaczamy termin który był najbardziej popularny i reszta albo sie dostosuje albo poleci w innym terminie z innymi osobami !

To wygląda na zasadzie "Słuchajcie lece tego i tego w takiej i takiej konfiguracji km tu i tu. Kto chce niech leci ze mną"

Opublikowano (edytowane)

😉To ja jeszcze podrzucę termin weekendu majowego  1-5 maj i tak jak napisał @Antyszprycha  lecę tego i tego..... To chyba najlepsza opcja.👍 

Edytowane przez Gość
Opublikowano
44 minuty temu, Gregory34 napisał:

😉To ja jeszcze podrzucę termin weekendu majowego  1-5 maj i tak jak napisał @Antyszprycha  lecę tego i tego..... To chyba najlepsza opcja.👍 

Dopisz to do listy kopiując ją "z wyżej" będzie bardziej przejrzyście 

Opublikowano
11 godzin temu, JaW napisał:

Niby można 200 km w jeden dzień ale po co?

A no po to, że trasy po 100-150 km robiłem już nie raz i nie jest to już specjalne wyzwanie. Teraz chcę wskoczyć na wyższy level. A najlepsza ku temu okazja to jazda w grupie. Mam takie postanowienie żeby zrobić te 200 km w przyszłym roku, bo w tym się nie udało.

Opublikowano

Radzę się dwa razy zastanowić nad terminami typu kwiecień czy początek maja. Raz to często bywa, że jeszcze daje o sobie znać zima a dwa w długi weekend jest w tym rejonie drogowy armagedon. Również po Słowackiej stronie. 

Opublikowano
39 minut temu, Ares napisał:

Radzę się dwa razy zastanowić nad terminami typu kwiecień czy początek maja. Raz to często bywa, że jeszcze daje o sobie znać zima a dwa w długi weekend jest w tym rejonie drogowy armagedon. Również po Słowackiej stronie. 

Póki co wygrywa termin związany z końcem Maja także resztki zimy raczej nam nie straszny, licze tu na początki lata :)

Opublikowano
8 godzin temu, Ares napisał:

w długi weekend jest w tym rejonie drogowy armagedon

Raz w długi weekend wybrałem się w te rejony. Korek, patrząc od Krakowa, zaczynał się już w Mogilanach. Więcej tego błędu nie powtórzę. ;)

Opublikowano

Ja raczej pociągiem, chyba że się ktoś zaoferuje mnie zgarnąć ;)

Opublikowano

Przepraszam @zibi_j1. Ja mam o tyle dobrze, że w razie jakby mnie przyparło bardzo to zgaduję się z @de Villars, @Łabędź i wołam jeszcze jednego kolegę spoza forum i śmigamy, nawet właśnie pociągiem, na raz 200km ;)

Opublikowano
22 minuty temu, nctrns napisał:

Przepraszam @zibi_j1. Ja mam o tyle dobrze, że w razie jakby mnie przyparło bardzo to zgaduję się z @de Villars, @Łabędź i wołam jeszcze jednego kolegę spoza forum i śmigamy, nawet właśnie pociągiem, na raz 200km ;)

A to jakaś slekecja, że zwołujesz tylko 3 kolegów a reszte z forum nie ? :) 

Opublikowano

Tak, taka selekcja że jesteśmy z Krakowa i łatwiej się zgadać, a i do Tatr bliżej 😜. Jak widzisz w tym wątku umawianie się na cokolwiek większą grupą jest zazwyczaj skomplikowane. To nie czasy nastoletnie/studenckie, gdzie czas i chęci się zawsze znalazły, nawet spontanicznie na ostatnią chwilę.