Antyszprycha Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Opublikowano 27 Lutego 2019 @Antyszprycha @Łabędź @zibi_j1 @Fimala @matid95 +1 Witam Panowie, wiem, że jeszcze nie ma końca miesiąca, który wiąże się z zamknięciem listy ale dostałem maila od hotelu, który był naszym pierwotnym wyborem, że zwolniły się apartamenty i tak się składa, że by nam pasowały. 2 apartamenty 50m2 z własnymi łazienkami po 3 osoby na każdy myślę, że opcja chyba dobra i jakoś się przekimamy. Pozowoliłem sobie dokonać rezerwacji aby nie zniknął zaraz jak poprzednie. Koszty tego apartamentu wyglądają następująco: Nocleg z 27/28 kwietnia za apartament dla 3 osób z trzema oddzielnymi miejscami do spania (1 łóżko poj, 1 kanapa rozkładana, 1 1 łóżko podwójne) plus sniadania dla każdej osoby to koszt 20 euro/os plus opłata klimatyczna 0,60 euro/os). Płatność karta lub gotówką w euro. Zameldowanie od godz 14:00 a wymeldowania dnia kolejnego do 10:00. Możliwość przechowania rowerów pod dachem. 2 apartamenty zarezerwowałem jeśli jednak nie chcielibyście spać w takiej konfiguracji to będę szukał innych hoteli a te rezerwacje odmowie. Proszę zatem abyście odnieśli się co do tego tematu. Pzdr
Gość Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 24 minuty temu, Antyszprycha napisał: @Antyszprycha @Łabędź @zibi_j1 @Fimala @matid95 +1 Witam Panowie, wiem, że jeszcze nie ma końca miesiąca, który wiąże się z zamknięciem listy ale dostałem maila od hotelu, który był naszym pierwotnym wyborem, że zwolniły się apartamenty i tak się składa, że by nam pasowały. 2 apartamenty 50m2 z własnymi łazienkami po 3 osoby na każdy myślę, że opcja chyba dobra i jakoś się przekimamy. Pozowoliłem sobie dokonać rezerwacji aby nie zniknął zaraz jak poprzednie. Koszty tego apartamentu wyglądają następująco: Nocleg z 27/28 kwietnia za apartament dla 3 osób z trzema oddzielnymi miejscami do spania (1 łóżko poj, 1 kanapa rozkładana, 1 1 łóżko podwójne) plus sniadania dla każdej osoby to koszt 20 euro/os plus opłata klimatyczna 0,60 euro/os). Płatność karta lub gotówką w euro. Zameldowanie od godz 14:00 a wymeldowania dnia kolejnego do 10:00. Możliwość przechowania rowerów pod dachem. 2 apartamenty zarezerwowałem jeśli jednak nie chcielibyście spać w takiej konfiguracji to będę szukał innych hoteli a te rezerwacje odmowie. Proszę zatem abyście odnieśli się co do tego tematu. Pzdr Panowie z Wami to nawet w namiocie/stodole bym się bez problemu przekimał Dla mnie idealnie.
Antyszprycha Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) 10 minut temu, zibi_j1 napisał: Panowie z Wami to nawet w namiocie/stodole bym się bez problemu przekimał Dla mnie idealnie. Dla mnie też :0 to czekam na potw od reszty i wtedy poprosze o wpłaty na konto celem zabezpieczenia gdyby ktoś wypadł to zebysmy nie musieli ponosic kosztów pobocznych. Kase wymienie wtedy na odpowiednia walute i wezme ze sobą.... A właśnie @Łabędź zapomniałem o kierowcy, który zawiezie bagaże. Jak w ogóle koszty z nim związane i ew spanie czy po prostu przyjedzie i wróci ? Teraz zobaczyłem, że kolega @Fimala odpadł więc byłoby miejsce dla kierowcy (oczywiście proponuje zrzutke tych 20 euro dla niego na spanie + paliwo) gdyby jednak nie nocował to proponowałbym podział kosztów dwóch apartamentów na 5 osób (1 wolne miejsce byłoby na ew. spóźnialskiego a jeśli nie to po prostu dwójka szczęśliwców miałaby apartament dla siebie Co Wy na to ? dodatkowe 4 euro to nie majątek a hotel fajnie fajnie wygląda i jak to mowia pierwsza myśl najlepsza Dodatkowo prosze o info jakze spanie w Nowym targu, czy ktoś się pisze na nocleg z 26/27 ? (Wojtek chyba ląduje w Zakopcu z rodzinką i dojeżdza ale gdyby znalazł się ktoś chętny np @zibi_j1 to ogarnęlibysmy nocleg dla dwóch / zwasze taniej) Bo startujemy z Nowego Targu prawda ? Edytowane 27 Lutego 2019 przez Antyszprycha
Gość Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 @Antyszprycha Z tego co wiem nasz kierowca będzie nocował. Jeśli nie, może wujek @SzajBajk się z nami wybierze ?
Antyszprycha Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Opublikowano 27 Lutego 2019 5 minut temu, zibi_j1 napisał: @Antyszprycha Z tego co wiem nasz kierowca będzie nocował. Jeśli nie, może wujek @SzajBajk się z nami wybierze ? A Ty planujesz przyjechać 27 do Nowego Targu czy będziesz nocował z 26/27 ? Jeśli tak to może ogarniemy spanie razem ?
Gość Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 25 minut temu, Antyszprycha napisał: A Ty planujesz przyjechać 27 do Nowego Targu czy będziesz nocował z 26/27 ? Jeśli tak to może ogarniemy spanie razem ? Opcja z noclegiem w Nowym Targu wydaje się rozsądniejsza. Mam trochę na głowie i nie myślałem jeszcze o tym. Spróbuj znaleźć coś po kosztach...
Antyszprycha Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Opublikowano 27 Lutego 2019 Teraz, zibi_j1 napisał: Opcja z noclegiem w Nowym Targu wydaje się rozsądniejsza. Mam trochę na głowie i nie myślałem jeszcze o tym. Spróbuj znaleźć coś po kosztach... ok po niedzieli wezme sie za spanie w Nowym Targu i dam znac, najpierw ogarniemy "co do joty" spanie na Słowacji jak wszyscy potwierdzą.
Gość Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) Godzinę temu, Antyszprycha napisał: zapomniałem o kierowcy, który zawiezie bagaże. Jak w ogóle koszty z nim związane i ew spanie czy po prostu przyjedzie i wróci ? Zasadniczo co do mojego szwagra, to sprawa weekendu w Zakopcu i zaangażowanie szwagra jako kierowcy rozrosła się do tego stopnia, że nie tylko moja żona i córka tam będzie, ale także moja siostra (żona naszego kierowcy), ich dwójka dzieci i babcia. Słowem - rodzinny wypad na Podhale z tej okazji. Dlatego szwagier mój raczej nie będzie z nami nocował na Słowacji. Przywiezie nam po południu w sobotę bety i pewnie wróci do dziewczyn do Zakopanego, a w niedzielę rano przyjedzie zabrać nam bagaże do Polski. Jakby się zmieniła sytuacja to dam znać, wtedy przyda się to wolne miejsce, ale na 99% raczej będzie tak jak napisałem. Co do kosztów więc, to wchodzi w grę w tej sytuacji jedynie tylko paliwo. Cała operacja pewnie odbędzie się moim samochodem (szwagier podrzuci mnie z rowerem w sobotę rano do Nowego Targu z Zakopanego i zabierze nasze torby), więc zatankuję i po operacji w niedzielę zatankuję znów (żeby wyłączyć z tego zestawienia koszt przyjechania przeze mnie z Krakowa) to będzie dokładny obraz kosztów. I myślę, że rozliczymy się po. Bo na ten moment, jedynie szacunkowo moglibyśmy to określać. Co do proponowanego noclegu na Słowacji - mi pasuje, jestem za. Śmiało możesz rezerwować. Edytowane 27 Lutego 2019 przez Gość
nctrns Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 Myślałem żeby wskoczyć na miejsce po Fimali, ale widzę że jako niezmotoryzowany, nie mam jak się dostać do Nowego Targu z rowerem, w w moim przypadku podróż dzień wcześniej mija się trochę z celem ❤️ PKP
Antyszprycha Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Opublikowano 27 Lutego 2019 Myślałem żeby wskoczyć na miejsce po Fimali, ale widzę że jako niezmotoryzowany, nie mam jak się dostać do Nowego Targu z rowerem, w w moim przypadku podróż dzień wcześniej mija się trochę z celem PKPSkąd jesteś ?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Antyszprycha Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Opublikowano 27 Lutego 2019 W Tapatalk nie widać z Krakowa rzut kamieniem wiec wsiadasz w PKP i jesteś. Albo swobodę z rana albo w piątek popołudniu ze spaniem i niedziela wieczór powrót PKPWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
nctrns Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 No właśnie o to chodzi, że w piątek ze spaniem mi się nie opyla, a w sobotę "rano" będę na prawie na 12
Antyszprycha Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Opublikowano 27 Lutego 2019 Jak uważasz nie naciskam ale fajnie by było gdybys był !Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Gość Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 7 minut temu, nctrns napisał: No właśnie o to chodzi, że w piątek ze spaniem mi się nie opyla, a w sobotę "rano" będę na prawie na 12 Przecież @Łabędź jedzie z Krakowa. Może się dogadacie jakoś ? Nie do końca rozumiem "nie opłaci" bo ja nagniatam z Kielc i jeszcze zupełnie o transporcie nie myślałem
nctrns Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 @zibi_j1 Łabędź jedzie dzień wcześniej z rodziną. Więc trochę ciężko. Z Kielc masz trochę dalej i trudniejszy dojazd, więc przyjazd dzień wcześniej ma sens dla ciebie. Ja do NT mam stosunkowo blisko, więc gdyby było jakieś sensowne połączenie, to najlepiej pojechać rano. Ale jak mówiłem, pociąg dojeżdża na 12, zakładając że będzie punktualny (lol), a to chyba za późno żeby ruszyć. A jechać dzień wcześniej i płacić za nocleg w NT, przy tym dystansie, no trochę mi to przeszkadza, zwłaszcza że ostatnio mam trochę napięty budżet.
Gość Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 @nctrns, byłoby super, jakbyś mógł dołączyć do nas. A myślałeś o autokarze? Z tego co wiem, to Szwagropol jeździ tam dosyć często, co chwilę, mógłbyś być o której chcesz, tak do Zakopanego jak i po drodze do Nowego Targu. Koszt biletu bodajże 16 złotych. Nie jestem tylko pewien czy można wrzucić im jako bagaż rower... Ale w sumie jakby był zapakowany w walizce do przewozu, albo w takiej oto torbie, to jak mieliby Ci zabronić?
nctrns Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 Nie można brać rowerów, sprawdziłem, a w weekendy jest taki tłok że ludzie czasami wsiadają czasami do drugiego, trzeciego kursu później. Tapatalk'd
Gość Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 90 km to na kołach zrobisz a wtedy jest sens nocować
Antyszprycha Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Opublikowano 1 Marca 2019 (edytowane) No to Pany lista zamknięta, nie jest nas wielu ale nie to się liczy ! @Łabędź @zibi_j1 @matid95 + 1 @Antyszprycha W związku z tym, że jest na 5 a mamy dwa apartamenty 3 osobowe to jedno wolne / pozostałe miejsce jest nadal do wykorzystania - może znajdzie się chętny. Nie mniej jednak pozostaje to koszt do pokrycia w podziale na wszystkich uczestników. Info o hotelu podałem wyżej więc nie będę ich tu powielał Reasumując koszty wyglądają następująco: Nocleg w apartamencie 3 osobowym + śniadanie + opłata klimatyczna = 20.6 euro + 4 euro jako koszt pozostałego miejsca / wolnego. W przypadku jeśli znajdzie się chętny na to miejsce koszty w postaci 4 euro zwrócę każdemu na konto. Zatem 24.6 euro * 4.3 = 106 zł/ os proszę o przesłanie na: Adam Jackowiak PKO BP 61 1020 4115 0000 9602 0168 9199 Do dodatkowych kosztów dojdzie jeszcze paliwo za przewóz bagaż na i z miejsca noclegowego. Znalazłem stronę, która organizowała rok temy rajd wokół tatri organizuje również tym (posłuży jako ściąga) i proponuje dokładnie te sama spr trasę. https://rajdwokoltatr.pl/informacje-praktyczne/ Start z Nowego Targu, miejsce spotkania HALA SPORTOWA GORCE AL. TYSIĄC LECIA 74 (na pewno będzie duży parking pozwalający pozostawić auta) przebieg trasy wygląda następująco i liczy ok 200 km i na ok 95 km znajduje się nasze miejsce noclegowe Proponuje start o godzinie 8:00 aby zostało nam troche popołudnia na wspólne spędzenie czasu ! Zatem 7:30 - spotkanie na parkingu hali. Przebieg trasy wraz z plikiem GPX do waszych Garminów, Polarów, Sigm i Brytonów poniżej COURSE_22757334.gpx Jeśli wszystko wszystkim pasuje proszę o kciuk w górę lib info pod postem i dokonanie przelewu. Pzdr Ps. Oczywiście do listy powyższych chętnych dołącza jeszcze @HUN wraz ze swoim kolegom, którzy załatwiają nocleg na Słowacji we własnym zakresie. Tak więc pełen skład na objazd tatr w 2019 roku liczy 7 person i 1 miejsce jest nadal wolne. Po jego zapełnieniu możliwy będzie start z nami ale nocleg we własnym zakresie. Edytowane 1 Marca 2019 przez Antyszprycha
Gość Opublikowano 1 Marca 2019 Opublikowano 1 Marca 2019 3 godziny temu, Antyszprycha napisał: Znalazłem stronę, która organizowała rok temy rajd wokół tatri organizuje również tym (posłuży jako ściąga) i proponuje dokładnie te sama spr trasę. https://rajdwokoltatr.pl/informacje-praktyczne/ Dokładnie to samo linkowałem w tym wątku 2 lutego. To najbardziej optymalna trasa. Będzie super, jestem pewien. Już się nie mogę doczekać. Przelew poszedł.
Antyszprycha Opublikowano 1 Marca 2019 Autor Opublikowano 1 Marca 2019 9 minut temu, Łabędź napisał: Dokładnie to samo linkowałem w tym wątku 2 lutego. To najbardziej optymalna trasa. Będzie super, jestem pewien. Już się nie mogę doczekać. Przelew poszedł. A ok, wiedziałem, że coś wrzucałeś ale nie moglem znaleźć - sorki za dubel. Ważne, że się pokryło Również nie mogę się doczekać !!!
Gość Opublikowano 2 Marca 2019 Opublikowano 2 Marca 2019 Dziękuję Antyszprycha. Przelew poszedł! Strasznie Ci jestem wdzięczny że to ogarnąłeś. Wyjazd robi się coraz bardziej realny... Kasa poszła... nie ma odwrotu!
nctrns Opublikowano 2 Marca 2019 Opublikowano 2 Marca 2019 Jak się nikt nie zgłosi na wolne miejsce to w połowie/końcówce marca zobaczę jak stoję z finansami i ewentualnie spróbuję ogarnąć nocleg w piątek. Może uda mi się wymienić korbę przed ewentualnym wyjazdem. Zawsze to dwa ząbki, 34/28 zamiast 36/28
Antyszprycha Opublikowano 2 Marca 2019 Autor Opublikowano 2 Marca 2019 Wraz z @zibi_j1 zaklepaliśmy sobie spanko w Nowym Targu z 26/27.4.2019 r 650m od punktu spotkania czyli parkingu Hala Gorce Nowy Targ. Koszt za pokój dwuosobowy to 130 zł (bez śniadania) na dole jest kuchnia z pełnym wyposażeniem więc można śniadanko ogarnąć sobie we własnym zakresie z uwagi na wczesną godzinę startu. Zameldowanie od godz 15 (nam udało sie załatwić, że na parkingu pozostawimy swoje auta do niedzieli wieczora) Wrzucam link gdyby ktos chciał też zorganizować sobie spanie dzień przed http://www.uannynowytarg.pl No i to by chyba było na tyle w tym temacie Wszystko dopięte !
Rekomendowane odpowiedzi