Skocz do zawartości

Trasa wokół Tatr 2019 - Spotkajmy się !

Antyszprycha

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok, w takim razie wstępnie byłbym chetny na termin kwietniowy. Musze tylko ponegocjowac szczegóły. Tak sie składa ze w kwietniu mam urodziny to całkiem przyjemny prezent bym sobie sprawił :)

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
19 minut temu, Antyszprycha napisał:

W sensie ze tez myślisz aby przyjechać dzień wcześniej i nocować ?

Myślę że tak. Te 50 zł mnie już nie zbawi a wyruszę na świeżo ( o ile nie przegadamy całej nocy :D )

15 minut temu, Fimala napisał:

Kurde Panowie fajny temat zarzuciliście. Tylko czy gravelem bym was dogonił? Co prawda moge wrzucić tam slicki 35c zamiast 45c :D

Chłopie jadę na starym Tribanie 500 z napędem 3x9 kupionym za 1350 zł :D Sprzętem się nie wykręcisz :D:D:D

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, zibi_j1 napisał:

Myślę że tak. Te 50 zł mnie już nie zbawi a wyruszę na świeżo ( o ile nie przegadamy całej nocy :D )

Chłopie jadę na starym Tribanie 500 z napędem 3x9 kupionym za 1350 zł :D Sprzętem się nie wykręcisz :D:D:D

No i patrz pan... Przekonał kurde :D

Btw. Ktoś z was chłopaki będzie jechał z Warszawy?

Edytowane przez Fimala
  • Lubię to! 1
Opublikowano

No to wygląda na to, że lecicie w kwietniu. Mam nadzieję, że na czerwiec też się uda zebrać ekipę.

Opublikowano (edytowane)

Ja tę trasę zrobiłem na Gravelu i nie było mi łatwo. W tym roku zakładam cienkie lacie i zobaczymy jak mi pójdzie. Ale przeżycie mega. Zwłaszcza te zjazdy z szaleńczą prędkością. I podjazd 40 km tez daje dużo funu.

https://www.strava.com/activities/1847278506

Edytowane przez Marcin Kwita
Opublikowano
7 minut temu, Marcin Kwita napisał:

Ja tę trasę zrobiłem na Gravelu i nie było mi łatwo. W tym roku zakładam cienkie lacie i zobaczymy jak mi pójdzie. Ale przeżycie mega. Zwłaszcza te zjazdy z szaleńczą prędkością. I podjazd 40 km tez daje dużo funu.

<iframe height='405' width='590' frameborder='0' allowtransparency='true' scrolling='no' src='https://www.strava.com/activities/1847278506/embed/7ec74e077b1ee60e05a99b8e2ad9de38334d08ad'></iframe>

Dlatego chce wsadzić 35C bo na 45C nie widze tego :D Tylko mam problem bo nie wiem czy 35C wejdzie mi na obręcz 25mm

Opublikowano

@Fimala, nikt tam się nie będzie ścigał, wszyscy będziemy walczyć o przetrwanie. ;) Naszym celem jest to w ogóle przejechać, a nie cisnąć ile wlezie. Będziemy się trzymać razem, nikt nikogo nie zostawi z tylu. Wszyscy jedziemy to totalnie pierwszy raz, nie mamy doświadczenia z aż takim dystansem ani z takimi przewyższeniami i jazdą po prawdziwych górach, biorąc pod uwagę początek sezonu słabo będziemy wdrożeni jeszcze w formę, więc różnica w sprzęcie przy tym wszystkim ma znaczenie marginalne. Tak samo masz szansę nie dać rady, jak każdy z nas. :P

Mi i kwietniowy termin pasuje i czerwcowy, więc skoro stanęło na kwietniu, to ja w to też wchodzę. Rozumiem, że zaproponowany przez @Antyszprycha hotel bierzemy pod uwagę? I zaczynam urabiać kumpla, żeby nas supportował samochodem. ;)

Hmm. @Bartosh, @nctrns, może nic nie stoi na przeszkodzie kombinować sprawę też na termin czerwcowy, wtedy na przykład dla odmiany w opcji jednodniowej? 

Przeglądałem na Google maps wczoraj tę opcję trasy w wariancie 260 i bardzo mi się podoba.

Opublikowano
43 minuty temu, Fimala napisał:

No i patrz pan... Przekonał kurde :D

Btw. Ktoś z was chłopaki będzie jechał z Warszawy?

:) No i widzisz :D

Ja z Kielc, ale z Żyrardowa będzie jechał @Kruup z ekipą. Z nimi się dogadaj.

Opublikowano

No właśnie @Kruup jak Ty to widzisz ? Dasz rade kwietniowy termin wraz ze swoją ekipą ?

Opublikowano

Każda pora roku i każdy miesiąc nadaje się na wyprawy rowerowe, jednakże w Tatrach w kwietniu jeszcze panuje zima, oby się nie okazało że wyjedziecie  z Polski w piękną wiosenną pogodę a po drugiej stronie Tatr może was zaskoczyć zima czego wam nie życzę, dlatego radzę wam śledzić pogodę po obu stronach Tatr bo możecie zostać w dosłownym tego słowa znaczeniu na lodzie.

Opublikowano

To może czerwiec ?:D Kolego nie strasz hehe :D 

Opublikowano

Przychodzi taki stopień nakręcenia na wyprawę że nawet halny przestaje być problemem. Jestem mniej więcej w tym własnie miejscu :D

Opublikowano
To może czerwiec ?:D Kolego nie strasz hehe  
Sprawdzalem wstepnie prognoze na ten okres i pokazuje około 15 stopni +/-

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na kwiecień ? Jeśli tak to luzik ! Wystarczy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Opublikowano
Teraz, Antyszprycha napisał:

Na kwiecień ? Jeśli tak to luzik ! Wystarczy :)

Tak, tak na kwiecień. Wiadomo, że wszystko może się zmienić, ale nawet takie dane nastrajają optymistycznie. Trzeba bedzie wziąć nogawki, rękawki i przeciwdeszczówke w razie czego i tyle.

Opublikowano

Tez tak uważam. Jeśli trochę powieje nic się nie stanie :)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Antyszprycha napisał:

No właśnie @Kruup jak Ty to widzisz ? Dasz rade kwietniowy termin wraz ze swoją ekipą ?

Termin to nie taki problem. Bardziej obawiam się 260 kilometrów w warunkach górskich. Po płaskim to bym się nawet nie zastanawiał. I ja mam tylko rower MTB na szerokich kapciach. Ciężko mi w tej chwili określić swoją formę, bo więcej czasu spędzam na treningach siłowych a nie na budowaniu formy.

Podsumowując :

Daniel z mojej ekipy odpada przy tej ilości kilometrów.

Ja muszę to jeszcze przemyśleć.

Sławek - dla niego te kilometry to luzik.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, Kruup napisał:

Termin to nie taki problem. Bardziej obawiam się 260 kilometrów w warunkach górskich. Po płaskim to bym się nawet nie zastanawiał. I ja mam tylko rower MTB na szerokich kapciach. Ciężko mi w tej chwili określić swoją formę, bo więcej czasu spędzam na treningach siłowych a nie na budowaniu formy.

Podsumowując :

Daniel z mojej ekipy odpada przy tej ilości kilometrów.

Ja muszę to jeszcze przemyśleć.

Sławek - dla niego te kilometry to luzik.

Ogarnijcie może jakieś szosówki bo się zajedziecie. Albo chociaż opony typu Kojak

Opublikowano
1 minutę temu, zibi_j1 napisał:

Ogarnijcie może jakieś szosówki bo się zajedziecie. Albo chociaż opony typu Kojak

Daniel ma gravela. Sławek też ma Grawela i tu nie ma problemu, choć on to i fulem by to przejechał. Poza tym opony nie maja tu aż takiego znaczenia moim zdaniem, co po prostu sama forma. Szosówka na której nie jeżdzę na co dzień to też słaby pomysł, bo zabiłaby mnie pozycja na takim rowerze.

Opublikowano
43 minuty temu, zibi_j1 napisał:

Ja wczoraj do poduszki oglądałem to: POLECAM

Panorama nad tym jeziorkiem robi robote :)

Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, Fimala napisał:

Dlatego chce wsadzić 35C bo na 45C nie widze tego :D Tylko mam problem bo nie wiem czy 35C wejdzie mi na obręcz 25mm

Ja dawałem 32 i było ok więc śmiało możesz pobawić się z mniejszym rozmiarem. Zresztą teraz jest taka tendencja przecież że się na szerokie felgi zakłada nawet 28. Ale tego jeszcze nie testowałem więc nie wiem jak w realu to wychodzi.

Edytowane przez Marcin Kwita