Skocz do zawartości

BTWIN TRIBAN - OPINIE.

punky10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Gacek89 napisał:

Ale i tak liczyłem że karbony będą na tarczach a tu lipa... i na przyszły sezon tez ma nie być 

Przecież ma być siedem modeli karbonowych, to może będą i na tarczach. 

Opublikowano (edytowane)

W Decathlon PL można już kupić RC 500 w rozmiarze M. Jest dostępny (choć nie bardzo wiadomo w jakim kolorze, bo coś im się zdjęcia popsuły): https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-rc-500-id_8502354.html

A RC 520 jest dostępny w rozmiarze L: https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-rc-triban-520-id_8502389.html 

Cena 10 złociszy mniejsza za RC 520: 3 669 zł

Edytowane przez sentio
Opublikowano

Na grupach czytałem, że w deca Poznań franowo stoi pierwszy w Polsce rc500

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
W dniu 24.01.2019 o 00:30, sentio napisał:

Przecież ma być siedem modeli karbonowych, to może będą i na tarczach. 

Niestety nie będzie 😪 przynajmniej na karbonowe ramie 

Opublikowano (edytowane)

W Decathlon Ostrobramska juz jest nowy trib RC520
dd7b05e35398dc13655c5ee79cf928d5.jpg998676b5ba484283cf87d85d7eb17a7c.jpg

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka

Dzisiaj dojechaly dopiero. Wszedzie maja wejsc w ciagu tygodnia. Gravelowe wersje od 12 lutego. Cena z metki ponoc ma jeszcze zejść w dół jak wejda do kazdego sklepue6706aad249dbd58848c757e75e9c9b2.jpgd4b30b0515fd246b784f3b2cff39cbbe.jpg

Edytowane przez Fimala
  • Lubię to! 1
  • Pomógł 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Fimala napisał:

W Decathlon Ostrobramska juz jest nowy trib RC520
dd7b05e35398dc13655c5ee79cf928d5.jpg998676b5ba484283cf87d85d7eb17a7c.jpg

Dzisiaj dojechaly dopiero. Wszedzie maja wejsc w ciagu tygodnia. Gravelowe wersje od 12 lutego. Cena z metki ponoc ma jeszcze zejść w dół jak wejda do kazdego sklepue6706aad249dbd58848c757e75e9c9b2.jpgd4b30b0515fd246b784f3b2cff39cbbe.jpg

A wiesz co z tribanem 500rc?

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Fimala napisał:

Cena z metki ponoc ma jeszcze zejść w dół jak wejda do kazdego sklepu

Jak pewna ta informacja ?  

Bo już miałem kupować przez neta ale może warto poczekać tydzień lub dwa (  i tak najszybsza dostawa dopiero 1 lutego będzie).

Edytowane przez punky10
Opublikowano
3 minuty temu, punky10 napisał:

Jak pewna ta informacja ?  

Bo już miałem kupować przez neta ale może warto poczekać tydzień lub dwa (  i tak najszybsza dostawa dopiero 1 lutego będzie).

Info od pracownika działu rowerowego wiec raczej 100% pewna. Z 500rc jest taka sama sytuacja jak z 520rc. Na ten moment ponoc tylko w dwóch sklepach w polsce są. W jednym 500 a w drugim 520. Btw te hybrydowe heble straszna gąbczaste. Jestem ciekawy jak to bedzie w codziennym użytkowaniu. 

• Pomógł 1
Opublikowano
4 minuty temu, Fimala napisał:

Info od pracownika działu rowerowego wiec raczej 100% pewna. Z 500rc jest taka sama sytuacja jak z 520rc. Na ten moment ponoc tylko w dwóch sklepach w polsce są. W jednym 500 a w drugim 520. Btw te hybrydowe heble straszna gąbczaste. Jestem ciekawy jak to bedzie w codziennym użytkowaniu. 

- w realu ten rower dobrze wygląda?

- co powiesz o jego wadze ? Czuć te 10,4 kg? :)

Opublikowano
1 minutę temu, Arnazel napisał:

- w realu ten rower dobrze wygląda?

- co powiesz o jego wadze ? Czuć te 10,4 kg? :)

Wygląda według mnie bardzo elegancko, stonowany, ale elegancki. Porownywalem go wagowo rownoczesnie ze starą 520 i mialem wrazenie ze jest lzejszy. 

Opublikowano

Się podniecacie tą niby wysoką wagą kiedy każdy alu "gravel" - bo szosą to nie jest, na tarczach waży praktycznie tyle samo.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, SzpiceR napisał:

Się podniecacie tą niby wysoką wagą kiedy każdy alu "gravel" - bo szosą to nie jest, na tarczach waży praktycznie tyle samo.

Niby czemu to nie jest szosa? Temu że ma tarcze i opony 28?

Edytowane przez Arnazel
Opublikowano
Przecież to jest szosa endurance tak jak stara 520. Z gravelem raczej ma niewiele wspolnego. Blizej mu do Ultra Al GF na tarczach i Sramie niz do gravela.

Opublikowano

Czyli jak rc500 będzie tańsze, to jest to lepszy wybór niż obecny 520 za 2400zł.

Opublikowano

a tak z ciekawosci orientuje sie ktos jakie max opony tam mozna zalozyc ??

Opublikowano
2 minuty temu, Grzeszaldo napisał:

a tak z ciekawosci orientuje sie ktos jakie max opony tam mozna zalozyc ??

Maks 36mm :)

Opublikowano
1 minutę temu, Arnazel napisał:

Maks 36mm :)

czyli nie jest zle , po szutrze i lesie śmiało można na takich oponkach smigac :) 

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, organic napisał:

Pytanie jaka jest definicja słowa gravel?

Według mnie geo od szosy endurance i opony 40mm +, multum punktów montażowych 

Edytowane przez Fimala
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, Fimala napisał:

Według mnie geo od szosy endurance i opony 40mm +, multum punktów montażowych 

Gravel to nie typowy rower wyprawowy.

Przejrzałem trochę recenzji z uk i piszą/mówią chłopaki, że 40mm się mieści. Może i więcej wejdzie ale fabryczne obręcze mają 17mm tylko

BTW 35/36mm wchodziło do "starych" tribanów ze szczękowymi hamulcami.

Edytowane przez SzpiceR
Opublikowano
Gravel to nie typowy rower wyprawowy.
Przejrzałem trochę recenzji z uk i piszą/mówią chłopaki, że 40mm się mieści. Może i więcej wejdzie ale fabryczne obręcze mają 17mm tylko
BTW 35/36mm wchodziło do "starych" tribanów ze szczękowymi hamulcami.

O no to całkiem sympatycznie. Pewnie 40mm wejdzie w zależności od bieżnika. Mysle ze ten trib bedzie super wycieczkowcem szosowym. Wygodnym i eleganckim. Jestem ciekawy co zaproponują w tej gravelowej odmianie.

Opublikowano

Nie dam głowy ale były jakieś przecieki, że względem rc520 będzie się różnił tylko kołami/oponami.

Szczerze mówiąc to chodzi mi ten triban po głowie. Wcześniej myślałem o jakimś konkretnym gravelu i używaniu go z 2 kompletami kół ale to dla mnie za bardzo na wyrost. Na moje terenowe wojaże spokojnie wystarczy nawet te 36c z jakimś bieżnikiem a cenowo rc520 wychodzi bardzo fajnie do takich zastosowań.

Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez Arnazel