Arnazel Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Chętnie kupiłbym canyona, ale z różnych powodów muszę kupić rower w sklepie stacjonarnym. Poza deca nie ma za dużo sklepów z niedrogimi a ciekawymi rowerami, które można kupić na miejscu 😥
macko1 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Jeżeli te różne powody to raty to spróbuj kartę kredytową
Antyszprycha Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 1 minutę temu, macko1 napisał: Jeżeli te różne powody to raty to spróbuj kartę kredytową a to coś zmieni ?
Antyszprycha Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 30 minut temu, macko1 napisał: Że mógłby wtedy kupić np. Canyona no tak ale kwesti rat to nie rozwiąże jeśli to byłby główny argument
macko1 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 (edytowane) W millenium masz kartę kredytową do 12 miesięcy RSO 0%, której warunkiem jest jedna płatność kartą w miesiącu, więc wychodzi to jak raty. W innych bankach jest pewnie podobnie. Edytowane 30 Grudnia 2018 przez macko1
SzpiceR Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Podepnę się pod temat skoro Panowie są na czasie xd Na koniec sezonu chcę wymienić typową szosę na coś czym będę mógł zjechać z asfaltu, nie musi być typowy gravel. Po prostu mam zamiar dysponować 2 kompletami kół. Także napęd 11rz, tarcze, opona 32c z jakimś biezbikiem musi wejść, waga w sumie nieistotna bo rajder też niewylajtowany. Ci innego w cenie 520rc?
Pagu Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 Cześć, To i ja się podłączę. Jeżdżę od jakiegoś czasu na szosie i czas na nowy rower. W ostatnim sezonie wykręciłem się w bikepacking, wiec szukam czegoś uniwersalnego. Budzet max 3tys. Interesuje mnie ten 500rc i dla niego nie widzę dużej konkurencji. Na chwile obecna rozważam jeszcze vento 3.0 2018, huragana 3 (dramat z dostępnością) i stara 520. Teraz zastanawiam się czy brać 520 bo się kończą czy poczekac na to 500rc. Do używek mam awers wiec szukam nowych.
Arnazel Opublikowano 31 Grudnia 2018 Opublikowano 31 Grudnia 2018 (edytowane) W dniu 31.12.2018 o 10:01, Pagu napisał: Cześć, To i ja się podłączę. Jeżdżę od jakiegoś czasu na szosie i czas na nowy rower. W ostatnim sezonie wykręciłem się w bikepacking, wiec szukam czegoś uniwersalnego. Budzet max 3tys. Interesuje mnie ten 500rc i dla niego nie widzę dużej konkurencji. Na chwile obecna rozważam jeszcze vento 3.0 2018, huragana 3 (dramat z dostępnością) i stara 520. Teraz zastanawiam się czy brać 520 bo się kończą czy poczekac na to 500rc. Do używek mam awers wiec szukam nowych. Cześć. Też waham się pomiędzy tribanem rc 500 lub zwykłym 520. Ten drugi jest o 400zł tańszy, waży ponad 0.5kg mniej. Opony ma 25 zamiast 28 więc na dobrej drodze wydaje mi się, że będzie szybszy. Hamulce szczękowe są dla mnie wystarczające i chyba wybiorę 520 za 2400zł Edytowane 1 Stycznia 2019 przez Arnazel
nctrns Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 W dniu 31.12.2018 o 10:01, Pagu napisał: Na chwile obecna rozważam jeszcze vento 3.0 2018, huragana 3 (dramat z dostępnością) W Vento opony maks 28c, brak punktów montażowych (chyba że interesuje cię typowy bikepacking z dużą podsiodłówką i torbą w ramie), więc jak już to to bikepacking szosowy. Huragan to samo, tyle że tam chyba nawet 28c nie wejdzie.
Pagu Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Właśnie w tym roku jechałem na szosie z torbami na kierownicy i pod siodłem. Więc uchwyty do montażu bagażnika są zbędne. Przekonuje mnie możliwość założenia opony 36c i wygodniejsza pozycja. Huragan i Vento mają bardziej "sportową" pozycje. Więc nadal zostaje z dylematem Triban 520 z 2018 czy nowe 500rc. Na chwilę obecną bardziej przekonuje mnie nowa seria (bardziej mi się podoba). Z drugiej strony 400 zł i 0,7 kg też niezłe argumenty. Pytanie czy te 0.7kg w ogóle poczuje.
SzpiceR Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 500rc przede wszystkim wygrywa designem, dla mnie 520 (jak i 100, 500 czy 540) są straszliwie brzydkie. 8 minut temu, Pagu napisał: Z drugiej strony 400 zł i 0,7 kg też niezłe argumenty. Pytanie czy te 0.7kg w ogóle poczuje. Argumenty może i niezłe ale tylko w konkretnych warunkach. 400 zł jeśli nie masz nic robi różnicę ale jeśli kupujesz rower na kilka lat za wielokrotność tej kwoty to już niekoniecznie. Tak samo 0,7kg. Jeśli sam ważysz 60kg i ścigasz się w zawodowym peletonie to może mieć znaczenie. Ale jeśli przeciętny człowieczek waży 80kg i jakąś fałdkę na brzuchu posiada to gdzie jest sens gonienia za wagą roweru (do którego w Twoim przypadku i tak dojdą sakwy itd). Zresztą same opony to na pewno spory % z tych 0,7kg. Jeśli wkręciłeś się w bikepacking to wysoce prawdopodobne, że prędzej czy później zechcesz pojechać dalej/na dłużej i mocowanie bagażnika się przyda. Chcesz założyć szerokie opony? Wtedy tarcze mają przewagę. Chcesz zjeżdżać z asfaltu/jeździć w deszczu - znowu tarcze by się przydały a na pewno będą kulturalniej pracować. Do tego w rc masz koła tubeless
Arnazel Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 15 minut temu, Pagu napisał: Właśnie w tym roku jechałem na szosie z torbami na kierownicy i pod siodłem. Więc uchwyty do montażu bagażnika są zbędne. Przekonuje mnie możliwość założenia opony 36c i wygodniejsza pozycja. Huragan i Vento mają bardziej "sportową" pozycje. Więc nadal zostaje z dylematem Triban 520 z 2018 czy nowe 500rc. Na chwilę obecną bardziej przekonuje mnie nowa seria (bardziej mi się podoba). Z drugiej strony 400 zł i 0,7 kg też niezłe argumenty. Pytanie czy te 0.7kg w ogóle poczuje. Na podjazdach może trochę poczujesz A co do wyglądu nie powiedziałbym że 520 jest brzydki. Wręcz przeciwnie - akurat mi się podoba .
ma2t Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 (edytowane) Cześć, ja po tym jak znalazłem informacje w necie że RC500 są już w brytyjskich Decathlonach postanowiłem kupić go poprzez moje konto na Decathlonie. Zamówiłem go do sklepu w Manchester a następie poszukałem kuriera który przywiezie mi go do Małopolski (wyszło 200 zł) Rower mam od połowy listopada, jeżdzę codziennie do pracy, po pracy do drugiej pracy i po mieście. Kupiłem wersję czarną w rozmiarze S przy 172cm. Rower przyjechał w tym samym opakowaniu co dostają w Decathlonie, wystarczyło dokręcić pedała i baranka. Pierwsze wrazenia miałem że rower jest na mnie za lekko mały i kierownica za wąska ale zdecydowanie wole pozycje sportowa i po drugiej jezdzie czułem się jak na czarnym koniu Nigdy nie chciałem roweru z Decathlonu ale przekonało mnie to że będę jednym z pierwszych który będzie w Polsce na nich śmigać, i to najbliższe 5 miesięcy Wcześniej miałem przed pół roku od kolegi też brytyjskie Fuji Sportif 2.3 rozmiar L który był mega szybki i dużo pozytywnych wrarzeń mi przyniósł po przesiadce z mtb 27.5 Szukając tak naprawde szosy do miasta , pracy i raz w tygodniu na wycieczki do 3 tys zl postanowilem postawic na mega nowość i świetny wygląd. Chyba też trochę uległem propagandzie na gravele a RC500 ma z nich kilka cech. Ogólnie to jest strasznie wygodny jak dla mnie, świetnie absorbuje nierówności, jeżdżę nim dużo po kostce brukowej, mega przyjemnie,wszystkie krawężniki, płyty chodnikowe, nierówne asfalty,trawniki, nie sprawiaja żadnych problemów, jest troszkę cięższy niż stary Fuji z 2015 roku co od razu poczułem wyciągając go z pudła,siodełko jest fajne ale moja chamska dupka nigdy nie miała z tym problemów, sora chodzi pięknie, sterowanie , pozaycja za kierownica bardzo mi odpowiada jak na rower kupiony w ciemno z interentowego sklepu, problem mam tylko ze sztyca bo tam jest chyba 25cm i jeżeli dobrze zmierzyłem mojasztyca jest wyciagnieta kilka cm poza max punkt wypustu, narazie same pozytywy Na wiosne może kupie jakieś opony 35-40 mm i pojade nim do lasu zobaczyc jak się spisuje, szukam opon z brazowym paskiej z boku cos jak WTB tylko moze troche tansze bo 400zł za komplet to lekka przesada, Wczoraj jeżdziłem nim po pierwszym śniegu i na oponach szer 28mm przy spokojnej jezdzie wpadalem z lekkie poślizgi dlatego na okres największej pluty i mokrego śniegu szykuje starego mtb którego wujek wywalił na złom a ja postanowiłem zrobić z niego rower na zimową sól. jc, chetnie odpowiem na Wasze pytania Dosiego Roku MATT Edytowane 3 Stycznia 2019 przez ma2t 2
Gość Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 1 godzinę temu, ma2t napisał: Zamówiłem go do sklepu w Manchester a następie poszukałem kuriera który przywiezie mi go do Małopolski (wyszło 200 zł) Co to za kurier był? Możesz podać jakiś namiar?
ma2t Opublikowano 4 Stycznia 2019 Opublikowano 4 Stycznia 2019 ``Transportowiec`` na facebooku , gość jest z Podkarpackiego , śmiga wzdłuż A4, pisze ze paczka 20 GBP ale jak zobaczył pudełko z Deca to mówi że musi podwoić stawke;)
Grzeszaldo Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 W dniu 3.01.2019 o 12:54, ma2t napisał: Cześć, ja po tym jak znalazłem informacje w necie że RC500 są już w brytyjskich Decathlonach postanowiłem kupić go poprzez moje konto na Decathlonie. Zamówiłem go do sklepu w Manchester a następie poszukałem kuriera który przywiezie mi go do Małopolski (wyszło 200 zł) Rower mam od połowy listopada, jeżdzę codziennie do pracy, po pracy do drugiej pracy i po mieście. Kupiłem wersję czarną w rozmiarze S przy 172cm. Rower przyjechał w tym samym opakowaniu co dostają w Decathlonie, wystarczyło dokręcić pedała i baranka. Pierwsze wrazenia miałem że rower jest na mnie za lekko mały i kierownica za wąska ale zdecydowanie wole pozycje sportowa i po drugiej jezdzie czułem się jak na czarnym koniu Nigdy nie chciałem roweru z Decathlonu ale przekonało mnie to że będę jednym z pierwszych który będzie w Polsce na nich śmigać, i to najbliższe 5 miesięcy Wcześniej miałem przed pół roku od kolegi też brytyjskie Fuji Sportif 2.3 rozmiar L który był mega szybki i dużo pozytywnych wrarzeń mi przyniósł po przesiadce z mtb 27.5 Szukając tak naprawde szosy do miasta , pracy i raz w tygodniu na wycieczki do 3 tys zl postanowilem postawic na mega nowość i świetny wygląd. Chyba też trochę uległem propagandzie na gravele a RC500 ma z nich kilka cech. Ogólnie to jest strasznie wygodny jak dla mnie, świetnie absorbuje nierówności, jeżdżę nim dużo po kostce brukowej, mega przyjemnie,wszystkie krawężniki, płyty chodnikowe, nierówne asfalty,trawniki, nie sprawiaja żadnych problemów, jest troszkę cięższy niż stary Fuji z 2015 roku co od razu poczułem wyciągając go z pudła,siodełko jest fajne ale moja chamska dupka nigdy nie miała z tym problemów, sora chodzi pięknie, sterowanie , pozaycja za kierownica bardzo mi odpowiada jak na rower kupiony w ciemno z interentowego sklepu, problem mam tylko ze sztyca bo tam jest chyba 25cm i jeżeli dobrze zmierzyłem mojasztyca jest wyciagnieta kilka cm poza max punkt wypustu, narazie same pozytywy Na wiosne może kupie jakieś opony 35-40 mm i pojade nim do lasu zobaczyc jak się spisuje, szukam opon z brazowym paskiej z boku cos jak WTB tylko moze troche tansze bo 400zł za komplet to lekka przesada, Wczoraj jeżdziłem nim po pierwszym śniegu i na oponach szer 28mm przy spokojnej jezdzie wpadalem z lekkie poślizgi dlatego na okres największej pluty i mokrego śniegu szykuje starego mtb którego wujek wywalił na złom a ja postanowiłem zrobić z niego rower na zimową sól. jc, chetnie odpowiem na Wasze pytania Dosiego Roku MATT mozesz zrobic realne zdjecia rowerka ?? jestem ciekaw czy sie rozni od tego katalogowego koloru..
macko1 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Opublikowano 15 Stycznia 2019 Wpisz sobie na instagramie #triban, będziesz miał bardzo dużo zdjęć
organic Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 News dla fanów decathlonowych szos: znika marka btwin, wchodzi Van Rysel https://instagram.com/van_rysel?utm_source=ig_profile_share&igshid=1pgw84bcm06or
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Jeśli dobrze umiem obsługiwać Google translatora i Wikipedię to Van Rysel oznacza "Z Lille", czyli miasta, gdzie założono firmę Decathlon. Jak to teraz zdrobnić? Zamiast botwiny będą lilie? lilki? "Zrobiłem dzisiaj 100 km swoją lilią"
organic Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Dobrze kombinujesz co do nazwy. Tu jest wszytko wyjaśnione: https://www.facebook.com/242112749837783/posts/289218298460561/?app=fbl To mooże "zrobiłem setkę vanem" albo "ryzlem" ?
Gość Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 2 minuty temu, organic napisał: Dobrze kombinujesz co do nazwy. Tu jest wszytko wyjaśnione: https://www.facebook.com/242112749837783/posts/289218298460561/?app=fbl Nie było tak trudno, "van" z niderlandzkiego to "z", a dla "rysel" pierwszy wynik w google to Lille. 3 minuty temu, organic napisał: To mooże "zrobiłem setkę vanem" albo "ryzlem" ? Ale to okropnie brzmi.
suqub Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Ale Tr maszyny są tylko dla gości co się ścigają. Czyt. dla ambitnych kolarzy. Botwiny cały czas zostają.
organic Opublikowano 18 Stycznia 2019 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Triban - endurance, gravel Van Rysel - race Btwin - rowerki biegowe, dziecięce, akcesoria, itp
Rekomendowane odpowiedzi