Skocz do zawartości

BTWIN TRIBAN - OPINIE.

punky10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, maniol napisał:

Nie do końca 420 bo canyon jeszcze wysyłka +/- 150 zł.
No i canyon ma ten problem, że tylko internetowa sprzedaż, więc odchodzi przymiarka.
Czekam na zapowiedziany rose pro SL tiagra i jego cenę.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Z tego co widziałem Canyon chyba ma darmową wysyłkę wraz z nadchodzącym nowym rokiem, dodatkowo zakup w Canyonie nie jest obarcony żadnym ryzykiem, jeśli rozmiar nie przypasuje to w ciągu 30 dni możesz zwrócić rower i wymienić na inny rozmiar (koszty wysyłki w obie strony w tym wyoadku pokrywa Canyon).

Edytowane przez Antyszprycha
Opublikowano

Ten Canyon to od samego początku mi siedzi w głowie. Tylko jak moja zobaczyła cenę za Tribana to stwierdziła, że chyba oszalałem i że miał być rower do 3000, to jak wyjadę z Canyonem to mnie zaszlachtuje...

Wysłane z mojego P10 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Ten Canyon to od samego początku mi siedzi w głowie. Tylko jak moja zobaczyła cenę za Tribana to stwierdziła, że chyba oszalałem i że miał być rower do 3000, to jak wyjadę z Canyonem to mnie zaszlachtuje...

Zamów naklejkę "triban" i naklej zanim zobaczy :)

Opublikowano

Masakra. Przydałby się jakiś wolny 1000zł jakbym zamówił Canyona, przyszła paczka wielka do domu to bym wyleciał chyba razem z tym rowerem

Edit: No chyba, że na wiosnę wybiorę się do lokalnego sklepu i popytam o Vento 4.0 2018. Może by się znalazł jakiś za 3000-3200...chociaz szanse pewnie marne.

Opublikowano
5 minut temu, Cris92 napisał:

Masakra. Przydałby się jakiś wolny 1000zł emoji1787.pngemoji1787.pngemoji1787.png jakbym zamówił Canyona, przyszła paczka wielka do domu to bym wyleciał chyba razem z tym rowerem emoji1787.pngemoji1787.pngemoji1787.png

Zamów na adres rodziców/rodzeństwa he,he...

Opublikowano
2 godziny temu, Cris92 napisał:

Masakra. Przydałby się jakiś wolny 1000zł emoji1787.pngemoji1787.pngemoji1787.png jakbym zamówił Canyona, przyszła paczka wielka do domu to bym wyleciał chyba razem z tym rowerem emoji1787.pngemoji1787.pngemoji1787.png

Edit: No chyba, że na wiosnę wybiorę się do lokalnego sklepu i popytam o Vento 4.0 2018. Może by się znalazł jakiś za 3000-3200...chociaz szanse pewnie marne.

Bo kobiecie nie pokazuje się co ile kosztuje :D Ja zawsze wszystko kupuje na mega promocji i wielkiej okazji, @Łabędź znajduje w paczkomatach :D 

Spoko, jak zachorujesz na cykloze to się wdrożysz w temat, najtrudniejszy jest pierwszy krok, ja poszedłem na żywioł zamówiłem szosę i jak w garażu znalazł się karton i zobaczyła go żona to dopiero zacząłem myśleć, ale z góry bylem przygotowany na przetrwanie cichych dni...Sposobów jest wiele :D 

• Lubię to! 2
Opublikowano

[mention=1484]antyszprycha[/mention]

Z tego co widziałem Canyon chyba ma darmową wysyłkę wraz z nadchodzącym nowym rokiem, dodatkowo zakup w Canyonie nie jest obarcony żadnym ryzykiem, jeśli rozmiar nie przypasuje to w ciągu 30 dni możesz zwrócić rower i wymienić na inny rozmiar (koszty wysyłki w obie strony w tym wyoadku pokrywa Canyon).

Na tą chwilę za przesyłkę kasują 3aa42b33186106f290214808d784ea5e.jpg&key=fc1111ff18e1c97556c0901018e0869bc2693466597961cacb3a19ce1b1fa28f

Opublikowano

Przecież tam trzeba wpisać kod podczas zamówienia, żeby przesyłka była za darmo.

Opublikowano
5 godzin temu, Cris92 napisał:

No chyba, że na wiosnę wybiorę się do lokalnego sklepu i popytam o Vento 4.0 2018. Może by się znalazł jakiś za 3000-3200...chociaz szanse pewnie marne.

Teraz nie powinno być problemu dorwać w tej kasie. Zresztą możesz popatrzeć też na 2017 bo różniły się chyba tylko malowaniem i owijką. 

Opublikowano
Teraz nie powinno być problemu dorwać w tej kasie. Zresztą możesz popatrzeć też na 2017 bo różniły się chyba tylko malowaniem i owijką. 
Teraz niestety nie da rady przed świętami. Dopiero koło marca będę na kupnie szosy.

Opublikowano

Hmmmm myślałem, że nowe tribany będą odrobinę tańsze. Bardzo czekałem na nie, ale teraz tak przez głowę przeszła mi myśl czy warto, czy może nie "opłaci" się bardziej kupić tribana 520 (tańszy) albo 540 (droższy), które może trafią na jakąś przecenę... Na nowego czekałem bo wydaje mi się taki "bardziej gravelowaty" ....

Opublikowano

Panowie, prosez przekalkulujcie to, najzwyczajnie w świecie zakup nowych Tribanów jest ttoalnie nieopłacalny

Opublikowano
Panowie, prosez przekalkulujcie to, najzwyczajnie w świecie zakup nowych Tribanów jest ttoalnie nieopłacalny
Coś w tym jest faktycznie. Canyon Endurace Al 6.0 niewiele droższy.
Ja też myślę nad Vento 4.0 2018, lub po targować się o lepszą cenę 2019. To też jakaś opcja. Jak dobrze mi się wydaje Vento też jest na pełnej tiagrze.

Opublikowano

Kross ma kasetę 11 - 25, canyon 11-32.

Na tym Vento podjazdy będą ciężkie.

Opublikowano

Kross Vento 4.0 2018 ma 11-25, 2019 ma 11-28.

To już bym targował oprócz ceny także wymianę kasety na 11-32 jak by tak było opuszczone z katalogowego 3999 na jakieś 3600 i wymienioną kasetę to biorę zobaczymy co czas pokażę. Pewnie i tak za jakiś czas założę tu swój temat o kupnie roweru.

Opublikowano

Udało mi się dorwać canyona endurace 7.0 za 4000.
Używany, ale w bardzo dobrym stanie.
Myślę, że dobra cena i dobrze, że nie czekałem do wiosny na tribany :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy myślicie że triban rc 500 to dobry zakup na początek?

Obecnie mam górala ze średniej półki, który wazy około 15kg 😳

Triban wazy aż 10,6 kg, ale to i tak dużo mniej niż mój obecny rower.

Ma bardzo fajny wygląd, a sora w zupełności mi wystarczy.

Jeszcze się delikatnie waham. 😁

Opublikowano

Nie ! I nie pytaj dlaczego tylko wysil się i prześledź tematy które były już poruszane :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

• Lubię to! 1
Opublikowano

A dlaczego nie, ja śledzę wszystkie tematy i argument nie bo nie jest kiepski. W swojej cenie i przeznaczeniu jako alagravel lub szosa endurance jest jednym z lepszych wyborów. Jak zaczniesz szukać szosy która jest wstanie przyjąć szerszą oponę okaże się że w tej cenie za bardzo nie ma wyboru. Chociaż faktyczne jeśli chcesz klasyczna szose i opona 28mm wystarczy można znaleźć coś lżejszego.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
19 minut temu, lukaszko napisał:

A dlaczego nie, ja śledzę wszystkie tematy i argument nie bo nie jest kiepski. W swojej cenie i przeznaczeniu jako alagravel lub szosa endurance jest jednym z lepszych wyborów. Jak zaczniesz szukać szosy która jest wstanie przyjąć szerszą oponę okaże się że w tej cenie za bardzo nie ma wyboru. Chociaż faktyczne jeśli chcesz klasyczna szose i opona 28mm wystarczy można znaleźć coś lżejszego.

Czyli tematu nie doczytałeś, jest wiele innych argumentów na nie, baaa....podane są nawet alternatywy cenowe

Opublikowano

Jakie alternatywy, Canyon Endurance AL 6.0 w wyższej cenie niż triban rc 520? Vento 4.0 które w promocji jest niezła opcją ale tak jak pisałem nie przyjmie szerszych opon jak 28?
Zwracam uwagę na charakter tych tribanów to szosa endurance na tarczach, z której można zrobić wyprawówkę, coś jak gravela lub używać do treningów. Nadaje się w zasadzie do wszystkiego oprócz ścigania.
Co ci po 1kg jak się nie ścigasz?
Nie mówię że to najlepsza szosa ale w określonych zastosowaniach jeden z lepszych wyborów, więc nie podoba mi się takie skreślenie że jest do dupy i tyle.

Opublikowano
Czyli tematu nie doczytałeś, jest wiele innych argumentów na nie, baaa....podane są nawet alternatywy cenowe
Pozwól, że się przyczepie i wtrące delikatnie. Od dłuższego czasu śledzę temat na forum o tribanach i generalnie wątki o zakupie szosy, bo jestem, a raczej będę sam na kupnie i rozważam 4 typy. Natomiast wracając do tribana i alternatyw cenowych, to najczęściej padały alternatywy w postaci "kup używke" lub "dołóż 500zł i kup Canyona/Rose".

Opublikowano

To skoro padła alternatywa w postaci kup Canyona lub Rose albo szukaj używki to czego jeszcze chcesz ? Sam doczytałeś odpowiedz na swoje pytanie i zadajesz je jeszcze raz. 

Triban Rc 500 czy 520 w tych pieniądzach jest ok jeśli wezmiesz pod uwagę osprzęt (rama to rzecz gustu) ale w życiu nie zapłaciłbym takiej kasy za rówer który waży tyle co Triban, przenigdy !

Opublikowano

Jeżeli weźmiesz pod uwagę szosy na tarczach przyjmujące opony szersze niż 32c wszystkie ważą ponad 10kg. Mówię oczywiście o zbliżonej cenie. Wszystko zależy czego szukasz, jak się nie ścigasz waga nie jest tak istotna. Główna zaletą tych tribanów jest uniwersalność.

Opublikowano
To skoro padła alternatywa w postaci kup Canyona lub Rose albo szukaj używki to czego jeszcze chcesz ? Sam doczytałeś odpowiedz na swoje pytanie i zadajesz je jeszcze raz. 

Triban Rc 500 czy 520 w tych pieniądzach jest ok jeśli wezmiesz pod uwagę osprzęt (rama to rzecz gustu) ale w życiu nie zapłaciłbym takiej kasy za rówer który waży tyle co Triban, przenigdy !

Yyyyyy... ekhm... Aleeeee... Ja nie zadałem żadnego pytania. Nie nerwowo. Tylko mówię o "alternatywach" cenowych. Minusy i dlaczego nie 520rc znam. Plusy jako takie też. To dzięki Twoim bodaj postom, Triban spadł na najniższe 4 miejsce na liście rowerów, które mam na oku.

Nie denerwować się nic złego nie chciałem napisać. Jeśli jednak wyprowadziłem z równowagi, to przepraszam, pozdrawiam i życzę miłego, przedostatniego wieczoru w tym roku