HycHoHyc Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Waga niestety nie zachwyca odrazu to powiem jutro podam dokladniej razem z informacja o przeswitach. Jesli chodzi o wrazenia z jazdy to jest to rower mojej dziewczyny ktora jest zadowolona ale nie ma wielkiego doswiadczenia wiec ciezko ocenic. Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
marektbg Opublikowano 31 Stycznia 2019 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Godzinę temu, Vomort napisał: Rozmawiałem dzisiaj na czacie z pracownikiem Decathlonu spytać o rozmiar XL Tribana 520 RC i powiedział że aktualnie nie ma planowanych dostaw i nie wiadomo czy będą To lipa, ja mam 193cm i też mi się wydaję że tylko XL, w tym że ja celuje w niebieskiego RC500.
Vomort Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 właśnie patrze na strone Decathlonu i jest dostępny rozmiar XL... a wczoraj mi pisali:
noren Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Nie ma się co pytać pracowników i konsultantów o dostępność - już się nauczyłem. Tak jakby stanem magazynowym zarządzał ktoś całkiem nad nimi, nikt nie podaje wiarygodnych informacji. Trzeba często sprawdzać.
organic Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Dec to sieciówka. Ludzie od zamówień siedzą schowani w biurze, a Ty co najwyżej rozmawiasz z szeregowym pracownikiem. Taki urok marketów
tom1986 Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) Witam, osobiściem sam rozważam rc520, ale mam problem z doborem rozmiarówki i nie mam możliwości testów w sklepie. Czy ktoś umie interpretować wynik z Competitive cycling, w kontekście wymiarówki, którą podaje Decathlon ? Dodatkowo podam, że mój Inseam to 82 cm, Trunk 69-69.5 cm, Wzrost 179 cm. Jestem więc na granicy. Rower ma służyć na dystanse ok. 150 km i więcej. Wygoda na dłuższych dystansach (wsparta Lemondką) jest bezcenna. Dzięki za opinie/pomoc. Edytowane 1 Lutego 2019 przez tom1986
noren Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Geometria w załączniku. Pomiary z competitive słabo można odnieść bo oni nie uwzględniają endurance geometrii, podają zawsze wysokie rury podsiodlowe a Tribany mają 5cm krótsze z reguły. Górna by Ci wyszła L. I na dłuższe dystanse L może być lepsza. Ale jak nie trafisz to za duża szosowa to zło. Ciężki wybór.
sellaronda Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Orientuje się ktoś z Was, na ile opinie użytkowników zamieszczane na stronach Deca są wiarygodne - w sensie czy pochodzą od rzeczywistych kupców, czy od działu PR? ;) Pytam, bo na stronie UK są dość przychylne.
noren Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Pochodzą od ludzi którzy kupili produkt. 1
noren Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Oni nigdy nie posiadają informacji a następnego dnia trafia na stronę i do sklepów. Kilka razy się już tak różne modele pojawiały
Nogi Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 W dniu 31.01.2019 o 15:25, HycHoHyc napisał: Jasne jutro beda.Czego zdjecia by was interesowaly jakich elementow? Zdjęcia wszystkiego A potrafisz coś powiedzieć o kołach i hamulcach? To taka mała niewiadoma...
Grzeszaldo Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) naprawde ciezko cos znalesc lepszego niz te Tribany , rzekł bym ze nic lepszego nie znajdziecie jesli chodzi jakosc-cena , nawet moj faworyr Romet Aspre jest gorszy bo ma naped Claris a w Tribanie 500 jest sora ... Edytowane 1 Lutego 2019 przez Grzeszaldo
Arnazel Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 5 minut temu, Grzeszaldo napisał: naprawde ciezko cos znalesc lepszego niz te Tribany , rzekł bym ze nic lepszego nie znajdziecie jesli choci jakosc-cena , nawet moj faworyr Romet Aspre jest gorszy bo ma naped Claris a w Tribanie 500 jest sora ... Triban 520 za 2400zł ma sore. Chyba biorę go zamiast tribana rc500. Tarcze to w moim przypadku bardziej wada niż zaleta. I 700g lżej, zawsze coś..
Grzeszaldo Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 3 minuty temu, Arnazel napisał: Triban 520 za 2400zł ma sore. Chyba biorę go zamiast tribana rc500. Tarcze to w moim przypadku bardziej wada niż zaleta. I 700g lżej, zawsze coś.. jak kto co woli ja mam Ultre 900 a zastanawiam sie nad Tribanem 500 rc aby wsadzic mu opony 35-40 i zrobic z niego ala gravela a do 520 takich opon nie wsadze
Nogi Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 A jaaaaaa.... A ja szukamam pierwszej szosy i tak troche bezpiecznie chce podejść do tematu. O co chodzi? Kupić rower do którego w razie czego będe mógł włożyć szersze opony i mieć rower "na codzień". Wiecie, gdyby jednak jazda samym asfaltem nie okazała się tym czego szukam... Po mieście, do pracy, z żoną na weekendowe wyjazdy (poki co na pewno max kilkugodzinne bo nie lubi rowerów )
Erehr Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 (edytowane) Godzinę temu, Grzeszaldo napisał: jak kto co woli ja mam Ultre 900 a zastanawiam sie nad Tribanem 500 rc aby wsadzic mu opony 35-40 i zrobic z niego ala gravela a do 520 takich opon nie wsadze No właśnie sam czekam co to będzie z tymi oponami zanim kupię RC 500. Oficjalnie piszą że opony max 36mm. Myślałem więc kupić Panaracer GravelKing 35mm które jednak okazują się być szersze niż producent deklaruje (38mm). Z drugiej strony zagraniczne portale mówią o 38mm a w wersji gravel na tej samej ramie nawet 40mm. Nawet jeśli to GravelKing 38mm pewnie nie wejdzie bo ma 41+mm szerokości. Przekłamane wszystkie wymiary... Wytłumaczy mi ktoś dodatkowo jak to jest z rozmiarem obręczy a maksymalną szerokością opony? Według kilku źródeł jakie znalazłem na obręcze 17c wchodzą opony nawet do 50mm, skąd więc ten limit producenta do 36? Zapas na błotniki? Edytowane 1 Lutego 2019 przez Erehr
Karol Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 5 godzin temu, sellaronda napisał: Orientuje się ktoś z Was, na ile opinie użytkowników zamieszczane na stronach Deca są wiarygodne - w sensie czy pochodzą od rzeczywistych kupców, czy od działu PR? Sporo kupuję w Deca i zwykle po jakimś czasie zamieszczam opinię - zawsze s publikują, niezależnie od tego czy chwalę czy krytykuję. Właśnie sprawdziłem - moja opinia o Tribanie 520 na polskiej stronie jest uznana za najbardziej użyteczną. Nie da się ręczyć za wiarygodność wszystkich opinii, nie wydaje mi się jednak żeby ich dział PR coś mieszał -zdarzają się na ich stronach rzeczy słabo oceniane i nie zauważyłem prób czarowania rzeczywistości. 1
tadzikpl Opublikowano 1 Lutego 2019 Opublikowano 1 Lutego 2019 Pod względem publikowania opinii mają swoje zasady - kto kupił produkt, ten może go opisać. Cenzurują tylko bluzgi.Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka 1
podwys Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 20 godzin temu, tom1986 napisał: Witam, osobiściem sam rozważam rc520, ale mam problem z doborem rozmiarówki i nie mam możliwości testów w sklepie. Czy ktoś umie interpretować wynik z Competitive cycling, w kontekście wymiarówki, którą podaje Decathlon ? Dodatkowo podam, że mój Inseam to 82 cm, Trunk 69-69.5 cm, Wzrost 179 cm. Jestem więc na granicy. Rower ma służyć na dystanse ok. 150 km i więcej. Wygoda na dłuższych dystansach (wsparta Lemondką) jest bezcenna. Dzięki za opinie/pomoc. Jestem tego samego wzrostu, przekro mam trochę większy. Miałem tribana 100 w rozmiarze L i był wyraźnie za duży. Musiałem kombinować z mostkiem. Teraz mam tribana 540 w M i jest super.
tom1986 Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 3 godziny temu, podwys napisał: Jestem tego samego wzrostu, przekro mam trochę większy. Miałem tribana 100 w rozmiarze L i był wyraźnie za duży. Musiałem kombinować z mostkiem. Teraz mam tribana 540 w M i jest super. Hej, dzięki za opinię. No właśnie ja mam krótsze nogi ale tulów dłuższy - stąd też dylemat, a niby ten sam wzrost. Nogi sobie regulujesz siodełkiem ale tułów to już kwestia długości ramy/mostka. No jest dylemat :)
sentio Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 18 godzin temu, Nogi napisał: Zdjęcia wszystkiego A potrafisz coś powiedzieć o kołach i hamulcach? To taka mała niewiadoma... Tu jest dosyć szczegółowa recenzja RC 520 https://road.cc/content/review/252475-triban-rc-520-disc-road-bike
podwys Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 2 godziny temu, tom1986 napisał: Hej, dzięki za opinię. No właśnie ja mam krótsze nogi ale tulów dłuższy - stąd też dylemat, a niby ten sam wzrost. Nogi sobie regulujesz siodełkiem ale tułów to już kwestia długości ramy/mostka. No jest dylemat Byłem dzisiaj w decu rzucić okiem na rowery i syn zwrócił mi uwagę na kartkę z informacją „wypróbuj za darmo przez 48h”. wisialo na T500 ale może z innymi tez da radę. Poczytaj/popytaj może.
Arnazel Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 Byłem dziś w decathlonie,. Triban 520 już jest u mnie. Był też 500rc ale moim zdaniem ten stary 520 jest ładniejszy
yacek _b Opublikowano 2 Lutego 2019 Opublikowano 2 Lutego 2019 2 godziny temu, Arnazel napisał: Triban 520 już jest u mnie też jestem w posiadaniu Triban-a 520 ( kolorystyka biało-czarna ) , jest to mój pierwszy rower szosowy i dlatego kupno roweru z "marketu " tak trochę zachowawczo . moje małe modernizacje to: kaseta SRAM PG-950 11-28 , łańcuch SRAM PC-971 , klocki hamulcowe SwissStop , koła DT Swiss z Daveo , pedały Shimano SPD M530 , opony 32C Continentala Co do rozmiaru opon to chyba jednak wybiorę rozmiar 28 C bo 32C na obręczach DT Swiss mają 33 mm i takie balonki się zrobiły , rower kapkę chyba stracił na wyglądzie ....
Rekomendowane odpowiedzi