Skocz do zawartości

BTWIN TRIBAN - OPINIE.

punky10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam szwagra - jakieś 130kg żywej wagi, który jeździ tylko na szosie (tak da się przy takiej wadze bez problemu), ma pełną 105 i zatrzymuje się kiedy potrzebuje - warunek że ulica jest sucha no i że obręcze nie są zasyfione.

Jedne co zaobserwowałem podczas wspólnych jazd to to że faktycznie zaczyna hamować wcześniej i tyle :) 

Opublikowano
43 minuty temu, Medzamir napisał:

Trochę dziwna polityka Deca - różnica między T540 a T500 tylko 30 euro? Toć pomijając napęd różnica w samych hamplach całkowicie skreśla T500.

Właśnie też się nad tym zastanawiałem, ale możliwe, że to nie są ceny ostateczne. Wszak tych rowerów na stronie Deca nie znajdzie się w ich wyszukiwarce. Linki zindeksowałe Google i dzięki temu udało się namierzyć te modele. Na road.cc w sierpniu pisali, że ten RC 500 miał kosztować cos koło 500 funtów, a RC 520 700 funtów. Więc to jest za mała różnica. 

Opublikowano

A ja jestem zawiedziony. Liczyłem po cichu, że z serii Triban zrobią gravele a tu lipton

Opublikowano

Hmm, a czego mu brakuje, żeby wypełnił definicję „gravela”?

Opublikowano

miejsca na szerokie opony >35C (choć może nawet >40C).

Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wg opisu rower jest kompatybilny z oponami o szerokości do 36 mm. 

Opublikowano

wg opisów na angielskich stronach wchodzić ma 43c czy coś się zmieniło ?

Opublikowano

Hmm... A czym ten link różni się od tego, który podałem w czwartek?

Opublikowano
18 minut temu, zibi_j1 napisał:

ciekaw jestem cen... ta 500 nie wygląda źle... 

ta 500 wygląda bardzo dobrze powiedziałbym

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, zibi_j1 napisał:
ciekaw jestem cen... ta 500 nie wygląda źle... 

Z linków można wyciągnąć ceny 3669 i 3549. O ile ta pierwsza w miarę realna (trochę więcej niż dotychczas za 540), tak za niższy model tylko 120 zł mniej wydaje się bzdurą. Sam ciekaw jestem bo właśnie 540 mi nie pasowała kolorem a ten nowy niebrzydki jest.

Edytowane przez empet
Opublikowano (edytowane)

Oficjalne ceny w Wielkiej Brytanii to:  £529 and £729. Co daje po przeliczeniu na PLN: ok. 3550 zł oraz ok. 2560 zł. Więc różnica 1000 zł ma już w tym wypadku sens.

Czy ktoś z bardziej oblatanych umiałby uzasadnić przyczynę montowania kasety Microshift zamiast grupowej Shimano 105 w RC 520?

Czy pomiędzy nimi nie ma żadnej znaczącej różnicy, poza ceną oraz wagą (51 gramów różnicy na korzyść Shimano)?

Edytowane przez sentio
Opublikowano

Tym bym się nie martwił. Kasetę zniszczy i wymienisz po taniosci. Gorzej z korba.

Opublikowano
5 godzin temu, suqub napisał:

Gorzej z korba.

Ta korba wyglada podobnie jak korba grupy 105 serii 5800. Jest cięższa to fakt, ale nie wydaje się, że to jakiś szmelc. Chyba, że mnie ktoś oświeci.

Opublikowano

W takim razie ja bym się niczym nie przejmował. Jednak ja bym przy tarczach wolał sztywne osie. Bez nich bardziej pasują mi pivoty.

Opublikowano

Byłem dziś w decu, prawie w ogóle nie ma tam rowerów. W ogóle mało co jest, jakieś puste przestrzenie  po usuniętych regałach, sklep jak w likwidacji...

Opublikowano

Powoli szykują się do sprzętu zimowego - robią miejsce.

Opublikowano

Wyprzedzają stare by weszło nowe. Ja mam mieć w następnym roku Deca w swoim mieście!

budyn czekoladowy
Opublikowano

Ja czekam na nowe "Ultry". To może być hicior. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

No i oficjalnie już weszły do sprzedaży. Nawet dzisiaj widziałem RC500 i RC520 w decu 😁 W UK rzecz jasna.

RC500

RC520

Edytowane przez velaskez