Accent_Szaj Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 (edytowane) W dniu 21.05.2020 o 18:30, agnesix napisał: szukam czegoś co mogłoby jeszcze popchnąć mnie do zakupu internetowego To ja Cię pchnę do zakupu 70. Dużo lepszy wybór. Jeszcze jak jest tylko 300zł różnicy,to nie ma się co zastanawiać. Amortyzator w 70 jest lżejszy ,ma większą kulturę pracy. To jest amortyzator,a nie jak w 50 uginacz Korba Deore to taka wisienka na torcie. Bardzo dobra korba sztywna,lekka Serwisem się nie przejmuj. Gwarancję możesz realizować u przedstawicieli Kellys. Edytowane 27 Maja 2020 przez Accent_Szaj Autokorekta w telefonie
MM2109 Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 19 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Po kolei: 1.Poza napisem Scott jak na swoją cenę nic specjalnego.Heble bardzo słabe,a napęd SX?Szału nie ma.O amorze 30 już nie wspomnę (Brak sztywnej osi) 2.Dużo lepiej to wygląda Napęd Shimano Deore.Podoba mi się,że jest to wszystko z jednej grupy.Troszkę lipa,że nie piszą które deore,ale myślę że M6000.Hamulce to spowalniacze ,od razu do wymiany jak chcesz pojeździć po lesie(Tarcze RT10 i MT200)(Brak sztywnej osi) 3.Górna Merida moim zdaniem dużo lepszy napęd.Jak w Scott SX i heble jw(Brak sztywnej osi) 4.Kross wypada całkiem nieźle,troszeczkę lepiejej do Meridy,ale strasznie ludzie narzekają na gwarancję (Brak sztywnej osi) 5.Wypada najlepiej z W/W,Najnowszy napęd Shimano SLX,heble dalej szału nie ma,ale już przyzwoite Alivio. Niestety w dalszym ciągu (Brak sztywnej osi) 6.Dochodzimy do Kellys,no nie wiem czy te poprzednie to była podpucha,czy naprawdę widząc Kellys'a dalej nad nimi myślałeś. Rower ma wszystko.Sztywne osie(z boost) rower bardzo sztywny.Osprzęt bardzo dobry Deore,Hamulce mogą być.Moim zdaniem:Super wybór 7.Trek.Słabo wypada.Brak sztywnej osi(jeszcze na 141) słabe heble.Odpada.Kopia ze Scott Dzięki ! Coraz bardziej przekonuje mnie ten kellys, a i jest w sklepie niedaleko mnie. Odnośnie rometa to ma sztywna przednia oś, z tylu jest szybkozamykacz. Czyli jakbyśmy zawieźli wybór do kellys vs romet to i i tak według Ciebie kellys byłby lepszym wyborem? pozdrawiam MM 1
Accent_Szaj Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 4 minuty temu, MM2109 napisał: kellys byłby lepszym wyborem? Kellys,moim zdaniem, kładzie na łopatki wszystkie wymienione modele.
zaq13 Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 Witam Szukam dla siebie rower aby móc spokojnie pojeździć po górach i nie wydać na niego majątku. Pojechałem do sklepu przymierzyć się do roweru unibike flite, który wydawał mi się sensowny. Jednak Pan odradził mi go i wskazał, po rozmowie, że najlepiej zrobię jeśli kupię kross dust 1.0 z 2020, który mają akurat w promocji za 4.5k zł. Na te górki po których chciałbym jeździć on spełni moje oczekiwania i pozwoli mi czerpać radość. Czy to dobry rower? Czy jednak odpuścić i wypić szklankę zimnej wody by ochłonąć?
Accent_Szaj Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 9 godzin temu, zaq13 napisał: Na te górki po których chciałbym jeździć on spełni moje oczekiwania i pozwoli mi czerpać radość. Świetne teksty sprzedawcy wyniesione ze szkoleń. Padam . Zaraz zobaczę i porównam te rowery W tym wypadku w 100% zgadzam się że sprzedawcą. Świetny rower. Bierz Kross'a Cały napęd SLX,Heble M6000, Amor RS. Dobra geo.
Iru Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 (edytowane) Szukam roweru dla nie najmłodszej dziewczyny. Ma to być trialowe MTB hardtail. Nie musi być model typowo damski, wręcz nawet lepiej jak nie będzie. Rower ma jeździć po singlach i po lesie. Kobieta mimo swojego wieku (40 lat) lubi wjechać w cięższy teren, jest dość usportowiona, ale tez i filigranowa. 164 cm wzrostu i lekka więc ma być to rower na kołach 27+. Próbowała na 29, ale nie podobało jej się. Wymagany napęd z 1x, przedni amortyzator powietrzny, automatyczna sztyca i w zasadzie to tyle. Cenowo max do 5000. Na razie wybraliśmy 3 modele. Macie jakieś uwagi? Znacie jeszcze jakieś, które wziąć pod uwagę?Trek Roscoe 7 2020Kellys Gibon 50 2020Cube Reaction TM 2020 Edytowane 29 Maja 2020 przez Iru
Accent_Szaj Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 Godzinę temu, Iru napisał: Ma to być trialowe MTB hardtail Myślę że @PiotrekGT najlepiej by poradził
PiotrekGT Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 (edytowane) Daruj sobie roscoe bo to paździerz, rama to lekko zmieniony X-caliber, brak sztywnej osi. Cube ma magury, napęd 12s, widelca nie znam. Kellys nie powala hamulcami i napędem (i wyglądem....) Werdykt: Cube, rozmiary S lub M. S - bardziej komfortowo dla kobiety ale jeśli mówisz, że jest usportowiona to o ile nie będzie problemu z wysunięciem sztycy w M, wziąłbym M. Edit: w M podsiodłówka ma 450mm więc na pewno za dużo dla 165cm. Tylko S ci pozostaje. Marin ma San Quentina 2, niestety brak mykmyka, przeciętne hamulce, jednak geometrycznie jest spoko. No i nasz polonez czyli Primal. Edytowane 29 Maja 2020 przez PiotrekGT 1
Accent_Szaj Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 (edytowane) @Iru napewno? Edytowane 30 Maja 2020 przez Accent_Szaj
Iru Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 Czarny może by przeszedł :). W Primalu geometria już chyba za bardzo agresywna. Doszedł jeszcze jednak kolejny warunek. Musi się dać zamontować jakiś tylni bagażnik. Da się to zrobić w Cube Reaction TM?
PiotrekGT Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 Raczej w żadnej trailowce z myk mykiem. Jedynie bez mykmyka bagażnik montowany do sztycy. @Accent_SzajWkleileś zdjęcia starych primali i nowych. Dla sprostowania tylko ostatnie zdj przedstawiające 3 ramy jest aktualne. Musicie sie zdecydowac czy chcecie sportowy rower czy nie. Raz piszesz, że dziewczyna lubi sport a później, że w primalu jest pozycja agresywna. A jest taka jak wszędzie. Kellys to największy taboret ze wszystkich.
Accent_Szaj Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 13 godzin temu, Iru napisał: Musi się dać zamontować jakiś tylni bagażnik. Poważnie? Do Myk myka? Niestety,albo zmieni wymagania co do roweru,albo zostaje jej plecaczek 8 godzin temu, PiotrekGT napisał: tylko ostatnie zdj przedstawiające 3 ramy jest aktualne. Dzięki,poprawione.
seandillon Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Cześć, Planuje przesiadkę z mojego 26" Gitanta Yukon na coś w 29". Siedziałem już na Krossie, Treku x-caliber 9 i Giant terrago ( tutaj troche poz budżetem). Polecić coś w tej cenie na sensownym osprzęcie. Wzrost 182, waga ok. 105kg. Najchętniej amor powietrzny. Edytowane 30 Maja 2020 przez seandillon
Accent_Szaj Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 2 godziny temu, seandillon napisał: Polecić coś w tej cenie na sensownym osprzęcie. Poczytaj sobie ten wątek 2-3 strony wstecz. Zobacz jakie modele Ci się podobają i zapytaj które z wymienionych przez Ciebie polecamy. Nikt nie siedzi w twojej głowie żeby wiedzieć jaki masz gust
seandillon Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 14 godzin temu, Accent_Szaj napisał: Poczytaj sobie ten wątek 2-3 strony wstecz. Zobacz jakie modele Ci się podobają i zapytaj które z wymienionych przez Ciebie polecamy. Nikt nie siedzi w twojej głowie żeby wiedzieć jaki masz gust Najbardziej siedzi mi trek z racji długość ramy i pozycji, ale waham się nad Giantem. Mało się go w wątku pojawia i dlatego moje pytanie, może to z jakiegoś powodu
Accent_Szaj Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 1 minutę temu, seandillon napisał: go Które modele dokładnie?
umbrox Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Witam wszystkich na forum. Szukam roweru dla siebie, ostatnio jeździłem dobre 4 lata temu, będzie to mój pierwszy rower od dłuższego czasu, jestem bardzo wybredny (kolor, rama musi mi się podobać) no i szukam czegoś na kołach 29 cali, maksymalny budżet jakim dysponuje to 4300zl. Rower będzie mi służył do dojazdu do pracy (kilka km przez lasy, droga szutrowa, i kilka km przez miasto.) i jazda rekreacyjna poza miastem, lasy, pola itd. Mój wzrost to 180 cm waga 90 kg Znalazłem parę perełek które mi wpadły w oko ->( kellys, gt, dartmoor, marine) Rower górski KELLYS Gate 30 White 29" 2020 Rower górski Mongoose Tyax Expert 29" 2020 << byłem w sklepie rowerowym w którym sprzedawca polecił mi ten model Rower górski GT Avalanche Elite 2020 Rower górski Dartmorr PRIMAL INTRO 27.5 Bardzo bym prosił o swoje propozycje jak i podzielenie się swoim doświadczeniem. (trek, unibike, kross -te marki nie bardzo mi odpowiadają) (wybredny)
seandillon Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 48 minut temu, Accent_Szaj napisał: Które modele dokładnie? Xcaliber 8/9 vs terrago 2020
Accent_Szaj Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Z tych modeli ja bym wziął Gianta Ja wole Shimano niż Sram i to SX.Poza tym,są bardzo podobne.Jeżeli Trek jest tańszy i bardziej Ci leży,to weź Trek'a
seandillon Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 59 minut temu, Accent_Szaj napisał: Z tych modeli ja bym wziął Gianta Ja wole Shimano niż Sram i to SX.Poza tym,są bardzo podobne.Jeżeli Trek jest tańszy i bardziej Ci leży,to weź Trek'a Dzięki. Jak dostanę gdzieś jeszcze rozmiar L z Giant'a to będzie GIANT. Na pewno się pochwalę co wjechało.
Summanus Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) Witam wszystkich, Poszukuję roweru, mam 182cm, około 85kg, przekrok około 82cm. Nie planuję udziału w wyścigach ani maratonach. Przeprowadziłem wstępną selekcję modeli, ale mam problem z wyborem, zależy mi na najlepszym stosunku cena/jakość: Spec Chisel Comp 2019 (około 4800) - już niedostępny. Dostępny był rozmiar M, według tabeli powinienem wziąć L, ale porównując do Rockhoppera, którego miałem okazję przymierzyć, M jest chyba dla mnie ok Trek X-Caliber 8 2020 (około 4000) Rockrider XC 100 lub XC 500 Kellys Gate 50/70/90 2019 - trudno tutaj z dostępnością, zazwyczaj są rozmiary L, a dla mojego wzrostu chyba potrzebuję M Kross Level 9.0 2018 (4100) Może są jakieś lepsze propozycje do rozważenia? Z góry dziękuję za pomoc w wyborze Pozdrawiam Edit: Spec już niedostępny Edytowane 5 Czerwca 2020 przez Summanus
mbike Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 (edytowane) Cześć wszystkim! Szukam roweru, który pozwoli mi wrócić do jazdy w terenie . Wymagania: przeznaczenie: single, Lasek Wolski, Jura, Beskidy, oraz w razie potrzeby w mieście, jeżdzę dla funu, nie ścigam się, nie latam, nie jeżdżę DH, rower powinien w miarę dobrze podjeżdżać i stabilnie zjeżdżać, progresywna geometria, napęd 1x, sztyca regulowana (w rowerze lub w budżecie), opony 27,5" lub 29", dostępny w Polsce, raczej nowy, ale używany w dobrym stanie i dobrej cenie też wziąłbym pod uwagę mam 176 cm wzrostu i ważę ~77kg kwota max 4500 zł Niestety ciężko z dostępnością rowerów. Na tą chwilę rozważałem: Kross Dust 1.0 Rockrider AM 100 HT - rower fajny, dostępny, dobry osprzęt, do marki... mam dystans Marin San Quentin 1 (+sztyca) - siadłem na nim w sklepie, podoba mi się, ale obawiam się, że może nie być do moich w/w potrzeb Dartmoor Primal Intro 27,5"/29" (+sztyca) Odrzuciłem: Trek Roscoe 6 - jakiś taki klocowaty mi się wydawał Marin Bobcat Trail - nie czułem tego roweru Oczywiście jestem otwarty też na inne propozycje Będę wdzięczny za każdą pomoc z Waszej strony Edytowane 6 Czerwca 2020 przez mbike
Rekomendowane odpowiedzi