7up Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 W dniu 21.06.2021 o 07:54, hudezz napisał: X9 lepszy amor, nowsza grupa 11s XT/SLX, sztywne osie Nie warto kupowac tanszy i ulepszac Chyba, że obecnie znajdę na rynku rower o podobnych parametrach - tańszy lub o lepszych - w podobnej cenie? Natrafiłem na Indiany czytając to forum i stąd moje pytanie. Może od czasu kiedy te rowery były dobre coś się zmieniło?
gpro Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Chyba nie będę polecał już rowerów Indiana. Odstawiłem swój X9 na przegląd 0 do sklepu. Zgłosiłem, że coś w suporcie słychać. Okazuje się, że nie mają narzędzi do suportu i rower będą musieli wysłać na serwis. No i będę 2 tygodnie bez roweru. Tak więc, do media to po agd, a nie rowery. 1
wolek Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Ale jak wrócisz z odkurzaczem ze nie działa to też go na serwis odeślą
gpro Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Bez odkurzacza przeżyję, a bez roweru ?
Qba.Wu Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 17 minut temu, gpro napisał: Chyba nie będę polecał już rowerów Indiana. Odstawiłem swój X9 na przegląd 0 do sklepu. Zgłosiłem, że coś w suporcie słychać. Okazuje się, że nie mają narzędzi do suportu i rower będą musieli wysłać na serwis. No i będę 2 tygodnie bez roweru. Tak więc, do media to po agd, a nie rowery. Stary, ale nie polecasz roweru czy sklepu? Bo to dwie różne sprawy. Rowery są super, i nie można "ich" obwiniać za obsługę sklepu. W kwietniu kupiłem X8 - jestem mega zadowolony. Taki sprzęt za 4400 zł! Nigdzie takiego się nie dostanie z takim osprzętem, no może Decathlon też ma dobrą ofertę. 1
hudezz Opublikowano 24 Czerwca 2021 Opublikowano 24 Czerwca 2021 Nie wypowiem się na temat serwisu, bo nigdy nie korzystałem z jego usług. Bóg dał dwie ręce i korzystam z nich jak mogę A co do Stormów, to ciężko znaleźć w tych czasach, dostępne i podobnie wyposażone rowery w zbliżonej kwocie. Niestety, ograniczony wybór rozmiarów, czyni te rowery towarem dla wybranych 1
gpro Opublikowano 26 Czerwca 2021 Opublikowano 26 Czerwca 2021 (edytowane) Przy moim wzroście 182cm powinienem chyba ramę 21 wybrać, siodełko mam cofnięte maksymalnie do tyłu, ale i tak trochę mało. Kto podpowie, jaki klucz do korby i suportu SLX M7000 26/36T w Storm X9? Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 26 Czerwca 2021 przez gpro
jakfol Opublikowano 28 Czerwca 2021 Opublikowano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Czy ramy 21' w Indiana Storm X7/8 nadadzą się przy wzroście 195cm? Czy raczej to za mała rama i skazany jestem na szukanie innych rowerów? Edytowane 28 Czerwca 2021 przez jakfol
wolek Opublikowano 28 Czerwca 2021 Opublikowano 28 Czerwca 2021 Przymierz się jak masz możliwość, ja mam 186cm i dla mnie była stanowczo za duża
hudezz Opublikowano 28 Czerwca 2021 Opublikowano 28 Czerwca 2021 4 godziny temu, jakfol napisał: Czy ramy 21' w Indiana Storm X7/8 nadadzą się przy wzroście 195cm? Czy raczej to za mała rama i skazany jestem na szukanie innych rowerów? Ja mam X10 21" i przy 191cm wzrostu mam 4 palce przeswitu
Didi Opublikowano 1 Lipca 2021 Opublikowano 1 Lipca 2021 Panowie. Im więcej czytam, tym mam mętlik w głowie. Planuję zakupić Indianę Storm X9, jednak, gdzie nie czytam opinii na FB, to nikt nie poleca, bo ramy nie pewne, bo w Media kupuje się odkurzacze, a nie rowery. Jak to z tym faktycznie jest? Warto brać ten rowerek?
rafbog Opublikowano 1 Lipca 2021 Opublikowano 1 Lipca 2021 (edytowane) @Didi Ja ujeżdżam X9. Moje uwagi możesz poczytać we wcześniejszych postach. Używam dopiero pół roku więc co do ramy trudno się wypowiedzieć. Jeżdżę głównie po lasach, szutrach, nierównościach, czasami jakaś mała hopka. Większej kraksy nie miałem poza kilkoma glebami. Rama cała. PS. Ciekawy jestem czy niepochlebne opinie piszą użytkownicy tych rowerów? Edytowane 1 Lipca 2021 przez rafbog
eez Opublikowano 2 Lipca 2021 Opublikowano 2 Lipca 2021 Hej. Próbował ktoś wymieniać opony bez wymiany felg w storm x7? Chciałem dać OPONA MAXXIS MINION DHF 29x2,50 1PLY TR ZWIJANA z tyłu i Maxxis Ardent 29" Wydaje się, że powinny być ok do tych felg. Zamieniał ktoś?
wolek Opublikowano 2 Lipca 2021 Opublikowano 2 Lipca 2021 Jeśli zmieszczą się na szerokość to nie ma problemu.
hudezz Opublikowano 2 Lipca 2021 Opublikowano 2 Lipca 2021 34 minuty temu, eez napisał: Hej. Próbował ktoś wymieniać opony bez wymiany felg w storm x7? Chciałem dać OPONA MAXXIS MINION DHF 29x2,50 1PLY TR ZWIJANA z tyłu i Maxxis Ardent 29" Wydaje się, że powinny być ok do tych felg. Zamieniał ktoś? 2.5" to 63mm + - 2mm w zaleznosci od profilu opony, zmierz rozstaw miedzy ramionami. Jeżeli zmieścisz to będzie kilka mm prześwitu między oponą a dolnym ramieniem tylnego trójkąta. Myślę ze max co możesz włożyć to 2.25-2.3" 1
maq Opublikowano 2 Lipca 2021 Opublikowano 2 Lipca 2021 W Indianie 6.9, jak pęknie szprycha z tyłu i nie masz ze sobą klucza, żeby poluzować przeciwną, to domu na piechotę, z rowerem na plecach. Opony standard 29x2.1.Wysłane z Tapatalk
Didi Opublikowano 3 Lipca 2021 Opublikowano 3 Lipca 2021 (edytowane) Mam 190 cm wzrostu i 95 cm nogę. Mierzyłem się do X9, 21 cali i mam wrażenie, że jest trochę mały. Czy ktoś też miał podobny problem? Edytowane 3 Lipca 2021 przez Didi
Miatrzu Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 Panowie. X9 czy X10? Lepiej lżejszą X10 czy lepiej wyposażoną x9? 🤔
Czer Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 Pany, czy obręcze w x7 są przystosowane do tubeless?
hudezz Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 2 godziny temu, Miatrzu napisał: Panowie. X9 czy X10? Lepiej lżejszą X10 czy lepiej wyposażoną x9? 🤔 A to zależy od paru czynników 1. Czy majsterkowanie przy rowerze sprawia przyjemność 2. Czy będziesz dysponował funduszami na upgrade X10 w podstawowej konfiguracji jest prawie kompletnie wyposażonym rowerem. Mi nie przypasowały heble i stopniowanie kasety. Cała reszta była OK dopóki nie zaczalem sie nudzić w pracy i szukać co by tu jeszcze wymienić hehehehehe @Czer obręcze są prawie gotowe na tubeless, wystarczy okleić obręcz i zamontować wentyle. Nie wiem tylko czy opony sa TLR
Czer Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 (edytowane) 35 minut temu, hudezz napisał: A to zależy od paru czynników 1. Czy majsterkowanie przy rowerze sprawia przyjemność 2. Czy będziesz dysponował funduszami na upgrade X10 w podstawowej konfiguracji jest prawie kompletnie wyposażonym rowerem. Mi nie przypasowały heble i stopniowanie kasety. Cała reszta była OK dopóki nie zaczalem sie nudzić w pracy i szukać co by tu jeszcze wymienić hehehehehe @Czer obręcze są prawie gotowe na tubeless, wystarczy okleić obręcz i zamontować wentyle. Nie wiem tylko czy opony sa TLR Opony nie są. Masz na myśli kupno zestawu do tubelessa? Np z Decathlonu ? Jeśli okleje obręcz, mogę potem bez problemu założyć dętkę i zmienić opony? Mam dwa komplety i przekladam w razie potrzeby na asfalt/górskie Edytowane 5 Lipca 2021 przez Czer
Miatrzu Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 43 minuty temu, hudezz napisał: A to zależy od paru czynników 1. Czy majsterkowanie przy rowerze sprawia przyjemność 2. Czy będziesz dysponował funduszami na upgrade X10 w podstawowej konfiguracji jest prawie kompletnie wyposażonym rowerem. Mi nie przypasowały heble i stopniowanie kasety. Cała reszta była OK dopóki nie zaczalem sie nudzić w pracy i szukać co by tu jeszcze wymienić hehehehehe @Czer obręcze są prawie gotowe na tubeless, wystarczy okleić obręcz i zamontować wentyle. Nie wiem tylko czy opony sa TLR Hmm nie bawiłem się w majsterkowanie przy rowerze w sumie 🙂 Także raczej wolałbym mieć już z góry gotowy rower bez potrzeby zmieniania czegoś 😁 Także chyba X10 będzie lepsza 😁
hudezz Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 @Czer może być zestaw z deca, jeżeli okleisz obręcz możesz zamontować później dętki. Nie wiem tylko jak wentyl zniesie wyjmowanie i wkładanie. Szukaj na oponie napisu TLR, czytałem tu na forum, że chłopaki przerabiali na tubelessy opony bez dopisku TLR @Miatrzu jestem pewien, że co byś nie kupił to banan gwarantowany. Miałem taki sam dylemat jak Ty ale jako że nigdy nie miałem karbonu kupiłem X10. I nie żałuję 1 1
Qba.Wu Opublikowano 5 Lipca 2021 Opublikowano 5 Lipca 2021 4 godziny temu, Miatrzu napisał: Panowie. X9 czy X10? Lepiej lżejszą X10 czy lepiej wyposażoną x9? 🤔 Kup X8. Chyba że będziesz startował w zawodach XC i zależy Tobie na napędzie XT. Model X8 ma SLX który super działa. Jeżdżę od 2mcy jakoś 40 - 50 km 2x w tygodniu i jest bez zarzutu. Do takiej właśnie normalnej jazdy po lasach, szutrach i do pracy nie ma sensu płacić więcej za napęd działający prawie tak samo tylko kilka gram lżejszy. Jeździłem na obu, i kupiłem X8.
Rekomendowane odpowiedzi