hudezz Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 6 minut temu, Virco napisał: Hej, poradzcie prosze co kupic.. Hehehe dobre w pierwszej kolejności rozejrzyj się w okolicy co jest dostępne, następnie wypisz tutaj co znalazłeś a my Ci doradzimy 1
Virco Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 17 minut temu, hudezz napisał: Hehehe dobre w pierwszej kolejności rozejrzyj się w okolicy co jest dostępne, następnie wypisz tutaj co znalazłeś a my Ci doradzimy x7,x8,x9,x10.. na ramie 19' lub 21'.. pulser 5.9... 6.9 lub "inne" w podobnej cenie
hudezz Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 Z Twoją wagą i przyczepką obawiałbym się o obręcze i szprychy. Pulsery maja obręcze Indiana o niewiadomej szerokości. W temacie użyszkodnicy Pulserów pisali o pękających szprychach Stormy mają obręcze WTB 23mm. Dla siebie szukaj coś z obręczami 28-30mm. Ew możesz kupić Storma i nowe mocniejsze koła a "stare" sprzedać, parę zł sie zwróci
Bujak Opublikowano 5 Maja 2021 Opublikowano 5 Maja 2021 W dniu 2.05.2021 o 23:05, Gorbalski napisał: Prostowałeś specjalnym przyrządem czy metodami domowymi ? Są specjalne przyrządy ale to wydatek koło 200 zł a do tego koła powinny być idealnie proste. Kolo obracasz z przyrządem, wiec nie musi być proste (mierzysz zawsze w tym samym miejscu). Możesz zrobić sobie przyrząd za parę zł wg mojego poradnika w dziale dyi
Virco Opublikowano 5 Maja 2021 Opublikowano 5 Maja 2021 8 godzin temu, hudezz napisał: Z Twoją wagą i przyczepką obawiałbym się o obręcze i szprychy. Pulsery maja obręcze Indiana o niewiadomej szerokości. W temacie użyszkodnicy Pulserów pisali o pękających szprychach Stormy mają obręcze WTB 23mm. Dla siebie szukaj coś z obręczami 28-30mm. Ew możesz kupić Storma i nowe mocniejsze koła a "stare" sprzedać, parę zł sie zwróci nie widzialem nic co by mialo na start "lepsiejsze" obrecze.. wiec liczylem sie z wymiana po 1-2 sezonach jak roumiem w kwestii pozostalych komponentow nie ma roznicy?
hudezz Opublikowano 5 Maja 2021 Opublikowano 5 Maja 2021 (edytowane) Godzinę temu, Virco napisał: nie widzialem nic co by mialo na start "lepsiejsze" obrecze.. wiec liczylem sie z wymiana po 1-2 sezonach jak roumiem w kwestii pozostalych komponentow nie ma roznicy? Rockridery z seri XC na start maja koła Duroc 30 ale tam jest napęd 1x i krucho teraz z dostępnością Co do pozostałych komponentów Stormy roznia sie tylko klasą osprzetu. Amor, koła i heble są identyczne we wszystkich modelach. Pulsery też są dobrze wyposażone, ale kółka i amorek o mniejszej średnicy goleni będą dla Ciebie za słabe. To raczej rowery dla lżejszych zawodników Popatrz w dziale koła. Tam znajdziesz firmy, które zapalają koła na życzenie Edytowane 5 Maja 2021 przez hudezz Literówka i dodanie treści
maq Opublikowano 5 Maja 2021 Opublikowano 5 Maja 2021 Prostowałeś specjalnym przyrządem czy metodami domowymi ?Są specjalne przyrządy ale to wydatek koło 200 zł a do tego koła powinny być idealnie proste.Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu TapatalkaA w życiu. W imadło i jak nowy Wysłane z Tapatalk
Gorbalski Opublikowano 9 Maja 2021 Opublikowano 9 Maja 2021 Czeka mnie przegląd zerowy.Czy skorzystać z serwisu ME czy może oddać do Decathlonu ?.Na pewno przednie koło jest do centrowaniaWysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
eez Opublikowano 10 Maja 2021 Opublikowano 10 Maja 2021 (edytowane) Hm, jak za serwis zerowy to całkiem drogo: "serwis takiego roweru kosztuje 139,99zł.Czas wykonania czynności to ok. 20-40minut. Karta gwarancyjna zostanie oczywiście wydana." - ME storm x7 I najlepsze że pójść gdzieś indziej nie można bo: "Brak przeglądu potwierdzonego przez autoryzowany serwis rowerowy powoduje unieważnienie gwarancji" dotyczy pierwszego przeglądu. i pytanie czy w ogóle jest po co to robić skoro gwarancja nie obejmuje niczego prócz ramy? Z gwarancji wyłączone są wszystkie elementy ulegające zużyciu no i wymienione jest prawie wszystko, choć najlepsze jest itp. na końcu. Co wy na to? Edytowane 10 Maja 2021 przez eez
Qwert1221 Opublikowano 18 Maja 2021 Opublikowano 18 Maja 2021 Hej, jako posiadacz X-Pulsera z poprzedniego roku, śmiało polecam i przypadkiem wszedłem zajrzeć jak z cenami stoi w tym roku. A w tej cenie aktualnie 3500zł chyba warto https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-6-9-m19-czarny-brazowy-fsa, wszystkie ramy w tej cenie.
Gorbalski Opublikowano 18 Maja 2021 Opublikowano 18 Maja 2021 Mój X7 na razie nie zasłużył na przecenę.Widać, że znowu promocje robią bo dużo rowerów w niższej cenie jest Wysłane z mojego Mi MIX 2S przy użyciu Tapatalka
Alonso Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 Witam Przymierzam sie do zakupu roweru indiana. Przesiadka ze starej meridy matts 5. I mam dylemat który rower wybrac x-pulser 6.9 czy x-enduro 7.7 . Trasy beda mieszane. Nie jezdzilem ani na kolach 27.5 ani na 29". Czy wybrac naped 2x10 czy 3x10. Osprzet praktycznie ten sam. Ktoś coś doradzi?
Qwert1221 Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 5 godzin temu, Alonso napisał: Witam Przymierzam sie do zakupu roweru indiana. Przesiadka ze starej meridy matts 5. I mam dylemat który rower wybrac x-pulser 6.9 czy x-enduro 7.7 . Trasy beda mieszane. Nie jezdzilem ani na kolach 27.5 ani na 29". Czy wybrac naped 2x10 czy 3x10. Osprzet praktycznie ten sam. Ktoś coś doradzi? Pulser bierz. Napęd 2x10 lepszy będzie. Enduro ma szersze opony chyba jak na mieszaną jazde mogą być za szerokie. 1
Alonso Opublikowano 21 Maja 2021 Opublikowano 21 Maja 2021 7 godzin temu, Qwert1221 napisał: Pulser bierz. Napęd 2x10 lepszy będzie. Enduro ma szersze opony chyba jak na mieszaną jazde mogą być za szerokie. Pulser kupiony dzięki
Łukasz W. Opublikowano 4 Czerwca 2021 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Cześć. Planuję zakup x-pulsara 6.9 i na stronie ME są dwa różne modele różniące się trochę specyfikacją. mi. przerzutki przednie, korba, obręcze i opis amortyzatora w jednym jest 30 Silver Solo AIR, a w drugim 30 Silver 29 Air Pop Lock https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-6-9-m21-czarny-brazowy-r20 https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-6-9-m19-czarny-brazowy-fsa specyfikacja nie zależy od rozmiary ramy. czy to są duże różnice?
hudezz Opublikowano 4 Czerwca 2021 Opublikowano 4 Czerwca 2021 8 godzin temu, Łukasz W. napisał: Cześć. Planuję zakup x-pulsara 6.9 i na stronie ME są dwa różne modele różniące się trochę specyfikacją. mi. przerzutki przednie, korba, obręcze i opis amortyzatora w jednym jest 30 Silver Solo AIR, a w drugim 30 Silver 29 Air Pop Lock https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-6-9-m21-czarny-brazowy-r20 https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-6-9-m19-czarny-brazowy-fsa specyfikacja nie zależy od rozmiary ramy. czy to są duże różnice? Amory są identyczne, jakiś Ktoś poprzestawiał opisy, na zdjęciach oba rowery mają manetkę PopLoc różnią się za to przednią przerzutką, korbą i wkładem suportu obręcze również są różnie opisane. Ale podejrzewam, że to będą te same koła kolego
maciekolo Opublikowano 4 Czerwca 2021 Opublikowano 4 Czerwca 2021 Ja mam jeszcze inny wariant 6.9, z przodu przerzutka SLX i korba deore, chyba najlepszy😉 jak kupowałem to w specyfikacji była z przodu zwykła deorka, dali o oczko wyżej, nie narzekam 😋
Łukasz W. Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 (edytowane) No i kupiony nie wiem czy niestety, ale wersja z korbą FSA Comet są dwie wersje x-pulsera 6.9. oznaczony jako MTB i MTB XC Dlatego, że nie wchodził kupon -500zł na ramę 19" XC (a na 21 i 23 wchodził) zamówiłem do obejrzenia obie wersje z ramą 19" MTB i 21" MTB XC MTB - korba i support FSA Comet XC - Korba i support deore jeśli chodzi o rozjazdy w specyfikacji to dla MTB korba FSA to 36/26T (a nie 38/28T), czyli tyle samo na deore wersji XC oraz zaciski to BR MT410 (a nie MT400) XC ma przednią przerzutkę SLX zamiast deore - czyli taką samą jak w wersji MTB. Wersję różnią się wysokością kierownicy: XC ma 2 plastikowe podkładki a MTB ma ich 3. W tylnej części ramy mocowania hamulca są różne oraz wersja MTB posiada oczka do montażu akcesoriów Amortyzatory różnią się kolorem kapsla od blokady: czarny i czerwony. Zaciski hamulcowe na zdjęciach różnią się wyglądem Nastawiałem się na wersję XC, ale rozmiar 21" był dla mnie za duży. Jajka leżały na rurze. Mam 182cm i 84-85 przekroku. Wziąłem 19" Edytowane 8 Czerwca 2021 przez Łukasz W. 1
maciekolo Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 51 minut temu, Łukasz W. napisał: No i kupiony nie wiem czy niestety, ale wersja z korbą FSA Comet są dwie wersje x-pulsera 6.9. oznaczony jako MTB i MTB XC Dlatego, że nie wchodził kupon -500zł na ramę 19" XC (a na 21 i 23 wchodził) zamówiłem do obejrzenia obie wersje z ramą 19" MTB i 21" MTB XC MTB - korba i support FSA Comet XC - Korba i support deore jeśli chodzi o rozjazdy w specyfikacji to dla MTB korba FSA to 36/26T (a nie 38/28T), czyli tyle samo na deore wersji XC oraz zaciski to BR MT410 (a nie MT400) XC ma przednią przerzutkę SLX zamiast deore - czyli taką samą jak w wersji MTB. Wersję różnią się wysokością kierownicy: XC ma 2 plastikowe podkładki a MTB ma ich 3. W tylnej części ramy mocowania hamulca są różne oraz wersja MTB posiada oczka do montażu akcesoriów Amortyzatory różnią się kolorem kapsla od blokady: czarny i czerwony. Zaciski hamulcowe na zdjęciach różnią się wyglądem Nastawiałem się na wersję XC, ale rozmiar 21" był dla mnie za duży. Jajka leżały na rurze. Mam 182cm i 84-85 przekroku. Wziąłem 19" Masz jakieś foto tych oczek do montażu akcesoriów.
Łukasz W. Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 1 godzinę temu, maciekolo napisał: Masz jakieś foto tych oczek do montażu akcesoriów. Widać na stronie me. Chyba, że to służy do czegoś innego 🙈
maciekolo Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 3 godziny temu, Łukasz W. napisał: Widać na stronie me. Chyba, że to służy do czegoś innego 🙈 Faktycznie mam takie oczka ale po kiego to jest to nie wiem, bagażnik? ale na górze nie ma żadnych opcji😒
maq Opublikowano 8 Czerwca 2021 Opublikowano 8 Czerwca 2021 Może do osłony przerzutki? Rama jest stokowa jakaś. Nie specjalnie wymyślona do 6.9. Świadczy o tym m.in. mały dystans po obu stronach tylnego koła przy korbie. Wysłane z Tapatalk
7up Opublikowano 20 Czerwca 2021 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Witam serdecznie. Czytam wątek i stoję przed wyborem, ponieważ nie do końca opanowałem wiedzę nt. komponentów rowerowych i nie wiem, który model wygrywa. Na stronie ME są dwie oferty. Która Waszym zdaniem będzie lepsza? Z tego co czytam w grę wchodzą tylko te dwa modele. https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-6-9-m19-czarny-brazowy-r20 https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-storm-x9-m19 Zależy mi na dobrej jakości części i przyjemnej płynnej jeździe. Jeśli różnica w jakości jest niewielka a w cenie jak widać spora to zdecyduje się na Pulsera. Jeśli części są znacznie lepsze wezmę x9. Chyba że warto wziąć tańszy i coś wymienić za kwotę stanowiąca różnice na części z jeszcze wyżej półki. Pozdrawiam
hudezz Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 (edytowane) 13 godzin temu, 7up napisał: Witam serdecznie. Czytam wątek i stoję przed wyborem, ponieważ nie do końca opanowałem wiedzę nt. komponentów rowerowych i nie wiem, który model wygrywa. Na stronie ME są dwie oferty. Która Waszym zdaniem będzie lepsza? Z tego co czytam w grę wchodzą tylko te dwa modele. https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-6-9-m19-czarny-brazowy-r20 https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-storm-x9-m19 Zależy mi na dobrej jakości części i przyjemnej płynnej jeździe. Jeśli różnica w jakości jest niewielka a w cenie jak widać spora to zdecyduje się na Pulsera. Jeśli części są znacznie lepsze wezmę x9. Chyba że warto wziąć tańszy i coś wymienić za kwotę stanowiąca różnice na części z jeszcze wyżej półki. Pozdrawiam X9 lepszy amor, nowsza grupa 11s XT/SLX, sztywne osie Nie warto kupowac tanszy i ulepszac Edytowane 21 Czerwca 2021 przez hudezz 1
Rekomendowane odpowiedzi