Szymo Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) 16 minut temu, mcluki napisał: Przez 2 dni do mnie wydzwaniano ze sklepu, żebym mimo odebranej informacji o dostępności towaru nie przyjeżdżać bo rower jeszcze nie skręcony. Zapomniałem jeszcze, że u mnie było podobnie, tylko nie dostałem żadnej informacji, przyjechałem po rower, a on w kartonie mimo, że zaznaczyłem opcję poskładania. Ale stwierdziłem że nie będę już czekał tylko sam go sobie złożę. Edytowane 22 Maja 2020 przez Szymo
mcluki Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) Mi zależało na przymiarce. Normalnie zamowiłbym i sam poskładał ale później mógłby być problem ze zwrotem. (nie chcialem tego testować) Przez 2 dni do mnie wydzwaniano ze sklepu, żebym mimo odebranej informacji nie przyjeżdżać bo rower jeszcze nie skręcony. Było po majówce więc tych zamowien mogło być sporo, zwlaszcza ze wtedy galerie byly jeszcze pozamykane. Mam 176cm i jakieś 84cm i dla mnie rower jest w sam raz. Czytałem, że wydawali też kartony ale wtedy to już brak szans na zwrot, ponieważ towar byłby potraktowany jako kupiony w sklepie stacjonarnym. Teraz widzę, że cena regularna poszła o 100 w górę. Ja zapłacilem z kodem 2400zł. Serwisów nie wykupilem (trochę z braku wiedzy nt gwarancji) i raczej nie żałuję. Edytowane 22 Maja 2020 przez mcluki
Tadzior Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Zastanawiam się nad pojechaniem i zakupem ostatniej sztuki ale mam do sklepu 120km. Koszt przejazdu żaden ale nie przymierzałem się do niego. Zastanawia mnie wielkość ramy 21... Przymierzałem się do Trek x Caliber 7 w rozmiarze XXl i był ok, to samo Level 5 krossa w największym rozmiarze. Boje się że to 21 indiany okaże się małe... Mój wzrost 195 odległość od kroku do ziemi 87-88 cm. Ktokolwiek z takimi wymiarami mierzył się z tą ramą? Inna opcja to ten Kellys https://allegro.pl/oferta/kellys-spider-90-amorair-rama23-kolo29-deore10x20-7519608613 Edytowane 24 Maja 2020 przez Tadzior
Kozer Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 W dniu 21.05.2020 o 20:35, maq napisał: Zadzwoń na infolinię. Kiedyś nie było na stronie, a gdzieś się 6.9 znalazł. Rowery są bardzo podobne i warto by się przymierzyć przed zakupem. Zerknij tez na https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-storm-x6-m21 Osprzęt zbliżony, koła jak w 6.9 29”. Enduro 7.7 ma 27.5”. Mi bardziej pasuje większa felga. Jeśli dobrze widzę, to amortyzator na sprężynie? Wiecie gdzie w okolicach Warszawy można te Pulsery zobaczyć? Mam sporą zagwozdkę nad rozmiarem, nie chcę roweru brać całkowicie w ciemno - no ale nie mam gdzie sprawdzić
sylwek1011 Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 W Markach w tamtym roku był namiot z rowerami przed sklepemWysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 1
mcluki Opublikowano 27 Maja 2020 Opublikowano 27 Maja 2020 (edytowane) Pruszkow jeszcze. W regulaminie promocji jest lista z sklepów z serwisem i tam kiedyś były namioty. https://www.mediaexpert.pl/lp/lp/regulaminy/regulamin_2407-rowery-pewny-start.pdf?3 Ewentualnie zamawiasz do obojetnie jakiego sklepu z montazem (1zł) z platnoscia przy odbiorze. Jak nie będzie pasował to nie kupisz. Tylko to będzie taka przymiarka przy kasie. Edytowane 27 Maja 2020 przez mcluki
Kozer Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) Według strony Media Expertu ani w Pruszkowie, ani w Markach nie ma. Produkt jest też niedostępny internetowo. Niestety wyszukiwarka dostępności na stronie działa tak, że wyświetla cokolwiek tylko gdy wpiszemy jakiś adres, nie pokaże gdzie w Polsce ten rower jest. Napisałem do nich przez formularz kontaktowy zapytanie o listę sklepów. Ze strony Indiany w ogóle zero odpowiedzi... BTW. - wiecie czym różni się M19 od M29? Pierwsze to model figurujący na stronach sklepów, drugi na stronie producenta. Oznaczenie rocznika modelu? Rozmiar koła? Rozmiar ramy? Edytowane 28 Maja 2020 przez Kozer
mcluki Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 Kozer przeczytaj post wyzej- Tadzior to bedziesz wiedział dlaczego nie znajdujesz x-pulser-a 6.9. Są jesz x-pulser-y 6.7. I tu 7 w nazwie oznacza rozmiar kola 27.5 M- oznacza wielkosc ramy 19 i 21. W nocy 6.7 byly ze znizka za 2300. To rocznik 2019 więc lepiej zastanow sie czy chcesz zanim sie skończą i te.
Grzegorz_Macko Opublikowano 29 Maja 2020 Opublikowano 29 Maja 2020 Wg mnie rocznik 2019 był lepszy, powietrzny amor, zmieniarka tylna xt,W stormie z kolei koła wydają się lepsze, ciekawe co robi wagę, bo chyba nie tylko rama, widelec też raczej lżejszy nie jest, same koła?Wg mnie M21 na 195 wzrostu będzie dobry. Ja miałem m21 na 190wzrostu i było ok.
maq Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Swoim 6.9 zrobiłem w maju 663 km. Żebym wiedział, to bym dobił do 666 Po dzisiejszej pięćdziesiątce już mi się nie chce. Ciekawe są również czasy. Każde przejechane 40 km różni się najwyżej o minutę od takich samych dystansów w inne dni. Tak samo jak jadę 50. Dzisiaj 2:09:00, a poprzednio 2:08:00. Równa forma jednym słowem. Wysłane z Tapatalk
Kozer Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 (edytowane) W dniu 28.05.2020 o 15:53, mcluki napisał: Kozer przeczytaj post wyzej- Tadzior to bedziesz wiedział dlaczego nie znajdujesz x-pulser-a 6.9. Tadzior pisał tylko, że ich nie ma oraz, że sa 120km od niego. Nie widziałem wyjaśnienia przyczyn tego W dniu 29.05.2020 o 09:20, Grzegorz_Macko napisał: Wg mnie rocznik 2019 był lepszy, powietrzny amor, zmieniarka tylna xt, W stormie z kolei koła wydają się lepsze, ciekawe co robi wagę, bo chyba nie tylko rama, widelec też raczej lżejszy nie jest, same koła? Wg mnie M21 na 195 wzrostu będzie dobry. Ja miałem m21 na 190wzrostu i było ok. Rocznik 2020 już nie ma? Chciałem teraz porównać, ale 6.9 zniknął ze strony Indiany, chyba po moich dwóch mailach zaktualizowali ofertę. Szkoda tylko, że nie odpisali. //edit: w przeglądarce została mi kopia strony z modelem 2020. Porównałem z informacjami dot. modelu 2019 na stronie Media Expert - całkowicie identyczne wszystko, każdy jeden wykazany komponent. Ja mam ~183 cm wzrostu, także brzmi to na pewne 19 cali. Dziś pojadę do Media Experta w Pruszkowie zapytać, czy są w stanie poprosić inny sklep o przesunięcie tego roweru do nich. Jeśli nie, rozważę przejażdżkę. Lokalizacje, jakie przesłali mi mailem, to: Biskupiec, 1 maja 7a, Człuchów, Traugutta 11c, Kielce, Chęcińska 14a Nowy Sącz, Węgierska 79 Tarnobrzeg, Sikorskiego 8 Tomaszów Lubelski, Zamojska 39 Zielona Góra, Zjednoczenia 106. Wychodzi na to, że wszędzie, tylko nie w centrum Polski Edytowane 1 Czerwca 2020 przez Kozer
cz0rt Opublikowano 1 Czerwca 2020 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Ciekawe kiedy wejdzie znowu do sprzedaży https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:g6MyIlmBTEEJ:https://rowery-indiana.pl/rowery-mtb/139,x-pulser-69-m-29-2020-29-23-czarno-brazowy+&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl
wi5nia Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 (edytowane) Obawiam się, że w ogóle już nie wejdzie. Zniknął ze strony Indiana, a to nie wróży najlepiej. Rok temu jak zniknął ze sklepów, to na stronie nadal wisiał. Teraz wprowadzili nowe modele (Storm), więc X-pulsery mogą być na wymarciu. No i cena już nie taka atrakcyjna... 😞 Edytowane 2 Czerwca 2020 przez wi5nia
Kozer Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Najgorsze, że te dziady z Indiany w ogóle nie odpisują.
wojo Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Generalnie podobaja mi sie opinie na zadany temat co sadzicie o rowerach np. Indiana. A ze to badziewie, ze szmelc ze nie warty itp. Pewnie nikt nie miał, nie jezdził nawet zapewne nie widzial na zywo ale ze kosztuje niewiele i nie nazywa sie Giant, Ghost, Fuji czy Specialized to musi byc syf. Tak wiec mialem okazje pojezdzic na modelu 8 czyli Storm X8 rama 21 i co moge powiedziec - ze za te kase nie ma lepszego sprzetu do ujezdzania dla 2m jezdzca o wadze prawie 100kg, lesne sciezki, podjazdy, szuter kamienie - jedzie daje rade, przerzutki chodza, amor pracuje. Waga nie najgorsza, sztywnosc ok. Sama rama - spawy calkiem niezle, i konstrukcja raczej mocarna, obrecze dolna polka ale daja rade, hamulce, ok, opony ok. Tak wiec za 3900zł bo tyle zaplacilem - nie ma lepszego roweru na slx z amorem powietrznym, brakuje moze sztywnych osi a tak ogolnie dla mnie patrzac na cene to 8 na 10 patrzac na ogół 7 na 10. Niczego innego za te kase nie znalazlem, sa krossy ale z gorszym osprzetem, sa romety, northtec i inne wynalazki ale uwazam ze jesli ktos potrzebuje roweru do jezdzenia po lesie, szutrze i ogolnie do "ujezdzania" amatorsko typu wycieczki kilka razy w tygodniu po 40 czy 60km to nie widze lepszej alternatywy a jak ktos potrzebuje mega niskiej wagi, super osprzetu rewelacyjnej ramy z dobra nazwa i ujezdza sprzet mega profesjonalnie to zapraszam do sklepu z min 6 tysi w zwyz i bedzie mial to co chce. A teraz sie zacznie co to za dzban pisze, ze pewnie reklamuje swoja firme, ze to kryptoreklama, ze nie zna sie i wogole niech spierd...:) 1 1
nctrns Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Akurat jakbyś dokładniej przejrzał forum, to zauważyłbyś, że Indiana jest polecana w wątkach o rowerach <3000 zł
TreborS Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 (edytowane) Ja na swoim Indiańcu od maja zrobiłem nieco ponad 300 klocków - dopiero się rozkręcam, po 10 latach bez roweru Stery trochę zaczęły trzeszczeć po około 250 km, tak jak chyba @maq wspominał. Rozkręciłem, wyczyściłem z piachu, było trochę za sucho, posmarowałem i dalej śmiga ładnie bez trzasków. Amora i koła dopompowałem do swojej wagi, a reszta śmiga bez zarzutów i na tym osprzęcie jazda to sama przyjemność. W przeszłości mnie rower nie jarał, a teraz mam niezłą zajawkę. Jeszcze odkryłem fajna trasę MTB niedaleko domu, a mieszkam w Warszawie (okolice WAT) i się jej tu nie spodziewałem. Indiana daje radę na tych górkach i Kampinoskim piachu Do tego 29 cali to mega opcja - pomijając że mam 197 cm wzrostu i wygląda ok - kumple na 26" piszczą, że zapierniczam, kiedy ja sobie jadę spokojnie 😂 Edytowane 4 Czerwca 2020 przez TreborS
Grzegorz_Macko Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 A widzieliście obecną ofertę media expert, mają rowerów w uj. I to od takiego za 600 do kilkunastu tysięcy. Nawet nieźle wycenione, za osprzęt nie najgorszy ze sztywnymi osiami a nawet karobenm. Zastanawiam się kiedy oni to sprzedadzą. Zapowiadają się nieźle wyprzedaże na październik.
Kozer Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 17 godzin temu, TreborS napisał: W przeszłości mnie rower nie jarał, a teraz mam niezłą zajawkę. Jeszcze odkryłem fajna trasę MTB niedaleko domu, a mieszkam w Warszawie (okolice WAT) i się jej tu nie spodziewałem. Indiana daje radę na tych górkach i Kampinoskim piachu Mi po wczorajszej wizycie w WATowskim lesie zaczął widelec dygotać przy hamowaniu przodem Ale to na obecnym złomie, także kolejny sygnał do wymiany Niemniej trasy tam są super, choć mocno kręte, nie ma gdzie się napędzić Uwaga, uwaga, wariant 21 cali pojawił się do zakupu w sklepie internetowym!!
michal82 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Hej, Mam pytanie/prośbę do posiadaczy Pulsera 6.9 w rozmiarze ramy 19 cali. Po zdjęciach wygląda na pozycje pośrednią pomiędzy pozycja sportowa i rekreacyjną chodź spotkałem się z opiniami że to typowo sportowa pozycja. Niestety producent nie podaje wymiarów geometrii ramy. I tutaj moja prośba: Czy jest ktoś kto posiada w/w model i jest w stanie zmierzyć efektywna długość górnej rury i ewentualnie Stack i Reach jak na rysunku: https://images.app.goo.gl/pCustHzKraMzUyg8A Czy Pulser 6.7 i 6.9 są na tej samej ramie? Jezeli nie to proszę o powyższe również posiadaczy Pulsera 6.7 a także X-Enduro 7.7 bo te można jeszcze zamówić online w ME a Pulsera 6.9 juz nie a w sumie nie zalezy mi na kole 29. Będe wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Michał
Leoncio73 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Cześć, 6.9 przeszedł do historii ale mamy x6: https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-storm-x6-m19 Uważacie, że to dobra konfiguracja, czy jak zwykle "pieniądz gorszy wyparł lepszy" i następca nie może równać sie z poprzednikiem?
Kozer Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Jeżeli się nie mylę, to amortyzator jest na sprężynie, także niestety to krok wstecz.
mcluki Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 X-pulser 6.7 również przeszedł do historii. Brak w sklepie internetowym i na stronie Indian-y
wi5nia Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 W czwartek pojawił się jeszcze X-pulser 5.9, ale szybko "wyszedł". Na szczęście udało mi się zamówić dla syna i dziś odebrałem od kuriera 🙂
Black Mirror Opublikowano 21 Czerwca 2020 Opublikowano 21 Czerwca 2020 Witam. Jestem nowy na tym forum. Mam zamiar kupić rower MTB INDIANA X-Rock 4.6 M18 . Chce go kupić i mam do was pytanie czy ten rower nadaje się do jazdy po drodze i po szosach górskich itp https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-rock-4-6-czarno-czerwony-m2026#reviews
Rekomendowane odpowiedzi