KolejnyWojtek Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 Oglądałęm dzisiaj dokładnie Indianę 6.9 rama z tyłu jest bardzo podobna do rowerów Cube. Ja mam Cube LTD SL i przysiągłbym że hak jest ten sam. Hak Cube Short #148. Możesz też kupić hak Cube Long #149 i wtedy zastępujesz nim i hak i złączkę przerzutki. Robisz wtedy tak zwany direct mount. Jak w tym filmie Tak na marginesie to mam ten krótki hak, mogę go nawet za grosze opchnąć (tj 20 pln). Tylko musiałbyś na priva jakoś napisać. Mam też i ten długi ale zjechany.
bartszatki Opublikowano 14 Lipca 2020 Opublikowano 14 Lipca 2020 Doradźcie, Indiana 6.9 z symbolicznym przebiegiem 200 km kupiona chwilę temu do wzięcia za 2200 czy B'twin Rafal 720 nieuzywany, leżak magazynowy za 2500?
KolejnyWojtek Opublikowano 14 Lipca 2020 Opublikowano 14 Lipca 2020 (edytowane) Indiana koła 29. Ten Rafal to 27.5. Ale poza tym wydaje się o klasę lub dwie lepszy. Lekka rama + lekki topowy Amor. Jeśli Ci nie zależy bezwzględnie na 29 to bierz tego Rafałka. Do tego jeśli rzeczywiście waży 11.8 to koła ma pewnie o 2 klasy lepsze od Indiany. Edytowane 14 Lipca 2020 przez KolejnyWojtek
yerka2 Opublikowano 30 Lipca 2020 Opublikowano 30 Lipca 2020 (edytowane) Cześć, Od 3 tygodni jeżdżę na X cross 5.0, przejechane ok 500 km głównie po mieście i kilka wycieczek po leśnych drogach Wnioski: - powłoka lakiernicza marna (łatwo się ociera, rysuje itp) - serwis w media expert to tragedia (tylko przegląd gwarancyjny robią, z marnym skutkiem) na każdą naprawę wysyłają do jakiegoś serwisu na 2 tygodnie - jeździ się całkiem fajnie, dobre hamulce, generalnie osprzęt bez zastrzeżeń (inne marki tak wyposażone są sporo droższe) Zobaczymy co będzie dalej. Generalnie rowery raczej dla osób, które potrafią same sobie ogarnąć rower zamiast serwisować w serwisie. Wbrew informacjom, które są w internecie ramy nie pochodzą już od Krossa. Edytowane 30 Lipca 2020 przez yerka2
krilan1990 Opublikowano 31 Lipca 2020 Opublikowano 31 Lipca 2020 Cześć Co myślicie na temat roweru INDIANA X-Enduro 7.7 https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-enduro-7-7-m19-szary-czarny-r19 moze ktos miał z nim jakieś doświadczenia lub z ta firma??
Voiceofthevoiceless Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 (edytowane) Witam forumowiczów, mam pytanie. Otóż w zakupionej przeze mnie Indianie x pulser 6.9 podczas pedałowania wydobywa się dźwięk cykania, prawdopodobnie z okolic pedałów. Natomiast nadmienić trzeba, iż dźwięk ten powstaje tylko, gdy siedzę na siodełku lub stoję na pedałach i napędzam rower. Nie występuje natomiast wtedy, gdy kręcę pedałami (napędzam) kiedy rower wisi przyczepiony za ramę np. na do stojaka pionowego. Czy ktoś wie jaka może być przyczyną tego cykania? Edytowane 12 Sierpnia 2020 przez Voiceofthevoiceless
maq Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Opublikowano 12 Sierpnia 2020 Proponuję wyjąć siodło, przeczyścić sztycę i zacisk z kurzu. Dodatkowo, co bardziej prawdopodobne, trzeba rozkręcić i przesmarować stery. U mnie też cykało. To drugie rozwiązało sprawę. Aha, jeszcze jedna sprawa. Poluzuj tylne koło, nawet zdemontuj i wyczyść oraz powierzchnie nakrętek stykających się z ramą. Ważne również, żeby potem ją mocno dociągnąć, ale oczywiście ręką. Może się do tego przydać spray do czyszczenia hamulców, albo benzyna ekstrakcyjna. Wysłane z Tapatalk
wi5nia Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) Po kolejnej wyprawie Indianką (800km) postanowiłem zmienić tylne koło. Mam już dość rwących się szprych i ciągłego centrowania. Wymyśliłem sobie, żeby samemu coś złożyć na maszynowym Novatecu. Chciałem do tego obręcz DT 533d, ale nie chcę mieć presty. Macie może jakieś pomysły, która obręcz byłaby tak samo wytrzymała i nie zrujnowała mojego budżetu? Przy okazji mogę się pochwalić, że stuknęło już 7000 km Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez wi5nia 1
xrayx Opublikowano 1 Września 2020 Opublikowano 1 Września 2020 W dniu 12.08.2020 o 23:15, Voiceofthevoiceless napisał: Witam forumowiczów, mam pytanie. Otóż w zakupionej przeze mnie Indianie x pulser 6.9 podczas pedałowania wydobywa się dźwięk cykania, prawdopodobnie z okolic pedałów. Natomiast nadmienić trzeba, iż dźwięk ten powstaje tylko, gdy siedzę na siodełku lub stoję na pedałach i napędzam rower. Nie występuje natomiast wtedy, gdy kręcę pedałami (napędzam) kiedy rower wisi przyczepiony za ramę np. na do stojaka pionowego. Czy ktoś wie jaka może być przyczyną tego cykania? Mam pulser 6.7 też pykało coś, okazało się, że to łożysko w środku pedała, po dokręceniu nie pyka ale w serwisie mowili żeby wymienić pedały jak przeszkadza. Spróbuj dokręcić dobrze pedały, u mnie nacisk na jeden z nich powodował takie pykanie.
Accent_Szaj Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 (edytowane) Śledząc porady zakupowe do x-złotych zaczęła dość intensywnie przewijać się marka Indiana ,sprzedawana przez Market. W związku z tym, że za świetne pieniądze, w zależności od modelu, można dostać rower z: Powietrznym amortyzatorem, Świetnym napędem 2x Deore i lepszym a nawet Sztywną osią lub karbonową ramą W przedziałach cenowych od 2000-3000PLN Dobrym wyborem jest https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-6-7-m19-czarny-grafit-r19 Na nocnej promocji można go kupić jeszcze taniej W przedziałach cenowych od 3000-4000PLN To Indiana od X7-X10.Z tym że w X10 osprzęt jest troszkę gorszy w porównaniu do X9,ale za to otrzymujemy karbonową ramę Powyżej zdjęcie Indiana X7 @lakim'a Niestety od ME nie można dostać informacji o geometrii roweru,ale paru użytkowników postanowiło dokonać pomiarów na własną rękę,a @pawelll umieścił je w tabelce Koledzy,którzy nabyli te rowery są zadowoleni z wyboru i polecają je dalej. Jednakże sklep Media-Expert to market elektroniczny i Ja raczej nie oddałbym w ich ręce roweru do poskładania.Z tego co piszą to jest to dziecinnie proste i z podstawowymi kluczami i wiedzą poradzicie sobie bez problemu. Proszę w wątku również o negatywne opinie,o ile takie będą. Edytowane 20 Listopada 2020 przez Accent_Szaj Uzupełnienie danych 1 1
pawelll Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 (edytowane) W dniu 27.08.2020 o 00:33, hudezz napisał: X10 ma 15x110 z przodu i 12x148 z tyłu. Wiec są to standardowe boosty w obecnie modnym rozmiarze. Co do x7, x8, x9 nie wiem. Po opisie piast w x7 wydaje mi się że są identyczne jak w x10 czyli m6010b Czekamy jeszcze na potwierdzenie (pomiarowe?) info o boost w modelach X7-X9 Edytowane 2 Września 2020 przez pawelll
Fat Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 Jest też bardzo fajne porównanie modeli, które wykonał @pawelll
Accent_Szaj Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 Z tego co również wiemy ,to że od X7-X10 są sztywne osie.Posiadacze jeżeli to nieprawda to proszę mnie poprawić
pawelll Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 Czekamy też jeszcze na potwierdzenie (pomiarowe?) info o boost w modelach X7-X9
Accent_Szaj Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 8 minut temu, pawelll napisał: info o boost w modelach X7-X9 Aby zmierzyć tą wartość,to trzeba zmierzyć szerokość piasty.Czyli Zdejmujemy koło i wsadzamy suwmiarkę(jej wysuwany pręcik/element) do dziury po osi. Tył 148-Boost,a 142 standard Przód 110 boost ,a 100 standard
pawelll Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 Różnica z tyłu jest na tyle duża, że bez zdejmowania koła można ją zwykłym "przymiarem zwijanym" określić. Z przodu może być trudniej ale sposób podany przez @Accent_Szajteż jest prosty.
Bujak Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 odwrotnieZ tyłu jest 6mm różnicyZ przodu 10 mm
pawelll Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 (edytowane) Patrzyłem do góry nogami Może posiadacze zmierzą jeszcze jeden wymiar (typowo nie podawany) - wysokość góry główki ramy od ziemi. Edytowane 2 Września 2020 przez pawelll
lakim Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 (edytowane) 5 godzin temu, pawelll napisał: Patrzyłem do góry nogami Może posiadacze zmierzą jeszcze jeden wymiar (typowo nie podawany) - wysokość góry główki ramy od ziemi. Pokaż paluszkiem co zmierzyć, to zmierze w mojej X7. A co do roweru Indiany, to jest jeden duży minus! Po przejechaniu tych kilku kilometrów brałbym teraz pewnie wyższy model Indiany lub tez inna markę ale na dużo wyższym osprzecie ( to był jednak chyba plus). Edytowane 2 Września 2020 przez lakim
Atoom Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 (edytowane) A ja bym poprosił jeszcze Kolegów od x7 i x10 żeby podzielili się dokładnym modelem amortyzatora. Bo o ile w x7 prawdopodobnie jest TK RL to w x10 niebardzo wiadomo co jest. Edytowane 2 Września 2020 przez Atoom
lakim Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 (edytowane) 21 minut temu, Atoom napisał: A ja bym poprosił jeszcze Kolegów od x7 i x10 żeby podzielili się dokładnym modelem amortyzatora Indiana X7 Storm: Edytowane 2 Września 2020 przez lakim
pawelll Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 33 minuty temu, lakim napisał: Pokaż paluszkiem co zmierzyć, to zmierze w mojej X7. Mówisz masz 35 minut temu, lakim napisał: , to jest jeden duży minus! Po przejechaniu tych kilku kilometrów brałbym teraz pewnie wyższy model Indiany lub tez inna markę ale na dużo wyższym osprzecie ( to był jednak chyba plus). Możesz rozwinąć myśl? Co jest tym minusem?
lakim Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 8 minut temu, pawelll napisał: Mówisz masz Możesz rozwinąć myśl? Co jest tym minusem? 94.5 cm Z tym minusem, to bardziej mi chodzi, że rower jest ok ale teraz pewnie pomyślał bym czy nie dołożyć kilka złotych do X8, X9 czy X10.
pawelll Opublikowano 2 Września 2020 Opublikowano 2 Września 2020 He, he. Stary numer. Zawsze takie myśli przychodzą- mogłem dołożyć te parę stówek Między X7 i X8 różnica 600 PLN.Dla jednych mało dla innych dużo, można za to kupić sztycę regulowaną np. Albo przyzwoity osprzęt - lampki, liczniki itp.
Rekomendowane odpowiedzi