Grzegorz_Macko Opublikowano 3 Maja 2020 Opublikowano 3 Maja 2020 Bierz, fajny. To jest to samo co x-pulser, chyba rama zmieniona, wygląda jakby przekrok szedł niżej. Brać i jeździć.
Radman Opublikowano 4 Maja 2020 Opublikowano 4 Maja 2020 Witam mam pytanie do użytkowników x- pulsara 6.9,czy wkład supportu jest w tym modelu wciskany czy wkręcany i drugie analogiczne jak to jest z tym wkładem w x-storm7. Pozdrawiam Znalazłem na którymś ze zdjęć w temacie że wkręcany pozostaje pytanie o Storma 7
Henkaa Opublikowano 5 Maja 2020 Opublikowano 5 Maja 2020 Witam wszystkich. Również interesuje mnie Indiana 6.9 ale ważne jest dla mnie, żeby można było przyczepić bagażnik. Czy w tej Indianie jest taka opcja? Nie ma go obecnie w żadnym sklepie w pobliżu, żeby zobaczyć a na forum nie znalazłam takiej info.
PaRaDzIqS Opublikowano 8 Maja 2020 Opublikowano 8 Maja 2020 słuchajcie jutro w ciemno jadę kawałek drogi po Indiane 6.9 czy mogłbym kto mi napisać jaki dokładnie wymiar ma karton z rowerem ? ewentualnie jak to wygląda bez kartonu :) ciekawe czy mi sie zmieści do Golfa VI :P
maq Opublikowano 9 Maja 2020 Opublikowano 9 Maja 2020 Jak złożysz siedzenia i zdejmiesz koła w rowerze, to wejdzie. W kartonie raczej nie. Wysłane z Tapatalk
Adam1919 Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 Witam. Proszę o pomoc w wyborze i poradę przedzakupową. Zdecydowałem się na zakup Indiany ale nurtuje mnie pytanie którą? Powiedzcie czym różni się x-pulser 5.9 od 6.7? Nie może tego pojąć gdy patrzę na specyfikacje na stronie. Dodatkowo myśli me zaprząta storm x6 który jest prawie w tej samej cenie co wspomniane x-pulsaru. Ale czy storm jest lepszy? reasumujac szukam ramy chyba 19 przy wzroście 180 i wadze niestety 95.
Grzegorz_Macko Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 6.7 ma przede wszystkim koła 27,5 cala. Reszta jest na bardzo podobnym poziomie i w zasadzie bez znaczenia.. Może na korzyść 6.7 są lepsze hamulce mt-400 ale to nie jakoś super przepaść. Żaden z nich nie ma amortyzatora powietrznego.X pulser 6.9 miał powietrzny i x7 też ma powietrzny, zatem te da się wyregulować pod użytkownika.X mają koła wtb, które chyba są lżejsze od tych no name z x-pulserow. Może też dlatego rower storm jest odrobinę lżejszy.
wi5nia Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 W dniu 5.05.2020 o 17:20, Henkaa napisał: Witam wszystkich. Również interesuje mnie Indiana 6.9 ale ważne jest dla mnie, żeby można było przyczepić bagażnik. Czy w tej Indianie jest taka opcja? Nie ma go obecnie w żadnym sklepie w pobliżu, żeby zobaczyć a na forum nie znalazłam takiej info. Bez kombinowania nie, ale z drugiej strony sprawa jest banalnie prosta a bagażnik trzyma się rewelacyjnie. Wystarczy dokupić obejmy do mocowania rurek i jest git 🙂
Henkaa Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 3 godziny temu, wi5nia napisał: Bez kombinowania nie, ale z drugiej strony sprawa jest banalnie prosta a bagażnik trzyma się rewelacyjnie. Wystarczy dokupić obejmy do mocowania rurek i jest git 🙂 Dzięki za odpowiedź. Możesz jeszcze napisać jaki to bagażnik? Jakiś specjalny kupowałeś czy na obejmy każdy da się założyć?
wi5nia Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 11 godzin temu, Henkaa napisał: Dzięki za odpowiedź. Możesz jeszcze napisać jaki to bagażnik? Jakiś specjalny kupowałeś czy na obejmy każdy da się założyć? Bagażnik CROSSO, zapłaciłem w zeszłym roku 139zł. Przetrwał tygodniową wyprawę z dwiema dociążonymi sakwami, śmiało mogę polecić ze swojej strony.
maq Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 Ja na swoim regularnie robię trasę 40 km. Przewyższeń mało. Średnia prędkość 23-25 km/h. W tym miesiącu nabiłem prawie 300 km, a maszyna ma od nowości niemal 2 tys km. Chodzi jak złoto. Wysłane z Tapatalk
TreborS Opublikowano 12 Maja 2020 Opublikowano 12 Maja 2020 W dniu 8.05.2020 o 15:28, PaRaDzIqS napisał: słuchajcie jutro w ciemno jadę kawałek drogi po Indiane 6.9 czy mogłbym kto mi napisać jaki dokładnie wymiar ma karton z rowerem ? ewentualnie jak to wygląda bez kartonu ciekawe czy mi sie zmieści do Golfa VI Pewnie już wróciłeś, ale jeżeli nie, to karton ma jakieś 148x76 cm przy ramie 21".
wi5nia Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 W dniu 12.05.2020 o 21:12, maq napisał: Ja na swoim regularnie robię trasę 40 km. Przewyższeń mało. Średnia prędkość 23-25 km/h. W tym miesiącu nabiłem prawie 300 km, a maszyna ma od nowości niemal 2 tys km. Chodzi jak złoto. Moja ma już ponad 2 tyś km i właśnie zamówiłem nowy łańcuch, bo już się kwalifikuje do wymiany. Pojawiły się też delikatne luzy na kasecie (do weryfikacji). W międzyczasie wymieniłem 4 szprychy w tylnym kole. Generalnie z roweru jestem bardzo zadowolony. 🙂 Apropos wzrostu (ktoś wcześniej miał wątpliwości), mam 175cm i rama 19" pasuje idealnie
Henkaa Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 W dniu 12.05.2020 o 10:12, wi5nia napisał: Bagażnik CROSSO, zapłaciłem w zeszłym roku 139zł. Przetrwał tygodniową wyprawę z dwiema dociążonymi sakwami, śmiało mogę polecić ze swojej strony. I to jest bardzo dobra wiadomość. Dzięki 🙂
maq Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 Moja ma już ponad 2 tyś km i właśnie zamówiłem nowy łańcuch, bo już się kwalifikuje do wymiany. Pojawiły się też delikatne luzy na kasecie (do weryfikacji). W międzyczasie wymieniłem 4 szprychy w tylnym kole. Generalnie z roweru jestem bardzo zadowolony. Apropos wzrostu (ktoś wcześniej miał wątpliwości), mam 175cm i rama 19" pasuje idealnieA jak stwierdziłeś, że nowy łańcuch potrzebny? Mierzyłeś długość ogniw? Muszę swój sprawdzić w takim razie. W moim rowerze luzów zero. Daje radę. Jedyne co w nim robiłem, to regulacja zacisków hamulcowych i smarowanie sterów, bo skrzypiały w ubiegłe wakacje. Do tek pory lekko tyko tylne koło się wygięło, ale odchodzi na jakieś 2-3 mm. Nie będę jeszcze centrował.Musisz chyba ostro jeździć, że szprychy poszły. Pękły?Ja dokładnie tak samo, mega zadowolony z roweru. Zaraz będzie miał rok i nie wiem czy nie serwisować amortyzatora przypadkiem. U mnie 180 cm wzrostu i rama 19” leży jak ulał. Wysłane z Tapatalk
shapeshifter Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) 11 minut temu, maq napisał: A jak stwierdziłeś, że nowy łańcuch potrzebny? Mierzyłeś długość ogniw? Muszę swój sprawdzić w takim razie. W moim rowerze luzów zero. Daje radę. Jedyne co w nim robiłem, to regulacja zacisków hamulcowych i smarowanie sterów, bo skrzypiały w ubiegłe wakacje. Do tek pory lekko tyko tylne koło się wygięło, ale odchodzi na jakieś 2-3 mm. Nie będę jeszcze centrował. Musisz chyba ostro jeździć, że szprychy poszły. Pękły? Ja dokładnie tak samo, mega zadowolony z roweru. Zaraz będzie miał rok i nie wiem czy nie serwisować amortyzatora przypadkiem. U mnie 180 cm wzrostu i rama 19” leży jak ulał. Wysłane z Tapatalk Najprościej to chyba przymiarem. Ja swoją indianą przejechałem ok 2100km. Po zakupie zdecydowałem, że spróbuję jazdy na trzy łańcuchy . W tej chwili jeżdzę na trzecim , a zastanawiam się czy nie dodać jeszcze jednego. Nigdy nie stosowałem tej metody i stwierdziłem,że spróbuję. W tej chwili róznica między najbardziej , a najmniej zużytym jest niewielka. Przymiar , na każdym z łańcuchów ma duży zapas w pozycji 0,75. Edytowane 14 Maja 2020 przez shapeshifter
wi5nia Opublikowano 14 Maja 2020 Opublikowano 14 Maja 2020 19 minut temu, maq napisał: A jak stwierdziłeś, że nowy łańcuch potrzebny? Mierzyłeś długość ogniw? Sprawdzałem przymiarem, 0,75 wpada jak w studnię 😄, na 1 jeszcze się zatrzymuje. Łańcuchowi czasem się zdarzy przeskoczyć podczas jazdy. Przy takim napędzie raczej szkoda jeździć powyżej 0,75. Co do ostrej jazdy, to bez przesady, ale często mam dociążoną sakwę więc trochę kilogramów wozi...
Tom_Gustlik Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 (edytowane) Cześć, jestem bardzo zainteresowany kupnem Indiany, wydaję mi się, że fajna jest relacja ceny do jakości, tym bardziej że właściwie dopiero zaczynam zabawę z regularną jazdą na rowerze. W normalnych, niewirusowych warunkach - codzienna jazda do pracy (obecnie nie, bo praca zdalna) - asfalt, kilka kilometrów + jakieś wycieczki 2,3,4 razy w tygodniu dla rozrywki/zdrowia i pozwiedzania Wrocławia. Obecnie urzęduję w Częstochowie - super tereny do jazdy i jeżdzę prawie codziennie. Planujemy zresztą z kumplami w czerwcu zrobić trasę Częstochowa - Kraków, szlakiem Orlich Gniazd. Do rzeczy: mam dwa pytania - mam około 190 cm wzrostu i ważę około 115 kg - kawał chłopa ze mnie 1. Czy rower, przy w miare normalnej jeździe amatora ze sporadycznymi większymi wypadami w teren wytrzyma moją wagę? 2. Mam okazję podjechać do pobliskiego miasta i rower jest tam dostępny w ME - rozumiem, że to oznacza, że rower jest już złożony? Nie wiem czy lepiej zamówić przez internet i złożyć samemu (nie mam doświadczenia w grzebaniu przy rowerach), czy kupić już złożony w sklepie? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam Edytowane 16 Maja 2020 przez Tom_Gustlik
TreborS Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) W dniu 16.05.2020 o 18:56, Tom_Gustlik napisał: Cześć, jestem bardzo zainteresowany kupnem Indiany, wydaję mi się, że fajna jest relacja ceny do jakości, tym bardziej że właściwie dopiero zaczynam zabawę z regularną jazdą na rowerze. W normalnych, niewirusowych warunkach - codzienna jazda do pracy (obecnie nie, bo praca zdalna) - asfalt, kilka kilometrów + jakieś wycieczki 2,3,4 razy w tygodniu dla rozrywki/zdrowia i pozwiedzania Wrocławia. Obecnie urzęduję w Częstochowie - super tereny do jazdy i jeżdzę prawie codziennie. Planujemy zresztą z kumplami w czerwcu zrobić trasę Częstochowa - Kraków, szlakiem Orlich Gniazd. Do rzeczy: mam dwa pytania - mam około 190 cm wzrostu i ważę około 115 kg - kawał chłopa ze mnie 1. Czy rower, przy w miare normalnej jeździe amatora ze sporadycznymi większymi wypadami w teren wytrzyma moją wagę? 2. Mam okazję podjechać do pobliskiego miasta i rower jest tam dostępny w ME - rozumiem, że to oznacza, że rower jest już złożony? Nie wiem czy lepiej zamówić przez internet i złożyć samemu (nie mam doświadczenia w grzebaniu przy rowerach), czy kupić już złożony w sklepie? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam W instrukcjach Indiany znajdziesz informację, że waga roweru wraz z rowerzystą i bagażem nie powinna przekraczać 120 Kg (rower waży 14-15 Kg zdaje się) - pytanie czy wynika to z wytrzymałości ramy, obręczy, czy innych elementów. Nikt nie powie czy wytrzyma, bo to trochę pod wróżby podchodzi Można mieć nadzieję, że zapas jakiś zostawili ustalając tę zasadę i brali pod uwagę użycie typowe dla MTB. Rama u mnie wygląda solidnie, spawy nawet wygładzone na górze, więc można przypuszczać, że nie jest zrobiona "na odwal się", chociaż nadal to największa niewiadoma w tym rowerze. Druga niewiadoma to obręcze. Obręcze jak się pod tobą ugną, to sobie wymienisz, a co do ramy, pozostaje mieć nadzieję Jak nie będziesz skakał, to jest nadzieja. To wersja optymistyczna pod rozwagę na własną odpowiedzialność, a wersja bezpieczna jest taka, że przejrzyj inne rowery z tej kategorii cenowej i zwróć uwagę na dopuszczalną wagę podaną przez producentów. Inna sprawa, że ta instrukcja jest wrzucana do wszystkich typów rowerów i chyba zatrzymała się w rozwoju X lat temu, bo na przykład o hamulcach tarczowych to tutaj słowa nie ma. Edytowane 19 Maja 2020 przez TreborS
maq Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Ja bym brał. Rower nowy. Dwa przeglądy za stówę i masz 5 lat gwarancji na ramę. Najwyżej powiesz, że syn jeździł i się popsuło. Jak nie będziesz skakał, to nie strzeli. Kolega ma Mondrakera full za 11 k i tu był płacz dopiero jak rama strzeliła po gwarancji. Na szczęście udało się uratować i śmiga dalej. Jak nie rozkręcałeś rowerów, to niech Ci złożą w sklepie. Tylko wymagaj, żeby koniecznie przesmarowali wszystkie elementy sterów. Wysłane z Tapatalk
maq Opublikowano 20 Maja 2020 Opublikowano 20 Maja 2020 U mnie zaczęło coś cykać z tyłu na dziurach. W garażu, kiedy podskakiwałem na rowerze to samo. Okazało się, że poluzowało się mocowanie tylnego koła. 1/4 obrotu i gra. Wysłane z TapatalkU mnie zaczęło coś cykać z tyłu na dziurach. W garażu, kiedy podskakiwałem na rowerze to samo. Okazało się, że poluzowało się mocowanie tylnego koła. 1/4 obrotu i gra. Wysłane z Tapatalk
Tadzior Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 Ze względu na brak x-pulser 6.9 zastanawiam się nad https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-enduro-7-7-m21-szary-czarny-r19#topVariants co o tym sądzicie jakie różnice? Rower do jazdy 50/50 asfalt droga rowerowa/ szutry, parki, lasy. Z góry dziękuję za rady.
maq Opublikowano 21 Maja 2020 Opublikowano 21 Maja 2020 Zadzwoń na infolinię. Kiedyś nie było na stronie, a gdzieś się 6.9 znalazł. Rowery są bardzo podobne i warto by się przymierzyć przed zakupem. Zerknij tez na https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-storm-x6-m21Osprzęt zbliżony, koła jak w 6.9 29”. Enduro 7.7 ma 27.5”. Mi bardziej pasuje większa felga. Wysłane z TapatalkNo i jeszcze zerknąłbym na olx. Są tam 6.9 4-5 stów taniej. Stan jak nowy. Trzeba się tylko przejechać do sprzedającego i sprawdzić rower na żywo. Wysłane z Tapatalk
Szymo Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 (edytowane) Również zakupiłem rower Indiana ok. 2 tygodnie temu. Mój model to 6.7. Moje zdziwienie było kiedy go poskładałem i okazało się, że większość części jest inna niż w opisie na stronie, czy zdjęciach. Przedni amortyzator miał być sprężynowy, okazał się powietrzny. Przednia tarcza 180, zamiast 160 jak na zdjęciach. W opisie na stronie smart sam 27,5x2,1, a dostałem rapid rob 27,5x2,25. Szczerze to te zmiany nawet mi odpowiadają 😆 Jedyny mankament to inna przerzutka, i tu już nie jest tak kolorowo, ponieważ dostałem najprawdopodobniej RD-M593, miała być RD-M6000. Generalnie w moim egzemplarzu wiele elementów nie zgadza się z opisem, ale jestem zadowolony z użytkowania. Jak na razie 150 km. Edytowane 22 Maja 2020 przez Szymo
mcluki Opublikowano 22 Maja 2020 Opublikowano 22 Maja 2020 Kupiony po majowce 6.7. Opony rowniez rapid rob ale takie są na zdjeciach. Przerzutka tylna SLX RD-M670 zamiast M6000. Kupiony z odbiorem osobistym w markecie w celu przymiarki. Przez 2 dni do mnie wydzwaniano ze sklepu, żebym mimo odebranej informacji o dostępności towaru nie przyjeżdżać bo rower jeszcze nie skręcony. Nie polecam takiego rozwiązania, fakt na rower udało mi sie wsiąść ale ogledziny w kolejce przy kasie pod presją. ''Bierze Pan?'' Pytanie na temat gwarancji i serwisów ''zaraz odpowiem jak Pan zapłaci'' oczywiście nic nowego sie nie dowiedzialem. ''Informacje są w instrukcji, Pan sobie przeczyta'' Po przyjezdzie pierwsza przyjezdzka, przed wejsciem do lasu spr skoku amora i obkreciła się kierownica o jakies 45 stopni i lekko porysowała. Powrot do domu i dokrecenie co się dalo w rowerze. Przy kierownicy 2 sruby dokrecone, 2 nie, lużne. Pan sprzedawca mówi, że fajny sprzęt, odpowiadam że ma dobry osprzęt Deore. ''Deore?'' 🙂 Z roweru jestem bardzo zadowolony i polecam. Jeżeli chodzi o sklep to od lat jezeli robie zakupy w tego typu sklepach to tylko przez internet bo bylem ze dwa razy i posiadając nawet minimalną wiedzę na temat produktu to była ona zdecydowanie wieksza niż wiedza sprzedawców. Tak wiem takie sklepy, taki system, jak coś jest od wszystkiego to jest do...
Rekomendowane odpowiedzi