Jak Opublikowano 10 Lipca 2019 Opublikowano 10 Lipca 2019 Trzeba brać i cieszyć się z jazdy a nie myśleć. Wtedy nigdy nie kupisz.
Dario Opublikowano 19 Lipca 2019 Opublikowano 19 Lipca 2019 W tym sklepie można znaleźć ciekawe rowery do 5000 http://www.raddiscount.de/Rennraeder.html
pawel2208 Opublikowano 19 Lipca 2019 Opublikowano 19 Lipca 2019 Ja zdecydowałem się na Vento 5.0 w cenie 4300zł z wysyłką. Jak za tą cenę myślę, że bardzo dobry rower. Może lekki nie jest, ale jakoś mi to nie przeszkadza.
SzpiceR Opublikowano 19 Lipca 2019 Opublikowano 19 Lipca 2019 10 minut temu, pawel2208 napisał: Ja zdecydowałem się na Vento 5.0 w cenie 4300zł z wysyłką. Jak za tą cenę myślę, że bardzo dobry rower. Może lekki nie jest, ale jakoś mi to nie przeszkadza. 2018 mamy rozumieć?
pawel2208 Opublikowano 19 Lipca 2019 Opublikowano 19 Lipca 2019 W sklepach internetowych teraz sporo jest ofert nawet z niższą ceną. Ja kupiłem w kwietniu i wtedy jeszcze były problemy z dostępnością.Wysłane z mojego Nokia 7 plus przy użyciu Tapatalka
mrbx7 Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 Witam, panowie co lepiej wybrać -kross level 5.0 z 2019 na alu z 105 i lepszymi kołami, waga około 9,3 -kross level 5.0 z 2019 na tiagrze ale z karbonowa rama, waga około 8,1 Oba rowery do kupenia mam w granicy 4 tys, obecnie jeżdżę na Mtb i głównie chce przy nim pozostać, szosa ma być dodatkiem. wczesniej myślałem tez nad Kross level 4.0 alu oraz tiagra tez chyba by mi starczyła.
SzpiceR Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 2 minuty temu, mrbx7 napisał: Witam, panowie co lepiej wybrać -kross level 5.0 z 2019 na alu z 105 i lepszymi kołami, waga około 9,3 -kross level 5.0 z 2019 na tiagrze ale z karbonowa rama, waga około 8,1 Oba rowery do kupenia mam w granicy 4 tys, obecnie jeżdżę na Mtb i głównie chce przy nim pozostać, szosa ma być dodatkiem. wczesniej myślałem tez nad Kross level 4.0 alu oraz tiagra tez chyba by mi starczyła. Kross level to jakieś mtb. Tutaj mowa o vento Na Twoje pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi bo prowadzi ono do odwiecznego dylematu alu z lepszym osprzętem czy karbon z gorszym. Zdania są bardzo podzielone i każdy kto się wypowie napisze coś innego. Na plus 2019 11-rzedowy osprzęt i w miare spoko systemowe koła. 2018 to z kolei karbonowa rama ze wszystkimi jej zaletami i wadami a do tego tiagra, która w przypadku upgrejdu roweru oznacza wymianę wszystkiego. Zamiast "czy wystarczy mi tiagra?" odpowiedz sobie na pytanie "czy potrzebuje karbonu?" - to jest istotniejsze. Osobiście z tych 2 wziąłbym alu na 105 - ale to wynika z mojego użytkowania. Zerknij też na allegro, gdzie znajdziesz sensy na alu i 105 taniej niz Vento (chyba na tiagrze też coś jest)
pr0l4nd Opublikowano 31 Lipca 2019 Opublikowano 31 Lipca 2019 Polecam Rower Van Rysel 105 w tej cenie trochę wyścigowa geometria, dobre podzespoły, reszta komponentów dobrej jakosci, przemyślany rower.
Gomli Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Witam, Jestem kolejnym napaleńcem na szosę,kompletnie zielonym planuje zakup pierwszego roweru i mam pytanie do doświadczonych osób w temacie szosy mam do wydania 5 000zł i moim obecnym wyborem jest Kross Vento 5.0 2019 jako iż zbliża się premiera wersji na nowy rok są promocje można go wyrwać za 4 250zł do tego za resztę kask/buty/koszulka/spodenki. Co o tym sądzicie czy za te pieniądze znajdzie się coś lepszego dla początkującego amatora?
SzpiceR Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Generalnie cena vento 5.0 jest bardzo spoko i z żadnymi nowymi premierami nie ma nic wspólnego, była taka od początku. Na dzień dzisiejszy jako konkurencja dla krossa oczywistym tematem jest walkowana ciągle sensa lub coś z decathonu https://www.decathlon.pl/rower-szosowy-ultra-105-af-id_8529249.html
pawel2208 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Kupiłem Vento 5.0 2019 za 4300zł i jestem bardzo zadowolony z tego roweru. Mam 182cm wzrostu i wziąłem rozmiar L. Fabrycznie mostek ma 100mm, ale zmieniłem na 90 i jest dużo lepiej. Przynajmniej na teraz, bo muszę się przyzwyczaić do bardziej pochylonej pozycji. Możliwe, że wrócę jeszcze do 100mm. Jest to moja pierwsza szosa.
Gomli Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 (edytowane) Witajcie poszperałem trochę po sklepach w swoim mieście i mam do wyboru finalnie dwie opcje Kross Vento 5.0 2019 za 4 199zł przez neta z centrumrowerowe.pl lub ten oto rower scotta https://www.scott.pl/produkt/821/5007/Rower-Speedster-10/galeria/ cena 3 800zł po upuście w sklepie na miejscu. Jakaś porada co z tych dwóch wybrać nie szukam już nic nowego w grę wchodzą już tylko ten kross lub scott. Czy ktoś kupował na centrumrowerowe.pl jakieś informacje odnośnie gwarancji itp.? Który z nich ma lepsze komponenty jako świeżak nie znam firm i ciężko mi zdecydować. Edytowane 6 Sierpnia 2019 przez Gomli
SzpiceR Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Godzinę temu, Gomli napisał: Czy ktoś kupował na centrumrowerowe.pl jakieś informacje odnośnie gwarancji itp.? Gwarancji udziela producent a nie sklep (swoją drogą polityka gwarancyjna krossa nie zawsze jest korzystna dla klienta). Co do kross vs scott - imo kross. Scott również na 105 ale korba już spoza grupy (tańsza niż 105) a hamulce to tektro (również budzetowka). Nooo i co najważniejsze w szosie, koła. W vento masz systemowe vision, mają swoje wady i zalety ale można być pewnym ich jakości i wytrzymałości a w scott "wyrób własny", w sumie takie na sztukę.
Foxcon Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 W nawiązaniu do moich dylematów ze strony 33 i rozciągnięcia w czasie procesu zakupowego, wynikiem jest nowy rower - Sensa Guliaero na Ultegrze R8000 (jak wydać cena wykracza już poza zakres tego tematu). Byłem bliski również kupienia Bianchi Intenso, ale niestety spóźniłem się i rower w rozsądnej cenie został już sprzedany. Na tą chwilę jestem bardzo pozytywnie zaskoczony jakością tego roweru a także samym działaniem nowej Ultegry (w porównaniu do poprzedniej Sory 3500). Czas pokaże jak będzie z jakością samem ramy.
Paluch23 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Witam, jak to , że to pierwsza szosa to proszę o poradę bardziej tutaj doświadczonych kolegów. Mianowicie zastanawiam się na takim o to modelem za 4,5 tys. https://sprint-rowery.pl/rower-szosowy-cannondale-synapse-disc-tiagra-2019 czy może polecacie coś innego? jakie są wasze opinie.
SzpiceR Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 (edytowane) Wszystko zależy od tego jak bardzo potrzebujesz tarcz. Jeśli tak to na szybko wolałbym kupić tribana rc520 w decathlonie na 105 za 3,5 a za resztę ogarnąć porządne koła (te w cannondale też raczej śmietnik) + triban ma lepsze hamulce Jeśli tarcze nie są konieczne to mając 5k na rower - sensa z alledrogo, rose pro sl, vento 5.0, canyon endurace 7.0 Edytowane 17 Sierpnia 2019 przez SzpiceR
Paluch23 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Opublikowano 17 Sierpnia 2019 Dzięki. A ten model? Myślę że za 5000 bym kupił https://www.isport.pl/rower-cannondale-synapse-disc-105-2019-p-13794.html . Czy może rose lepszy? Bo też się nad nim zastanawiałem. Ten cannodale pięknie dla mnie wygląda.
SzpiceR Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Najpierw określ czego potrzebujesz, później dokładny budżet a później szukaj rowerów. 16 godzin temu, Paluch23 napisał: Myślę że za 5000 bym kupił https://www.isport.pl/rower-cannondale-synapse-disc-105-2019-p-13794.html . Co to znaczy "myślę"?
Paluch23 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 29 minut temu, SzpiceR napisał: Najpierw określ czego potrzebujesz, później dokładny budżet a później szukaj rowerów. Co to znaczy "myślę"? Sorry jakoś tak niedokładnie to wszystko zrobiłem. Poszukuję szosy bardziej wygodnej z racji ,że będzie to pierwszy taki rower, od zawsze MTB. Ścigać się nie będę, jedynie treningi i dłuższe wycieczki. Budżet mam do 5 tysięcy złotych. Jeśli chodzi o "myślę" to chodziło mi o to, że za taką cenę mógłbym go kupić.
SzpiceR Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 2 minuty temu, Paluch23 napisał: Jeśli chodzi o "myślę" to chodziło mi o to, że za taką cenę mógłbym go kupić. A masz to na papierze? Akurat dystrybutor cannondale narzuca ceny sprzedaży Potrzebujesz tych tarcz czy nie? Mieszkasz w Alpach?
Paluch23 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) Na papierze nie mam(ustalona telefonicznie) , ale widziałem na jednej ze stron i tak jeszcze lepszą cenę tylko inny rozmiar. Co do tarcz to nie są mi one potrzebne. Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez Paluch23
Gomli Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 (edytowane) @Paluch231.5 tyg temu kupiłem vento 5.0 2019 kupuj i nie myśl za wiele nad kupnem bo przeciągniesz do zimy a jest piękna pogoda żeby zacząć Polski producent swoich trzeba wspierać co do samego roweru jako iż wcześniej nie miałem do czynienia z szosami to strasznie bolał mnie tyłek i drętwiał interes ale było to spowodowane zbyt dużym nachyleniem przedniej części siodełka do góry dzisiaj to zmieniłem testowo na delikatny spadek wcześniej jeździłem 25-30 km dziennie i nie czułem tyłka i jajek dzisiaj pierwszy raz pojechałem 65km i zero bólu Co do minusów jedyny jaki zauważyłem to piasty ja na oryginalnych visionach kolega na piastach 105 waga roweru oraz nasza jest praktycznie identyczna i różnica zjazdowa jest zbyt duża żebym zostawił visiony. Kocham ten rower! Druga sprawa ze w dalszym ciągu to aluminium dla początkujących osób perfekcja nie wiem jak zachowuje się karbon i jaka jest jego wytrzymałość ale jako początkujący amator wolę mieć aluminium + lepsza grupę niż karbon i 1/2 grupy niżej osprzęt. Edytowane 18 Sierpnia 2019 przez Gomli
Paluch23 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 Opublikowano 18 Sierpnia 2019 8 minut temu, Gomli napisał: @Paluch231.5 tyg temu kupiłem vento 5.0 2019 kupuj i nie myśl za wiele nad kupnem bo przeciągniesz do zimy a jest piękna pogoda żeby zacząć Polski producent swoich trzeba wspierać co do samego roweru jako iż wcześniej nie miałem do czynienia z szosami to strasznie bolał mnie tyłek i drętwiał interes ale było to spowodowane zbyt dużym nachyleniem przedniej części siodełka do góry dzisiaj to zmieniłem testowo na delikatny spadek wcześniej jeździłem 25-30 km dziennie i nie czułem tyłka i jajek dzisiaj pierwszy raz pojechałem 65km i zero bólu Co do minusów jedyny jaki zauważyłem to piasty ja na oryginalnych visionach kolega na piastach 105 waga roweru oraz nasza jest praktycznie identyczna i różnica zjazdowa jest zbyt duża żebym zostawił visiony. Kocham ten rower! Druga sprawa ze w dalszym ciągu to aluminium dla początkujących osób perfekcja nie wiem jak zachowuje się karbon i jaka jest jego wytrzymałość ale jako początkujący amator wolę mieć aluminium + lepsza grupę niż karbon i 1/2 grupy niżej osprzęt. szukałem go , ale niestety już nie ma nigdzie rozmiaru 56 cm. SzpiceR naprowadził mnie trochę i skończy się zakup na canyon endurace 7.0 , ale znowu się pojawił lekki problem z rozmiarem , który mam wybrać , bo jestem między M a L ..
Rekomendowane odpowiedzi