Skocz do zawartości

[Propozycje] Amortyzator 500 do 999 zł

Marek Horoś
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez SzajBajk,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A może by tak kolega zapozna się z propozycjami z wątku, który podlinkowałem zamiast pisać drugi raz tego samego. To nie metoda na uzyskanie odpowiedzi.

Nie nadgorliwy tylko nakłaniający do pracy własnej zamiast chodzenia na skróty. W tym budżecie nie zaproponujemy Ci nic innego co nie zostało by już w tym wątku zaproponowane. To wskazówka w którym miejscu szukać odpowiedzi a nie nadgorliwość.

Przyjemnej lektury.

@Kolc Wymagasz cudów a nie podając szczegółów. Zgadywać nikt nie będzie. Rozmiar koła, sterówka i typ osi.

650 zł to mało i w tym budżecie Epixona nie kupisz. Na pewno nie nowego. Kupno używanego amortyzatora to ryzyko tym bardziej przez internet. Nikt z nas nie zagwarantuje Ci, że dany egzemplarz jest sprawny i wart swojej ceny. Mam na myśli "Manitou Marvel Comp (...) z eBay". To raz a dwa jeśli liczysz na naszą oponie to warto podlinkować ofertę, która Cię interesuje.

Opublikowano
Godzinę temu, PrzeLuka napisał:

Wymagasz cudów a nie podając szczegółów. Zgadywać nikt nie będzie. Rozmiar koła, sterówka i typ osi.

650 zł to mało i w tym budżecie Epixona nie kupisz. Na pewno nie nowego. Kupno używanego amortyzatora to ryzyko tym bardziej przez internet. Nikt z nas nie zagwarantuje Ci, że dany egzemplarz jest sprawny i wart swojej ceny.

Koło 26 sterówka 1 1/8 QR 9mm

Epixon nowy bez blokady przy kierownicy.

https://www.ebay.com/itm/Manitou-Marvel-Comp-Air-Weis-Grun/152005713220?hash=item23643f1d44:g:rDwAAOSwxp9W2~EA

Manitou Marvel Comp lecz on jest tapered.

https://www.amazon.es/SR-Suntour-Epixon-Horquilla-suspensión/dp/B075SD7M43/ref=mp_s_a_1_fkmrnull_2?keywords=epixon+26&qid=1558207726&s=gateway&sprefix=epixon&sr=8-2-fkmrnull

pytam bo ja nie jestem alfa i omega 

Opublikowano

Od Chińczyka podróbki bym nie brał. Jeśli już to polecam kupić go od polskiego dystrybutora, który zresztą funkcjonuje na naszym forum.

Jeśli masz prosta nietaperowaną gółwkę ramy zamontowanie amora z taperowaną sterówką jest wykonalne ale kompletnie się nie kalkuluje.

Po co Ci 120 mm skoku?

Opublikowano
3 minuty temu, PrzeLuka napisał:

Od Chińczyka podróbki bym nie brał. Jeśli już to polecam kupić go od polskiego dystrybutora, który zresztą funkcjonuje na naszym forum.

Jeśli masz prosta nietaperowaną gółwkę ramy zamontowanie amora z taperowaną sterówką jest wykonalne ale kompletnie się nie kalkuluje.

Po co Ci 120 mm skoku?

Można zmniejszyć do 100 i tak trzeba zrobić przegląd zero czyli ten Manitou to chińczyk ?

Opublikowano
21 minut temu, Kolc napisał:

ten Manitou to chińczyk ?

Ten Epixon to chińczyk napewno a czy Manitou... Prawdopodobnie, bo cena jest podejrzanie niska.

Opublikowano

Trudno napisać ten Manitou to chińczyk nie bierz go , jak wcześniej pisałem główka tapered to nie problem , ale to trzeba umieć czytać z zrozumieniem. 

Opublikowano
3 godziny temu, Kruk napisał:

Dzięki kruk ale co chciałeś mi pokazać tym epixonem os 15 plus tapered hmm 

Ja tylko pytałem czy lepiej mi wsiąść tego Manitou czy tego Epixona z Amazonu ,ewentualnie jakaś alternatywę  do 650zł...

Już dostałem odpowiedź że ten chiński Manitou jest sprzedawany , przez niemiecki sklep , więc padło na Epixona za 650zł z Amazonu z względu na to że w Polsce za tyle mogę mieć suntour Raidon.

Opublikowano

Lepszy prawdziwy Raidon niż chinski Epixon. Od poczatku próbuje Ci to przetlumaczyć, że kupienie przywzowitego amora poniżej pewnej kwoty jest nierealne. Chcesz to kup sobie to chinskie cudo. Tylko nie miej do nikogo pretensji jak się rozleci.

Opublikowano
53 minuty temu, PrzeLuka napisał:

Lepszy prawdziwy Raidon niż chinski Epixon. Od poczatku próbuje Ci to przetlumaczyć, że kupienie przywzowitego amora poniżej pewnej kwoty jest nierealne. Chcesz to kup sobie to chinskie cudo. Tylko nie miej do nikogo pretensji jak się rozleci.

To proszę o dowody , że to jest chińska podróbka sprzedawana przez Amazon .

Opublikowano
31 minut temu, Kolc napisał:

Kolego @Kolc powinieneś na wstępie zmienić ton swoich wypowiedzi,bo fatalnie się to czyta. nikt Cię nie zmusza do korzystania z forum. kup co chcesz , Chińczyka czy nie . Twoja sprawa.

Opublikowano
8 minut temu, elmapeto napisał:

Kolego @Kolc powinieneś na wstępie zmienić ton swoich wypowiedzi,bo fatalnie się to czyta. nikt Cię nie zmusza do korzystania z forum. kup co chcesz , Chińczyka czy nie . Twoja sprawa.

To nie o to chodzi , jak ktoś piszę że to chińczyk to pewnie ma na to dowody ,które pewnie chcielibyśmy je zobaczyć a pewnie ich nie ma .Na te forum pewnie wchodzi mnóstwo osób , jedna  z drugą zobaczy o "na Amazonie sprzedawane są podróby "(cena wcześniejsza tego amortyzatora byla 165euro czyli by się zgadzało bo rlr u activi kosztuje 860 zł"

Opublikowano
41 minut temu, Kolc napisał:

To nie o to chodzi , jak ktoś piszę że to chińczyk to pewnie ma na to dowody ,które pewnie chcielibyśmy je zobaczyć a pewnie ich nie ma .Na te forum pewnie wchodzi mnóstwo osób , jedna  z drugą zobaczy o "na Amazonie sprzedawane są podróby "(cena wcześniejsza tego amortyzatora byla 165euro czyli by się zgadzało bo rlr u activi kosztuje 860 zł"

Ja tylko pisze o tonie Twoich wypowiedzi.

Opublikowano

750 a 850 to to samo? Serio nie rozumiem Twojego podejscia. W każdym razie powodzenia życzę w składanii roweru i owocnych poszukiwań. Nic tu po mnie skoro wiesz lepiej.

Opublikowano
6 minut temu, PrzeLuka napisał:

750 a 850 to to samo? Serio nie rozumiem Twojego podejscia. W każdym razie powodzenia życzę w składanii roweru i owocnych poszukiwań. Nic tu po mnie skoro wiesz lepiej.

Jakiego podejścia nadal czekam na twoje dowody , pamiętaj że za manetkę trzeba dopłacić a tu jest blokada tylko przy goleni.

Opublikowano

Jak idzie o SR to prosiłbym o wypowiedz @ACTIVIA czy to realne, że to oryginał z taką ceną?

5 godzin temu, Kolc napisał:

wsiąść

Ojj Chłopie tak nawiasem :D Wziąć, wsiąść to możesz na konia :)

Opublikowano
3 godziny temu, Kolc napisał:

Jest takie mądre powiedzenie, że biednego nie stać na tanie rzeczy. Ja od czasów wejścia na rynek chińskich paści dodaje do tego "i ponoszenia z tym ryzyka". Jak nadal nie kumasz to napiszę Ci tak, że nie znam nikogo kto zaryzykował by kupno amora z nie pewnego rynku. Nie dawno jeden gość miał wypadek bo pękła mu jak jechał rura sterowa...I czemu my mamy Tobie przedstawiać dowody? 

• Lubię to! 1
Opublikowano
8 godzin temu, Kruk napisał:

Jak idzie o SR to prosiłbym o wypowiedz @ACTIVIA czy to realne, że to oryginał z taką ceną?

Ojj Chłopie tak nawiasem :D Wziąć, wsiąść to możesz na konia :)

O kurde literówka , czy tam autokorekta ale dzięki za zwrócenie uwagi poprawię się 😀

7 godzin temu, Ares napisał:

Jest takie mądre powiedzenie, że biednego nie stać na tanie rzeczy. Ja od czasów wejścia na rynek chińskich paści dodaje do tego "i ponoszenia z tym ryzyka". Jak nadal nie kumasz to napiszę Ci tak, że nie znam nikogo kto zaryzykował by kupno amora z nie pewnego rynku. Nie dawno jeden gość miał wypadek bo pękła mu jak jechał rura sterowa...I czemu my mamy Tobie przedstawiać dowody? 

Jak dla Ciebie Amazon to nie pewny rynek to podaj jakieś argumenty kupiłeś miałeś coś  podrobione ?Bo ja kupuję wiele lat z tego sklepu i jakoś nie miałem problemu ,prędzej ten Manitou co podałem śmierdzi aliexpress po sprzedawca nie chce podać daty produkcji chociaż na niemieckim forum polecili właśnie ten amortyzator.

Myślisz że tanie nie mogą być orginalne rzeczy, np na Rosebike po ile był rock shox 30 silver air za 500 zł i też powiesz że to chińczyk ?

ad2 zmęczenie materiału czy tam zła kontrola jakości każdej firmie może się przytrafić .

Opublikowano

Jak widać wbrew temu co piszesz sporo wiesz i czytasz. W jakim celu pytać na forum? Ty masz problem bo chcesz tanio. Ja nie kupuje ani tanio ani w tego typu miejscach. Wspieram lokalny biznes gdzie zarówno jedna jak i druga strona ma z tego korzyści więc raczej się nie dogadamy. Poza tym czy ja gdzieś użyłem słowa "podróbka". Ty patrzysz na rzecz a poza rzeczą jako taką jest reszta czyli choćby tak prozaiczna sprawa jak gwarancja czy ogólnie serwis w razie kłopotów. Chyba mogę mieć takie a nie inne zdanie. 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak będzie pasował jeśli weźmiesz amor 120 lub 140mm skoku bo ta rama ma minimum amor 120mm

Opublikowano

Panowie nikt nie zadał sobie pytania do czego ma służyć to połaczenie. Raidon i Hornet? Raidon to nie jest amortyzator do "enduro" czy innego "dh". Wykup ubezpieczenie i kup porzadny kask.

Opublikowano

Wiadomo że ten amor nie jest do skakania, do Trailu maksymalnie. :)

Opublikowano
5 godzin temu, Kruk napisał:

Wiadomo że ten amor nie jest do skakania

Nie każdy to wie. Jako bardziej doświadczeni powinniśmy zwracać na to uwagę i może to już moje skrzywienie ale jak czytam o takim połączeniu zapala mi się czerwona lampka. 

@Konrad1 Jeśli masz zamiar skakać ze schodów na tym zestawie to odradzam. Raidon tego nie wytrzyma zbyt długo.