Skocz do zawartości

[Propozycje] Amortyzator 500 do 999 zł

Marek Horoś
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez SzajBajk,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Jeżeli Pan szuka fajnego amorka to mam dla pana propozycje żeby kupić na allegro amortyzator powietrzny w cenie 555zl

Gdyby Pana interesowało to podaję skopiowana nazwę "Amortyzator Przedni Suntour Raidon Air RL 26 Nowy" 

Moj kolega mial taki amortyzator i powiem ze bylem zachwycony praca tego amortyzatora polecam bo w tej cenie nie znajdzie pan lzejszego i fajniejszego amorka polecam 

POZDRAWIAM 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Mam Cubea Attentiona 29er http://www.bikekatalog.pl/2013//rowery/1483/Cube.Attention.29./ i chce wymienić amor RS XC28 na jakiś powietrzny. Mam na oku ROCK SHOX Amortyzator Recon Silver TK 29 100 R-Opt Tapered albo ROCK SHOX Recon Silver TK 29 1 1/8'' 100mm prosta sterówka. Tylko moje pytanie czy amor z taperowaną sterówką mogę włożyć w ramę ?? Gdzies znalazlem info ze trzeba przerabiac główkę czy miski ?? 

ROCK SHOX Amortyzator Recon Silver TK 29 100 R-Opt.jpg ROCK SHOX Recon Silver TK 29 1 1-8 100mm.jpg
Opublikowano

Można ale więcej z tym zachodu niż kożyści, więc nie polecam a nawet odradzam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Niechcąc zakładać nowego tematu podłącze sie tutaj. Szukam nowego amorka pod rurę sterową 1 1/8", skok 100mm, koło 26", jest tylko jeden haczyk, a właściwie to nawet dwa, ma mieć pivoty. Pomysł poroniony czy też nie, mają być i . (może jednak przydałby się oddzielny temat hmm...)

Znalazłem na polskich stronkach dwa modele:

- RS Recon Silver TK Solo Air 26 (tańszy o jakieś 200-300zł od RST)

góra 32mm stalowe

dół magnezowe

~2.1kg

- RST First 26 Platinum

góra 30mm allu 7050

dół magnezowe

~1.5kg

Nie mam pewności co do ich regulacji, co one tam mają, a co by się bardziej przydało

Według jednego ze sklepów oba amorki które oferują to "najnowsze wypusty". Biore pod uwagę ich podstawowy serwis gdyby się okazało, że kilkuletni leżak, a nawet jeżeli nie to i tak chyba by się przydał ?

Który waszym zdaniem mógłby lepiej się sprawować. Dodam, że jeździec nie waży za dużo, powiedziałbym nawet, że wręcz przeciwnie To narazie na tyle

Wysłane z Tapatalka

Opublikowano

O First wiem nie wiele, więc się nie wypowiem. Recona mogę polecić z czystym sumieniem. Bardzo prosty w serwisie a dostęp do części właściwie nieograniczony. Tak jak piszesz przegląd "zerowy" zrobić warto i zrób go. Jeśli dają Ci dobrą akceptowalną dla Ciebie cenę to bierz. W kwestii amorów powietrznych z pivotami szału z wyborem nie ma ale o tym już zapewne wiesz.

Opublikowano

Też był wziął Recona, zwłaszcza powietrznego za taką forsę. Kolega z forum właśnie szuka amora z pivotami pod 26 powietrznego w dobrej cenie.

Opublikowano

Recon zamówiony. Manetka która była u mnie fabrycznie z Suntourem XCM' chyba będzie z nim współgrać?

Wysłane z Tapatalka

RowerowyEkspert
Opublikowano

Witam, chciałbym zakupić amortyzator powietrzny do 600 zł.

Skok 100 mm

Powietrzny

Grube golenie min. 30 mm

Sterówka 1 1/8

Oś 9 mm (zacisk)

Coś od Sr Suntour, Fox, Rock Shox,

Rozważę każdą propozycje jeżdżę w średniozaawansowanym enduro między innymi małe hopki dropy korzenie kamienie itp.

Moja waga 50 kg.

Opublikowano

Z tym enduro to tak średnio 100 mm skoku
Tak 130-140 to by było lepiej
Najtaniej raczej będzie Rockshox
Może warto pomyslec na amorem z większym skokiem? Chyba że do twojej ramy nie da się większego wsadzić?

Opublikowano

Enduro, 100 mm i 600 zł...

Kolego Ekspercie te 3 czynniki się wykluczają. Najtańszy powietrzny jaki dostaniesz to XCR ale do "enduro" się absolutnie nie nada. 

Ręce opadają...

Opublikowano

Dodam jeszcze czwarty czynnik. Oś qr9 w enduro ? 🙂 Przepraszam bardzo jak kolega kupi starszego raidona to nawet 150 skoku może osiągnąć. Starczy tłumika i jeszcze goleń będzie na dwóch ślizgach. Mam takiego na qr i jeszcze na 1 1/8. Jak się dorzuci gąbki to nawet ładnie pracuje. Tylko ze sztywnością gorzej. Jak się da po przednim hamplu to się koło na zacisku przestawia także oś qr to na jakieś fitness bym polecał.

Opublikowano

Nie ma opcji za tą kasę moim zdaniem.

No chyba,ze trzy raty po 600;-)

Dziwne pytanie jak na eksperta.

Opublikowano

No nie do końca. Za 700 kupiłem sektora na koła 27.5 jeszcze w boost do moich plusów na osi 15.

Wprawdzie golenie 32 ale do enduro lekkiego się nada. Oczywiście nie w sklepie. Skok 130-150 regulowany prosto przez gumowe podkładki.

Wysłane z mojego LG-H930 przy użyciu Tapatalka

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Recon z piwotami o którym wcześniej pisałem już zamontowany, trochę się na niego naczekałem... Rocznik 2018

Wysłane z Tapatalka

Opublikowano

Jaki polecacie amortyzator do 1000 zł , chciałbym zeby tez nie był ciężki.  

Obecnie w swoim Talonie posiadam  Sr Suntour Xct Hlo 27.5" 100mm i chciałbym go wymienić - obecny widelec dużo wazy , a tak ogólnie nie mogę narzekać na jego prace... 

Opublikowano

A powiedz mi:

-ma być koniecznie nowy czy używka może być?

-Ma mieć sztywną oś czy zacisk QR?

-Tapered czy rura sterowa 1 -1/8?

np to fajna oferta jak na 9qr:

https://www.olx.pl/oferta/amortyzator-27-5-rock-shox-reba-solo-air-rl-650b-100-mm-nowy-CID767-IDyryLw.html#1ffa42409d

a na sztywną oś:

https://www.olx.pl/oferta/amortyzator-rock-shox-reba-rl-27-5-qr15x100-nowy-nie-fox-manitou-CID767-IDyVcJO.html#1ffa42409d

Opublikowano

Jaki amor do katowania hop? Tak do 600 zł koła 26 1 1/8 .Dirt jumper 3 się nada do tego albo jakiś RS Recon 

Opublikowano

Recon nie nadaje się raczej do dirtu, to jest amor do XC.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Siema . Przychodzę z zapytaniem jaki amor mam kupić . Mój budżet do 800 zł , co polecacie w tej cenie , wymagam max 140 skoku , min 130 skoku , 11/8 NIE TAPER . Coś pod ostrą jazdę w lesie , na większe hopki itd. Fajnie żeby było powietrze .

Opublikowano

Szukaj jakiegoś używanego Suntoura, ale jak chcesz serio do ostrej jazdy to za mały budżet.

Opublikowano (edytowane)

Ale jakiej ramy szukasz? lub inaczej czy twoja rama pozwala by wsadzić większy amor
Do ostrego łomotu warto kupić coś lepszego co wytrzyma, może że stajni Rockshox wszędzie jest dużo części i gdy coś się zepsuje jest na tyle popularny że zawsze ktoś pomoże z naprawą

Edytowane przez Gość
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć, szukam jakiegoś dobrego amortyzatora powietrznego do 1000 zł.
- rura sterowa 1 1/8
- koło 27,5