Skocz do zawartości

Cross do około 2999 zł

Wog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spora róźnica bo osprzęt troche lepszy w Maestro.

Opublikowano

Jeśli zejdą na cenę 1300zl to wezmę. 

Jednak widzę, że coraz trudniej bo nikt magicznego 1400zl nie chce obniżyć. 

Do vellbergera równej napisałem o obniżkę :)

Opublikowano

Złym nie jest ale w tej cenie nie ma co oczekiwać cudów.

Opublikowano

Jak za tą kasę to nowego lepszego nie będzie.

Wysłane z mojego TA-1024 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Witam  wszystkich

Mam prośbę  do przeznaczenia  na zakup roweru crossowego posiadam 2000 zł i mocno jestem zainteresowany Giantem Roam 2 Disk 2018 gdyż  jestem w stanie go mieć za 2100 .

Czy jest to najlepszy wybór ?

Proszę  o radę!

Edytowane przez sylwmat
Opublikowano

Szukam roweru crossowego/trekkingowego (nie mam na myśli takich trekkingów z błotnikami i koszykiem z przodu, coś bardziej sportowego ;) ) do 2000zł. Zależy mi aby nie była to najniższa grupa osprzętu (tourney), napęd 3x8 lub więcej, przedni amortyzator. 

Dzięki!

Opublikowano

Ten rower jest kozacki mam go okolo 2 lata 

Nic sie nie psuje jeżdze nim mi terenie po ulicy wszędzie 

wygodnie i szybko sie nim jezdzi bardzo polecam 

Opublikowano

Spójrz na:

Vellberg Explorer

Lazaro integral

Kands Maestro 

Kross Evado 

MERIDA Crossway

Romet Orkan

Później podziel sobie na markowe bardziej lub mniej. 

Czy wolisz lepszy osprzęt czy znaną firmę. 

A może wolisz wybrać ładniejszy? 

Wszystko zależy czym chcesz się kierować. 

Pozdrawiam 

Opublikowano

Ja osobiście bym brał ROWER GIANT ROAM 2 DISC 2017 można go wyciągnąć za 2000-2100zł

Opublikowano

Witam, śledząc forum wybrałem rower dla siebie kross Level r3, szukam teraz roweru dla żony. Chciałbym zakupić rower w miejscowym sklepie więc odpadają allegrowe propozycję.
Budżet określony. Jazda po ścieżkach rowerowych i leśnych. Na pewno damską rama no i w miarę wyglądający. Żona ma 167cm wzrostu i waga 55kg
Przeglądałem forum ale mało jest propozycji dla kobiet więc proszę o pomoc

Przeglądając internet wypatrzyłam kross evado 3.0 D
 https://www.dobrerowery.pl/kross-evado-3-0-2017-damski?from=listing
Czy będzie nienajgorszym wyborem?
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Szkoda, że nie dopuszczasz roweru używanego. W tej cenie znalazło by się trochę naprawdę już sprawnie jeżdżących trekingów. Jeśli chodzi o rowery nowe to jesteś na naprawdę absolutnym minimum sprzętowym poniżej którego raczej już źle się dzieje.

Tak dla przykładu

http://allegro.pl/rower-cross-cube-xt-disc-2016-jak-nowy-i7267972625.html

http://allegro.pl/specialized-crosstrail-sport-disc-i7270766076.html#imglayer

Opublikowano

W tym budżecie każdy z tych modeli ma zbliżony osprzęt, natomiast ja osobiście skupiłbym się na Maestro oraz Romet Orkan 3 i to właśnie mój faworyt. Przymierzałeś się w ogóle do każdego z nich?

Opublikowano

Przejdę się z żoną jeszcze raz po sklepach bo wychodzi na to że dla niej na pierwszym miejscu stoi aspekt wizualny więc ciężko coś doradzic

Opublikowano (edytowane)

Lea waży prawie 15kg ... poszperaj lepiej za czymś znośniejszym wagowo ... no, chyba, że koleżanka małżonka ma masy nabrać ;-).

Jak to ma być typowy ścieżkowiec to może warto zrezygnować z 'uginacza' i poszukać ze sztywnymi widłami? Komfort osiągniesz wtedy dając grubsze opony. Plusem jest szybkość i waga 1,5-2kg mniej.

Edytowane przez ahaja
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, ahaja napisał:

Lea waży prawie 15kg ... poszperaj lepiej za czymś znośniejszym wagowo ... no, chyba, że koleżanka małżonka ma masy nabrać ;-).

Jak to ma być typowy ścieżkowiec to może warto zrezygnować z 'uginacza' i poszukać ze sztywnymi widłami? Komfort osiągniesz wtedy dając grubsze opony. Plusem jest szybkość i waga 1,5-2kg mniej.

Taki rower owszem dostaniesz, ale w używce. Jak już mówiłem, wśród nowych to taka cena to absolutne minimum jeśli rower ma w ogóle jakkolwiek działać a o zbijaniu wagi to w ogóle nie może być mowy. W tej cenie niestety większość komponentów to raczej kowadła. Po prostu trzeba to zaakceptować. Np amortyzatory powietrzne (znacznie lżejsze to zaczynają się w rowerach od okolicy 3500 - 4000 minimum) Ja siostrze szukałem roweru crossowego i za 1600 w stanie jak nowy znalazłem markowy (chyba Focus - nie pamiętam) rower na kołach SRAMa, osprzęcie Deore, Hamulcach tarczowych hydraulicznych Tectro (działają bardzo dobrze) i całkiem ładnej i lekkiej ramie i niestety amortyzatorze Sontur NEX (ale w tej cenie już nie było co wybrzydzać). Rower super się sprawuje i przejeździł już wiele kilometrów. 

Edytowane przez GrochowaMTB
Opublikowano

W końcu skończyło się na zakupie kellys phutura 30 2017. Żona wniebowzieta

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam wszystkich,

mam małą prośbę, moglibyście mi powiedzieć coś na temat roweru Vellberg explorer 3.1 https://arena.pl/rower-28-vellberg-cross-explorer-3-1-m-alivio-czarno-czerwony-mat-17,p39164748.html 

chodzi mi konkretnie o osprzęt i ewentualne porady czy coś wymienić na starcie. Cena roweru to 1400zł.  Zastanawiam się nad zakupem nowej maszynki, jestem amatorem długich dystansów i zależy mi na wygodnym oraz w miarę możliwości wytrzymałym osprzęcie :)

Opublikowano

za te pieniądze imo dobry sprzęt. Napęd nie jest w calości alivio, bo korba to stara Acera na kwadrat.  Jeżeli to Ci nie przeszkadza to zostaw ją w spokoju, jeżeli ma być lepiej to wymień też na nowe Alivio ale wtedy dojdzie ci koszt supportu- pi razy drzwi to jakieś 300 zł.