Skocz do zawartości

Cross do około 2999 zł

Wog

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiam się nad kupnem roweru. Trochę czytalem o tym, ale niezbyt się znam i głowa mi pęka od tego już, czytałem między innymi także zestawienia do 2000zl górali, crossowych itd i myślę nad crossowym ponieważ nie mam zamiaru startować z początku po górach czy lasach gdzie ścieżki potrafią być srogie, tylko potrzebuje roweru do miasta i poza miastem który jednak po nie utwardzonej drodze sobie poradzi. 

Z zestawień spodobał mi się kross avangarde i góral decathlonowy 540, no ale to góral. Problem w tym że avangarde nie mogę nigdzie dostać na miejscu we Wrocławiu, a nie chce zamawiać roweru bez sprawdzenia. 

Czy mógłby mi ktoś polecić jakiś inny podobny rower który dostanę w sklepach? Dziękuję za pomoc

Opublikowano

Zajrzyj do sklepu na pl.Legionów. Sprzedaje tam dwóch ludzi, młodszy jest właścicielem, potrafi sprzedać, ale nie wciska kitów. 

Opublikowano

Ok. Zobaczę. Dla pewności nazywają się A-G. Sklep rowerowy? 

Opublikowano

Tyle lat tam jeżdżę ale nie mam pojęcia. Jest tak trochę schowany, zawsze rowery stoją na zewnątrz, przy takim skwerze zieleni.

Opublikowano

ABE BIKE ul. Dzielna 41/48 tel. 71 329 04 67 mail: abebike@op.pl
TWÓJ MECHANIK ROWEROWY ul. ul. Iwana Franki 3 tel: 669 999 394 mail: sylwekrowerowy@gmail.com
SPORTOWY ROWEROWY Sp.z.o.o. S.K.A ul. Kleczkowska 52 tel: 71 321 53 06 mail: biuro@sportowy-rowerowy.pl

Masz namiary na dystrybutorów Kandsa we Wrocławiu, zadzwoń, napisz to się dowiesz, czy mają na miejscu avangarde'a.

Opublikowano

Niestety nie mają, a jeden numer był zły.

CZyli pewnie jakaś alternatywa wejdzie. A co myślicie o Unibike Viper ?

Opublikowano

Cześć Szajbajki 

Chce kupić rower :D (o jak oryginalnie), będę go używał głównie do jazdy po mieście i asfaltach (na pewno jakieś nie utwardzone drogi też się darzą ale zdecydowanie rzadziej). Obecnie pokonuje między 250 a 300 km tygodniowo (dojazdy do pracy + rekreacja )Tak sobie przeglądałem strony producentów, filmiki na yt i mój wybór padł na Giant Roam 2 disc (link poniżej)

https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-2-disc

I w tym momencie potrzebuje Waszej pomocy :

1. Czy to odpowiedni typ roweru? Chodzi mi o amortyzator, (kierowałem się komfortem przy nierównych miejskich ścieżkach, krawężnikach itp, ) czy szukać czegoś ze sztywnym widelcem ?

2. Czy za tą kase (ok 2600 PLN) to dobry wybór czy powinienem zwrócić uwagę na jakieś inne modele/marki ?

Pozdrawiam 

Opublikowano

Akurat tutaj polecam model Kross Evado 4.0 osprzęt na dobrym poziomie, jakość wykonania również i zmieścisz się w podanym budżecie. Modele Krossa znajdziesz we Wrocławiu na ul Robotniczej, dosyć fajny sklep i serwis.

Opublikowano

Skoro już mowa o adresach to we Wrocławiu masz 2; na Bardzkiej oraz Robotniczej, jak jesteś z okolic to warto zerknąć.

Opublikowano

Nie wiem czego tak naprawdę oczekujesz od roweru. Robisz spore przebiegi. Jesli masz jakies lesne zapędy za stówkę drożej masz w Decathlonie Rockridera 560 gdzie masz już napęd 2x10 ze sztywną osią i sensowny amortyzator. kosztem koła 27,5

Opublikowano

Mam Roam 1 2017 i jest to super rower na asfalty i dróżki polne. Ale jeżeli dużo jeździsz to wydaje mi się że będzie trochę za ciężki, bo ostatnio względem szosy czuje się bardzo ociężały i dosyć wolny.

• Pomógł 1
Opublikowano
12 minut temu, zibi_j1 napisał:

Nie wiem czego tak naprawdę oczekujesz od roweru. Robisz spore przebiegi. Jesli masz jakies lesne zapędy za stówkę drożej masz w Decathlonie Rockridera 560 gdzie masz już napęd 2x10 ze sztywną osią i sensowny amortyzator. kosztem koła 27,5

Rower głównie na miasto + weekendy jakieś dłuższe przejażdżki.  Lasy raczej odpadają czasami szutrowa dróżka pomiędzy asfaltem. Myślałem nad krosowym rowerem ale teraz mam dylemat czy nie wybrać czegoś na kształt szosy z prostą kierownicą. Mam tylko obawy co do komfortu np na nierównych drogach , czy szersza opona wystarczy ?

Opublikowano

Najlepiej będzie jak spróbujesz przejechać się na tego typu rowerze. Dla różnych ludzi "komfort" ma różne granice ;)

Opublikowano

Dokładnie, poza tym to też kwestia względna. Dopóki nie przejechałem się na szosie to myślałem że ten Giant to "kozak" :D

Opublikowano

Witam, wiem iż mój budżet nie jest specjalnie duży ale jakieś rowery da radę znaleźć zależy mi na rowerze Crossowym na dojazd do pracy i jakieś wypady do parku

póki co wyłoniłem dwie marki:

nr1:

http://allegro.pl/szybki-cross-traveler-cruzzero-28-alu-nowosc-i7204697229.html?fromVariant=7187579659

najbardziej chyba skusiła mnie cena bo jest jakaś "obniżka" z 1k do 769 ale nie znam się na osprzęcie

a tu numer 2:

http://allegro.pl/2018-solindy-szybki-lazaro-integral-v1-men-2xaltus-i7265700126.html#thumb/9

ale coraz bardziej skłonny jestem nad lazarusem ale jednak nie wiem czym sie różnią ps. Traveler ma amorki przód, a lazarus ma brak wiem ze w tej cenie to dość słabe amorki ale może jednak wy pomożecie mi rozwiać wątpliwości :)

Opublikowano

w tej cenie celuj w używkę. To co oglądasz to produkty roweropodobne niestety :(

Opublikowano (edytowane)

Hej wszystkim

Przymierzam się do zakupu roweru trekkingowego z zamiarem tygodniowych wypraw z sakwami oraz taki, który sprawdziłby się również na jazdę po mieście w słoneczne dni. Aktualnie posiadałem Gianta trooper (zbieżność nazwy z nickiem jest rzeczywiście przypadkowa :) ), ale po wielu latach chciałbym wymienić go na coś lepszego. Cenię sobie komfort jazdy, nie jeżdżę na osiągi. Jeżdżę często na weekendowe wypady, po mieście oraz poza miastem ze znajomymi, ale w wakacje porywam się na tygodniowy wyjazd z sakwami i namiotem.

Po wielu artykułach i poradnikach określiłem w końcu swoje wymagania, które na razie (jestem otwarty na dyskusję) wyglądają tak:

1. Wymiary ramy: 55,5 cm (w okolicach tego).

2. Solidna rama - aby ciężar dorosłego faceta i sakw nie były dla niej problemem

3. Sztywny tylni widelec - z tego samego powodu co wyżej

4. Rozmiar kół: 29 cali

5. Pasek zamiast łańcucha - chciałbym niezawodności i ciszy, nie chcę przejmować się odgłosami spod nóg. Wcześniej nie brałem nawet paska pod uwagę, teraz jestem jakoś do niego bardziej przekonany.

6. Przerzutki w piaście. W swoim rowerze posiadałem Nexusy 8. Wciąż skłaniałbym się w ich kierunku.

7. Dynamo w piaście ^

8. Hamulce hydrauliczne tarczowe

9. Amortyzator przedni - i tutaj jestem skłonny powiedzieć "dobrze by było gdyby był, ale nie musi". Zauważyłem, że mniej droższych rowerów ma przedni amortyzator, ale jak wtedy jeździć po mieście?

10. Bagażnik/oświetlenie/siodełko - kwestia, aby dało się je zamontować, jeśli fabrycznie ich nie będzie.

11. Nowy/używany (nietrafiony prezent albo użyty kilka razy).

Początkowo planowałem wydać koło 2,5 tys. zł i maksymalnie 3 tys. zł.

Ostatnio spodobał mi się model "Cube Travel Pro 2018", który kosztował 3,6 tys. zł po przecenie z 4,6 tys. zł (i wyglądał bardzo przyzwoicie, ale ramy zostały tylko 46cm :/) i posiadał wszystko co wymieniłem wyżej, także kwota jest dosyć płynna, ale celowałbym koło 3tys.

Z góry dziękuję za pomoc i chętnie podyskutuję niżej.

Edytowane przez Ice_trooper
Opublikowano

Jakbyś był zainteresowany to mam na sprzedaż ramę cube travel pro z widelcem. Rozm. Na wysokiego faceta 188-194

Opublikowano

Hej

@skraburski ramę może bym nawet rozważył, ale mam 182 cm.

@remigiusz Pierwsza propozycja wygląda ciekawie, ale również odrzucam od razu, bo rama 61 cm. Druga propozycja, nie podano rozmiaru ramy, ale koła 28'' :/

Rama powinna być koło 55,5 cm (czyli 54 cm, 55 cm albo 56 cm powinno być na moje wymiary)

Opublikowano

Monitoruj OLX'a czy Allegro, nowego z takim wyposażeniem to raczej nie możliwe za 3 tys. Tego Cube pewnie tak obniżyli bo jest Nexus a nie Alfine. Jak coś wybierzesz to wtedy za podaj link. Choć większość tego typu rowerów używanych jest po takiej cenie że się opłaca, bo są mało popularne.