Kawasaki Opublikowano 24 Maja 2019 Opublikowano 24 Maja 2019 Nie mylmy podróbek z chińskimi produktami, które są bez logo lub brandowane chińską marką Jeśli ma być z metką i nie kożna kupić u Speca to polecam Ritcheya carbon gravel lub mountain fork.
Fimala Opublikowano 24 Maja 2019 Autor Opublikowano 24 Maja 2019 (edytowane) 5 godzin temu, Kawasaki napisał: Nie mylmy podróbek z chińskimi produktami, które są bez logo lub brandowane chińską marką Jeśli ma być z metką i nie kożna kupić u Speca to polecam Ritcheya carbon gravel lub mountain fork. Ostatnio chodził mi po głowie taki pomyśł, żeby może zapolowac na karbonowy wideł od Speca, ale jakoś się wycofałem z tego pomysłu na ten moment. Może kiedyś do tego powróce, ale tylko jeśli znajdę taki z punktami montażowymi na ramionach np. Niner taki robi. Edytowane 24 Maja 2019 przez Fimala
Fimala Opublikowano 31 Maja 2019 Autor Opublikowano 31 Maja 2019 Nowe koła wleciały to czas na update foto 4
adaxos1@o2.pl Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Przepraszam, że wskakuje tutaj z innego powodu, a mianowicie: Sequoia w rozmiarze 52, podejdzie na dziewczynę, która ma 165cm wzrostu? Pozdrawiam
Fimala Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2019 7 godzin temu, adaxos1@o2.pl napisał: Przepraszam, że wskakuje tutaj z innego powodu, a mianowicie: Sequoia w rozmiarze 52, podejdzie na dziewczynę, która ma 165cm wzrostu? Pozdrawiam Myśle, że bedzie okej. Ja mam 178cm i sztyce praktycznie na maks wyciągniętą. Te ramy są mocno kompaktowe. Myśle że bym próbował. Nie macie możliwości przymiarki?
adaxos1@o2.pl Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Trafiła się okazja w takim rozmiarze, tylko nie na miejscu. Znalazłem jakąś tabelkę Speca, która wskazuje, że 52 pasuje nawet na 163 cm wzrostu, tylko, że to męska rozmiarówka.
Fimala Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2019 2 minuty temu, adaxos1@o2.pl napisał: Trafiła się okazja w takim rozmiarze, tylko nie na miejscu. Znalazłem jakąś tabelkę Speca, która wskazuje, że 52 pasuje nawet na 163 cm wzrostu, tylko, że to męska rozmiarówka. Nie ma czegoś takiego jak damska czy męska rozmiarówka.
Marcin Kwita Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 3 minuty temu, adaxos1@o2.pl napisał: Trafiła się okazja w takim rozmiarze, tylko nie na miejscu. Znalazłem jakąś tabelkę Speca, która wskazuje, że 52 pasuje nawet na 163 cm wzrostu, tylko, że to męska rozmiarówka. Będzie ok. Moja żona 177 mieści się na mojej ramie 58. One są naprawdę o szerokim wachlarzu możliwości. @Fimala - czekam na obszerną recenzję nowych kółek
Fimala Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2019 Teraz, Marcin Kwita napisał: Będzie ok. Moja żona 177 mieści się na mojej ramie 58. One są naprawdę o szerokim wachlarzu możliwości. @Fimala - czekam na obszerną recenzję nowych kółek Obszerna recenzja sprzętu wjedzie po Wiśle 1200
Marcin Kwita Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 2 minuty temu, Fimala napisał: Obszerna recenzja sprzętu wjedzie po Wiśle 1200 No tak ale to wtedy wszystko musisz opisać. Cały rower jako rower. Siodło Brooksa. Sakwy. Lampki itd. Nawet namiot czy też śpiwór chyba że masz zaplanowane malownicze hoteliki
Fimala Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Marcin Kwita napisał: No tak ale to wtedy wszystko musisz opisać. Cały rower jako rower. Siodło Brooksa. Sakwy. Lampki itd. Nawet namiot czy też śpiwór chyba że masz zaplanowane malownicze hoteliki Na ten moment uważam, że koła to był najlepszy upgrade jaki zainstalowałem w rowerze. Jak się na nich rozpędzasz to czujesz, że niosą nie tak jak Hayfield-y, które stawiały opór. Świetnie trzymają ciśnienie w systemie Tubeless. Rower odżył po tym ulepszeniu Ostatnio latałem z kolegą na szosie aero i jak siadałem mu na kole to byłem w stanie utrzymać te 34-35km/h. Polecam Edytowane 12 Czerwca 2019 przez Fimala
adaxos1@o2.pl Opublikowano 27 Czerwca 2019 Opublikowano 27 Czerwca 2019 W dniu 24.06.2019 o 09:28, Fimala napisał: Nowa osłona pod łańcuch Stylowa osłona, co to za firma? 🙂
Fimala Opublikowano 27 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2019 37 minut temu, adaxos1@o2.pl napisał: Stylowa osłona, co to za firma? 🙂 Basenowa mata antypoślizgowa 1
Regex Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) Cześć, tak od pewnego czasu obserwuję temat bo zastanawiam się też nad zakupem Sequoi jako roweru do wszystkiego po płaskim terenie, czyli szosa + jakieś szutro-lasy, polne drogi. Lubię pojechać trochę szybciej i zastanawiam się też nad możliwościami (i sensem) zamiany go na szosę po wymianie kół. @Fimala - tak z Twojego doświadczenia z tym rowerem, zwłaszcza w domyślnej konfiguracji z Sorą, standardowe koła - ile wg. Ciebie wart jest ten rower? Mam możliwość zdobycia go za 4k zł, a wersję elite za 6k. Wiem, że to znacznie taniej od ceny katalogowej, ale i tak się zastanawiam. Na moje oko Elite-a bardzo się opłaca, co do zwykłej Sequoi mam wątpliwości. Czy widział ktoś może jakieś szersze testy tego roweru bo jakoś niewiele o nim znalazłem w polskim i angielskim necie... (albo juz wszystko przeczytałem ) Edytowane 1 Lipca 2019 przez Regex
Fimala Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Opublikowano 1 Lipca 2019 11 minut temu, Regex napisał: Cześć, tak od pewnego czasu obserwuję temat bo zastanawiam się też nad zakupem Sequoi jako roweru do wszystkiego po płaskim terenie, czyli szosa + jakieś szutro-lasy, polne drogi. Lubię pojechać trochę szybciej i zastanawiam się też nad możliwościami (i sensem) zamiany go na szosę po wymianie kół. @Fimala - tak z Twojego doświadczenia z tym rowerem, zwłaszcza w domyślnej konfiguracji z Sorą, standardowe koła - ile wg. Ciebie wart jest ten rower? Mam możliwość zdobycia go za 4k zł, a wersję elite za 6k. Wiem, że to znacznie taniej od ceny katalogowej, ale i tak się zastanawiam. Na moje oko Elite-a bardzo się opłaca, co do zwykłej Sequoi mam wątpliwości. Czy widział ktoś może jakieś szersze testy tego roweru bo jakoś niewiele o nim znalazłem w polskim i angielskim necie... (albo juz wszystko przeczytałem ) Szczerze mówiąc 4 tys za nową to już ma w miarę ręce i nogi. Jest to całkiem sensownie skonfigurowany rower, ale jeśli masz możliwość dostania elite za 6tys nówke to bym do niej dołożył z uwagi choćby na hydrauliczne heble. Z uwagi, że jestem dosyć ciężki to mechaniki spisują się tak połowicznie. Weż pod uwagę to, że Specialized w tym roku postanowił, że kończy produkcję Sequoi całkowicie i nie będzie jej kontynuować więc ceny mogą jeszcze pospadać. 1
Marcin Kwita Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) 22 minuty temu, Regex napisał: Czy widział ktoś może jakieś szersze testy tego roweru bo jakoś niewiele o nim znalazłem w polskim i angielskim necie... (albo juz wszystko przeczytałem ) Bike board #10/2016. Obszerny test. Expert co prawda ale rama ta sama i widelec co w Elite. Więc bierz Elite. Lżejszy i większy fun. @Fimala Jak kończą produkcję?? To co będzie zamiast? Przecież to kultowy rower. Edytowane 1 Lipca 2019 przez Marcin Kwita
Kawasaki Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 Elitki z 2018 były na początku tego sezonu za 5500 (dwa rozmiary na OLX wisiały). @Regex - testów najwięcej znajdziesz na YT. To bardzo fajne rowery, sam się nad nimi zastanawiałem, ale odstraszył mnie wielokrotnie wspomniany przez różnych użytkowników problem z kołami i fakt odbioru tego roweru na seryjnych kołach jako czołgu No i żona powiedziała, że jest „miętowy” taki dla dziewczyn - oczywiście chodziło o kolor Elite. Jeśli jednak od początku rozważasz przeobrażenie sequoi w szosę to nie jest rower dla Ciebie. Zwyczajnie jest wiele lepiej nadających się do tego celu graveli na rynku. 1
Marcin Kwita Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 (edytowane) 46 minut temu, Kawasaki napisał: Elitki z 2018 były na początku tego sezonu za 5500 (dwa rozmiary na OLX wisiały). @Regex - testów najwięcej znajdziesz na YT. To bardzo fajne rowery, sam się nad nimi zastanawiałem, ale odstraszył mnie wielokrotnie wspomniany przez różnych użytkowników problem z kołami i fakt odbioru tego roweru na seryjnych kołach jako czołgu No i żona powiedziała, że jest „miętowy” taki dla dziewczyn - oczywiście chodziło o kolor Elite. Jak ktoś by się chciał zamienić ramą bo ma miętowy to ja mam czarny. Kocham miętowy kolor 😍💚💚💚 acha 58 😊 Edytowane 1 Lipca 2019 przez Marcin Kwita mój wpis w cytacie
Fimala Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Opublikowano 1 Lipca 2019 14 minut temu, Marcin Kwita napisał: Elity na ten rok sa w militarnej zieleni
Pitt35 Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 13 godzin temu, Regex napisał: Wiem, że to znacznie taniej od ceny katalogowej, ale i tak się zastanawiam. Na moje oko Elite-a bardzo się opłaca, co do zwykłej Sequoi mam wątpliwości. Czy widział ktoś może jakieś szersze testy tego roweru bo jakoś niewiele o nim znalazłem w polskim i angielskim necie... (albo juz wszystko przeczytałem ) Chciałem kiedyś kupić Avola ale już go nie było w ofercie i zdecydowałem się na Sequoie. Też chciałem kupić tę zwykłą wersję ale w sklepie mnie namówili na wersję Elite i mieli rację. Więc bierz Elite nie będziesz żałował. Kolor dla mnie jest fenomenalny. Na początku wydawał mi się taki sobie, a teraz bym nie chciał innego. Moje doświadczenia z kołami są takie, że mam je do dziś (przejechałem na nich jakieś niecałe 5 tyś.) choć od tego sezonu mam dtswisy 545. Jeszcze bardziej pancerne niż te oryginalne. Sequoia to rower do turystyki nie do wykręcania czasówek czy szybkich treningów szosowych. Jak chcesz uprawiać turystykę to polecam jak to kręcenia treningów to szukaj czegoś innego.
pavello Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 @Fimala Czym kierowałeś się wybierając obręcze ? Np R470 vs R500 - porównywałeś je jakoś dokładniej ?
Fimala Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Opublikowano 1 Lipca 2019 21 minut temu, pavello napisał: @Fimala Czym kierowałeś się wybierając obręcze ? Np R470 vs R500 - porównywałeś je jakoś dokładniej ? Dobierałem je pod swoją wage. Potrzebowałem cos co wytrzyma ponad 100kg + załadowane torby.
Regex Opublikowano 1 Lipca 2019 Opublikowano 1 Lipca 2019 2 godziny temu, Kawasaki napisał: Jeśli jednak od początku rozważasz przeobrażenie sequoi w szosę to nie jest rower dla Ciebie. Zwyczajnie jest wiele lepiej nadających się do tego celu graveli na rynku. To tak tylko głośno myślę Bardziej zależy mi na wygodnej pozycji,, ale z możliwością szybszej jazdy, stali, z ewentualnie karbonowym widelcem, napędem 2x10/11, możliwością montażu bagażnika i błotników. Wagę mam piórkową bo jakieś 65 kg przy 182cm. Dziwiłem się miętowym kolorem, o którym piszecie bo Elita widziałem białego, ale to w takim razie model 2018 dobrze wiedzieć, że chodziło to juz po 5500, dzięki. Noo to teraz się zmieszałem, chyba poczytam jeszcze temat o gravelach i może coś jeszcze wybiorę innego.
Fimala Opublikowano 2 Lipca 2019 Autor Opublikowano 2 Lipca 2019 6 godzin temu, Regex napisał: To tak tylko głośno myślę Bardziej zależy mi na wygodnej pozycji,, ale z możliwością szybszej jazdy, stali, z ewentualnie karbonowym widelcem, napędem 2x10/11, możliwością montażu bagażnika i błotników. Wagę mam piórkową bo jakieś 65 kg przy 182cm. Dziwiłem się miętowym kolorem, o którym piszecie bo Elita widziałem białego, ale to w takim razie model 2018 dobrze wiedzieć, że chodziło to juz po 5500, dzięki. Noo to teraz się zmieszałem, chyba poczytam jeszcze temat o gravelach i może coś jeszcze wybiorę innego. Elite nigdy nie był biały. Moze widziałeś experta? Z tego co piszesz to na twoim miejscu zwracałbym się w kierunku Marina Nicasio 2. Stal + karbon, Tiagra 2×10 + hydraulika. Katalogowo 5,5tys wiec można pewnie cos zbić jeszcze.
Rekomendowane odpowiedzi