tomik1954 Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 Witam wszystkich. Mam pytanie czy w waszych RC520 kaseta pływa? Chwyciłem kasetę i delikatnie nią poruszałem na boki i wyczuwam luz. W innym rowerze który mam w domu czegoś takiego nie ma. Wygląda to jak by bębenek miał luz.
marektbg Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 A kaseta dokręcona? Dociągałeś kluczem?
tomik1954 Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 kaseta dokręcona. Podjadę dzisiaj do Decathlonu i sprawdzę jak to wygląda w innych rowerach. Jak coś to oddam rower na gwarancji, niech myślą i naprawiają
drozda Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 Szkoda że się pospieszyles z RC500: https://www.pepper.pl/promocje/rower-szosowyprzeajowy-planetx-london-road-sl-apex1-148920
Nogi Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 Widziałem jakiś czas temu RC500 na żywo... ładny dziad...przyglądałem mu się z dobre 5 min a nie zwróciłem uwagi na spawy jakie sa... ogólnie to mam wielki dylemat czy brać RC500 czy RC520... wole czerń niż ten mieszany granatowy (czemu dali takie kolory? czemu dwa? czemu nie jeden normalny jakiś....) łatwiej spersonalizować - do czerni wszystko pasuje...linki, koszyki, , siodło, strój, owijka w danym kolorze i wyglada ekstra...do granatu to tak...no..ale to tylko wygląd... 105 to wiadomo 2 grupy wyżej - choć niepełna-zawsze możliwa opcja upgrade'u. W RC500 jest wiecej sory w sorze niżeli 105 w 105 w modelu RC520. RC520 ma lżejsze koła. Wózek 105 ma mocniejszą sprężynę - ta sora jak patrzałem to tak dość mocno lata.... Hamulce RC520 pewnie mocniejsze...ale z drugiej strony w serwisie na pewno trudniejsze... Nie widziałem RC520 na żywo...może mi się odmieni, ale na tę chwilę jestem zaskoczony jak RC500 ładnie wygląda. P.S. Widziałem gdzieś na yt jak jakiś magik wkładał do sory tył napęd deore... Chodziło mu to... Zmiana normalna a napięcie łańcucha bomba... szukałem filmu żeby wrzucić, ale psia krew nie umię. A ten nowy triban co się pojawi... nie przemiawia do mnie napęd 1x... do tego pewnie i cena będzie jak za Triban Gravel albo i więcej (to już w ogóle przegięcie...inne malowanie, opona i kierownica i cena kilka stów więcej).
mumbai Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 25 minut temu, Nogi napisał: Widziałem jakiś czas temu RC500 na żywo... ładny dziad...przyglądałem mu się z dobre 5 min a nie zwróciłem uwagi na spawy jakie sa... ogólnie to mam wielki dylemat czy brać RC500 czy RC520... wole czerń niż ten mieszany granatowy (czemu dali takie kolory? czemu dwa? czemu nie jeden normalny jakiś....) łatwiej spersonalizować - do czerni wszystko pasuje...linki, koszyki, , siodło, strój, owijka w danym kolorze i wyglada ekstra...do granatu to tak...no..ale to tylko wygląd... 105 to wiadomo 2 grupy wyżej - choć niepełna-zawsze możliwa opcja upgrade'u. W RC500 jest wiecej sory w sorze niżeli 105 w 105 w modelu RC520. RC520 ma lżejsze koła. Wózek 105 ma mocniejszą sprężynę - ta sora jak patrzałem to tak dość mocno lata.... Hamulce RC520 pewnie mocniejsze...ale z drugiej strony w serwisie na pewno trudniejsze... Nie widziałem RC520 na żywo...może mi się odmieni, ale na tę chwilę jestem zaskoczony jak RC500 ładnie wygląda. P.S. Widziałem gdzieś na yt jak jakiś magik wkładał do sory tył napęd deore... Chodziło mu to... Zmiana normalna a napięcie łańcucha bomba... szukałem filmu żeby wrzucić, ale psia krew nie umię. A ten nowy triban co się pojawi... nie przemiawia do mnie napęd 1x... do tego pewnie i cena będzie jak za Triban Gravel albo i więcej (to już w ogóle przegięcie...inne malowanie, opona i kierownica i cena kilka stów więcej). A co to znaczy nie umię?
tomik1954 Opublikowano 28 Marca 2019 Opublikowano 28 Marca 2019 Sprawdzał może ktoś czy kaseta się rusza (faluje)? Po rozmowie z serwisantem Decathlonu jutro zawożę rower na gwarancji. Dam znać co zrobili. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Edit:Rower oddany na gwarancji mam czekać do środy. Zobaczymy co stwierdza.
lukaszko Opublikowano 31 Marca 2019 Opublikowano 31 Marca 2019 Dziś oglądałem tribana rc500 i mam mieszane uczucia. Ogólnie rower mi się podoba i ma dobry osprzęt jak za tą cenę. Ale kierownica owinięta jest jakoś tandetnie i kokpit robi średnie wrażenie. A najbardziej rozczarowany jestem hamulcem, on nie hamuje. Czy to tylko moje wrażenie z jazdy po sklepie czy faktycznie te hamulce są tak słabe? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
vrtel Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Ja swojego RC 500 przeczołgałem po lasach w ten weekend. Wrażenia z jazdy pozytywne i banan na gębie Hamulce hamują lepiej, chyba się dotarły. Tylne koło blokuję bez problemu. Trzeba w klamkę włożyć trochę siły, ale dają radę. Owijka tez jest spoko, chociaż faktycznie nie wygląda przebojowo Fajny ten Planet.... PS. Minimalny luz na kasecie mam w każdym rowerze. Jak bardzo "pływa" to może być wina krzywej osi. Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez vrtel
ma2t Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Piekny ten nowy gravel!!!! Mam RoadCycling500 od listopada i też uważam że hamulce się dotarły, dodatkowo zamontowałem drugie dźwignie hamulców przy mostku bo dużo jeżdżę po mieście. W terenie sprawdzałem rower drugi weekend z rzędu, tyrałem nim po lecie , kamieniach , wczoraj po parku off roadowym dla kładów obok Lasku Lipie w Tarnowie, wjeżdzałem nim wszędzie tam gdzie poprzednio moim MTB 27,5 i powiem wam że jest pyysznie !!! Na standardowych oponach!!! - i nie mogę się doczekać aż kupie Panaracer GravelKing - jaki kolor do czarnego RC500 polecacie ????????? Biore go na majówkę w góry i we wrzesniu do Trogiru:))) Napisze napewno jak wrażenia Ciekawostka: Przymierzałem koła 27,5 na oponach Continental RaceKing 2.0 - w widelec zmieściły się, z tyłu w góry trójkąt się mieszczą, niestety na DOLE obok korby w trójkącie jest najmniej miejsca. Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez ma2t 1
vrtel Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 (edytowane) Też byłem zaskoczony, że te fabryczne opony 28 mm dają radę na leśnych ścieżkach. Jeździłem po takich kamulcach, że mogło je pociąć a na nich ani śladu. Oczywiście to nie jest rower w teren, no ale tak wyszło telepie dość mocno. Cieszę się, że jednak nie wziąłem tego flatbara... Edytowane 1 Kwietnia 2019 przez vrtel
Gość Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Godzinę temu, vrtel napisał: Też byłem zaskoczony, że te fabryczne opony 28 mm dają radę na leśnych ścieżkach. Jeździłem po takich kamulcach, że mogło je pociąć a na nich ani śladu. Oczywiście to nie jest rower w teren, no ale tak wyszło telepie dość mocno. Cieszę się, że jednak nie wziąłem tego flatbara... Po kamieniach da się jechać, jednak jak trafia się piasek to już tak fajnie nie jest.
Grzesiek SRC Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Takie małe pytanko. Czy kupując rower w Decathlonie w moim przypadku w Czechach będą mógł realizować gwarancję na terenie Polski ? Dodatkowo w opcjach pojawił się u mnie nowy Van Rysel Ultra 105 AF, który po przeliczeniu z koron kosztuje 4000 zł a w PL 4300 zł.
sentio Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 (edytowane) To jest wersja limitowana. Podobno 714 sztuk tylko. Możliwe, że nie będzie do kupienia w Polsce. Choć więcej szczegółów na ten temat jest dostępne na polskiej stronie Decathlona: https://www.decathlon.pl/rower-triban-rc520-gravel-ltd-id_8561385.html Edytowane 3 Kwietnia 2019 przez sentio
marektbg Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Jak już Triban wypuszcza limitowane wersje to klękajcie narody 1
Nogi Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 A tu takie małe info wraz ze zdjęciami dotyczące szerokości opon: 1
tomik1954 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Sprawdzał może ktoś czy kaseta się rusza (faluje)? Po rozmowie z serwisantem Decathlonu jutro zawożę rower na gwarancji. Dam znać co zrobili. Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka Edit:Rower oddany na gwarancji mam czekać do środy. Zobaczymy co stwierdza.Info od serwisanta z Decathlonu koło wysłane do serwisu centralnego. Na miejscu nie mają części. Zobaczymy co dalej.Wysłane z mojego Mi A2 Lite przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 10 godzin temu, sentio napisał: To jest wersja limitowana. Podobno 714 sztuk tylko. Możliwe, że nie będzie do kupienia w Polsce. Choć więcej szczegółów na ten temat jest dostępne na polskiej stronie Decathlona: https://www.decathlon.pl/rower-triban-rc520-gravel-ltd-id_8561385.html Wersja bardzo limitowanahttps://screenshots.firefox.com/y7w0kUJTH2Y6KGuJ/www.decathlon.pl
Fimala Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 38 minut temu, karolg napisał: Wersja bardzo limitowanahttps://screenshots.firefox.com/y7w0kUJTH2Y6KGuJ/www.decathlon.pl Ale wiesz, że on ma dopiero w lipcu sie pojawic?
SzpiceR Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Opublikowano 3 Kwietnia 2019 56 minut temu, andrzej9000 napisał: Rower w deca za sporo ponad 20k, nieźle.
de Villars Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Opublikowano 4 Kwietnia 2019 No ale co w tym dziwnego? Jest osprzęt, są koła to rower kosztuje. Nie śledzę tego na bieżąco, ale podejrzewam że i tak jest bardzo konkurencyjna. A i sam rower całkiem niebrzydki.
Rekomendowane odpowiedzi