kidznok Opublikowano 28 Maja 2018 Opublikowano 28 Maja 2018 Witam, Również przymierzam się do kupna Evado 9.0. Podoba mi się rama, osprzęt, amortyzator. Drogi interes więc czytam z ciekawością co myślicie. Pozdrawiam
SHoX-S1 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Witam serdecznie. Noszę się z zamiarem kupna nowego roweru crossowego do 4,5k. Mam kilka propozycji rowerów odnośnie kupna: https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2018-cross-fitness/quick-cx/quick-cx-2 https://www.specialized.com/pl/pl/crosstrail-elite-alloy/p/134283?color=239902-134283 https://www.cube.pl/2018/rowery/trekking/tour/cross/cube-cross-pro-blacknwhite-2018/ https://www.giant-bicycles.com/pl/roam-0-disc http://www.unibike.pl/xenon.html Moje pytanie jest takie który z nich wybrać?, który ma mocne a który słabsze strony?. Cenowo wszystkie są do siebie zbliżone. Może ktoś z was posiada już któryś z tych rowerów i podzielił by się opinią. Na końcu w propozycjach zamieściłem nowy model unibike xenon gts nie jest to tak renomowana firma jak powyższe ale w kraju dobrze znana. Według mnie posiada on najlepszy osprzęt z nich wszystkich. Co byście wybrali?
z33d Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Dodałbym jeszcze: https://www.rowerymerida.pl/produkt1467/crossway-xt-edition-rower-merida.html
wszystkozajeli Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) SHoX-S1 również stoję przed takim wyborem, założyłem sobie limit do 5000zł i oglądałem już cuda do tej kwoty. Cenowo bardzo dobrze prezentuje się Giant, biorąc pod uwagę, że możesz dostać na niego upust zamkniesz się w 4000zł, dostajesz karbonową sztyce, bezdętkowe opony i wsad w komplecie. Nie kupiłem go z jednego prostego powodu, rower w sklepie prezentuje się dużo gorzej niż na zdjęciu. Nie jestem zwolennikiem festynowego malowania ramy i prędzej kupiłbym go dziecku na komunię niż sobie (kwestia gustu) i tak niestety jest z większością rowerów. Pod lupę wziąłem również rowery Cube - moim zdaniem nie zaliczałbym ich do takiego grona jak Cannondale, Merida, Giant czy Scott, w mojej opinii to ekskluzywny Fiat wśród rowerów. Dla mnie bardzo duże znaczenie ma malowanie ramy i znalazłem perełkę, która wygląda znakomicie zarówno w sklepie jak i na zdjęciu https://www.scott.pl/produkt/629/4162/Rower-Sub-Cross-10-Men/ . Wadą tego roweru jest natomiast cena. Oczywiście dostajemy dobry napęd, wystarczający amortyzator z blokadą w manetce ale już hamulce - które również powinny błyszczeć do czołówki nie należą. Dla porównania zobacz sobie na ten model - poza amortyzatorem dużo mu nie brakuje do rowerów, które są o wiele droższe https://www.scott.pl/produkt/629/4164/Rower-Sub-Cross-20-Men . Edytowane 3 Czerwca 2018 przez wszystkozajeli
wszystkozajeli Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Podpinam się pod temat. Panowie i Panie odpowiedzcie, czy mając limit 5000zł uda nam się złożyć coś sensownego czy nastawić się tylko i wyłącznie na gotowy produkt? Oglądałem Gianta Roam 0 2018 i naprawdę nie mam mu nic do zarzucenia poza malowaniem ramy, która mija się z moim gustem i poczuciem estetyki. Znalazłem coś droższego, ale biorąc pod uwagę cene Gianta(z upustem) musiałbym po prostu przepłacić, zerknijcie https://www.scott.pl/produkt/629/4162/Rower-Sub-Cross-10-Men/
macko1 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Rok temu byłem w podobnej sytuacji do Ciebie i mój styl jazdy przemawiał za rowerem crossowym jednak po kilku testach stwierdziłem że wolę kupić mtb na 29 calach i kupić ewentualnie drugi zestaw opon i według mnie to był dobry wybór. Na twoim miejscu przetestował bym w tej kwocie mtb które będą miały zdecydowanie lepszy amortyzator, sztywna os wystarczający napęd oraz możliwe że już dobre koła i będą nadawały się do rekreacyjnej jazdy. Druga opcja jest gravel który też jest bardzo fajna i uniwersalna opcja
all999 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Można się przyzwyczaić, ale jednak przy rowerze z fabrycznym systemem bezdętkowym nie powinno dochodzić do takich akcji. Jedyna rzecz, która mocno mnie zawiodła przy tym sprzęcie. Nie jesteśmy jedyni, bo widziałem w którymś z tematów ten sam problem w tym samym rowerze u innego z forumowiczów. Kolega był już na etapie oddania roweru na reklamację, ale jeszcze nie odpisał jak sprawa się zakończyła ( Najlepsze jest to, że jak byłem pierwszy raz z tą sprawą u sprzedawcy to zaproponował mi włożenie dętki. Skończyło się na dolaniu mleczka i dalszej obserwacji problemu- niestety nic nie pomogło. Rower po serwisie, ale jeszcze nie miałem okazji pojeździć, bo leżałem chory. Serwis stwierdził, że wentyle nie były dobrze dokręcone i że to ich niedopatrzenie. Dolali mleczka i zalecili żeby obserwować problem. Generalnie temat jest Im znany i mam wrazenie, że nie bardzo wiedzą co z tym zrobić. Podpinam się pod temat. Panowie i Panie odpowiedzcie, czy mając limit 5000zł uda nam się złożyć coś sensownego czy nastawić się tylko i wyłącznie na gotowy produkt? Oglądałem Gianta Roam 0 2018 i naprawdę nie mam mu nic do zarzucenia poza malowaniem ramy, która mija się z moim gustem i poczuciem estetyki. Znalazłem coś droższego, ale biorąc pod uwagę cene Gianta(z upustem) musiałbym po prostu przepłacić, zerknijcie https://www.scott.pl/produkt/629/4162/Rower-Sub-Cross-10-Men/Moje doświadczenie ostatnich kilku lat, co sezon nowy, trochę droższy cross, doprowadziło mnie do takich wniosków. Jeśli jeździsz, jak ja, 80% asfalt, ścieżka rowerowa, a reszta to utwardzone ścieżki leśne, to oczywiście na poziomie roweru za 5k, ważniejsza od super amora, czy najlepszych przerzutek, będzie waga roweru. To ma większe znaczenie niż myślałem i Roam 0 pod tym względem sprawdza się fantastycznie. Różnica kilograma robi robotę, 1,5 - 2 kg to już kosmiczna różnica.
SHoX-S1 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 A co byście powiedzieli o Unibike Xenon GTS porównując go do Roam 0 cena zbliżona jak nie taka sama, osprzęt praktycznie taki sam z lekka przewagą xenona, unibike ma zdecydowanie lepsze hamulce, przewody prowadzone w ramie, blokada amora na kierownicy. Minusem xenona jest amortyzator który jest prawdopodobnie na sprężynie. Za Giantem przemawia opony bezdętkowe, sztyca karbonowa, amortyzator powietrzny. Oba te rowery mają bardzo zbliżoną wagę różnica 600g na korzyść gianta.
wszystkozajeli Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) 5 godzin temu, all999 napisał: Moje doświadczenie ostatnich kilku lat, co sezon nowy, trochę droższy cross, doprowadziło mnie do takich wniosków. Jeśli jeździsz, jak ja, 80% asfalt, ścieżka rowerowa, a reszta to utwardzone ścieżki leśne, to oczywiście na poziomie roweru za 5k, ważniejsza od super amora, czy najlepszych przerzutek, będzie waga roweru. To ma większe znaczenie niż myślałem i Roam 0 pod tym względem sprawdza się fantastycznie. Różnica kilograma robi robotę, 1,5 - 2 kg to już kosmiczna różnica. Pełna zgoda z tym co napisałeś. Moim zdaniem, amortyzator 60-63mm w rowerze crossowym powinien być tylko dodatkiem, nie chcę grzeszyć ale dałbym radę choćby z SR SUNTOUR NEX z blokadą, nie oszukujmy się cross to nie MTB. Podnosiłem Gianta Roam 0, jezdziłem na nim - gdyby nie malowanie (tak już mam) to stałby już w moim garażu, a wracając do tematu wagi - chcąc nie chcąc amor musi być powietrzny bo jest po prostu lżejszy. Edytowane 3 Czerwca 2018 przez wszystkozajeli
all999 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Pełna zgoda z tym co napisałeś. Moim zdaniem, amortyzator 60-63mm w rowerze crossowym powinien być tylko dodatkiem, nie chcę grzeszyć ale dałbym radę choćby z SR SUNTOUR NEX z blokadą, nie oszukujmy się cross to nie MTB. Podnosiłem Gianta Roam 0, jezdziłem na nim - gdyby nie malowanie (tak już mam) to stałby już w moim garażu. A widzisz, dla mnie wygląd również ma duże znaczenie, ale mi Roam 0 akurat bardzo się podoba. Dlatego od dwóch miesięcy stoi w moim garażu
wszystkozajeli Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 Teraz, all999 napisał: A widzisz, dla mnie wygląd również ma duże znaczenie, ale mi Roam 0 akurat bardzo się podoba. Dlatego od dwóch miesięcy stoi w moim garażu Nie ukrywam, trochę zazdroszczę. Po prostu nie trafili w moje preferencje, chociaż na kanale YT Szajby w serii filmów "na czym jeździsz" jest dziewczyna, która sprowadzała sobie Gianta z Tajwanu właśnie z powodu na jego malowanie, w Polsce ten model kolorystyczny nie był dostępny.
Yacko Opublikowano 3 Czerwca 2018 Opublikowano 3 Czerwca 2018 (edytowane) Skoro piszą tutaj posiadacze Roam 0 2018 to zapytam - czy po czasie ułożył Wam się napęd i nie macie takiego problemu: Czasem delikatnie strzela w okolicy korby w przypadku mocnego przyciśnięcia lewego pedału - jest to ewidentnie sprawa wskakującego lub zeskakującego ogniwa łańcucha. Sytuacja ma miejsce tylko w przypadku środkowej korby z przodu i 10 (najmniejszej) zębatki z tyłu - wiec przy skosie łańcucha. Co dziwne problem nie występuje zawsze, czasem wystarczy zmienić na większą lub mniejszą zębatkę z przodu i wrócić na środkowa i jest OK. Rower ma przejechane około 50km, suport jest mocno dokręcony, zębatki, korby i pedały również. Wiem, że nie zalecane jest jeździć na tych przełożeniach i z nich nie korzystam, ale rower chce sprzedać (zmiana na MTB) i nie chciałbym aby potencjalny klient był niezadowolony. Możliwe, ze odgłos dochodzi z okolicy korby ewentualnie przenosi się dźwięk z kasety. Najlepiej zilustruje to zdjęcie. Otóż nowy łańcuch (KMC X10) jest sztywny i stosunkowo szeroki, przełożenie 2-10 powoduje już niezły skos, do tego stopnia, że przy zejściu z kasety łańcuch opiera się już o ząbek z zębatki powyżej. Przy mocnym wduszeniu pedału korba i pewnie minimalnie rama się ugnie powiększając skos a napięty łańcuch zeskakując z ząbka powyżej powoduje odgłos kliknięcia. Zastanawia mnie tylko, dlaczego czasem po zmianie przerzutki przedniej i powrocie jest ok - prawdopodobnie łańcuch nie jest jednakowo sztywny i kiedy trafi w moment depnięcia lewego pedału jego bardziej elastyczny fragment problemu nie ma. Ewentualnie trafia na inne ułożenie zębów (korba posiada naprawdę różne ich kształty i odchylenia). Serwis Giant twierdzi, że dźwięki to rampy na korbie zahaczające o łańcuch. Przy takich przekosach w napędach 3x10 pod dużym obciążeniem zdarza się to - stąd też zalecenie producenta, żeby nie jeździć na przekosach. Nie jest to wada napędu i może tak być, że to łańcuch na kasecie jest zaciągany, jednak dalej to wina jeżdżenia na przełożeniu na którym nie powinno się jeździć. Edytowane 7 Czerwca 2018 przez Yacko
skeev Opublikowano 15 Czerwca 2018 Opublikowano 15 Czerwca 2018 Cześć, podpinam się do tematu bo też stoję przed decyzją zakupową i cross wydaje się mieć najwiecej sensu. Czy szanowne gremium nie rozważało przypadkiem Canyona Pathlite w podstawowej wersji? Zdaje się, że osprzętem nie ustępuje mocno giantowi, ma świetne koła i do tego prezentuje się (moim zdaniem) lepiej. Ktoś tego dotykał, jeździł albo chociaż widział gdziekolwiek oprócz testu na kanale rowerowych porad (tam akurat najwyższy model w grupie)?
Coach Domin Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 W dniu 3.06.2018 o 22:23, Yacko napisał: Skoro piszą tutaj posiadacze Roam 0 2018 to zapytam - czy po czasie ułożył Wam się napęd i nie macie takiego problemu: Czasem delikatnie strzela w okolicy korby w przypadku mocnego przyciśnięcia lewego pedału - jest to ewidentnie sprawa wskakującego lub zeskakującego ogniwa łańcucha. Sytuacja ma miejsce tylko w przypadku środkowej korby z przodu i 10 (najmniejszej) zębatki z tyłu - wiec przy skosie łańcucha. Co dziwne problem nie występuje zawsze, czasem wystarczy zmienić na większą lub mniejszą zębatkę z przodu i wrócić na środkowa i jest OK. Rower ma przejechane około 50km, suport jest mocno dokręcony, zębatki, korby i pedały również. Wiem, że nie zalecane jest jeździć na tych przełożeniach i z nich nie korzystam, ale rower chce sprzedać (zmiana na MTB) i nie chciałbym aby potencjalny klient był niezadowolony. Możliwe, ze odgłos dochodzi z okolicy korby ewentualnie przenosi się dźwięk z kasety. Najlepiej zilustruje to zdjęcie. Otóż nowy łańcuch (KMC X10) jest sztywny i stosunkowo szeroki, przełożenie 2-10 powoduje już niezły skos, do tego stopnia, że przy zejściu z kasety łańcuch opiera się już o ząbek z zębatki powyżej. Przy mocnym wduszeniu pedału korba i pewnie minimalnie rama się ugnie powiększając skos a napięty łańcuch zeskakując z ząbka powyżej powoduje odgłos kliknięcia. Zastanawia mnie tylko, dlaczego czasem po zmianie przerzutki przedniej i powrocie jest ok - prawdopodobnie łańcuch nie jest jednakowo sztywny i kiedy trafi w moment depnięcia lewego pedału jego bardziej elastyczny fragment problemu nie ma. Ewentualnie trafia na inne ułożenie zębów (korba posiada naprawdę różne ich kształty i odchylenia). Serwis Giant twierdzi, że dźwięki to rampy na korbie zahaczające o łańcuch. Przy takich przekosach w napędach 3x10 pod dużym obciążeniem zdarza się to - stąd też zalecenie producenta, żeby nie jeździć na przekosach. Nie jest to wada napędu i może tak być, że to łańcuch na kasecie jest zaciągany, jednak dalej to wina jeżdżenia na przełożeniu na którym nie powinno się jeździć. Nie zauważyłem u siebie takiego problemu. Natomiast właśnie wychodzą inne rzeczy. Przy mocniejszym depnięciu co pełny obrót następuje strzał z okolic korby- i to nie ma znaczenia na którym przełożeniu kręcę. Kolejna sprawa to hałasujący napęd na 3 z przodu, o który dbam według 'instrukcji'- jest reguralnie czyszczony i smarowany. Zabieram się do reklamacji, która poleci hurtem- uciekające powietrze, strzały z korby i hałasujący napęd.
Yacko Opublikowano 17 Czerwca 2018 Opublikowano 17 Czerwca 2018 (edytowane) Sprawdzałem na innym rowerze z korba Deore T6010 i również delikatnie słychać ten przeskok. Spotkałem też użytkownika Roama 0 2018 i twierdził, że u niego również delikatnie było słychać ale po jakiś 200km prawie całkiem ucichło. Jednak występowało to tylko na przełożeniach 2x10 i 2x9. W moim obecnym Roam 0 2018 też trochę słychać , zależy jak się łańcuch ułoży, następny będzie Shimano, podobno ciszej pracuje z nowym Deore niz KMC X10. Co do uciekającego powietrza to sporo osób ma problemy z tubeless w różnych rowerach. Można to uszczelnić u dealera, spróbować samemu dolać lepszego mleczka i pozwolić aby dokładnie się rozprowadziło, ewentualnie samemu dokładnie obkleić obręcz dobra taśmą. Bywają też przypadki, że ludzie rezygnują z tego i wkładają zwykłą dętkę, ale w przypadku R 0 2018 to pewnie bezdętki skusiły wielu klientów. W moim R0 2018 fabrycznie jest niezbyt spasowany gwint jeden ze śrub koszyka na bidon, pewnie będę musiał poprawić bo śruba wkręca i wykręca się z oporem. Edytowane 17 Czerwca 2018 przez Yacko
Kondrat Opublikowano 19 Czerwca 2018 Opublikowano 19 Czerwca 2018 Witam, Chciałbym "podczepić się" pod wątek z wyborem roweru crossowego za ok 5k zł i zapytać o Waszą opinię nt Wheelerów: Cross 6.7 - http://wheeler.com.pl/product-pol-630-ROWER-WHEELER-CROSS-6-7-Meski-kolekcja-2017.html Cross 6.6 - http://wheeler.com.pl/product-pol-607-ROWER-WHEELER-CROSS-6-6-Meski-kolekcja-2017.html Zastanawiam się nad wyborem któregoś z nich, a raczej nie wiem czy kupować wersję 6.7. Z porównania które sobie zrobiłem to widzę, że 6.7 ma lepszy support, piasty i hamulce (pomijam tu przerzutkę przednią, manetki i widelec). Czy Waszym zdaniem warto jest dopłacać do wersji 6.7 dla tych części? A może jednak wybrać rower z któryś tych o których piszecie powyżej: - Evado 9.0 - https://www.kross.pl/pl/2018/cross/evado-9-0 - Merida XT Edition - https://www.goride.pl/rowery/merida-crossway-xt-edition-2018-odbior-osobisty?gclid=CjwKCAjwsJ3ZBRBJEiwAtuvtlG6C17ad577jU1jeXuk5RmtZOnVmKQzT_dU0vnjv5kImltX1ca4ePxoCpM0QAvD_BwE - Cannondale - https://www.cannondalebikes.pl/rowery/2018-cross-fitness/quick-cx/quick-cx-1 Dodam, że jeżdżę bardzo dużo, "wyprawowo" z sakwami, po różnorodnym terenie (aczkolwiek najbardziej uwielbiam góry, toteż hamulca są dla mnie bardzo ważne) po Polsce i Europie. Z góry dziękuję za odp
Yan Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Szukam roweru crossowego dla kobiety. W zasadzie podstawowym kryterium jest waga, żeby była najniższa. Z mojej strony zależy mi żeby był amortyzator powietrzny. Grupa osprzęty nie ma większego znaczenia ważne żeby była Shimano (na pewno będę zwracał uwagę na rok wypuszczenia na rynek grupy ale nie będzie to główne kryterium). Główne zastosowanie to dojazd do pracy i wycieczka z bagażami na 10dni. Aktualny rower bardzo dobrze służy ale jest za ciężki waży około 16.5 kg już po modyfikacjach. Dalsze inwestowanie w niego raczej nie ma większego sensu bo wrzucę z 2000-2500 pln a będę miał składaka. Agresywna jazda po lesie nie wchodzi w grę. Spokojnie statycznie max 20km/h typowe wycieczkowe tępo. Aktualnie znalazłem rowery: Cube Cross Pro w aktualnej przecenie kosztuje 3900 i z mojej perspektywy jest najlepszym modelem który do tych czas znalazłem. Został zepchnięty na dalszy plan ze względu na kolor - Cube ma mało finezji co do kolorystki rowerów z serii Cross. Unibike Zethos LDS ciekawa propozycja ale w tym modelu z kolei mi się nie podobają kolory (jak kupowałem swój pierwszy rower, unibike kolory były podobne a minęło 10 lat). Technicznie nie podoba mi się starsza grupa SLX gdzie nowe Deore było by wystarczające. Giant Roam 0 bardzo fajna propozycja. Cena za wysoka więc jedynie wchodzi w grę kupienie po przecenie sezonowej. Tak jak w poprzednich dwóch przypadkach rower nie wymagał by żadnej modyfikacji. Mniej więcej tak wyglądają moje znaleziska jeżeli chodzi o rower dla mojej drugiej połowy. Otwarty jestem na wiele propozycji ale jest jedna sztywna granica czyli 4000 PLN. Szukałem również w rowerach typu MTB ale nie natrafiłem na coś godnego uwagi. Jeszcze jedna propozycja z ostanie chwili:Crossway Urban 500 super waga ale widelec sztywny (nie wiem czy to dobry wybór dla okazjonalnego cyklisty). Grupa Shimano Deore super. Kolor nie czarny więc jest szansa że się spodoba.
waldiiii Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Opublikowano 11 Sierpnia 2018 Witam wszystkich cyklistów. Od kilkunastu lat śmigam starym Kellyssem Saphix trekingowym i powoli myślę o zmianie na crossa, wpadło mi kilka modeli ostatnio w oko i zastanawiam się nad zmianą, są to: https://cube.pl/2018/rowery/trekking/tour/cross/cube-cross-pro-blacknwhite-2018/ Do niedawna był moim nr 1 na tej liście 😉 https://www.kellysbike.com/pl/cross-c515/phanatic-90-p48533 najbardziej mi się podoba 😉 i oczywiście sentyment zostaje przy Kelyssie https://www.kross.pl/pl/2018/cross/evado-9-0 sporo dobrego czytałem na jego temat 😉 no i 2 Spece które wcześniej nie brałem raczej pod uwagę a które teraz namieszały mi w głowie z uwagi na promocje: https://www.specialized.com/pl/pl/crosstrail-expert-disc/p/106439 w sklepie u mnie w mieście trafiła się promocja 4849 zł https://www.specialized.com/pl/pl/crosstrail-elite-carbon/p/128955?color=239894-128955 również promocja 5299 zł i jednak rama karbonowa Jeżdżę głównie do pracy 60% ścieżki leśne, 40% ścieżki w mieście. Byłem już prawdę mówiąc zdecydowany na Cuba jednak promocje jakie dzisiaj znalazłem u mnie w mieście na Spece dają do myślenia czy nie dołożyć trochę i cieszyć się z jazdy bądź co bądź Specami, hmm 🙂 dajcie znać co myślicie o tej liście a przede wszystkim o tych Specach, warte uwagi?
SnakePL Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Czesc, doradzcie jaki krower crossowy kupic w granicaxh 3tys myslalen nad Merida badz Kross-ie , jak macie jakies inee propozycjie dajcie znac:) i napisze co sadzicie o tych 2 typach:) osobiscie nie chcial bym roweru z neta wiec fajnie jak bym go mogl znalesc w okolicznych sklepach:)
SnakePL Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Ale ten wątek nie ma nic.wspólnego z moim pytaniem😑
Gość Opublikowano 27 Sierpnia 2018 Opublikowano 27 Sierpnia 2018 3 godziny temu, SnakePL napisał: Czesc, doradzcie jaki krower crossowy kupic w granicaxh 3tys myslalen nad Merida badz Kross-ie , jak macie jakies inee propozycjie dajcie znac:) i napisze co sadzicie o tych 2 typach:) osobiscie nie chcial bym roweru z neta wiec fajnie jak bym go mogl znalesc w okolicznych sklepach:) Z tej dwójki zdecydowanie Merida, gdyż ma nowszy osprzęt. Wybór w tym wypadku jest oczywisty. Ogólnie sprawia ta Merida na mnie o wiele lepsze wrażenie od Krossa.
SnakePL Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Opublikowano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Dziękuję bardzo za pomoc☺ A mozecie ocenic jeszcze te 2 bike? 1 oraz 2 Edytowane 29 Sierpnia 2018 przez SnakePL
Remar-Sport Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Popraw linki bo powyższe nie chcą mi się wczytać. Zobacz też jak obydwa modele prezentują się na żywo, przymierz się do nich i po prostu przejedź aby mieć pełen ogląd. Moim zdaniem w tym przypadku lepiej wypada Merida, patrząc pd kątem osprzętu.
SnakePL Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Opublikowano 29 Sierpnia 2018 7 godzin temu, Remar-Sport napisał: Popraw linki bo powyższe nie chcą mi się wczytać. Poprawilem, mi sie otwieraja bez problemu. Ale tak 1 to MERIDA CROSSWAY 600 (2017) a 2 to KELLYS Phanatic 50 (2018).oczywiscie ze zobacze je oba przymierze sie do kazdego lecz niedokonca jestem pewni ktory lepszy technicznie,wg mnie merida ale licze na pomoc☺☺😆
Rekomendowane odpowiedzi