Skocz do zawartości

Kross Soil 2.0 2016

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nieźle. Sam miałem błotnik Race Fender na wahaczu by chronić dolne łożyska ramy, i wiem że po jednej trytce to mało. Zamiast 4 było 8 i wtedy nie pękały :) 

Opublikowano

Z mojego roweru nie odpadl tylko sam usunelem bo tluklo niemilosiernie

Opublikowano

Mudhugger nie telepie się wcale.
Można skakać, a i tak się trzyma.

Czy ta przedłużka daje radę? Jak wyglądają plecy po zabawie w błocie?

Opublikowano
1 minutę temu, Bujak napisał:

Czy ta przedłużka daje radę? Jak wyglądają plecy po zabawie w błocie?

Jeszcze nie miałam okazji sprawdzić.

Opublikowano
Skoro omijasz kałuże to będzie ciężko
Przez internet to każdy odważny
Spróbuj tak w twarz koleżance powiedzieć
Opublikowano
29 minut temu, User56sz napisał:

Skoro omijasz kałuże to będzie ciężko :)

Od czasu zamontowania nie za bardzo miałam jak przetestować. Przedłużki kupiłam całkiem niedawno, ale jak już się wybiorę w teren, to z pewnością podzielę się wrażeniami.

16 minut temu, Bujak napisał:

Przez internet to każdy odważny emoji3.png
Spróbuj tak w twarz koleżance powiedzieć

Aż taka groźna to nie jestem, choć mąż czasem przytrzymuje klamkę od drzwi z drugiej strony i puszcza dopiero wtedy, gdy się upewni, że od razu go nie zabiję ;) 

Opublikowano

Ja to mam przetrenowane ze  swoją żoną, ...jestem bardzo ostrożny i stoję dalej.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Podsumowując należy uznać, że użytkownicy rowerów z błotnikami są mniejszością narodową (do której się zaliczam) i w związku z tym apeluję, żeby uszanować prawa również tej mniejszości

Opublikowano
5 minut temu, Bujak napisał:

Podsumowując należy uznać, że użytkownicy rowerów z błotnikami są mniejszością narodową (do której się zaliczam) i w związku z tym apeluję, żeby uszanować prawa również tej mniejszości emoji16.png

Jeszcze się o dotację z Unii postarajmy na walkę o nasze prawa ;) 

Opublikowano

Ja też lubię błotniki i jestem ich fanem z dużą praktyką

Albo błotnik+

• Lubię to! 1
Opublikowano

A ja dodam od siebie ze każdy robi to co lubi, i każdy ma swoje zdanie na temat blotnikow do rowerów xc czy enduro. Ja np bym nie założył tego typu blotnikow bo z racji nazwę to profanacja, swojego roweru a tym bardziej sprawiały by mi ogromny problem, np na zawodach gdy by teren był bardzo blotnisty, i nie z racji czystości, lecz kłopotu zbierające się błota. Ale jeśli jej pasują i nie przeszkadzają to tak naprawdę zdanie innych ludzi się nie liczy. Ale i również każdy ma prawo się wypowiedzieć.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
54 minuty temu, specialized34 napisał:

A ja dodam od siebie ze każdy robi to co lubi, i każdy ma swoje zdanie na temat blotnikow do rowerów xc czy enduro. Ja np bym nie założył tego typu blotnikow bo z racji nazwę to profanacja, swojego roweru a tym bardziej sprawiały by mi ogromny problem, np na zawodach gdy by teren był bardzo blotnisty, i nie z racji czystości, lecz kłopotu zbierające się błota. Ale jeśli jej pasują i nie przeszkadzają to tak naprawdę zdanie innych ludzi się nie liczy. Ale i również każdy ma prawo się wypowiedzieć.

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Słusznie Waść prawicie! Forum jest po to, aby dyskutować i wymieniać się poglądami.

Opublikowano

Ale na wiosnę sziva zdejmie błotnik, po co jej dodatkowy balast
Ja używam błotnik czasami ale do roweru enduro bym nie założył

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, piter614 napisał:

Ale na wiosnę sziva zdejmie błotnik, po co jej dodatkowy balast emoji16.png
Ja używam błotnik czasami ale do roweru enduro bym nie założył emoji41.png

12 trytek zaciśniętych na ramie...nie zdejmie😂

Edytowane przez TOMALA72
Opublikowano
4 minuty temu, TOMALA72 napisał:

12 trytek zaciśniętych na ramie...nie zdejmie😂

Nie zdejmie ;)

Opublikowano

@SzivaJaki masz przekrok jeśli wolno wiedziec? Sam do wielkich nie należę i zastanawiam sie czy przy swoim przekroku 77,5 nie przejść na korbę 170mm.

Opublikowano
Godzinę temu, PiotrekGT napisał:

@SzivaJaki masz przekrok jeśli wolno wiedziec? Sam do wielkich nie należę i zastanawiam sie czy przy swoim przekroku 77,5 nie przejść na korbę 170mm.

Mierzony przeze mnie 74cm, ale na bikefittingu wyszło 75cm.

Opublikowano

W Soilu zmieniłam mostek z 50mm Krossa na 35mm Funn Funnduro i kapsel z Krossa na Dartmoor Ride Your Way. To była miłość od pierwszego spojrzenia ;)

funn5.thumb.jpg.f58cd30a317daa6e5e38e43042ab960b.jpg

funn4.thumb.jpg.3efdb96d8f12f2fb5edbca12f6532ff8.jpg

funn3.thumb.jpg.a6e6157406d6b802fd2ccabf04f4a4d7.jpg

Opublikowano

Doszła jeszcze gumowa osłona Da Bomb pod łańcuch ☺️

IMG_20190309_130616.thumb.jpg.c7b68b843a22b74c7b35324299be6f4e.jpg

Opublikowano (edytowane)

Mostek piękny ale ta osłona plastikowa pod łańcuch mnie się nie podoba, trochę taka przesadzona wielkością. Przepraszam

Edytowane przez User56sz
Opublikowano
32 minuty temu, User56sz napisał:

Mostek piękny ale ta osłona plastikowa pod łańcuch mnie się nie podoba, trochę taka przesadzona wielkością. Przepraszam

To jest gumowa osłona. Zobaczę jak to będzie się sprawować, choć faktycznie filigranowo to nie wygląda ;) 

No i nie masz za co przepraszać. Każdy ma prawo do swojego zdania i ja to bardzo szanuję.

Opublikowano

Od kiedy zmienilem przezutke na shadow + lancuch nie obija mi sie nawet w trudnym terenie

Opublikowano
1 minutę temu, Kkaaeell napisał:

Od kiedy zmienilem przezutke na shadow + lancuch nie obija mi sie nawet w trudnym terenie

Mi jeszcze też łańcuch nie walnął w ramę, a przerzutkę mam Sram X0 ze sprzęgłem 2 typu. W tym sezonie jednak zamierzam trochę więcej po wertepach pojeździć, więc zobaczę po śladach na osłonie czy jest potrzeba posiadania dodatkowej ochrony.

Osłonki kupiłam przy okazji innego zakupu, bo była promocja na nie, a i brakowało mi kilku złotych do darmowej przesyłki za resztę zamówionych przedmiotów :) 

Opublikowano

Czemu wymieniłaś nowe opony, na nowe opony :) ?