Andrzej Sawicki Opublikowano 21 Maja 2018 Opublikowano 21 Maja 2018 Zostaje jeszcze przerzutka w górę / w dół, jeśli jest regulacja.
Krystiano Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Mnie się wydaje że to normalne. Nie przelecisz całego zakresu biegów na każdym blacie z przodu - wyjątek jest wtedy kiedy masz te pośrednie przełożenia (pół biegi), ach zapomniałem teraz nazwy. W przeciwnym wypadku poprawnie ustawiony zakres działa tak iż na najmniejszym blacie lecisz z tyłu np. od 1-5 a żeby iść dalej to już wrzucasz z przodu wyższy bieg. Jeżeli jest to irytujące albo nie odnajdujesz się w tym polecam sram 1x12;) Ja mam 2x11, z przodu SLX z serii M7000 i żeby nie obcierało mi na biegach 1-3 muszę zejść na mniejszy blat z przodu a od 4-11 mogę już na dużym jechać. Edytowane 22 Maja 2018 przez Krystiano
Gość Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 1 godzinę temu, Krystiano napisał: Mnie się wydaje że to normalne. Nie przelecisz całego zakresu biegów na każdym blacie z przodu - wyjątek jest wtedy kiedy masz te pośrednie przełożenia (pół biegi), ach zapomniałem teraz nazwy. W przeciwnym wypadku poprawnie ustawiony zakres działa tak iż na najmniejszym blacie lecisz z tyłu np. od 1-5 a żeby iść dalej to już wrzucasz z przodu wyższy bieg. Jeżeli jest to irytujące albo nie odnajdujesz się w tym polecam sram 1x12;) Ja mam 2x11, z przodu SLX z serii M7000 i żeby nie obcierało mi na biegach 1-3 muszę zejść na mniejszy blat z przodu a od 4-11 mogę już na dużym jechać. No to by było przeze mnie akceptowalne, ale jest problem z takim właśnie ustawieniem. Gdzieś tu na forum czytałam, że ktoś miał tez problem z tą przerzutką i że ciągle się rozregulowywała. Dlatego też zastanawiam się nad wsadzeniem tam lepszego modelu, który dałoby się wyregulować porządnie i trzymałby potem te nastawy.
Andrzej Sawicki Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Nie chcę Cię smucić, ale to może być kwestia zmiany kąta łańcuch/przerzutka przy ruchu zawieszenia. Może być OK na stojaku, ale nie w terenie.
Gość Opublikowano 22 Maja 2018 Opublikowano 22 Maja 2018 Zamówiłam łańcuch 11s i zobaczę czy to nie będzie przypadkiem remedium na moje bolączki.
Rebeliant86 Opublikowano 24 Maja 2018 Opublikowano 24 Maja 2018 Fajny sprzęt! Też mi się marzy jakiś taki full . :-)Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Wymieniłam przerzutkę Shimano Deore Side Swing na Sram GX z górnym ciągiem. Wreszcie nic nie ociera
Gość Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Sprzedawca poprosił o jej zwrot, bo inaczej niż od dołu ja jej nie podłączę. A szkoda, bo ładna była i X0.
Gość Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 To oczywiste. Nową stacjonarnie nabyłaś? Bo chyba aż tak szybko Ci nie wymienił jak z neta zamawiałaś.
Franz Mauer Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 To kiedy krążymy ? Sobota lub Niedziela: Wielka Sowa, a może Ślęża?
Gość Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Dopiero w piątek wieczorem będę wiedzieć, jak wyglądać będzie mój weekend. Dam znać, bo propozycja kusząca i pewnie Król Małżonek też by się wybrał
Gość Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Godzinę temu, Franz Mauer napisał: Wielka Sowa, a może Ślęża? Może w sierpniu mi się uda 😉
Gość Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 W sierpniu to i ja bym się na Ślęza podpiołMam raptem 80 km Będę obserwował wasze wpisy co ustalcie
Kasztanka Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Sziva jaka ty rozchwytywana, nie zapomnij o Wieży Piękny ten Twój Kross i błotnik przedni super się komponuje. Mam sentyment do Krossów, każdych [: A kierę już zwęziliście?
Gość Opublikowano 11 Lipca 2018 Opublikowano 11 Lipca 2018 21 godzin temu, Kasztanka napisał: Sziva jaka ty rozchwytywana, nie zapomnij o Wieży Piękny ten Twój Kross i błotnik przedni super się komponuje. Mam sentyment do Krossów, każdych [: A kierę już zwęziliście? Ja swoją kierownicę przycięłam zaraz po zakupie, bo na 760mm jeździłam jak rozplaszczona żaba. Teraz mam 680mm i jest ok. O Wieży pamiętam - byle pogoda była
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) Zabrałam ostatnio Soila w góry. Przy okazji przetestowałam napęd Srama 2x10. Zarówno z napędu, jak i z Soila jestem bardzo zadowolona. Zmiana biegów pod obciążeniem nie stanowiła problemu. Na podjazdach zawieszenie nie bujało i nawet przedniego widelca nie blokowałam, a zdarzały się ścianki 20%. O dziwo hamulce DB5 z klockami metalicznymi Zeit też dały radę, choć spodziewałam się wszystkiego - i dobrego i złego. Z drugiej strony nie ważę też jakoś sporo, ale przy długich i ostrych zjazdach hamulce były w użyciu dość często. Jestem coraz bardziej zadowolona z tego roweru Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez Gość
Heboket Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 5 minut temu, Sziva napisał: Przy okazji przetestowałam napęd Srama 2x10. Też masz takie odczucie, że trzeba się bardziej "namęczyć" żeby zrzucić bieg?
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 (edytowane) 6 minut temu, Heboket napisał: Też masz takie odczucie, że trzeba się bardziej "namęczyć" żeby zrzucić bieg? To znaczy? Ja mam gripshifty X0 i działają bardziej miękko niż moje poprzednie X-9 i X-0 w systemach 8 i 9 rzędowych. N początku zdarzało mi się nawet przerzucić o bieg więcej, bo nie było tego charakterystycznego pstryknięcia co przy poprzednich napędach. Teraz już się przyzwyczaiłam do tej miękkości. Co do cyngli się nie wypowiem, bo nie używałam. To znaczy używałam, ale Shimano i zaraz wymieniłam całość na Srama. Edytowane 14 Sierpnia 2018 przez Gość
Heboket Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 2 minuty temu, Sziva napisał: Co do cyngli się nie wypowiem, bo nie używałam. To znaczy używałam, ale Shimano i zaraz wymieniłam całość na Srama. Ja właśnie miałem ogazje przejechać się na cynglach od Srama (gx) i musiałem się postarać żeby zrzucić bieg, ma chyba większy luz niż shimano. To takie moje małe odczucie, ciekawe czy ktoś też się z tym spotkał 😁
Gość Opublikowano 14 Sierpnia 2018 Opublikowano 14 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Heboket napisał: Ja właśnie miałem ogazje przejechać się na cynglach od Srama (gx) i musiałem się postarać żeby zrzucić bieg, ma chyba większy luz niż shimano. To takie moje małe odczucie, ciekawe czy ktoś też się z tym spotkał 😁 GX to podobno klasa między X-7 a X-9. Czytałam i zachwyty nad tą klasą i opinie, że nie do końca tak to chodzi, jak powinno. Ja jedynie mam przerzutkę przednią GX, ale póki co daje radę. Cała reszta to X0.
Rekomendowane odpowiedzi