Gość Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Opublikowano 8 Kwietnia 2019 Takie obręcze będą trzymały oponę jak diabeł
Gość Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Wleciały nowe pedały, które są lżejsze - Nukeproof Electron Evo. Sainty będą na cięższe zastosowania. Do tego wstawiłam niebieską gumę zabezpieczającą sztycę przed brudem.
Gość Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 Wzięłam w weekend udział w szkoleniu Specialized Women's Trail Days w Kluszkowcach. Po 3 dniach szkolenia jestem skrajnie wyczerpana, ale szczęśliwa po same uszy Soil dzielnie mi towarzyszył, a relację z tego szkolenia pewnie zdam w osobnym wątku, jak tylko dojdę do siebie po podróży (6 godzin w aucie). Zamleczone opony to był strzał w 10 - w kilku miejscach jedynie widać było, gdzie mleko wyciekło i uszczelniło oponę. Nobby Nic są fajne na twarde i w miarę równe trasy, ale przy luźniejszym terenie niestety potrafią się uślizgnąć. Będę więc teraz wymieniać je na Miniony. No i błotniki się przydały na kałuże i błoto na trasach zjazdowych Lechnica Singletrails:
elmapeto Opublikowano 28 Lipca 2019 Opublikowano 28 Lipca 2019 (edytowane) W dniu 28.07.2019 o 22:09, Sziva napisał: Wzięłam w weekend udział w szkoleniu Specialized Women's Trail Days w Kluszkowcach. Po 3 dniach szkolenia jestem skrajnie wyczerpana, ale szczęśliwa po same uszy Soil dzielnie mi towarzyszył, a relację z tego szkolenia pewnie zdam w osobnym wątku, jak tylko dojdę do siebie po podróży (6 godzin w aucie). Zamleczone opony to był strzał w 10 - w kilku miejscach jedynie widać było, gdzie mleko wyciekło i uszczelniło oponę. Nobby Nic są fajne na twarde i w miarę równe trasy, ale przy luźniejszym terenie niestety potrafią się uślizgnąć. Będę więc teraz wymieniać je na Miniony. No i błotniki się przydały na kałuże i błoto na trasach zjazdowych Lechnica Singletrails: Ty to jesteś zuch babka:-D ja ostatnio to tylko tyle co muszę jeżdżę. kompletny brak czasu na jakąkolwiek chwilę, taką sam na sam z rowerem...;-) Edytowane 23 Lutego 2020 przez elmapeto
Gość Opublikowano 29 Marca 2020 Opublikowano 29 Marca 2020 W Soilu przybyło trochę rzeczy. Zmieniłam kierownicę na Race Face Turbine. Do tego zamontowałam suport Token Ninja (pięknie i lekko się teraz korba kręci), wstawiłam korki Srama z żabą i zamontowałam tarcze Cloud Perform 180mm. Z tarczami jest ten problem, że obie są tak samo krzywe i mam je odesłać do dystrybutora. Przedni amortyzator przeszedł pełen serwis w Wichu Workshop. Przeserwisowałam też hamulce - wyczyściłam i przesmarowałam tłoczki i przelałam płyn hamulcowy. Tłoczki w zaciskach chodziły leniwie, a w tylnym zacisku dwa z nich w zasadzie ledwo się ruszały. Wymusiłam ich wypchnięcie i oba wyszły z takim puknięciem. Hojnie przesmarowałam wszystkie z nich smarem Srama do tłoczków i mam nadzieję, że to załatwi sprawę na jakiś czas. Pod koniec sezonu hamulce Hope nie działały mi już tak fajnie, jak na początku. Do tego przez otwory w pokrywach zbiorników z płynem, potrafił mi wyciec płyn - wystarczyło wsadzić Soila do bagażnika w pozycji horyzontalnej i już po kilka kropli DOTa miałam na klamkach. Obecnie czekam na zamówione nowe uszczelki do zbiorników płynu. Chyba trzeba będzie na czas transportu zaklejać te pokrywki taśmą. Wymieniłam linki i pancerze przerzutek na Jagwire Elite. Wstawiłam też nowe opony - Schwalbe Nobby Nic Evo Addix Speedgrip TL-E 27,5x2,25. Wskoczyły mi elegancko na obręcze i już drugi tydzień trzymają ciśnienie bez mleka. A na sam koniec wróciłam do przedniego błotnika Mucky Face Fender XL
Gość Opublikowano 19 Maja 2020 Opublikowano 19 Maja 2020 Kupiłam nowe dekielki do hamulców i zestaw do odpowietrzania hamulców Hope. Wymieniłam też uszczelkę w zbiorniku wyrównawczym (dzisiaj na ogień poszedł przedni hamulec, a jutro robię tylny), gdyż poprzednia zrobiła się wklęsła po bokach i puszczała płyn po obwodzie.
Raptor Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Widzę z Fulla zrobiłaś Trekinga. To siodło i ten błotnik totalnie psuje ten rower.
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 @Raptor, to jedyne wygodne siodło pod mój kuper i mam takie we wszystkich moich rowerach. WTB na przykład zupełnie się u mnie nie sprawdziło. A co do błotnika - jest to specjalna konstrukcja pod rowery enduro (Mudhugger) i na ostatnim szkoleniu mtb w Kluszkowcach, gdzie warunki były bardzo błotniste, ten błotnik gwarantował mi suchy kuper i plecy.
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 No tak suche plecyAle mi osobiście też ten błotnik się nie podoba i wolał bym mieć mokre plecy
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Ten błotnik nie tylko służy do ochrony pleców i ewentualnych przytarć kupra, ale też wzbudza sporo emocji
Raptor Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Sziva nabijam się tylko i nic złego nie mam na myśli. 😉
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 @Raptor, ależ ja się nie obrażam. Też bym wolała bardziej "pro" wyglądające siodło niż ta Selle Italia Donna, ale nie udało mi się takiego znaleźć pod mój zad. A na temat tego błotnika, to już tutaj kilka dyskusji było
Franz Mauer Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 @Sziva rzuć okiem na ofertę Selle San Marco. Mają bardzo ciekawe i wygodne siodła a do tego wyglądają już pro 😉
Raptor Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 W błocie nie zapycha się bo patrząc na foty to za dużo miejsca nie ma i jak błotem się zapcha to lakier ściera
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Miałam okazję pojeździć na siodłach Speca, ale dla mnie są za twarde i od razu czułam moje wystające kości kulszowe.
Franz Mauer Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 @We Wrocku duży wybór mają w Ducato przy Hallera, a także outletowe w www.sportstore.pl
Gość Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 10 minut temu, Raptor napisał: W błocie nie zapycha się bo patrząc na foty to za dużo miejsca nie ma i jak błotem się zapcha to lakier ściera Ale co się nie zapycha? Tak wyglądał Soil po przejeździe przez bardzo błotnisty odcinek. Opony tak zalepiły się błotem, że wyglądały jak slicki: Oblepiony błotem był też cały obszar od przedniej przerzutki w dół. Za to rowery koleżanek wyglądały, jak po błotnym spa... Koleżanki też.
Wojtek Opublikowano 21 Października 2020 Opublikowano 21 Października 2020 Co do błotnika to sam myślałem nad podobnym. A poza suchymi plecami to ma on jeszcze dwie inne zdecydowanie większe korzyści. Mianowicie chroni sztycę i już w mniejszym stopniu schowany za rurą podsiodlową damper.
Rekomendowane odpowiedzi