Skocz do zawartości

Kross Soil 2.0 2016

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Fimala napisał:

Jak na nie patrze to troche boli mnie serduszko. Straszne paskudy i ni jak nie pasują mi do takiego roweru. Ale bez obrazy :)

Mi bez nich też się rower bardziej podoba, ale jednak wolę jeździć bez błota na sobie.

Opublikowano
1 minutę temu, Sziva napisał:

Mi bez nich też się rower bardziej podoba, ale jednak wolę jeździć bez błota na sobie.

Eh to chyba tylko ja jestem takim purystom, że jestem w stanie taka niedogodność jak błoto przeboleć na rzecz estetyki roweru :D

Opublikowano
Teraz, Fimala napisał:

Eh to chyba tylko ja jestem takim purystom, że jestem w stanie taka niedogodność jak błoto przeboleć na rzecz estetyki roweru :D

No ja mam właśnie taki problem, że na gołym rowerze instynktownie hamuję przed każdą kałużą. 

Opublikowano
Teraz, Sziva napisał:

No ja mam właśnie taki problem, że na gołym rowerze instynktownie hamuję przed każdą kałużą. 

U mnie jest tak do pierwszej kałuży, a potem to już wszystko jedno bo czystszy nie będę i lece pełnym ogniem

Opublikowano
45 minut temu, Sziva napisał:

To jest MTB, a tu błoto dodaje tylko uroku 😁 Może potraktuj to jako maseczkę? 😂

Opublikowano
3 minuty temu, mariuszm napisał:

To jest MTB, a tu błoto dodaje tylko uroku 😁 Może potraktuj to jako maseczkę? 😂

Maseczka pół biedy, ale nie lubię, jak mi w zębach piasek trzeszczy :D 

Opublikowano
1 minutę temu, Sziva napisał:

Maseczka pół biedy, ale nie lubię, jak mi w zębach piasek trzeszczy :D 

No i już wiemy dlaczego wleciał nowy kask :)

Opublikowano (edytowane)

Ja błotnik używam tylko gdy do pracy jadę ale nie zawsze
Ale przyznam że rower z tymi błotnik  nie podoba mi się jednak wiadomo każdy ma inny gust

Edytowane przez Gość
Opublikowano
Godzinę temu, Fimala napisał:

U mnie jest tak do pierwszej kałuży, a potem to już wszystko jedno bo czystszy nie będę i lece pełnym ogniem

Racja. Też tam mam. Jak jest błoto to niechętnie jade ale jak już mnie ochlapie to i deszcz nie przeszkadza :P

Andrzej Sawicki
Opublikowano

Każdy jest twardzielem, dopóki tyłek nie przemoknie albo błoto nie zablokuje napędu. Co innego brud, a co innego celowe robienie sobie pod górę.

Opublikowano

A mi się podobają te błotniki szczególnie ten długi tylny.  Ma w sobie coś niepowtarzalnego... Osobiście błotniki używam w okresie jesienno zimowym gdy jeżdżę do pracy ,bo deszcz to jedno ,a tyłek od błota drugie:-D gdy już jest ciepło i jadę gdzieś sobie pośmigać wtedy zostają w domu.

Jednakże myślę,że po to ktoś błotniki wymyślił,żeby z nich korzystać. Wszystko to kwestia gustu. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu ‎2019‎-‎02‎-‎11 o 15:37, elmapeto napisał:

A mi się podobają te błotniki szczególnie ten długi tylny.  Ma w sobie coś niepowtarzalnego... Osobiście błotniki używam w okresie jesienno zimowym gdy jeżdżę do pracy ,bo deszcz to jedno ,a tyłek od błota drugie:-D gdy już jest ciepło i jadę gdzieś sobie pośmigać wtedy zostają w domu.

Jednakże myślę,że po to ktoś błotniki wymyślił,żeby z nich korzystać. Wszystko to kwestia gustu. 

Zgodzę się z tym, że ten błotnik ma w sobie coś niepowtarzalnego... jest tak brzydki, że psuje cały efekt WOW tego Soila. O ile wcześniej bardzo mi się podobał to teraz jak na niego patrzę to widzę tylko ten błotnik,. który przypomina mi stylistykę motocykla Nergala:)))))

Z drugiej strony ma Kolega tez i rację: "de gustibus non disputandum est" i jak właścicielce się podoba to nie ma co się czepiać:)))

Edytowane przez TOMALA72
Opublikowano
2 godziny temu, TOMALA72 napisał:

Zgodzę się z tym, że ten błotnik ma w sobie coś niepowtarzalnego... jest tak brzydki, że psuje cały efekt WOW tego Soila. O ile wcześniej bardzo mi się podobał to teraz jak na niego patrzę to widzę tylko ten błotnik,. który przypomina mi stylistykę motocykla Nergala:)))))

Z drugiej strony ma Kolega tez i rację: "de gustibus non disputandum est" i jak właścicielce się podoba to nie ma co się czepiać:)))

Właścicielka kupiła ten błotnik nie ze względu na wygląd, a na funkcjonalność :) 

Opublikowano
7 godzin temu, Sziva napisał:

Właścicielka kupiła ten błotnik nie ze względu na wygląd, a na funkcjonalność :) 

W sumie to może mieć wiele zastosowań i myślę, że do stuntu się też nadaje, można się na nim oprzeć jadąc na tylnym kole😁 

Opublikowano
W dniu 11.02.2019 o 14:49, Andrzej Sawicki napisał:

Każdy jest twardzielem, dopóki tyłek nie przemoknie albo błoto nie zablokuje napędu. Co innego brud, a co innego celowe robienie sobie pod górę.

Nie abym się czepiał ale w tego typu rowerach nie stosuje się tego typu rzeczy i nie wynika to bynajmniej z masochizmu. Ten rower wygląda jak co dopiero wyjęty z pudełka więc tam gdzie jego przeznaczenie właśnie z takimi błotnikami było by pod górkę o ile w ogóle by przetrwały.  

Opublikowano
24 minuty temu, Ares napisał:

Nie abym się czepiał ale w tego typu rowerach nie stosuje się tego typu rzeczy i nie wynika to bynajmniej z masochizmu. Ten rower wygląda jak co dopiero wyjęty z pudełka więc tam gdzie jego przeznaczenie właśnie z takimi błotnikami było by pod górkę o ile w ogóle by przetrwały.  

Tylko chodzi o to, że Mudhugger jest reklamowany jako sprzęt do tego typu rowerów i przez to też tyle sobie za niego krzyczą.

Opublikowano

@Sziva to co piszą to są kompletne bzdury. Ja Ci tylko napiszę, że uszkodził bym oba te błotniki po jednym wypadzie gdzieś w góry. Jak zwrócisz uwagę na inne tego typu rowery to widzisz za zwyczaj krótki błotnik na przodzie i z tyłu nic. Albo by dostały od kamieni albo jakiegoś patyka czy gałęzi. Są też za długie przez co mało praktyczne gdzieś gdzie jest wąsko, kręto z czymś o co łatwo można zawadzić. Na szlaku zawalonym wiatrołomami przy przenoszeniu roweru też by przeszkadzały. Są dobre na łatwiejsze szlaki trasy typu flow trail no i do codziennego użytkowania. Innymi słowy bardziej turystyczną jadę. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ares napisał:

@Sziva to co piszą to są kompletne bzdury. Ja Ci tylko napiszę, że uszkodził bym oba te błotniki po jednym wypadzie gdzieś w góry. Jak zwrócisz uwagę na inne tego typu rowery to widzisz za zwyczaj krótki błotnik na przodzie i z tyłu nic. Albo by dostały od kamieni albo jakiegoś patyka czy gałęzi. Są też za długie przez co mało praktyczne gdzieś gdzie jest wąsko, kręto z czymś o co łatwo można zawadzić. Na szlaku zawalonym wiatrołomami przy przenoszeniu roweru też by przeszkadzały. Są dobre na łatwiejsze szlaki trasy typu flow trail no i do codziennego użytkowania. Innymi słowy bardziej turystyczną jadę. 

Pod tym kątem argumentacja całkiem słuszna. Zobaczymy jak w praniu to wyjdzie i czy przetrwają nadchodzący sezon czy też nie.

Opublikowano

A sezon się zbliża młody już kreśli plany na wypady do Srebrnej Góry
Więc myślę że tam wpadniesz bo już wiem że się zaopatrzyłaś w kask

Opublikowano
8 godzin temu, piter614 napisał:

A sezon się zbliża młody już kreśli plany na wypady do Srebrnej Góry
Więc myślę że tam wpadniesz bo już wiem że się zaopatrzyłaś w kask

Też zęby ostrzę na Srebrną Górę. Jeszcze gogle i ochraniacze muszę nabyć - chyba w sobotę po nie podjadę do sklepu, bo to jednak mierzyć trzeba.

Opublikowano

Kiedys pojechalem podjarany z blotnikiem w fullu na srebrna to po 5 minutach wyladowal w plecaku 😝

Opublikowano
5 minut temu, Kkaaeell napisał:

Kiedys pojechalem podjarany z blotnikiem w fullu na srebrna to po 5 minutach wyladowal w plecaku 😝

Ja z tym tylnym zjechałam w zeszłym roku szlaki w okolicach Jakuszyc i Szklarskiej Poręby, Zajęcznik i Single pod Smrekiem. Nic nie odpadło, bo mocowany jest do tylnych widełek na około 20 trytek.

Opublikowano
19 minut temu, Sziva napisał:

mocowany jest do tylnych widełek na około 20 trytek

Moge to zobaczyć? :D

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Puncu napisał:

Moge to zobaczyć? :D

Jednak 12 - po 6 z każdej strony (coś mi się pomerdało z tą ilością). Wygląda to tak (zdjęcie nie jest moje, bo jestem poza domem):

Mudhugger-mudguards2.thumb.jpg.c96f4c11e24c20becd0813d5b6a95bc3.jpg

Przez ten sposób mocowania całość sztywno siedzi i nie telepie się.

Na tym zdjęciu widać mocowanie w Soilu:

soil.jpg.d1e7b2695cc77d299de3540805794b1e.jpg

Edytowane przez Gość