Skocz do zawartości

Szybka Dycha 2018 - 10km na czas ! Puszcza Niepołomicka

Eldo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak by w piątek pogoda dopisała po południu można by było przejechać kontrolnie trasę :) Ja juz wolne zaplanowałem więc chętnie mogę się ustawic na starcie w ramach "zapoznania trasy" przed sobotą. 

Opublikowano

Z dużą dozą prawdopodobieństwa trasa może być dość mokra. Tym bardziej, że bodajże na całej długości są drzewa, więc nawet spore słońce nie zdąży wszystkiego wysuszyć. Dodatkowo warto wziąć pod uwagę lekką parność.

Opublikowano
19 godzin temu, Eldo napisał:

Jak by w piątek pogoda dopisała po południu można by było przejechać kontrolnie trasę :) Ja juz wolne zaplanowałem więc chętnie mogę się ustawic na starcie w ramach "zapoznania trasy" przed sobotą. 

Niestety, mnie dziś przewiało i niespecjalnie się czuję. Więc jutro musze zrobić wszystko, żeby mnie nie rozłożyło. Zatem regeneracja na maksa - ostatnio na rowerze byłem w poniedziałek...

Opublikowano

No i jak z jutrem? O której się tam planujecie pojawić, gdzie się spotykamy? Biorąc pod uwagę, że nie rozpatrywaliśmy dojazdu samochodem, tylko na rowerach, to co zabieracie: banana, coś do picia, dętkę, pompkę, łyżki, telefon, klucze, pieniądze, kurtkę przeciwdeszczową? Czy może odpuścić to wszystko w cholerę (zawsze to niepotrzebne gramy na starcie)? Ja dałem ciała oczywiście z zapisaniem się, więc będę to musiał zrobić w biurze zawodów przed startem, dlatego postaram się tam dotrzeć jak najwcześniej...

Opublikowano (edytowane)

Jak patrze za okno to mam mieszane uczycia co do jutra 🙃 

Mam w planie byc w biurze zawodow ok 08:30. Biore ze soba maly plecak ktory wsadze do wozu technicznego co ma jechac przed startem na mete. Bidon jeden jakis mały 0,5L moze ze dwa batony i tyle przy sobie. Na dojazd pewnie jakis cieplejszy stroj i cos na deszcz zebym dojechal jak czlowiek 😊

A tutaj taka sytuacja 😳

napisałem na FB czy nie ma ktos pozyczyc lemondki no i wpadla na przymiarke z dowozem pod dom 😳😊 

cb046237be712c01.jpg

Nie ma zywcem jak przetestowac tego w terenie, moze odpale trenazer i zobacze z czym to sie je 😉

Pierwsze wrazenie jest pozytywne, wygoda odczowalna po wstepnym ustawieniu wszystkiego. Czy przy „czasowce” to zadziała nie mam pojecia 😊 bede miał zalozona, sprawdze podczas dojazdu. 

Edytowane przez Eldo
Opublikowano
8 godzin temu, Eldo napisał:

Jak patrze za okno to mam mieszane uczycia co do jutra 🙃 

Mam w planie byc w biurze zawodow ok 08:30. Biore ze soba maly plecak ktory wsadze do wozu technicznego co ma jechac przed startem na mete. Bidon jeden jakis mały 0,5L moze ze dwa batony i tyle przy sobie. Na dojazd pewnie jakis cieplejszy stroj i cos na deszcz zebym dojechal jak czlowiek 😊

A tutaj taka sytuacja 😳

napisałem na FB czy nie ma ktos pozyczyc lemondki no i wpadla na przymiarke z dowozem pod dom 😳😊 

cb046237be712c01.jpg

Nie ma zywcem jak przetestowac tego w terenie, moze odpale trenazer i zobacze z czym to sie je 😉

Pierwsze wrazenie jest pozytywne, wygoda odczowalna po wstepnym ustawieniu wszystkiego. Czy przy „czasowce” to zadziała nie mam pojecia 😊 bede miał zalozona, sprawdze podczas dojazdu. 

Osobiście nie próbowałbym lemondki po raz pierwszch na zawodach. Do tego trzeba się przyzwyczaić. Lepiej mieć zarzuty do siebie, że wynik ew. nie poszedł niż do tego, że założyłeś lemondke na której nigdy nie jezdziłeś

Opublikowano

Nie musze z niej korzystać podczas czasowki, pojade dojazdowke i sobie zobacze o co chodzi nie trzeba tysiaca km zeby poczuc czy cos pomaga czy szkodzi :)  Nie powoduje ograniczen przy chwytach „standardowych” wiec niech sobie bedzie zalozona. 

Opublikowano (edytowane)

Ja się wybieram koło 8:00, tak by do biura zawodów dotrzeć ok. 9:00. @Łabędź - jak to nie za późno, to możemy sie umówić np. koło mostu Wandy?

Ma nie padać, więc niczego szczególnego ze sobą nie biorę. I tak nie mam ciuchów na mokro, bo w deszczu szosą nie jeżdżę ;)

Edytowane przez de Villars
Opublikowano

Trasa na 100% bedzie mokra, dojazd raczej na sucho poza puszcza. Zastanawiam sie czy gnac na niepolomice czy przez puszcze obczaic trase od polowy w strone zabierzowa. Pomysle rano :)

Opublikowano

Ja mam jedną alternatywę jadę przez Brzegi, Niepołomice do Zabierzowa. Wystartuję przed 8:00 to na 9:00 będę akurat. Zawody się zaczynają 10:15, ale nie wiadomo kiedy przyjdzie samemu startować. Jak po kolejności zgłoszeń to będę raczej gdzie koło początku ;)

Opublikowano (edytowane)

Alfabetycznie co 30sek  :)

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Też właśnie doczytałem :)  Zatem będę bliżej końca.

Opublikowano
Godzinę temu, de Villars napisał:

Ja się wybieram koło 8:00

Ja koło 8:00 to jednak chciałbym być już na miejscu, bo nie złożyłem jeszcze zgłoszenia, a nie chciałbym tego tam w biurze zawodów załatwiać na ostatnią chwilę, bo znając moje szczęście do takich gówien formalnych, to coś się wykrzaczy, będą komplikacje i nie pójdzie jak z płatka. Też jadę przez most Wandy, Brzegi, Grabie, Niepołomice. A Ty w ogóle jak tam się czujesz? Wszystko już ok?

10 godzin temu, Eldo napisał:

bede miał zalozona, sprawdze podczas dojazdu

Ty to jesteś hardkor. :D

10 godzin temu, Eldo napisał:

Biore ze soba maly plecak ktory wsadze do wozu technicznego co ma jechac przed startem

Też tak chyba zrobię. Pierwotnie miałem upychać wszystko do kieszonek koszulki, ale potem musiałbym z tym i startować...

Fajnie będzie Was poznać. :)

@Puncu, @Wojtek - też tam w końcu będziecie czy jednak nie? 

Opublikowano
3 minuty temu, Łabędź napisał:

A Ty w ogóle jak tam się czujesz? Wszystko już ok?

W zasadzie tak, czuje się ok. Natomiast forma to zagadka. No i trochę obawiam się mokrej trasy - niby prosta, ale jednak jakaś obawa jest...

Opublikowano
2 minuty temu, de Villars napisał:

No i trochę obawiam się mokrej trasy

Myślę, że jedyne, czego powinniśmy się w związku z tym bać, to mokrego tyłka podczas wchodzenia na podium do dekoracji. ;) Na prostej drodze w poślizg się przecież raczej nie wpadnie, kraksy też raczej wydają się mało prawdopodobne, bo jednak to nie będzie peleton, a i wody nie będzie tam też na asfalcie tyle, żeby obawiać się efektu akwaplanacji. Jak nie będzie dolewało z góry, to będzie dobrze. 

Opublikowano
16 minut temu, Łabędź napisał:

Ja na ostatni półmaraton wziąłem nową kasetę i łańcuch, bez wcześniejszego przetestowania. Eldo zapewne da radę z lemodką :P

Opublikowano

Dobra panowie, ostatnia dawka koksu przed startem 💪 

a448bd3441755c7bmed.jpg

_____🚴‍♂️_____ do zobaczenia 😊

• Pomógł 1
Opublikowano
7 godzin temu, Łabędź napisał:

Ja koło 8:00 to jednak chciałbym być już na miejscu, bo nie złożyłem jeszcze zgłoszenia, a nie chciałbym tego tam w biurze zawodów załatwiać na ostatnią chwilę, bo znając moje szczęście do takich gówien formalnych, to coś się wykrzaczy, będą komplikacje i nie pójdzie jak z płatka. Też jadę przez most Wandy, Brzegi, Grabie, Niepołomice. A Ty w ogóle jak tam się czujesz? Wszystko już ok?

Też tak chyba zrobię. Pierwotnie miałem upychać wszystko do kieszonek koszulki, ale potem musiałbym z tym i startować...

Fajnie będzie Was poznać. :)

@Puncu, @Wojtek - też tam w końcu będziecie czy jednak nie? 

@Puncu i @Wojtek będą obecni.

• Lubię to! 1
Opublikowano

I co wariaty, dalismy rade 💪👍😁🏅

58452e12791da7b9.jpg

• Lubię to! 1
Opublikowano
5 minut temu, Eldo napisał:

I co wariaty, dalismy rade 💪👍😁🏅

58452e12791da7b9.jpg

Jak wyniki? 

Opublikowano (edytowane)

Kazdy zaliczył PR na Stravie wiec chyba wyniki zadowalajace 😊 Ja zszedłem na 15 min co mnie bardzo ucieszyło bo nie udało mi sie  tutaj zejsc z 16-stki nigdy awansujac przy tym do pierwszej setki na 700 miejsc w generalce segmentu 😀 Konkurencja z kosmosu, team-y profesionalne z rowerami za 30tys siały spustoszenie 😊

Atmosfera 1 klasa, ogolnie super klimat i juz sie nie moge doczekac jesien edyszyn 😁

Edytowane przez Eldo
  • Lubię to! 1