Skocz do zawartości

Szybka Dycha 2018 - 10km na czas ! Puszcza Niepołomicka

Eldo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z regulaminu:

"Trasa jest asfaltowa. Zawodnicy mogą startować na dowolnym rodzaju rowerów. Ze
względu na charakter wyścigu preferowane są rowery czasowe lub szosowe;"

Tapatalk'd

Opublikowano

Płaski odcinek asfaltowy o dlugosci 10km. Z tego co pamietam w tamtym roku na pudle srednia była w okolicy 45km/h 😊 Dla fanu mozna pojechac 

Opublikowano

Niop sporo tego jak na puszcze i maj 😊👍

Opublikowano

Ja się pewnie pojawie jako przeszkoda terenowa

• Lubię to! 1
Opublikowano

Mi 6 maja odpada, bo jako ojciec chrzestny będę wtedy na pierwszej komunii. Ale może chociaż na Szybkiej Dysze się pojawię, żeby sobie to odbić. :)

Opublikowano

6 bede w pracy wiec tez odpada, na 19 mam juz zaklepane wolne i oplacony start wiec pozostał trening i odliczanie 😊

Opublikowano

Szybka dycha - akurat dystans dla mnie na pierwszy wyścig ;) Jak z Huty sobie przyjadę, to będzie w sam raz  rozgrzewka do startu :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja mam teraz na wiosnę taką formę że bym chyba umarł po tych 10 km. A dojazd z Czyżyn

Tapatalk'd

• Lubię to! 1
Opublikowano
4 godziny temu, de Villars napisał:

Szybka dycha - akurat dystans dla mnie na pierwszy wyścig ;) Jak z Huty sobie przyjadę, to będzie w sam raz  rozgrzewka do startu :)

4 godziny temu, nctrns napisał:

Ja mam teraz na wiosnę taką formę że bym chyba umarł po tych 10 km. A dojazd z Czyżyn emoji14.png

Tapatalk'd

Ja też jechałbym z tych okolic. Moglibyśmy się zgadać i dojechać rozgrzewkowo w trójkę. 

@nctrns, daj spokój, do maja forma się jeszcze zrobi, nie marudź. :P

Opublikowano

Marudzę i nie biorę udziału w żadnych zawodach

Tak w ogóle Łabędź jesteśmy praktycznie sąsiadami ;) mieszkam niedaleko Kwadratu

Tapatalk'd

Opublikowano

A ja przy ul. Opolskiej. Na rowerze wszędzie mamy blisko ;)

Opublikowano
25 minut temu, nctrns napisał:

jesteśmy praktycznie sąsiadami

mieszkam niedaleko Kwadratu

O proszę, super. No a ja kilka metrów przewyższenia wyżej. ;)

Opublikowano (edytowane)

Ja sie poswiece i pojade przez Niepołomice mimo ze mogl bym trasa wyscigu smignac od polowy 😊 To tak  w ramach rozgrzewki 💪 🚴 poza tym podjade na Start kilka dni wczesniej na mały test w ramach treningu tak ze moze by sie ustawic wczesniej ? 

Trzeba jeszcze zahaczyc przed Startem o biuro (odebrac nr startowy itp) ktore pojecia nie mam gdzie jest 🙃 tyle wiem ze w Zabierzowie Bochenskim 

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Ja z kolei jestem ze starej Nowej Huty. Możemy się faktycznie umówić na te zawody. Albo jak proponuje Eldo - wcześniej coś potrenować, jestem jak najbardziej za tym :)

6 godzin temu, nctrns napisał:

Ja mam teraz na wiosnę taką formę że bym chyba umarł po tych 10 km. A dojazd z Czyżyn emoji14.png

Nic starconego - do maja kupa czasu, zdążysz przygotować formę. Reprezentacja forum szajbajka musi być liczna :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Akurat w ten wekeend mam na popołudniu a zapowiadaja słonecznie i na plusie O.o ale w tygodniu mysle że znalazł bym czas na przejechanie Żubrostrady B| Akurat by droga przeschła bo po aktualnym sniegu miejscami bedzie  na prawdę extremalnie na rower szosowy :o 

W razie czego piszcie tutaj...

Opublikowano

Na razie szosą strach by było jeździć :(  Mam nadzieję, że się niedługo poprawi, bo już mnie coś chce trafić z tą pogodą. Na razie, z konieczności ujeżdżam inny rower - żeby nie było że zupełnie wymiękłem ;)

Opublikowano

Słońce wyszło i zapowiada się że do końca tygodnia ma być ładnie, postaram się sprawdzić warunki na trasie wyścigu :)

Opublikowano

Te zawody 6 maja mnie zainteresowały. Chyba sie skuszę po failu z Krak Bike.

BTW. ja rejon Płaszowa.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Dziś do południa zupełnie spontanicznie objechałem trasę szybkiej dychy. No i powiem, że fajna. Prosta, mało zakrętów, dość dobry asfalt (za wyjątkiem paru tylko miejsc), płaska albo naprawdę minimalnie pod górę - ale to mogło być złudzenie, więc można założyć że jest płasko. Teoretycznie jest w lesie, ale jest dużo przecinek, więc nie ma co liczyć na specjalną osłonę od wiatru. Więc wszystko zależy, jak będzie wiało 19 maja :) 

W paru miejscach leży jeszcze śnieg albo lód, przez co miałem niezłe chwile grozy, jak wpadłem w coś takiego na pełnym gazie w dolnym chwycie. Jak mi rower zatańczył to się zaraz ciepło zrobiło ;) Ale możemy śmiało założyć że do dnia zawodów wszystko się stopi :) 

Opublikowano
14 minut temu, de Villars napisał:

ale to mogło być złudzenie, więc można założyć że jest płasko

To słynne tamtejsze złudzenie - optycznie w każdą stronę tam wydaje się pod górę. A nie jest w żadną. :)

Opublikowano (edytowane)

Tez miałem dzisiaj ochote na przejechanie Szybkiej Dychy ale niestety w pracy jestem. Jutro za to budzik na 07:00 i w trase 100km przez Lipnice (tam jutro tradycyjnie palmy na rynku) i powrot ok poludnia do pracy. Jutro juz nie odpuszcze ! 💪 🚴‍♂️ Mam w planie cos nakrecic to wkleje linka jak bedzie chwila czasu w pracy. 

Treningowo Szybka Dyche przejade w tygodniu. Ciekawe jaki poziom bedzie w tym roku, ja sie nastawiam na 4 z przodu a co z tego wyjdzie....pojecia nie mam 🙃

Edytowane przez Eldo
Opublikowano (edytowane)

Ambitnie ;) Ja się nastawiam raczej na 35, ale wszystko może zweryfikować wiatr... To moje pierwsze zawody, więc w ogóle nie wiem czego się spodziewać. W ogóle to ja nawet w grupie nie jeździłem, więc nie bardzo mam pojęcie nt. swojego poziomu.

A na trasę szybkiej dychy być może wpadnę jeszcze w piąteczek ;)

Edytowane przez de Villars