de Villars Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 To jedziemy jutro? Pogoda ma być ok - nie za ciepło, ale sucho. W środę mam o 16:30 lekarza więc umawianie się na ten dzień jest problematyczne - nie wiem dokładnie o której to załatwię. Ewentualnie może czwartek?
de Villars Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Bezpiecznie załóżmy że o 17:00 wyjadę od siebie, to na 18 powinienem być na miejscu.
Eldo Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2018 (edytowane) Mysle ze tez bym wyjechał ok 17 wiec na starcie zamelduje sie podobnie 😊 Chyba ze dam rade sie urwac wczesniej to mogli bysmy sie zjechac w Niepolomicach na Drodze Krolewskiej i z tamtad pojechac na Zubrostrade i na Mikluszowice. Nie wiem tez ile planujesz przejechac wiec moze daj cynka 😊 Jestem na nocnej zmianie aktualnie i pewnie jutro do poludnia bede w trybie standby wiec dam cynka jakos z godzine wczesniej gdzie sie zamelduje 😋 Nie zapowiadaja na jutro szału z pogoda ale mysle ze nie bedzie tragedii. Edytowane 16 Kwietnia 2018 przez Eldo
Eldo Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Mi to z szybkiej dychy wyszło szybkie sto dwadzieścia pięć 🙃
de Villars Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Elegancka trasa! Ja wczoraj nie mogłem, ale dziś pewnie spróbuję Z Huty wyjadę ok. 16:30-17:00. Wcześniej niestety nie da rady - robota
Eldo Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) Pogoda wczoraj dopisała więc do południa przed pracą zahaczyłem o "Szybka Dychę" jadąc do Tarnowa Garmin mi zabronił spoglądać na rower przez 3 dni po tym jak zrobiłem średnią 30km/h na odcinku 125km tak że do końca tygodnia jestem "poza zasięgiem" Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez Eldo
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 26 minut temu, Eldo napisał: Mi to z szybkiej dychy wyszło szybkie sto dwadzieścia pięć 🙃 Uwielbiam sposób, w jaki Ty jesteś szalony. Moje rodzinne strony... aż się łezka w oku kręci. 8 minut temu, de Villars napisał: Ja wczoraj nie mogłem, ale dziś pewnie spróbuję Kurde, podpiąłbym się. Ale mam od wtorku SPD wreszcie założone, muszę się najpierw nauczyć wpinać/wypinać, korzystać z tego dobrodziejstwa. A chyba nie od razu w trasę ruszać.
de Villars Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Nie szukaj takich wytłumaczeń, jak masz czas to wsiadaj i jedziemy, mnie tam w niczym nie robi różnicy, czy wpinasz się w pedał za pierwszym czy trzecim razem ja w swoje SPD w których jeżdżę od roku też czasem nie od razu trafiam A w trasie jak już się wepniesz to raczej nie trzeba się wypinać i wpinać co chwilę, więc problemu nie powinno być.
Eldo Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2018 (edytowane) W sumie kolego do puki sie jedzie i nie ma sytuacji "awaryjnych" o SPD mozna zapomnieć podczas jazdy Lepiej sobie poćwiczyć wypinanie gdzieś w okolicy gdzie są ściany nie wiem cokolwiek o co można się w razie czego podeprzeć. Warto też ustawic sobie siłę wypinania na minimum żeby w razie nagłego wypięcia nie szarpać się z tym. Ogólnie fajna sprawa i na pewno warta oswojenia Ja np przed każdym skrzyżowaniem odpinam jedną nogę, nie ważne czy mam znak STOP czy nie różnie może być a szkoda by sie było położyć w głupi sposób a wiem że nie jest to przyjemne Pod domem to jeszcze pikuś ale w połowie 100km trasy, hmm...no lipa trochę Np taka sytuacja, jadę tydzien temu z kolegą de Villars bulwarami, niedziela wolna od handlu to wiadomo jaki klimat...praktycznie cały odcinek koło Wawelu przejechałem z odpiętą jedną nogą. To żaden problem a zawsze bezpieczniej Edytowane 19 Kwietnia 2018 przez Eldo
Gość Opublikowano 19 Kwietnia 2018 Opublikowano 19 Kwietnia 2018 15 godzin temu, Eldo napisał: Warto też ustawic sobie siłę wypinania na minimum żeby w razie nagłego wypięcia nie szarpać się z tym. Tak zrobiłem, dzięki. W ogóle dzięki za dobre rady, będę robił tak jak sugerujesz. Dziś wieczorem zrobiłem pierwsze 15 km po mieście, ucząc się jeżdżenia w tym systemie. Po kilku minutach już byłem oswojony, gleby nie było, a odpinanie jednej nogi przed skrzyżowaniami itp wydaje się być rozsądnym patentem i daje radę. 15 godzin temu, de Villars napisał: Nie szukaj takich wytłumaczeń, jak masz czas to wsiadaj i jedziemy No ostatecznie nie mogłem o tej 17 dziś być na rowerze, ale gdybym mógł, a nie pojechalbym, to byłby duży błąd, bo naprawdę szybko moje nogi zakumaly o co w tym chodzi i nie musiałem się jakoś długo tego uczyć. Wręcz SPD SL wydaje mi się być czymś całkiem naturalnym. Będzie dobrze.
Eldo Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Yoo 😊 Dzisiaj chyba pojawie sie na trasie (ileż sie można regenerować) 🙃 Siedze w pracy i mysle...o ktorej by tu wyjechac !
Eldo Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2018 (edytowane) Shimano ! W dniu dzisiejszym będę na trasie "Szybkiej Dyszki" tak że jak by ktoś chciał pokręcić zapraszam w godzinach popołudniowych ok godz 16-stej W planie mam wizyte w centrum Niepołomic (mały biznes) i powrót droga Królewską przez Mikluszowice do Bochni czyli cała trasa SD Moge zmienić kierunek przejazdu jak by komuś pasowało mi obojetne byle byc w Niepołomicach ok 16:00 Tak by to wyglądało mniej więcej, kończe pracę o 14:00 więc kwestia dojazdu do domu, ogarnięcia bidonu i ----> Niepołomice Edytowane 21 Kwietnia 2018 przez Eldo
de Villars Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 A ja byłem na trasie dychy bodajże w piątek. No i trochę zweryfikowałem poglądy na swoją formę Po 3 km ciśnięcia na maksa miałem dość. O średniej 40 km/h można zapomnieć. Trzeba będzie jakoś rozsądnie rozłożyć siły...
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Opublikowano 23 Kwietnia 2018 A wiecie, że na Stravie rekordzista na tym odcinku (te 10 km w tamtym miejscu i w tym kierunku nosi nazwę "Żubry") przejechał ten dystans w czasie 12:07? Ze średnią 50 km/h. Średnią. Panowie, ja się chyba tam skompromituję tylko.
Eldo Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Wiemy na pewno bedzie kilku dzików pro ale nie ma sie czym przejmowac Tutaj chodzi o zabawe i własne osiagi (przynajmniej ja to tak traktuje) niz rywalizacje na poziomie 50km/h 😏 Byle pogoda dopisala i widownia bedzie gites. Druga sprawa, nie traktowałem nigdy na powaznie segmentow na Stravie. To nie miarodajna rywalizacja jest, przykład: jechałem w tygodniu z Niepolomic do Bochni z wiatrem ze srednia 45km/h ! Co w normalnych warunkach skonczyło by sie zgonem Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez Eldo
Puncu Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 No i będę jeszcze ja @Wojtek zaproponował mi transport do Niepołomic, żebym się nie zajechał
Eldo Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2018 No i gitara ! 😊 ja dojade rowerem raczej bo w sumie tylko 20km mam z domu na start ☺️
Wojtek Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 15 minut temu, Eldo napisał: No i gitara ! 😊 ja dojade rowerem raczej bo w sumie tylko 20km mam z domu na start ☺️ No, fajna rozgrzewka
Gość Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Eldo napisał: Tutaj chodzi o zabawe i własne osiagi (przynajmniej ja to tak traktuje) niz rywalizacje na poziomie 50km/h Co prawda, to prawda. Też tak do tego podchodzę, ale wiesz. Jak się jednak bierze udział w zawodach, to się nerw rywalizacji włącza. Godzinę temu, Eldo napisał: Druga sprawa, nie traktowałem nigdy na powaznie segmentow na Stravie. To też racja. Sposoby, w jaki goście zdobywają KOMy to czasem szalone opowieści - jazda "na kole" za tirem bądź autobusem, e-bike'i, chwilowe błędy w naliczaniu Garmina... Nie wszystkie rekordy na segmentach są miarodajne. Inna sprawa, że dziki tam będą, to człowiek chociaż wyrobione łydki poogląda. Godzinę temu, Puncu napisał: No i będę jeszcze ja @Wojtek zaproponował mi transport do Niepołomic, żebym się nie zajechał To będzie w takim razie tam @Eldo, @de Villars, @Puncu, @Wojtek, ja... Szykuje się fajna paczka, miło będzie Was poznać.
Puncu Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 No i gitara ! ja dojade rowerem raczej bo w sumie tylko 20km mam z domu na start 30km też bym pojechał grawelem. Ale nie 19kg kobyłą (ważyłem wczoraj).
de Villars Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Godzinę temu, Eldo napisał: No i gitara ! 😊 ja dojade rowerem raczej bo w sumie tylko 20km mam z domu na start ☺️ Ja tak samo - u mnie rozgrzewka wyniesie 30 km
Wojtek Opublikowano 24 Kwietnia 2018 Opublikowano 24 Kwietnia 2018 15 minut temu, Puncu napisał: 30km też bym pojechał grawelem. Ale nie 19kg kobyłą (ważyłem wczoraj). Napompuj koła helem, będzie lżejszy
Rekomendowane odpowiedzi