Skocz do zawartości

Szybka Dycha 2018 - 10km na czas ! Puszcza Niepołomicka

Eldo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zgadza sie, wiatr odegra glowna role 😊 nie mniej jednak chce pojechac ok 105...110%  FTP i mysle ze jest to do zrobienia ze srednia ok 40 przy małych oporach wiatru. Na trenazerze wyszło mi to całkiem sprawnie ale wiadomo real to real 🙃 w piatek powiadasz ? Hmm bede po nocy, jakos po poludniu ? 

Opublikowano

Nieźle, @Eldo. Coś czuję, że możesz nieźle wypaść na tych zawodach. Ja tam jechałbym najwyżej po to, żeby nie wypaść najgorzej. :)

Opublikowano (edytowane)

W tamtym roku goscie (a raczej konie) krecili powyzej 50 srednia 🤩 to ja uznam za sukces miejsce w 50-tce na tych zawodach 🙃👍 Z reszta załozenia mozna miec a po starcie roznie moze byc 😊 Miernik mocy duzo daje podczas treningow, a szczegolnie tam gdzie trzeba rowno rozlozyc siły. Szczerze to nie jechałem w realu jeszcze z podgladem na waty tej trasy az sam jestem ciekawy jak to wyglada od tej strony 😊 Trenazer nie odda w 100% realu nigdy mimo ze zawsze mozna sobie ustawic „sztuczny opor” taka wirtualna jazda pod wiatr. 

Duzo tez dały na pewno wyscigi na Zwift. Cała zime mozna bylo nie schodzic z klimatu RACE 😊 

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Ja podobnie jak Łabędź - chciałbym nie wypaść najgorzej, to już będzie dobrze :) Zupełnie nie mam pojęcia jak się prezentuję na tle innych, parametrów spoich też nigdy nie mierzyłem, więc to wszystko dla mnie wielka niewiadoma. Ale jeżdżę dopiero od roku i to rekreacyjnie, więc cudów się nie spodziewam. A co do piątku - wczesnym popołudniem może być jak najbardziej ;)

Opublikowano

Opłaćcie mi start to pojade fullem "dla beki" :D Na 100% będę ostatni xD

Opublikowano (edytowane)

Na pewno doping na trasie bys miał przedni 😊 

Dzisiaj przed praca postanowiłem sprawdzic warunki na trasie rowerem MTB (tak w razie czego) 🙃

30bf682fb2338ceemed.jpg

I ogolnie luzik, zaskoczył mnie jeden fakt z trasy na odcinku od polowy (skrzyzowanie na Damienice patrz foto) w kierunku Mikluszowic czyli taki kierunek jak na zawodach w maju. Mianowicie praktycznie 3/4 trasy idzie pod gore ! Co prawda jest to przedział 1...3% ale np jadac MTB pod lekki wiaterek ze srednia 33km/h usapałem sie jak dzik ! 

34e7190b9a30188amed.png

Edytowane przez Eldo
Opublikowano
7 godzin temu, Eldo napisał:

czyli taki kierunek jak na zawodach w maju.

Kurde. Właśnie dopiero teraz ogarnąłem, że w tę stronę leci rywalizacja. Myślałem, że to ze wschodu na zachód się leci po Żubrostradzie na Szybkiej Dyszce, a tu odwrotnie przecież. :D

Opublikowano

Na jesien chyba trasa była odwrotnie 😊 Teraz start jest w Zabierzowie. Az sie musze przejechac druga polowke moze jutro i sprawdzic jak tam to wyglada. Szosa pewnie nie odczuje tego az tak bardzo jak mtb ale niby płasko a nie płasko 😊

Opublikowano

Ja już zapisany i opłacony :)

12 godzin temu, Eldo napisał:

Mianowicie praktycznie 3/4 trasy idzie pod gore ! Co prawda jest to przedział 1...3%

czyli jednak to nie było złudzenie. Mam nadzieję, że mnie ten fakt psychicznie nie podłamie :D

• Lubię to! 1
Opublikowano

Super ! ! ! :)

No to sie widzimy na starcie :D (a moze wczesniej na rozeznaniu trasy i opracowaniu taktyki jak objechac stado koni generujacych pół kilowata) :)

jechałem zubrostrada setki razy i pojecia nie miałem ze tam jest pod gorke xD

Opublikowano

Długa prosta, lekko - jak się okazuje - pod górę. Bez zakrętów, niuansów, zjazdów, podjazdów. Na dodatek to jazda indywidualna na czas. Więc formowanie pociągu też odpada. Jaką można w tej sytuacji obrać strategie na konie inną niż po prostu cisnąć ile wlezie? :P

Opublikowano

Trzeba isc w trupa dopiero pod koniec raczej, zeby pradu w polowie nie odcielo 😊 Dla tego dobrze wiedzieć kiedy sie umiera :D  

Opublikowano
Godzinę temu, Eldo napisał:

Dla tego dobrze wiedzieć kiedy sie umiera

O, to, to. :)

Opublikowano

Po świętach ma być powyżej 20 C ! Dzień juz dosyć długi, może jakas ustawka na Żubrostradzie ? B|

Opublikowano
8 godzin temu, Eldo napisał:

Po świętach ma być powyżej 20 C ! Dzień juz dosyć długi, może jakas ustawka na Żubrostradzie ? B|

No właśnie też o tym myślę. Jak w któryś dzień skończę wczesniej to będę dawał znać że tam kręcę. 

Opublikowano

A czy ktoś z tu obecnych zapisał się na te zawody 6 maja :>??

Opublikowano
12 godzin temu, Eldo napisał:

Po świętach ma być powyżej 20 C ! Dzień juz dosyć długi, może jakas ustawka na Żubrostradzie

Jak najbardziej :)

Opublikowano (edytowane)

Planuje uderzyć w dniu dzisiejszym na Niepołomice w godzinach popołudniowych  i powrót Drogą Królewską na Mikluszowice czyli trasą wyścigu. Jutro mam w planie podbić Kraków od strony Rybitw powrót drugą stroną Wisły też jakoś pod wieczór. 

Dzisiaj ok 60km jutro ok 110km 

Trasa na dzisiaj czyli 06.04.2018 

2f2781e97e5a066d.jpg

Jak by ktoś chciał dołączyć startuje ok 17:00 z Bochni w kierunku Niepołomic. Mile widziany rower szosowy :) 

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Niestety dziś na tę godzinę nie zdążę, jeszcze z roboty nie wyszedłem :(

Opublikowano

Ja też siedzę w robocie jeszcze. I raczej przed 19 dziś nie skończę... 

Opublikowano (edytowane)

No nic ja objechałem trase, mocno wiało ale duzo razy lewa reke trzeba było uruchomić w celu „siema kolego” 9_9 duzo kolarzy w Puszczy dzisiaj. Trening zrobiony, szybka dycha przejechana w zadawalajacym tempie wiec dzionek zaliczam do udanych :) Jutro lece na Krakow z ekipa rekraacyjnie po poludniu jak by ktos krecił bulwarami ok 15 mysle ze gdzies tam moge być w tym czasie. 

996c8ccd7682cd1c.jpg

Edytowane przez Eldo
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Kolego to sa koszyki na bidon ELITE Leggero Carbon 

329ef5feb24ec96cmed.jpg

Edytowane przez Eldo
Opublikowano
Godzinę temu, Eldo napisał:

mocno wiało

A tak z ciekawości - w którą stronę wiało? Bo jak znam życie, to pewnie nie w plecy...? ;)

Ten Tarmac to jest może ta rama 52 do testów rezo?

Opublikowano (edytowane)

Na Zubrostradzie przy predkosci 35-40km/h to jak by nie wiało przeszkadza 😊 Boczny wiatr dawał troche czadu w miejscach gdzie nie ma drzew dla tego ciezko było utrzymać stałą moc ale ogolnie lux jazda !  

Tak to rama aktualnie chyba docelowa bo szczerze ten rozmiar bardziej mi lezy 😊 I wiele wskazuje na to ze pojade nia Szybka Dyche 🤓

Nie wiem czy sledzicie temat wyscigu.... w moim przypadku wyglada to prawie jak maraton 😆 dojazdowka 20km pozniej sprint 10km do Mikluszowic (zawody) nastepnie powrot do Zabierzowa 10km na dekoracje i takie tam po czym powrot 20km do domu 🙃

Edytowane przez Eldo