Skocz do zawartości

Szybka Dycha 2018 - 10km na czas ! Puszcza Niepołomicka

Eldo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Eldo napisał:

Konkurencja z kosmosu, team-y profesionalne z rowerami za 30tys siały spustoszenie

Łącznie z tym, że goście na parkingu przy biurze zawodów założyli małe miasteczko przygotowawcze - przy samochodach rozstawili namioty gdzie kręcili na trenażerach, masowali się, nacierali maściami, regulowali maszyny stricte do czasówek... Było jak na Tour de France. :D 

Opublikowano

No cóż. Zostaje mi pogratulować i ćwiczyć więcej. Jeszcze raz gratulacje. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Zawody były super, towarzystwo szajbajkowe pierwsza klasa, miło było Was poznać ;)  Średnia prędkość jak na debiut wyszła mi zadowalająca, pogoda była całkiem całkiem czego chcieć więcej. Chyba tylko kolejnego ścigania, bo spodobało mi się :) 

Kilka fotek ode mnie :

20180519_112410.jpg 20180519_112454.jpg 20180519_112906.jpg 20180519_112910.jpg 20180519_112914.jpg 20180519_113025.jpg 20180519_113040.jpg 20180519_113506.jpg 20180519_113508.jpg 20180519_114243.jpg 20180519_121442.jpg
Opublikowano (edytowane)

A tutaj kilka fot z mojego fona 😁

38a0f4faf365496fgen.jpg

579e904b308ac7edgen.jpg

d10f32cccc4f9140gen.jpg

838b0b1c3222538bgen.jpg

9c134c98a5c71836gen.jpg

05babeeaca5b17d1gen.jpg

a68cb99c05129063gen.jpg

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Ale przygwiazdorzyłem, co zdjęcie to lepsza poza :D 

Opublikowano

No mistrz 2 planu 😁👍

To teraz pasuje u3mac forme do jesieni zeby nie wypasc gorzej 😁 

Opublikowano

Towarzystwo pierwsza klasa. Miła atmosfera i generalnie było super. Udało mi się zająć 3 miejsce, od końca bo od końca ale zawsze jest to podium.

@de Villars a co Ci zrobił ten koleś że tak go kopałeś? Trzeba było @Puncu powiedzieć to by go puncerfaustem rozjechał.

Opublikowano

Wojtek to laska jest nie koles 🙃😁

Opublikowano
11 minut temu, Eldo napisał:

Wojtek to laska jest nie koles 🙃😁

A bo cycki aero są to dlatego nie zauważyłem.

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Szalenstwo na punkcie AERO ogolnie było dzisiaj 😁 w zyciu nie widziałem tyle wynalazkow na raz. Nawet nakladki na buty mieli zeby te były bardziej aero 😂 no szaleństwo ! 

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

W sumie niby byli "zawodowcy", mieli aero z przeginką, ale patrząc na wyniki to do absolutnej czołówki raczej brakuje.

Przy okazji było w miare sucho na trasie, czy jednak wilgoc także się znalazła.

Opublikowano

Bylo wilgotno momentami mokro. Słonce wyszlo dosłownie chwile przed startem. Tam gdzie drzew nie było przeschło moment. Ogolnie warunki były spoko, jechalem ta trase kilka razy przed zawodami i lepiej na pewno nie miałem moze  tyle lepiej ze całkowicie sucho 😊 

Start co 30sek tez mozna zaliczyc do ruletki bo mozna było trafic na kumulacje lub przeturlac sie swoim tempem cale 10km. 

Jedno z lepszych wydarzeń zwiazanych z rowerem jakie doświadczyłem jak nie najlepsze a mam za soba spory przebieg 😊 

Ekipa z forum (i nie tylko) dopisała ! Samemu to nie ma klimatu 😏

Opublikowano
1 godzinę temu, Wojtek napisał:

A bo cycki aero są

Hehehehe, lepiej się tego nie dało ująć. :D

Opublikowano

Zależy jak na to spojrzeć. Dla mnie wykręcali czasy nieosiągalne. A że są jeszcze lepsi - to na pewno, na każdego kozaka zawsze się znajdzie ktoś lepszy ;)  W każdym razie jak mnie jeden klient na czasowej maszynie wyprzedził, to aż się zlękłem, taki był odgłos :D Ja z kolei wyprzedziłem dwóch zawodników, ale po cichutku, z delikatnym tylko szumem gum ;)

1 godzinę temu, Wojtek napisał:

A bo cycki aero

:D

1 minutę temu, Eldo napisał:

Jedno z lepszych wydarzeń zwiazanych z rowerem jakie doświadczyłem jak nie najlepsze a mam za soba spory przebieg 😊 

Ekipa z forum (i nie tylko) dopisała ! Samemu to nie ma klimatu 😏

Potwierdzam! Było rewelacyjnie, zasmakowałem w rywalizacji i na pewno na tych jednych zawodach się nie skończy :) 

Teraz jeszcze tylko niech fotograf ogarnie fotki, bo jestem ciekaw jak wyszedłem. Gość na trasie się schował za jakimś drewnem i go zobaczyłem kątem oka jak go już mijałem. Mam nadzieję na efektowne zdjęcie ;)   

Opublikowano

Ja też swoje powrzucam:

20180519_101626.thumb.jpg.6512911b7030dde26a4eb72539e41dc1.jpg20180519_112603.thumb.jpg.94021f18b82c7aca1271193a22d45f63.jpg20180519_113418.thumb.jpg.2f99e36cc1ba2029f036026269fb4f46.jpg20180519_113433.thumb.jpg.ab4f509d918d02ee6f0c50da89d256f3.jpg

8 minut temu, de Villars napisał:

Zależy jak na to spojrzeć. Dla mnie wykręcali czasy nieosiągalne.

Wiesz, prawda jest też taka, że ci goście to już zaprawieni w bojach zawodnicy, którzy często na koncie mają dziesiątki (jak nie setki) rozmaitych startów. I kupę doświadczenia. Widać było po niektórych, że przetrenowali pół życia, na sprzęt wydali kupę kasy i oddają się temu od dłuższego czasu. My startowaliśmy w czymś podobnym po raz pierwszy. Nikt z nas nie jechał na typowej czasówce, tylko @Eldo miał lemondkę, a i tak zdobyczną dzień przed startem. ;) Jak na pierwszy raz - moim zdaniem pojechaliśmy nawet powyżej oczekiwań. Przy takiej obsadzie - spodziewałem się, że bardziej nas przeczołgają. :D Ja z moim siedemdziesiątym miejscem to może akurat nie mam nie wiadomo ile powodów do dumy, ale fakt, że niesiony atmosferą pojechałem życiówkę i wykręciłem średnią 35,7 km/h, cieszy mnie jak cholera. Po zupełnie nieprzespanej dzięki dziecku nocy, z jeszcze paroma kilo nie przepalonego tłuszczyku po zimie, na rowerze, który kupiłem jako używkę za dwa tysie, byłem summa summarum tylko cztery i pół minuty po liderze. :P Bardzo się czuję zmotywowany tym startem i mam ochotę na więcej. 

Impreza bardzo sympatyczna, miejsce niesamowite, ludzie przyjaźni i sympatyczni. Ekipa z szajbajkowego forum - pierwsza klasa: @Eldo, @de Villars, @Puncu, @Wojtek - świetnie było z Wami spędzać czas i mam nadzieję, że jeszcze trochę przy różnych okazjach razem pokręcimy.   

Opublikowano

Gdyby nie to, że po zeszłotygodniowej wyprawie w góry nogi mi w tyłek wchodziły to pewnie też bym wziął udział. Postaram się na jesień ogarnąć.

Tak przy okazji,ciekawa jaka by była mina tych z czołówki, gdyby ktoś ich ciężkim fullem wziął :D

• Lubię to! 1
Opublikowano

Jak beda „oficjalne foty” dajcie cynka 😊 Ciekawe beda ujecia z samej trasy, sprzet miał niczego sobie 👍 

Na jesien trasa bedzie zapewne odwrotnie zaplanowana wiec jako tako odniesienia do czasow wiosennej edycji nie bedzie (to samo na strava) 😊

Opublikowano

Właśnie miałem zapodać info o fotach, ale kolega mnie ubiegł :)

18 godzin temu, Łabędź napisał:

niesiony atmosferą pojechałem życiówkę i wykręciłem średnią 35,7 km/h, cieszy mnie jak cholera.

I o to w tym wszystkim chodzi najbardziej. Były emocje, adrenalina i ogólnie bardzo fajnie spędzony dzień. Ja też wykręciłem życiówkę i jestem z tego faktu niezwykle zadowolony :) Jednak mobilizacja na zawody jest nadzwyczajna, nieporównywalna do zwykłej codziennej jazdy. A że są inni, lepsi - no cóż, przecież i tak nie spodziewałem się, że w debiucie wykręcę tzw. "wynik". Liczyła się zabawa, a ta byłą przednia. A przy okazji się dowiedziałem co nieco na temat swojej aktualnej formy - czego samotna jazda w żaden sposób nigdy by mi nie pokazała.

18 godzin temu, Łabędź napisał:

świetnie było z Wami spędzać czas i mam nadzieję, że jeszcze trochę przy różnych okazjach razem pokręcimy.   

Mam dokładnie takie same odczucia, i również myślę, że trzeba będzie w przyszłości pokręcić razem. Sezon w zasadzie dopiero się rozpoczyna, więc okazji na pewno nie braknie :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Od siebie polecę jeszcze półmaraton. Zabawa równie dobra. BTW. wybiera się ktoś 10 czerwca na rajd w Zielonkach?

Opublikowano

Tak mi siadła lemondka na tym wyscigu ze kupiłem sobie na stałe 😳😁 Troche inna „geometria” bo ta weszła troche na siłe ale zasada działania ta sama. Nie wiem czy wniosła cos do koncowego wyniku  bo te 10km przeleciało migiem hehe ale na pewno było wygodniej 😊 

Opublikowano
3 godziny temu, de Villars napisał:

Ja też wykręciłem życiówkę i jestem z tego faktu niezwykle zadowolony :)

JA też, ja też! :D Dojachałem do końca xD 

Opublikowano
21 minut temu, Eldo napisał:

Tak mi siadła lemondka na tym wyscigu ze kupiłem sobie na stałe 😳😁 Troche inna „geometria” bo ta weszła troche na siłe ale zasada działania ta sama. Nie wiem czy wniosła cos do koncowego wyniku  bo te 10km przeleciało migiem hehe ale na pewno było wygodniej 😊 

Jaki model konkretnie kupiłeś ?

Opublikowano
1 godzinę temu, ponczi napisał:

BTW. wybiera się ktoś 10 czerwca na rajd w Zielonkach?

Właśnie coś mi @SpiderMAN wspominał. Się zastanawiam. 

56 minut temu, Eldo napisał:

kupiłem sobie na stałe 😳😁

Wiedziałem, że tak się to skończy. :P

Opublikowano
1 godzinę temu, ponczi napisał:

BTW. wybiera się ktoś 10 czerwca na rajd w Zielonkach?

Na gravelu bym się wybrał. Na fullu? Zapomnij xD