Skocz do zawartości

Kraków jeździcie coś?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na sobotę lub niedzielę 10 lub 11 sierpnia (zależnie od pogody) planuję wypad szosowy pt. Zamki. 

Zaczniemy pod Wawelem, potem ruiny zamku w Korzkwi, zamek w Pieskowej Skale, Zamek Rabsztyn, polowanie na coś do uzupełnienia kalorii w Olkuszu, lot na Krzeszowice, Zamek Tenczyn i powrót do Krakowa. Jakieś żarełko w Bezogródku lub Bistro Praska na koniec.

Link do planowanej trasy:

https://ridewithgps.com/routes/30413176

Jeśli coś jeszcze głupiego mi przyjdzie do głowy to możliwe są modyfikacje. Jak będzie silna ekipa i po Tenczynku zostaną jeszcze siły, to można coś wydłużyć i wracać np. przez Czernichów ;)

A jak nie, to tempo turystyczne i średnia 25 na koniec.

@de Villars @Łabędź rezerwujcie terminy.

Opublikowano

Wstępnie jestem na tak, o ile mi coś nie wyskoczy (a niestety może). Daj znać o której godz. planujesz start?

Opublikowano

wcześnie, miedzy 8 a 9 raczej. Ale też zależy od pogody w dany dzień.

Opublikowano

11 sierpnia moja chrzesnica ma urodziny, więc tego dnia będę w Tarnowie. A w sobotę w przeddzień, też obawiam się, że może być ciężko... Ale nie wykluczam. 

Opublikowano
8 godzin temu, nctrns napisał:

wcześnie, miedzy 8 a 9 raczej. Ale też zależy od pogody w dany dzień.

To bardzo dobrze, jak dla mnie im wcześniej tym lepiej ;)

Opublikowano
20 godzin temu, nctrns napisał:

Na sobotę lub niedzielę 10 lub 11 sierpnia (zależnie od pogody) planuję wypad szosowy pt. Zamki. 

Zaczniemy pod Wawelem, potem ruiny zamku w Korzkwi, zamek w Pieskowej Skale, Zamek Rabsztyn, polowanie na coś do uzupełnienia kalorii w Olkuszu, lot na Krzeszowice, Zamek Tenczyn i powrót do Krakowa. Jakieś żarełko w Bezogródku lub Bistro Praska na koniec.

Jeśli coś jeszcze głupiego mi przyjdzie do głowy to możliwe są modyfikacje. Jak będzie silna ekipa i po Tenczynku zostaną jeszcze siły, to można coś wydłużyć i wracać np. przez Czernichów ;)

Jeśli zdążę się przygotować i żona mnie wypuści to ja chętnie się z Wami przejadę.

Opublikowano

@SpiderMAN btw w poniedziałek raczej nie dam rady na Windsporta pojechać. Będę z kumplem kręcił coś bardziej z rana.

Opublikowano
9 godzin temu, nctrns napisał:

Możesz wypożyczyć Scotta ;)

Jak ty nie jedziesz :P To mi nie pasuje :P

Ja się chcę intergrować i poznawać ludzi z forum :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 26.07.2019 o 12:41, nctrns napisał:

Podbijam, sobota zapowiada się nieźle, więc trip jest aktualny.

Opublikowano
18 godzin temu, nctrns napisał:

Wooow... no powiem Ci że wygląda to pięknie! Tylko u mnie sobota chyba remontowa się zapowiada :( Musimy kiedyś ta trasę przelecieć!

Opublikowano
21 godzin temu, nctrns napisał:

Niestety w planie piesza wycieczka rodzinna na Turbacz z psem wpadła. Ja odpadam.

Opublikowano

Za to ja chyba nie (tzn. raczej się stawię ;))

• Lubię to! 1
Opublikowano

Możemy. Będzie nas dwóch pewnie. Biorąc pod uwagę mój kilometraż w tym tygodniu tempo będzie na prawdę spokojne i możliwe że skrócimy trasę. Szczegóły później na messengerze.

Tapatalk'd

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Znowu ja.

W piątek i/lub sobotę ok. 17.30 wypad szosowy. Start okolice Manggha, trochę na zachód potem oblatanie północnych rubieży Krakowa. Finisz zależnie od tego jak będzie szło, jest kilka opcji odbicia w stronę centrum i Huty.

Jak ta trasa pójdzie w piątek to coś wymyślę również na sobotę.

Lampki mile widziane.

Tapatalk'd

Opublikowano

Uprzejmie donoszę, że kolega @Cris92 zamierza zrobić pierwszą w życiu setkę i na ten cel wybrał sobie nasze podwórko. Przyjeżdża od siebie z Bielska w najbliższą sobotę i jedziemy, ja zamierzam mu w tym przedsięwzięciu skromnie pomóc kołem. 

Planujemy przejechać WTRem, potem w Świniarach zjechać na Mikluszowice i tam wpaść na Żubrostradę, przeciąć puszczę, zatrzymać się na kawkę i ciacho na rynku w Niepołomicach, a potem powrót do Krakowa i ewentualne dobijanie do setki, gdyby jakimś cudem nam brakło... 

Tempo turystyczno-zapoznawcze, rekreacyjne, kumpelskie. Bez napinki. Jak ktoś ma ochotę dołączyć, zapraszamy. 

@nctrns, @SpiderMAN, @de Villars, @SzpiceR, ktokolwiek ma ochotę - dawajcie znać, dogadamy miejsce i czas ustawki. 

Opublikowano (edytowane)

W czwartek wyjeżdżam z Krakowa, wracam w poniedziałek w nocy 😜 Bawcie się dobrze.
EDIT:  a jakbym nie wyjeżdżał to bym pracował, niestety soboty mi nie leżą, i nie bardzo będą leżeć jeśli nie zmienię pracy :/ 
Tapatalk'd

Edytowane przez nctrns
Opublikowano

Prawda to. Z tą setką wyszło nieco w locie, bo przyjazd do Krakowa był dawno w planie, ale stwierdziłem, że trzeba spróbować. Może nieco na wyrost, ale trzeba spróbować. Wymówki się znajdą zawsze jakieś. Sam rezerwuję sobie cały dzień, bo wiem, że wszystko powyżej średniej 24km/h będzie wynikiem bardzo dobrym jak na mnie. Jeśli macie ochotę, nie przeszkadza wam tempo mocno rekreacyjne, jeśli chcecie popatrzeć jak ktoś kto mieszka w pagórkowatym terenie nie umie jeździć podjazdów, to zapraszam. Jeśli nie, to przejdziemy sobie w dwójkę z kolegą @Łabędź

Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Na trasie o której mówi Łabędź, nie ma podjazdów. No chyba że most Wandy i wjazdy na wały po przejeździe pod mostami ;)

Tapatalk'd

Opublikowano
Na trasie o której mówi Łabędź, nie ma podjazdów. No chyba że most Wandy i wjazdy na wały po przejeździe pod mostami wink.png

Tapatalk'd

Wystarczy

Wysłane z mojego P30 Pro przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Jeszcze będziesz błagał, żebym Cię wziął na jakiekolwiek chociaż pagórki, bo nudno tak totalnie po płaskim... :P