Skocz do zawartości

Kraków jeździcie coś?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak do 7mej ma padać potem coraz lepiej i nawet słońce. Jakby co, mogę jechać o 10:00 ;)

Opublikowano

Oczywiście odwołuję, to nie jest pogoda na szosę. Może jutro...

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ech, chyba nigdy się nie zgramy;) Ja jadę ok 11-12.

Opublikowano (edytowane)

Shimano mordy :)

Mam pytanko a w zasadzie prośbę do objeżdżonych po Krakowie. Potrzebuje szosą przejechać w miare sprawnie od ul. Bieżanowskiej (przed Wielicką) na Kopiec Kościuszki mostem Zwierzynieckim. Powrót mam ogarniety bulwarami po stronie Wawelu tak że przejazd druga stroną Wisły chcę jakoś zaplanować. Byle mega ruchliwych odcinków nie było i dało się przejechać oponą 25C :)

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Chcesz trasę krótką czy przyjazną szosie? Skąd wyjeżdżasz/gdzie startujesz dokładnie?

Tapatalk'd

Opublikowano
Godzinę temu, Eldo napisał:

Shimano mordy :)

Mam pytanko a w zasadzie prośbę do objeżdżonych po Krakowie. Potrzebuje szosą przejechać w miare sprawnie od ul. Bieżanowskiej (przed Wielicką) na Kopiec Kościuszki mostem Zwierzynieckim. Powrót mam ogarniety bulwarami po stronie Wawelu tak że przejazd druga stroną Wisły chcę jakoś zaplanować. Byle mega ruchliwych odcinków nie było i dało się przejechać oponą 25C :)

Do kładki rowerowo-tramwajowej i dalej Kuklinskiego nad Wisłę. Jeszcze można przez Świątniki,  Mogilany, Radziszów i Skawine. Trzeba tylko pamiętać o objeżdżonych i w Świątnikikach. Trzeba pojechać w zieloną potem dostać się do krakowskiej i dalej w górską. Tak trochę z pamięci, na leśnej nie ma asfaltu więc nie polecam.

Opublikowano (edytowane)

Bede jechał ul. Biezanowska z Bochni rowerem szosowym. Plan jest taki żeby dojechac do Kopca Kościuszki i wrocić bulwarami na ul. Igołomska (powrot mam ogarniety bo kilka razy jechałem). Jutro na spokojnie wkleje fragment trasy i dacie cynka czy jest ok czy do poprawy 😏 Calosc bedzie miała cos ok 120km wiec byle przeszla opona 25C bezpiecznie i bedzie gites 😏

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Tak bym to widział na chwile obecną :) Jak macie jakieś uwagi śmiało dawać znać. 

44ef04094744eea0.png

Opublikowano

Przy parku Bednarskiego jest dużo kocich łbów zamiast asfaltu.

Opublikowano
1 minutę temu, Puncu napisał:

Przy parku Bednarskiego jest dużo kocich łbów zamiast asfaltu.

droga przez park ? 

Opublikowano

Byle przejezdne było bez jakiś remontów czy zdartego asfaltu i będzie git :) 

Takie pytanko odnosnie Kopca Kosciuszki, jest opcja wejscia z rowerem na gore ? 

Opublikowano

Ja bym zamiast Kościuszki polecał podjazd pod zoo i kopiec Piłsudskiego. Pod Kościuszki jest strasznie marny asfalt.

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, IOO napisał:

Ja bym zamiast Kościuszki polecał podjazd pod zoo i kopiec Piłsudskiego. Pod Kościuszki jest strasznie marny asfalt.

Opcja fajna tylko ze jutro musze wrocić do 13-stej. I tak troche zwiekszyłem zasieg bo miała być nawrotka pod Wawelem :) Zoo innym razem zalicze :)

Az taka lipa tam z asfaltem ? 

Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Ja unikam, nie będę ukrywał że nie lubię tego podjazdu. A asfalt jest bardzo średni.

Opublikowano

A nie orientujesz sie kolego czy tam mozna rower wniesc na gore ? Z tego co widze oplata 14pln 

Opublikowano

Bardzo wątpię. Może w tygodniu jak jest mało osób. Możesz spróbować tam zadzwonić i się spytać. 

Opublikowano

Na dzwonienie to juz z deka za pozno bo wyjezdzam z rana 😏 No nic sie zobaczy na miejscu co i jak, dzieki za info 😊

Opublikowano

Zaplacic nie problem ale jak bez roweru na gore to lipa z deka a z tego co czytam w necie tak to wyglada 😛 

Opublikowano
3 godziny temu, Eldo napisał:

Tak bym to widział na chwile obecną :) Jak macie jakieś uwagi śmiało dawać znać. 

44ef04094744eea0.png

Zamaist jechać przez park Bednarskiego i DDR przy ul. Zielińskiego (słabej jakości jak dla szosy) sugeruję pojechać z wielickiej prosto w Limanowskiego, potem koło rynku podgórskiego w Staromostową, Rollego i most na Wildze (jedyny problematyczny fragment - kilkanaście metrów kostki) i dalej koło forum bulwarami aż do mostu zwierzynieckiego. Jeździłem taki wariant wiele razy szosą i jest bez problemu. Co do podjazdu pod kopiec - to wprawdzie dawno tam nie byłem, ale nie kojarzę jakoś szczególnie fatalnego asfaltu.

Opublikowano
1 minutę temu, de Villars napisał:

Zamaist jechać przez park Bednarskiego i DDR przy ul. Zielińskiego (słabej jakości jak dla szosy) sugeruję pojechać z wielickiej prosto w Limanowskiego, potem koło rynku podgórskiego w Staromostową, Rollego i most na Wildze (jedyny problematyczny fragment - kilkanaście metrów kostki) i dalej koło forum bulwarami aż do mostu zwierzynieckiego. Jeździłem taki wariant wiele razy szosą i jest bez problemu. Co do podjazdu pod kopiec - to wprawdzie dawno tam nie byłem, ale nie kojarzę jakoś szczególnie fatalnego asfaltu.

Danke :) zaraz rozeznam wariant. Szosa jechałem już takie wertepy że tylko błoto po kolana mogło by mnie zdziwić :-) jednak im mniej przygód na trasie tego typu tym lepiej.