Gość Opublikowano 26 Lipca 2018 Opublikowano 26 Lipca 2018 3 minuty temu, nctrns napisał: @SpiderMAN Śledzisz profil OTR, więc chyba widzisz że z NH jeżdżą tylko szosowcy (jak na razie). Chyba że chcesz wystartować z NH MTB i prowadzić - na pewno Adam byłby zadowolony po ostatniej dramie. Ślędzę to za dużo powiedziane... Dzięki, na prowadzącego to ja się jeszcze nie nadaję...
de Villars Opublikowano 26 Lipca 2018 Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) Zrobione 166 km przez Niegardów, Proszowice, Koszyce, Brzesko, Bochnię, Drwinię, Niepołomice. Fajna droga jest od Koszyc do Brzeska - nówka, idealny asfalt, płasko, ruch minimalny, choć to droga wojewódzka (nr 768). Edytowane 26 Lipca 2018 przez de Villars
Gość Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Opublikowano 1 Sierpnia 2018 W dniu 26.07.2018 o 11:19, Łabędź napisał: A co to za drama? A czort wie...
Medzamir Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Czołem Krakusom. Planuję kolejny wypad do waszego grodu i chciałem przejechać przez Ojców w kierunku Osiedla Murownia, dolinę Będkowską oraz Las Wolski. Da radę szosą? W Lesie chciałbym pojechać Aleją Wędrowników (coś mi świta, że jest tam asfalt) natomiast Będkowskiej nie kojarzę, zresztą przejechałem tylko fragment w okolicy jakiegoś baru.
Gość Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Ojców od strony Skały? Asfalt jest ok, ale ostatnio zginął tam rowerzysta potrącony przez samochód, droga miejscami jest wąska, a samochodziarze jeżdżą różnie. Aleja Wędrowników - asfalt jest, ale czy nadaje się na szosówkę... Ciężko ocenić. Dolina Będkowska jest szuter, błotko miejscami, bite ścieżki, szosówką raczej bym się nie pchał. Gravel, cross, mtb owszem.
Puncu Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Z Ojcowa do Krakowa to też albo przez Korzkiew lub ul. Jasnogórską. Przez Giebułtów jest szuter. 1
Medzamir Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Miałem na myśli takie coś. Od Bramy Krakowskiej w kierunku DK94, pamiętam że jest tam bruk i kiepski asfalt ale przez 3 lata mogło się coś zmienić. Będkowską ominę, Aleję Wędrowników zrobi się wolniej chyba, że grupa zaprostetuje. Dzięki za info o Giebułtowie, wykreślę z możliwych wariantów. Powrót przez Korzkiew ulicą Jurajską - już tak jeżdziłem i MZ nie jest źle.
Rosen Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Przejechałem tamtędy ostatnio i jest tak jak pamiętasz bruk i kiepski asfalt ale wiesz też zapewne, że da się przejechać 1
Medzamir Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Wiem, że przejadę, mnie zresztą szuter i bruk nie taki straszny ale nie wiem co na to ekipa. Na razie wykreśliłem coś takiego i zobaczę co ludki powiedzą. https://www.gpsies.com/map.do?fileId=mdvtdyyrpgsufmkv
Puncu Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Ten odcinek jest szutrowo-asfaltowy jeżeli Wam to przeszkadza. Ale szosy tam jeżdżą bo nie ma specjalnie innego wyjścia 1
Szczur3k Opublikowano 3 Września 2018 Opublikowano 3 Września 2018 Cześć Jest tutaj może ktoś z okolic Olkusza chętny na wspólną jazdę szosą? Trasy do 150km raczej rekreacyjnym tempem (średnie ok 26km/h).
de Villars Opublikowano 8 Września 2018 Opublikowano 8 Września 2018 W miejscu gdzie bulwary wiślane zostały zamknięte przez kolejorzy (koło galerii Kazimierz) zrobili jakiś asfaltowy bypass, możliwe, że niedługo otworzą jakieś obejście placu budowy dla rowerów. Pewnie wypadków z rowerzystami wyjeżdżającymi w bulwarów na ul. Podgórską tudzież chodnik było już za dużo, a końca budowy ciągle nie widać... 1
de Villars Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 (edytowane) Jutro objazd trasy wyścigu Tomka Marczyńskiego z OTR: https://ridewithgps.com/routes/28566786?beta=false Start z Błoń o 17:00, ale można dołączyć po drodze: ok. 17:30 koło Tandety, ok. 17:45 na Rybitwach róg Półłanki i Botewa. Ja najprawdopodobniej dołączę na Rybitwach. @Łabędź - świetna okazja żeby się wybrać Edytowane 10 Września 2018 przez de Villars
Gość Opublikowano 10 Września 2018 Opublikowano 10 Września 2018 34 minuty temu, de Villars napisał: świetna okazja żeby się wybrać O kurde. Jeszcze nawet koło mojej pracy grupa będzie przejeżdżać. Korci, korci. Ja co prawda jestem jutro w robocie do 20, ale to spróbuję się wyrwać wcześniej i dołączyć. Plecak z gratami zostawię na ochronie i w drodze powrotnej skoczę sobie odebrać.
de Villars Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 (edytowane) No to świetnie. Do zobaczenia w peletonie ps. jakby co, uważąj za skrzyżowaniem z ul. Wrobela (1 km za skrzyżowaniem z Półłanki) - może tam leżeć porozbijane szkło (parę dni temu było, nie wiem czy zostało uprzątnięte). Edytowane 11 Września 2018 przez de Villars
nctrns Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 Też bym się wybrał ale siedzę w robocie do 17.30 bez możliwości wcześniejszego zwolnienia Ale może zdążę na Aktywny Podwieczorek.
Gość Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 No i ciul. Nie wyrwałem się z pracy.
nctrns Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 A ten podwieczorek nie doszedł do skutku - wyglądało na to że tylko ja się pojawiłem. Do tego rozwaliłem sobie gumkę do mocowania latarki więc po zmroku za bardzo bym nie pojeździł z samą pchełką z lidla. Zrobiłem sobie rundkę po wałach i wróciłem do domu.
Gość Opublikowano 11 Września 2018 Opublikowano 11 Września 2018 32 minuty temu, nctrns napisał: podwieczorek nie doszedł do skutku No właśnie już widziałem na Twojej Stravie że lipa...
de Villars Opublikowano 12 Września 2018 Opublikowano 12 Września 2018 A na wczorajszej ustawce był gaz że hoho Miał być chill+ a tempo było, jak miałem okazję zerknąć na licznik między 36 a 40 na godzinę. Ale się utrzymałem w grupie Co do trasy - to są ze 2-3 km po szutrze w puszczy. Nie jest on jakiś tragiczny (choć jakby było mokro to różnie może być), ale osobiście nie widzę ścigania się tam na szosach - raczej trzeba to będzie spokojnie przejechać, żeby nie było gleby, a potem można zacząć faktyczny wyścig - zaraz po szutrze jest podjazd dość konkretny, a potem już jest zasadniczo płasko i można cisnąć ile wlezie
de Villars Opublikowano 14 Września 2018 Opublikowano 14 Września 2018 Jutro do południa, o ile pogoda pozwoli, planuję objazd trasy Tour de Cracovia. ok. 9:00 będę leciał koło Urzędu Skarbowego na Boh. Września do Raciborowic i dalej całę pętlę wyścigu, a potem jeszcze raz Raciborowice-Książniczki-Więcławice i do Kocmyrzowa, co by nie było za krótko Może jeszcze odbiję przed Kocmyrzowem na Marszowice. Kto chętny na wspólne pokręcenie? Jakby coś z pogodą było nie teges, to dam znać tutaj najpóźniej do 8:30 że nie jadę.
nctrns Opublikowano 14 Września 2018 Opublikowano 14 Września 2018 Dla mnie za wcześnie i nie wiem czy dotrzymałbym ci tempa, chyba że chcesz pojechać na luzie.
de Villars Opublikowano 14 Września 2018 Opublikowano 14 Września 2018 @nctrns nie marudź tylko jedziemy :) Oczywiście że nie będę gazował jak szalony, przecież jechaliśmy już kiedyś i dałeś radę
nctrns Opublikowano 14 Września 2018 Opublikowano 14 Września 2018 Zobaczymy co z pogodą, na razie kiepsko. Tapatalk'd
Rekomendowane odpowiedzi