Skocz do zawartości

Kraków jeździcie coś?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, nctrns napisał:

@SpiderMAN Śledzisz profil OTR, więc chyba widzisz że z NH jeżdżą tylko szosowcy (jak na razie). Chyba że chcesz wystartować z NH MTB i prowadzić - na pewno Adam byłby zadowolony po ostatniej dramie.

Ślędzę to za dużo powiedziane... Dzięki, na prowadzącego to ja się jeszcze nie nadaję... :D

Opublikowano (edytowane)

Zrobione 166 km przez Niegardów, Proszowice, Koszyce, Brzesko, Bochnię, Drwinię, Niepołomice. Fajna droga jest od Koszyc do Brzeska - nówka, idealny asfalt, płasko, ruch minimalny, choć to droga wojewódzka (nr 768).

20180726_113437.jpg

Edytowane przez de Villars
Opublikowano
W dniu 26.07.2018 o 11:19, Łabędź napisał:

A co to za drama?

A czort wie...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czołem Krakusom. Planuję kolejny wypad do waszego grodu i chciałem przejechać przez Ojców w kierunku Osiedla Murownia, dolinę Będkowską oraz Las Wolski. Da radę szosą? W Lesie chciałbym pojechać Aleją Wędrowników (coś mi świta, że jest tam asfalt) natomiast Będkowskiej nie kojarzę, zresztą przejechałem tylko fragment w okolicy jakiegoś baru.

Opublikowano

Ojców od strony Skały? Asfalt jest ok, ale ostatnio zginął tam rowerzysta potrącony przez samochód, droga miejscami jest wąska, a samochodziarze jeżdżą różnie.

Aleja Wędrowników - asfalt jest, ale czy nadaje się na szosówkę... Ciężko ocenić.

Dolina Będkowska jest szuter, błotko miejscami, bite ścieżki, szosówką raczej bym się nie pchał. Gravel, cross, mtb owszem.

Opublikowano

Z Ojcowa do Krakowa to też albo przez Korzkiew lub ul. Jasnogórską. Przez Giebułtów jest szuter.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Miałem na myśli takie coś. Od Bramy Krakowskiej w kierunku DK94, pamiętam że jest tam bruk i kiepski asfalt ale przez 3 lata mogło się coś zmienić. Będkowską ominę, Aleję Wędrowników zrobi się wolniej chyba, że grupa zaprostetuje. Dzięki za info o Giebułtowie, wykreślę z możliwych wariantów. Powrót przez Korzkiew ulicą Jurajską - już tak jeżdziłem i MZ nie jest źle.

a.jpg
Opublikowano

Przejechałem tamtędy ostatnio i jest tak jak pamiętasz bruk i kiepski asfalt ale wiesz też zapewne, że da się przejechać :)

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ten odcinek jest szutrowo-asfaltowy jeżeli Wam to przeszkadza. Ale szosy tam jeżdżą bo nie ma specjalnie innego wyjścia ;) 

Schowek03.jpg
  • Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć ;) Jest tutaj może ktoś z okolic Olkusza chętny na wspólną jazdę szosą? Trasy do 150km raczej rekreacyjnym tempem (średnie ok 26km/h).

Opublikowano

W miejscu gdzie bulwary wiślane zostały zamknięte przez kolejorzy (koło galerii Kazimierz) zrobili jakiś asfaltowy bypass, możliwe, że niedługo otworzą jakieś obejście placu budowy dla rowerów. Pewnie wypadków z rowerzystami wyjeżdżającymi w bulwarów na ul. Podgórską tudzież chodnik było już za dużo, a końca budowy ciągle nie widać...

20180908_093250.jpg
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Jutro objazd trasy wyścigu Tomka Marczyńskiego z OTR: https://ridewithgps.com/routes/28566786?beta=false

Start z Błoń o 17:00, ale można dołączyć po drodze: ok. 17:30 koło Tandety, ok. 17:45 na Rybitwach róg Półłanki i Botewa. Ja najprawdopodobniej dołączę na Rybitwach. @Łabędź - świetna okazja żeby się wybrać :)

Opublikowano
34 minuty temu, de Villars napisał:

świetna okazja żeby się wybrać

O kurde. Jeszcze nawet koło mojej pracy grupa będzie przejeżdżać. Korci, korci.

Ja co prawda jestem jutro w robocie do 20, ale to spróbuję się wyrwać wcześniej i dołączyć. Plecak z gratami zostawię na ochronie i w drodze powrotnej skoczę sobie odebrać.

Opublikowano (edytowane)

No to świetnie. Do zobaczenia w peletonie :)

ps. jakby co, uważąj za skrzyżowaniem z ul. Wrobela (1 km za skrzyżowaniem z Półłanki) - może tam leżeć porozbijane szkło (parę dni temu było, nie wiem czy zostało uprzątnięte).

Opublikowano

A ten podwieczorek nie doszedł do skutku - wyglądało na to że tylko ja się pojawiłem. Do tego rozwaliłem sobie gumkę do mocowania latarki więc po zmroku za bardzo bym nie pojeździł z samą pchełką z lidla. Zrobiłem sobie rundkę po wałach i wróciłem do domu.

Opublikowano
32 minuty temu, nctrns napisał:

podwieczorek nie doszedł do skutku

No właśnie już widziałem na Twojej Stravie że lipa...

Opublikowano

A na wczorajszej ustawce był gaz że hoho Miał być chill+ a tempo było, jak miałem okazję zerknąć na licznik między 36 a 40 na godzinę. Ale się utrzymałem w grupie ;) Co do trasy - to są ze 2-3 km po szutrze w puszczy. Nie jest on jakiś tragiczny (choć jakby było mokro to różnie może być), ale osobiście nie widzę ścigania się tam na szosach - raczej trzeba to będzie spokojnie przejechać, żeby nie było gleby, a potem można zacząć faktyczny wyścig - zaraz po szutrze jest podjazd dość konkretny, a potem już jest zasadniczo płasko i można cisnąć ile wlezie ;)

Opublikowano

Jutro do południa, o ile pogoda pozwoli, planuję objazd trasy Tour de Cracovia. ok. 9:00 będę leciał koło Urzędu Skarbowego na Boh. Września do Raciborowic i dalej całę pętlę wyścigu, a potem jeszcze raz Raciborowice-Książniczki-Więcławice  i do Kocmyrzowa, co by nie było za krótko ;) Może jeszcze odbiję przed Kocmyrzowem na Marszowice. Kto chętny na wspólne pokręcenie?

Jakby coś z pogodą było nie teges, to dam znać tutaj najpóźniej do 8:30 że nie jadę.

Opublikowano

Dla mnie za wcześnie i nie wiem czy dotrzymałbym ci tempa, chyba że chcesz pojechać na luzie.

Opublikowano

@nctrns nie marudź tylko jedziemy :) Oczywiście że nie będę gazował jak szalony, przecież jechaliśmy już kiedyś i dałeś radę ;)

Opublikowano

Zobaczymy co z pogodą, na razie kiepsko.

Tapatalk'd