Skocz do zawartości

Kraków jeździcie coś?

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ktoś chce spalić troszkę świątecznych kalorii we wtorek? Proponuję luźne kręcenie tempem spacerowym 25kmh.
Trasa: https://ridewithgps.com/routes/28624573 ale jestem otwarty na inne propozycje.
Start ze skrzyżowania Al. JPII i Stella-Sawickiego (przy salonie BMW) lub z Placu Centralnego ok. godziny 10.

Tapatalk'd

Opublikowano

Przy okazji można zrobić interwał na trasie szybkiej dychy :)

Opublikowano

Piątek, okolice 16:00, LW mam w planie, ktoś coś?

Będę jechał z EC pod Wawel, standardowo wzdłóż Wisły.

P.S.

Tylko najpierw muszę żonie coś tam w domu przykręcić, pomalować... Żeby mnie puściła...

Opublikowano
W dniu 24.04.2019 o 16:09, SpiderMAN napisał:

Piątek, okolice 16:00, LW mam w planie, ktoś coś?

Będę jechał z EC pod Wawel, standardowo wzdłóż Wisły.

P.S.

Tylko najpierw muszę żonie coś tam w domu przykręcić, pomalować... Żeby mnie puściła...

Nikt?

Anyone?

Na prawdę? :D:(

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, SpiderMAN napisał:

Nikt?

Anyone?

Na prawdę? :D:(

Przemierzam  tą trasę od  Ciepłowniczej po Salwator - > później błonia -> okolice Galerii Bronowice. Moja droga do domu. :)  Tak że w polecam się na przyszłość ( tempo skromne około 20 Km/h)  Startuję  zawsze koło 15 tej 

Edytowane przez bartstud79
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czołem Krakusy. W najbliższą sobotę tj 11 maja planujemy wybrać się szosowo do grodu Kraka. Trasę już mamy opracowaną poza jednym dość istotnym szczegółem - obiadem. Może ktoś polecić jakąś knajpę, bar, zajazd najlepiej gdzieś między Krakowem a Rudnem? Dołączam link z trasą.

https://www.komoot.com/tour/65939624/zoom

Opublikowano

W Ojcowie jest jakaś fajna miejscówka z rybami z tego co kojarzę. W Krakowie możecie przy Błoniach zajrzeć do Bezogródek Food Truck Park. Za Krakowem w Kryspinowie coś się znajdzie. Dalej nie kojarzę, bo nie korzystam raczej z takich rzeczy na swoich wypadach. 

• Pomógł 1
Opublikowano

Dobrą rybkę mają w Ojcowie a przynajmniej mieli bo dawno nie byłem ale tam to stanowczo za wcześnie. Następne dwie pozycje weźmiemy pod uwagę.

Opublikowano

Niedaleko od zjazdu z Mostu Zwierzynieckiego jest jeszcze Bistro Praska - można zjeść pod chmurką. Możecie też trochę dołożyć i zajrzeć do Tyńca, ale tam będzie tłoczno po drodze i na miejscu. 

• Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

Lekko zbaczając z trasy na wjeździe do Krakowa masz http://www.sekretsmaku.pl/index.php/oferta w mojej opinii żarcie mega dobre. Może być tylko problem z miejscem ale jeśli nie będzie was 20 osób to się upchniecie.

Obok rudna masz tenczynek a tam "restaurację zamkową" obok browaru - jedzenie średnie ale świeże piwko zawsze spoko

Kawałek dalej, praktycznie po trasie, jest zajazd pokusa w woli filipowskiej, taki niski, żółty budynek, jem tam co tydzień i też ok.

Edytowane przez SzpiceR
  • Lubię to! 1
Opublikowano (edytowane)

@Medzamir, będziecie jechać przez Zielonki. Polecam wziąć tam pod uwagę jako opcję na dobre jedzenie restaurację Malinowy Anioł. Pyszne jedzenie, ceny spoko, a przy okazji restauracja "Kolarz friendly" - jest gdzie rower zostawić, itp. 

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
W dniu 21.04.2019 o 22:10, de Villars napisał:

Przy okazji można zrobić interwał na trasie szybkiej dychy :)

Czy ja Cie dzisiaj przypadkiem nie mijalem na trasie Szybkiej Dychy przed poludniem ? Jechalem z grupka (4 chłopa) 🙂 

83CAD3B2-5F86-4DC7-B7EC-21A463E35691.jpeg Edytowane przez Eldo
Opublikowano

Do piątku jestem w Krakowie. Ktoś dziś coś planuje? Ale raczej asfalt, bo rower miejski.

Opublikowano
6 minut temu, Korposzczur napisał:

Do piątku jestem w Krakowie. Ktoś dziś coś planuje? Ale raczej asfalt, bo rower miejski.

Niestety ja nie planuje, bo pogoda ma inne plany, dramat... :(

Opublikowano

No niestety mamy w maju angielską pogodę. Przejechałem trasę wzdłuż Wisły. Bardzo mi się podoba ten szlak. Ścieżek rowerowych w Krakowie też dużo. Na pewno kiedyś jeszcze zawitam u was. :)

Jeśli ktoś wybiera się w okolice kopca Kraka, to piszcie na PW. Ważna sprawa.

Opublikowano (edytowane)

Jutro, piątek, około 17.30 z okolic Mostu Zwierzynieckiego na zachód albo z okolic Mostu Grunwaldzkiego na wschód, szosa, 50-70km, około 25km/h, ktoś coś?

Edytowane przez nctrns
Opublikowano
40 minut temu, nctrns napisał:

powiedz że jedziesz

Jadę, ale z rodziną do teściów. ;) Mniej więcej właśnie o tej porze.

Opublikowano

Uwaga! Jakby ktoś jechał od Staniątek skrajem puszczy do Niepołomic. "drogowcy" (czy raczej półgłówki) pozalewali dziury lepikiem z kamykami. Efekt jest taki, że cała droga jest dosłownie usłana tym dziadostwem, które się lepi do opon i strzela spod samochodów. Cud że nie złapałem kapcia. Omijajcie szerokim łukiem w najbliższym czasie!

To samo podobno w Tomaszowicach.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ma ktoś wolny poniedziałek za tydzień (17 czerwca) i chciałby zrobić ~150km szosą do Piekiełka i z powrotem?

Opublikowano (edytowane)

Podbijam, ktoś chętny na szosę w poniedziałek (jeśli będzie sucho)?

EDIT: ewentualnie jutro po 17 ruszam z Matecznego w stronę CH zakopianka, potem Buków, Radziszów, Skawina, Tyniec, Czyżyny.

Edytowane przez nctrns
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ktoś chętny na szosę po 15?

O 16.30 startuje na Zakopiance:

https://www.facebook.com/events/3418918494800611

Jak ktoś się stawi przed 16, to będzie możliwość wypożyczenia za darmo roweru Scott Foil Disc 20, rower aero na ultegrze mechanicznej i z hamulcami hydraulicznymi, dostępne rozmiary M, L, XL. Jeździłem na nim tydzień temu, świetna maszyna.

Jak Was to nie interesuje, to o dowolnej godzinie po 15, dowolny kierunek, byle tempo spokojne. Trasę i szczegóły można omówić tu albo w wiadomości prywatnej.

Opublikowano

Dopiero teraz przeczytałem, szkoda, bo akurat mam wolne i mógłbym :(

Opublikowano

Ja jednak miałem mało motywacji, sam pokręciłem 55km.