Gość Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 6 minut temu, Wojtek napisał: No czekam aż jeszcze trochę nałapie błota, kilkucentymetrowa warstwa sama odpada Często w twarz prosto :P
Puncu Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 40 minut temu, SpiderMAN napisał: Umyłeś? Nie umył. Przyznał mi sie
Gość Opublikowano 16 Maja 2018 Opublikowano 16 Maja 2018 55 minut temu, Puncu napisał: Nie umył. Przyznał mi sie
Wojtek Opublikowano 16 Maja 2018 Autor Opublikowano 16 Maja 2018 Ej no chłopacy, nie jest tak źle, żona jeszcze wpuszcza mnie z rowerem do domu.
Puncu Opublikowano 17 Maja 2018 Opublikowano 17 Maja 2018 W dniu 16.05.2018 o 17:37, Wojtek napisał: żona jeszcze wpuszcza mnie z rowerem do domu. Przez dom na balkon chciałeś napisać Kiedyś Ci postawi słupek graniczny i nałoży cło w różnych formach
Wojtek Opublikowano 17 Maja 2018 Autor Opublikowano 17 Maja 2018 1 minutę temu, Puncu napisał: Przez dom na balkon chciałeś napisać Kiedyś Ci postawi słupek graniczny i nałoży cło w różnych formach W zależności od formy z radością zapłacę
Wojtek Opublikowano 25 Maja 2018 Autor Opublikowano 25 Maja 2018 Wymieniłem moje chińskie elementy Carbonowe na aluminiowe. Jadę jutro pojeździć więc wolę nie ryzykować że jednak carbon ma faktycznie ograniczoną żywotność. Dodatkowo ze względu na stery wróciłem do starej tarczy hamulcowej. 1
Gość Opublikowano 26 Maja 2018 Opublikowano 26 Maja 2018 10 godzin temu, Wojtek napisał: [ciach] Dodatkowo ze względu na stery wróciłem do starej tarczy hamulcowej. Nie posłuchałeś wuja SpiderMANa za wczasu to masz
Wojtek Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Opublikowano 26 Maja 2018 8 godzin temu, SpiderMAN napisał: Nie posłuchałeś wuja SpiderMANa za wczasu to masz Masz rację. O ile amor daje radę to stery zebrały baty. Ale tak jak mówiłem uczę się a najlepiej zbierać własne doświadczenia. Ale nie wiem czy nie wrócę do większej tarczy. Teraz jest zdecydowanie słabszy hamulec. Zastanawiam się czy całego kompletu nie wymienić.
Puncu Opublikowano 26 Maja 2018 Opublikowano 26 Maja 2018 3 minuty temu, Wojtek napisał: O ile amor daje radę to stery zebrały baty. A ja Ci mówię, że to nie jest kwestia dużej tarczy, bo gdyby tak było to by ich nie stosowano tylko kiepskiej jakości sterów. Zamontuj sobie coś lepszego niż te iglaki co masz. Wtedy będziesz zabijał amor a nie stery
Wojtek Opublikowano 26 Maja 2018 Autor Opublikowano 26 Maja 2018 Teraz, Puncu napisał: A ja Ci mówię, że to nie jest kwestia dużej tarczy, bo gdyby tak było to by ich nie stosowano tylko kiepskiej jakości sterów. Zamontuj sobie coś lepszego niż te iglaki co masz. Wtedy będziesz zabijał amor a nie stery Z dwojga złego wolę zabijać stery. Ciut tańsze. Ale tak jak mówisz zainwestuje w lepsze stery. Te co mam to jest jakieś nieporozumienie.
Wojtek Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Opublikowano 29 Maja 2018 Wymieniłem dziś stery Stare stery, NECO na łożyskach igiełkowych miały już takie luzy że nie było możliwości ich skasowania. Jak dla mnie to jest zły pomysł na stery. Na pewno nie nadają się do roweru górskiego. Niezwykle pomocny okazał się stojak na rower często z niego korzystam, ale dziś był mocno pomocny. Zastanawiałem się czym najlepiej wybić stare miski sterów, doskonałym narzędziem okazała się przedłużka do kluczy nasadowych, kilka lekkich puknięć młotkiem z każdej strony i miski ochoczo powyskakiwały. Nie miałem nawet problemu z wymianą bieżni na amorze. Jednak zauważyłem że przez luzy na starych sterach powstało przetarcie na sterówce. Teraz kupiłem stery na łożyskach maszynowych OCTANE ONE Warp 1 Nowe stery bardzo łatwo dały się zamontować, ładnie równiutko się ułożyły. Zobaczymy jak się będą sprawować. Na razie luzów nawet najmniejszych nie odnotowałem. 1
Wojtek Opublikowano 29 Maja 2018 Autor Opublikowano 29 Maja 2018 Po przejechaniu pierwszych kilku kilometrów stwierdzam, że różnica jest kolosalna. Rower jest o wiele przyjemniej prowadzić, wcześniej nie było opcji jazdy bez trzymanki, teraz nie ma z tym problemu, zupełnie inaczej odczuwam pracę amortyzatora. Nie miałem pojęcia że stery mają tak ogromny wpływ na jakość jazdy na rowerze. Jestem pozytywnie zszokowany. 1
Puncu Opublikowano 1 Czerwca 2018 Opublikowano 1 Czerwca 2018 Ale jak Ci mówię, że rower nie skręca to nie Grunt że kupiłeś coś sprawdzonego co działa i wytrzyma kilka lat 1
Zalas Opublikowano 4 Czerwca 2018 Opublikowano 4 Czerwca 2018 W dniu 1.06.2018 o 11:34, Puncu napisał: Ale jak Ci mówię, że rower nie skręca to nie Grunt że kupiłeś coś sprawdzonego co działa i wytrzyma kilka lat Trzeba kupić specjalny młotek na Wojtka, żeby wbijać mu wiedzę i wybijać głupie pomysły 1
Wojtek Opublikowano 5 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2018 6 godzin temu, Zalas napisał: Trzeba kupić specjalny młotek na Wojtka, żeby wbijać mu wiedzę i wybijać głupie pomysły Myślę że tym młotkiem będzie full.
Wojtek Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 Od kilku dni zaczęło mnie gnieść siodełko, po dogłębnych oględzinach zauważyłem że się pokrzywiło. Wiem, już się mocno przytarło ale lubiłem je. W jego miejsce trafiła oryginalna wersalka.
Gość Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 myślę, że możesz mieć problem z przycieraniem ud na dłuższych dystansach. Ja cały czas przyzwyczajam kuper do normalnego siodełka. Nie wiem czy mam problem z nim czy z siodełkiem, ale szerokość jest ok, siodełko niby fajne, wyprofilowane, z dziurą, sprężyste a po 10 km dokucza a po 30 przestaje spełniać funkcję Jedzie do mnie WTB VOLT i mam nadzieję że się polubimy...
Wojtek Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 To siodełko, które zamontowałem jest wielkie jak kanapa na krótkie dystanse jest jak najbardziej ok ale chce je wymienić i nawet już wiem na jakie.
Wojtek Opublikowano 11 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) Pokaż jakie. Jak masz takie jak ostatnio u Magusa oglądałem to z chęcią przetestuje. Edytowane 11 Czerwca 2018 przez Wojtek
Wojtek Opublikowano 18 Czerwca 2018 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2018 (edytowane) Wymieniłem swoją skrzypiącą kanapę na wersalkę pożyczoną od @Puncu będzie zamontowana w moim rowerze na czas oczekiwania aż moje zakupione siodełko do mnie dotrze. Edytowane 18 Czerwca 2018 przez Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi