Wojtek Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Wskoczyl nowy widelec Teraz tylko cierpliwie poczekać na wymianę napędu i montaż baranka. Będzie fajna bestyjka
BlueRisser Opublikowano 20 Kwietnia 2019 Opublikowano 20 Kwietnia 2019 (edytowane) Witam wszystkich jesli można się podłączyć do tematu mój rowerek który kupiłem niedawno. Wiem ze jest to wersja seryjna jak na razie dopiero przymierzam się do unowocześnienia możecie podpowiedzieć co wymienić w pierwszej kolejności???? Jedyne co wymieniełem to : Pedały na Gaint pochodza z Brassa 2 Mostek tez z Brassa 2 Kierownica z Brassa 2 Edytowane 20 Kwietnia 2019 przez BlueRisser
Wojtek Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 21 Kwietnia 2019 10 godzin temu, BlueRisser napisał: Witam wszystkich jesli można się podłączyć do tematu mój rowerek który kupiłem niedawno. Wiem ze jest to wersja seryjna jak na razie dopiero przymierzam się do unowocześnienia możecie podpowiedzieć co wymienić w pierwszej kolejności???? Jedyne co wymieniełem to : Pedały na Gaint pochodza z Brassa 2 Mostek tez z Brassa 2 Kierownica z Brassa 2 Z mojego roweru została tylko rama i hamulce, ale one też za chwilę lecą do wymiany. Seryjne tektro prawie nie hamują.
BlueRisser Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Właśnie zauważyłem ze Tektro coś kiepsko się sprawdzają. Zastanawiam sie nad wymiana na np. Magure??? bedzie lepiej ??? Rama jest super mi bardzo pasuje jako baza do fajnego rowerka jest mega fajna
Gość Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 @BlueRisser załóż swój wątek... Bardzo proszę i tam pisz o swoim rowerze, ten wątek nie służy do dywagacji na temat Twojego roweru, to wątek o rowerze kolegi @Wojtek
Wojtek Opublikowano 4 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 4 Stycznia 2020 W dniu 19.04.2019 o 19:40, Wojtek napisał: Wskoczyl nowy widelec Teraz tylko cierpliwie poczekać na wymianę napędu i montaż baranka. Będzie fajna bestyjka Baranek z 30 stopni rozgięcia jest, klamkomanetki hydrauliczne są, zaciski są, brakuje tylko przerzutki, kasety i chwilkę czasu do dłubania.
Wojtek Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Opublikowano 25 Lutego 2020 Niedługo długo wyczekiwany update kolega @Puncu mocno się przysłużył 1
Wojtek Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) No i w końcu nadeszła pora coby się ciut pochwalić. Od początku kiedy diamant był ze mną przeszedł delikatną przemianę. Wyglądał jak powyżej, był to zwykły standardowy rower górski, a stał się tym poniżej. Sami oceńcie jak go teraz nazwać. Z roweru, który kupiłem w 2017 roku została tylko rama. Wszystkie pozostałe elementy zostały wymienione. Po przejechaniu pierwszych kilku kilometrów stwierdzam, że jest to mega wygodny rower i jeździ mi się na nim porównywalni przyjemnie jak na KOBIE, która do tej pory zajmowała niezagrożenie pierwsze miejsce. Dokładna specyfikacja jest w pierwszym poście. Raz jeszcze dziękuję @Puncu za spore wsparcie w pracy nad rowerem, gdyby nie jego pomoc pewnie czekał by kolejny rok na zmontowanie do kupy. Do roweru wskoczyły następujące elementy: - kierownica PRO DISCOVER z rozgięciem 30 stopni. Może dlatego że nigdy nie jeździłem na baranku i nie mam porównania, ale stwierdzam że jest bardzo wygodna i chwyt na niej jest mocno naturalny. - hydrauliczne klamkomanetki z serii SHIMANO BR-RS505 2x11, (uczę się na nich jeździć, na baranku zrobiłem dopiero kilka kilometrów jak ogarnę to napiszę coś więcej) - przednia przerzutka to SHIMANO SLX, - tylna przerzutka SHIMANO 105 SGS. - kaseta to 11-rzędowa SHIMANO HG-EV-11-34T Road Cassette Sprocket. - łańcuch SHIMANO 105 CN-HG601-1, HG-X11. - hamulce SHIMANO SLX. Edytowane 3 Marca 2020 przez Wojtek
SzpiceR Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 31 minut temu, Wojtek napisał: - hydrauliczne klamkomanetki z serii SHIMANO ULTEGRA R8020 2x11, (uczę się na nich jeździć, na baranku zrobiłem dopiero kilka kilometrów jak ogarnę to napiszę coś więcej) To są shimano rs505 1
Wojtek Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Opublikowano 3 Marca 2020 (edytowane) 3 minuty temu, SzpiceR napisał: To są shimano rs505 Prawda - nie znam się wypowie się cały ja. Edytowane 3 Marca 2020 przez Wojtek
SzpiceR Opublikowano 3 Marca 2020 Opublikowano 3 Marca 2020 Ogólnie to wyszło Ci coś co można nazwać "monster cross". Osobiście nie łapię sensu ale jeśli właścicielowi się podoba to najważniejsze, przyjemności z jazdy👍
Wojtek Opublikowano 3 Marca 2020 Autor Opublikowano 3 Marca 2020 4 minuty temu, SzpiceR napisał: Ogólnie to wyszło Ci coś co można nazwać "monster cross". Osobiście nie łapię sensu ale jeśli właścicielowi się podoba to najważniejsze, przyjemności z jazdy👍 Generalnie taki też miałem zamysł. I tak jak już pisałem po kilku pierwszych kilometrach stwierdzam, że jazda jest bardzo przyjemna.
Wojtek Opublikowano 5 Marca 2020 Autor Opublikowano 5 Marca 2020 Dziś zrobiłem kolejne kilkadziesiąt kilometrów, w stosunku do wcześniejszych ustawień podniosłem siodełko o pół centymetra, obniżyłem nos siodełka i baranka przekręciłem o kilka stopni w górę. Jeździ się bardzo komfortowo. Trafiłem do parku, w którym było trochę błota ten rower w takim zestawieniu i z tymi oponami bardzo lubi błoto
Wojtek Opublikowano 10 Marca 2020 Autor Opublikowano 10 Marca 2020 Dziś odebrałem zamówioną jakiś czas temu sztycę, teraz czekam jeszcze tylko na mostek i przebudowa będzie kompletna Myślę, że teraz wygląda ciut lepiej. Jeździ się o niebo lepiej. 1
Wojtek Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Przebudowa jest kompletna, ostatnimi elementami był mostek i pływające tarcze, te ostatnie przy sztywnym rowerze robią bardzo dobrą robotę.
Wojtek Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) 3 minuty temu, zibi_j1 napisał: Super go ogarnąłeś brawo! Dziękuję. Jeszcze bardziej super się na nim jeździ. Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez Wojtek
Rekomendowane odpowiedzi