wolek Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 Bez świateł odblaskowych, dzwonka nie można sprzedać nowego roweru
pawelll Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 nie wiem czy nie można sprzedać. Dzwonek i odblaski (przód/tył) i oświetlenie (może być demontowalne) są obowiązkowym wyposażeniem na drogach publicznych. A w zestawie sprzedażowym odblasków przód /tył nie ma - są tylko pomarańczowe na kołach.
enadxx Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 25 minut temu, pawelll napisał: nie wiem czy nie można sprzedać. Dzwonek i odblaski (przód/tył) i oświetlenie (może być demontowalne) są obowiązkowym wyposażeniem na drogach publicznych. A w zestawie sprzedażowym odblasków przód /tył nie ma - są tylko pomarańczowe na kołach. W swoim kartonie miałem: odblaski przód i tył, dzwonek, oraz zalożone odblaski pomarańczowe na kołach.
krilan1990 Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 Godzinę temu, wolek napisał: Bez świateł odblaskowych, dzwonka nie można sprzedać nowego roweru To dziwne bo w moim byl tylko dzwonek, nawet w opisie nie było czerwonego i białego odblasku 9 minut temu, enadxx napisał: W swoim kartonie miałem: odblaski przód i tył, dzwonek, oraz zalożone odblaski pomarańczowe na kołach. Co rower to inne wyposażenie 😋
hudezz Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) @krilan1990 W moim kartonie było oddzielne pudełko z odblaskami, pedałami i makulaturą na samym dnie. Nie było natomiast dzwonka. Może w ferworze walki przeoczyłeś te pudełeczko?? Edytowane 16 Listopada 2020 przez hudezz Dodanie treści
Accent_Szaj Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 3 minuty temu, hudezz napisał: odblaskami, pedałami I pedały by wyrzucił? Co do przepisów,to lampek w dzień i jak nie jedziesz w tunelu, nie musisz mieć. Źródło - Prawo o Ruchu Drogowym: Art. 53, ust. 5, p. 1a Dopuszcza się aby światła pozycyjne roweru były zdemontowane, jeżeli kierujący tym pojazdem nie jest zobowiązany do ich używania podczas jazdy.
hudezz Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 35 minut temu, Accent_Szaj napisał: I pedały by wyrzucił? Może ma swoje ulubione? Co tam jakieś plastiki z ME
Accent_Szaj Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) 10 minut temu, hudezz napisał: ma swoje ulubione? Albo zaraz będzie pytanie. "To pedały też dostaliście? " Edytowane 16 Listopada 2020 przez Accent_Szaj Autokorekta :/
krilan1990 Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 55 minut temu, hudezz napisał: @krilan1990 W moim kartonie było oddzielne pudełko z odblaskami, pedałami i makulaturą na samym dnie. Nie było natomiast dzwonka. Może w ferworze walki przeoczyłeś te pudełeczko?? Kupilem złożony egzemplarz z salonu z Legnicy i powiedzieli ze tak jak stoi to juz jest gotowy, na stronie w ofercie tez niema odblaskow ani stopki
Accent_Szaj Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 12 minut temu, krilan1990 napisał: Kupilem złożony egzemplarz Kup sobie te i po problemie https://allegro.pl/oferta/zestaw-oswietlenia-led-kellys-kls-twins-czarny-7996694434?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
krilan1990 Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 Wolałbym zwykle odblaski, może coś polecicie?? Lampy juz mam kupione
pawellabedz Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 53 minuty temu, krilan1990 napisał: Wolałbym zwykle odblaski, może coś polecicie?? Lampy juz mam kupione Odblaski to odblaski to raczej filozofii nie ma 😛 chyba że musisz mieć odblaski z napisem cannondale spec albo trek/bontrager to sam znajdziesz
lakim Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 (edytowane) 4 godziny temu, krilan1990 napisał: Czesc ktoś dostal swiatla odblaskowe w zestawie z rowerem indiana storm x7?? przód i tył odblaski miałem z rowerem. A dokupiłem światła https://allegro.pl/oferta/led-swiatlo-rowerowe-zestaw-usb-9526884495?snapshot=MjAyMC0wOS0wMlQyMzo0NjowOS41OTdaO2J1eWVyOzNmYTYzMWUzMTg2ZDA3NGY3MmFhN2Y2YjcyODdmMDNjMjlhZTExNTRiYjE2YzNjOGJlNGZhM2U0MGIxMmFmNGM%3D Edytowane 16 Listopada 2020 przez lakim
krilan1990 Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 Godzinę temu, lakim napisał: przód i tył odblaski miałem z rowerem. u mnie niestety nie było, czyli co rower to jest inaczej
hudezz Opublikowano 16 Listopada 2020 Opublikowano 16 Listopada 2020 1 godzinę temu, krilan1990 napisał: u mnie niestety nie było, czyli co rower to jest inaczej Po prostu monter nie był leniwy i zamontował wszystko co było w kartonie
valgir Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 Moja x7 po pierwszym przegladzie, przywiozlem tylko ksiazeczke, nie musialem fizycznie przywozic roweru - nie bylo z tym zadnego problemu. W miesiac strzelilem cos pomiedzy 300-400 km w wiekszosci trudnych, blotnych warunkach - rower ani raz nie zawiodl. Cena do jakosci wyszla tutaj idealnie!. W glowie pojawiaja sie powoli jakies pomyslu upgrade'u ale szczerze mowiac, nie wiem za co mozna by sie zabrac
hudezz Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 49 minut temu, valgir napisał: nie wiem za co mozna by sie zabrac Zależy od budżetu i tego co chcesz osiągnąć
Shkulim Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 No ja bym się brał za odchudzanie dziada bo wagę mają solidną. Ja muszę się najpierw nacieszyć bo w ostatnim pandemicznym czasie (2 razy na kwarantannie 😤) nie mogłem za często pojeździć. No i zaczęło się cykanie z suportu/pedałów, więc po eliminacji tego cholerstwa będzie jeżdżone na razie bez modyfikacji. No ewentualnie o jakieś lepsze oświetlenie bo pora roku taka, że wycieczki moje wyglądają wyłącznie tak
valgir Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 57 minut temu, hudezz napisał: Zależy od budżetu i tego co chcesz osiągnąć Budzet w sumie spory, ale tez musi miec to jakis sens ekonomiczny. Moze wyrwac ciut lepszego speeda na ciezszych przelozeniach, ale to sie chyba wiaze juz z wymiana calego napedu a nie pojedynczych elementow prawda? Swoja droga, wszystkie swoje linki w miare mozliwosci skleilem w jednosc bo strasznie halasowaly uderzajac o siebie na wertepach. Jedyne co mi pozostalo to "wytlumienie" linek wchodzayc do ramy, tam niestety gdzies dalej sie obija. Jakies pomysly?
wolek Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 Do mnie do x7 jadą hamulce deore i manetki xt wcześniej wymieniłem opony i tarcze.Pedały zaraz po zakupie.
hudezz Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 @wolek zmieniłeś na 2x11 czy manetki XT kupiłeś 10??
wolek Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 Manetki na razie, z resztą się wstrzymam. Po drodze sprawdzę jak zadziała deore z kasetą 11. Przełożę z roweru żony, a jak nie zadziała to pewnie kupię przerzutkę z nowej grupy. M5120? Nie pamiętam. A manetki są 11x ale to nie problem
Accent_Szaj Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 3 godziny temu, valgir napisał: nie pojedynczych elementow prawda? Nie prawda 3 godziny temu, valgir napisał: wytlumienie" linek wchodzayc do ramy, Bawełniane/polarowe podłużne odcinki wkładasz do ramy. Po zdjęciu amora masz dostęp do obu rur głównych. 1
pawellabedz Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 6 godzin temu, Shkulim napisał: No ja bym się brał za odchudzanie dziada bo wagę mają solidną. Ja muszę się najpierw nacieszyć bo w ostatnim pandemicznym czasie (2 razy na kwarantannie 😤) nie mogłem za często pojeździć. No i zaczęło się cykanie z suportu/pedałów, więc po eliminacji tego cholerstwa będzie jeżdżone na razie bez modyfikacji. No ewentualnie o jakieś lepsze oświetlenie bo pora roku taka, że wycieczki moje wyglądają wyłącznie tak Lepsze oświetlenie ? Yyyy to co ty chcesz mieć widoczność jak stąd na Marsa ?
pawelll Opublikowano 17 Listopada 2020 Opublikowano 17 Listopada 2020 6 godzin temu, wolek napisał: Do mnie do x7 jadą hamulce deore i manetki xt wcześniej wymieniłem opony i tarcze. Pedały zaraz po zakupie. Ile zyskałeś na wymianie opon?
Rekomendowane odpowiedzi