Cris92 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Jeśli mogę wrzucić do Twojego tematu zdjęcie to u mnie póki co jest tak: Muszę coś pokombinować z tym odblaskiem co dostałem do roweru, albo jakiś patent na taśmie wymyślić. Może na siodełku z tyłu, albo coś. Nie wiem... U mnie mniej sztyca wystaje niż u Ciebie to i miejsca jakby mniej. Wysłane z mojego P10 przy użyciu Tapatalka
Eddek Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 14 Kwietnia 2019 No to w miejscu, gdzie teraz masz opaskę możesz zaczepić odblask i będzie schodził w dół podobnie jak u mnie
Miśkołaj Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 23 godziny temu, Cris92 napisał: Ja się zastanawiam nad knog oi. On jest też w wersji na 31.8mm. Może wyżebram go na urodziny w lipcu. Albo kupię cichaczem. Oi jest spoko, mogę z czystym sercem polecić, fajnie się komponuje z kierownicą.
Kubek76 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 9 minut temu, Miśkołaj napisał: Oi jest spoko, mogę z czystym sercem polecić, fajnie się komponuje z kierownicą. Czy montaż wymaga ściągania osprzętu z kiery i przeciągania go po rurze, czy obejma pozwala na prosty montaż?
Miśkołaj Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Opublikowano 15 Kwietnia 2019 4 godziny temu, Kubek76 napisał: Czy montaż wymaga ściągania osprzętu z kiery i przeciągania go po rurze, czy obejma pozwala na prosty montaż? Spokojnie może przełożyć obejmę przez kierownicę, nic nie musisz demontować. W moim temacie o Cubie jest zdjęcie kierownicy, na której jest Oi -> Link
Fimala Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Opublikowano 17 Kwietnia 2019 W dniu 14.04.2019 o 14:39, Eddek napisał: Kolejna zabawka jako uzupełnienie obowiązkowego wyposażenia. Jak się okazuje, z dzwonkami na baranka jest trochę problem, bo większość nie wchodzi na kierownicę 31.8mm. Ale, że ludzie nie śpią, a myśla to i znalazł się na to patent: Dzwonek mocowany jest pod kapselek rury sterowej. W moim wypadku wylądował pod uchwytem na telefon: Edek podrzuciłbyś link do tego dzwonka?
Eddek Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Kupiłem go w sklepie stacjonarnym u siebie, w zasadzie gość nie miał go nawet nigdzie na wystawie. Powiedziałem, że szukam czegoś małego na kiere 31.8mm, a nic nie ma takiego i mi to przyniósł z zaplecza Na alledrogo znalazłem bardzo podobny: https://allegro.pl/oferta/dzwonek-rowerowy-widek-decibel-a-head-czarny-7264635094
massaro Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 W dniu 14.04.2019 o 15:37, Cris92 napisał: Ja się zastanawiam nad knog oi. On jest też w wersji na 31.8mm. Może wyżebram go na urodziny w lipcu. Albo kupię cichaczem. No i nie wiem do końca jak rozwiązać kwestię tylnego czerwonego odblasku. Póki co zamiast niego jest żółta opaska na rękę zawinięta na ramie w miejscu gdzie zaczyna się sztyca. Wysłane z mojego P10 przy użyciu Tapatalka Hej, ja mam na moim Nuroad z 2018 taki dzwonek Knog i jest super.
tomino Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Gratuluję rowerka! Właśnie od 5 dni jestem także szczęśliwym posiadaczem Nuroada (wybrałem jednak Race z uwagi na hydrauliczne hamulce) i już do crossa nie wracam Za dużo jeszcze nie zdążyłem pojeździć, ale największą różnicę czuć pod górkę! Pedały EH500 też robią robotę. Mam wrażenie też, że inaczej się skręca tym rowerem niż moim poprzednim crossem (tak jakby szybciej skręca się kierownica - to pewnie skutek tego, że jest po prostu węższa), ale sam manewr jest przy tym bardzo stabilny i jedzie jak po sznurku! Trochę mnie zmarwił jeden z linków w tym wątku o dopasowaniu rozmiaru. Mam 186 cm i niestety kupiłem rozmiar 58 w ciemno (nie było możliwości przymiarki, bo rower sprowadzany, Nuroad Pro 56 był wyraźnie zbyt mały), a tu tabele podają, że dla rocznika 2018 (ja mam 2019) rama 58 jest dla 175-180 cm, więc trochę zonk. Ale jak jeżdżę, to w sumie mi wszystko pasuje (chociaż siodełko prawie do końca podniesione), więc ja już nie wiem jak to jest z tymi rozmiarami... Szerokości! 2
Eddek Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2019 (edytowane) 9 godzin temu, tomino napisał: Mam 186 cm i niestety kupiłem rozmiar 58 Powinien być dobry, ja mam 190 i wahałem się mocno pomiędzy 58, a 61 i ogólnie z 61 jest zadowolony, ale myśle, że w 58 też byłoby OK. Edytowane 19 Kwietnia 2019 przez Eddek 1
Jacek_ Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 12 godzin temu, Eddek napisał: Powinien być dobry, ja mam 190 i wahałem się mocno pomiędzy 58, a 61 i ogólnie z 61 jest zadowolony, ale myśle, że w 58 też byłoby OK. I stało się. Kupiłem kilka dni temu cuba nuroad 58. Mam 183 wzrostu i po pierwszych przejażdżkach wygląda że dobrze wybrałem rozmiar ramy. Świetny bajk.😁 4
-AdamG- Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Gratuluję rowerka! Właśnie od 5 dni jestem także szczęśliwym posiadaczem Nuroada (wybrałem jednak Race z uwagi na hydrauliczne hamulce) i już do crossa nie wracam Za dużo jeszcze nie zdążyłem pojeździć, ale największą różnicę czuć pod górkę! Pedały EH500 też robią robotę. Mam wrażenie też, że inaczej się skręca tym rowerem niż moim poprzednim crossem (tak jakby szybciej skręca się kierownica - to pewnie skutek tego, że jest po prostu węższa), ale sam manewr jest przy tym bardzo stabilny i jedzie jak po sznurku! Trochę mnie zmarwił jeden z linków w tym wątku o dopasowaniu rozmiaru. Mam 186 cm i niestety kupiłem rozmiar 58 w ciemno (nie było możliwości przymiarki, bo rower sprowadzany, Nuroad Pro 56 był wyraźnie zbyt mały), a tu tabele podają, że dla rocznika 2018 (ja mam 2019) rama 58 jest dla 175-180 cm, więc trochę zonk. Ale jak jeżdżę, to w sumie mi wszystko pasuje (chociaż siodełko prawie do końca podniesione), więc ja już nie wiem jak to jest z tymi rozmiarami... Szerokości!Najważniejsze, żebyś Ty czuł się dobrze i było Ci wygodnie. Tabelki tabelkami Masz jeszcze sporo możliwości personalizacji: dłuższy mostek, sztyca z offsetem, ustawienia na pedałach itp, itd. Ważne, że mieścisz sie w widełkach a reszta jest do ustawienia Nic jednak nie zmieni tego, że rower ma się podobać. Od tego zaczynamy, resztę się dopasuje 2
M.C Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Opublikowano 19 Kwietnia 2019 Ja mam trochę innego Cube, ale mając 182cm wzrostu brałem rozmiar 58, więc dosyć stety wybraliście 😀
Kubek76 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 (edytowane) Szefowstwo Cube z pewnością jest zadowolone ze sprzedarzy Nuroad w Polsce. Idą im te rowery. U mnie również pojawił się Cube w garażu. Jest to Nuroad Pro w rozm. 61. Ustwiałem go troszkę pod swój wzrost tj. 190cm i nogę 91 (bez butów). Zmieniłem kąt kierownicy i siodło 0,5cm do przodu. Mostek 100mm został. Po przejechaniu 60km pod mój zadek siodło fabryczne jest dość dobre. Plecy, ręce czy nadgarstki nie bolą. Potestuję jeszcze i jeśli nie to podmienię na Selle Italia C2 Gel Flow bo na takim na codzień śmigam rowerem mtb. Przekrok mam 7cm (w butach) nad górną rurą. Przejechałem na nim 20+40km i czuję się naprawdę komfortowo. Trochę obawiałem się czy 61cm nie bedzie wielki ale nie, jest ok. Od nosa siodła do osi kierownicy mam 57cm. Duże znaczenie przy wyborze miały uwagi kolegów Eddek i AdamG za co dziękuję bo kupowałem w necie bez przymiarki z powodu braku dostępności w lokalnych sklepach, posiłkując się również pomiarami i geometrią moich rowerów. Udało się. 😃 Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez Kubek76 3
Eddek Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 3 minuty temu, Kubek76 napisał: Duże znaczenie przy wyborze miały uwagi kolegów Eddek i AdamG za co dziękuję Spoko, niech ci służy Ja ze swojego dalej zacieszam jakby był dopiero kupiony, a mam go ponad miesiąc już 2
-AdamG- Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Duże znaczenie przy wyborze miały uwagi kolegów Eddek i AdamG za co dziękuję bo kupowałem w necie bez przymiarki z powodu braku dostępności w lokalnychBardzo się cieszę, że mogłem pomócNiech się super jeździ bo Twój rower jest naprawdę elegancki 1
Eddek Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Swoją drogą, @-AdamG-, @Kubek76, @Jacek_, @Miśkołaj, jaką klasyfikację roweru macie na naklejce na ramie (górna rura zaraz przy główce)?
Miśkołaj Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 44 minuty temu, Eddek napisał: Swoją drogą, @-AdamG-, @Kubek76, @Jacek_, @Miśkołaj, jaką klasyfikację roweru macie na naklejce na ramie (górna rura zaraz przy główce)? 1, a powinna być 2.
-AdamG- Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Swoją drogą, [mention=8065]-AdamG-[/mention], [mention=9814]Kubek76[/mention], [mention=9782]Jacek_[/mention], [mention=8073]Miśkołaj[/mention], jaką klasyfikację roweru macie na naklejce na ramie (górna rura zaraz przy główce)? Czy chodzi o to? Edit: przypomniałem sobie, że ostatnio oderwałem tą naklejkę z 1 lub 2 („nie będę z metkami jeździł”)
Kubek76 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 2 godziny temu, Eddek napisał: Swoją drogą, @-AdamG-, @Kubek76, @Jacek_, @Miśkołaj, jaką klasyfikację roweru macie na naklejce na ramie (górna rura zaraz przy główce)? 1
Eddek Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Czyli wszyscy mamy rowery "z pewnej partii na początku produkcji, która została nieprawidłowo oklejona"
Darasgw Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 W dniu 17.11.2017 o 12:53, GrochowaMTB napisał: Czekamy zatem Dzień dobry. Przed chwilą dołączyłem na forum choć jakiś czas je odwiedzałem. Jestem zdecydowany na gravela ale niestety jest to dramat z kupnem. Nigdzie go nie ma w sklepach i trzeba zamówić rower bez przymiarki. Mój wybór ograniczył się do Giant Anyroad 1 z 2018 na Tiagrze z 2018 roku za 4800 zł i Cube Nuroad Pro za 4600 zł też na Tiagrze. Podoba mi się Cube ale nie ma całego widelca z karbonu tylko golenie. W sklepie powiedziano mi że takie połączenie przy mojej wadze 102 kg daje duże ryzyko że widelec padnie. Słyszał ktoś coś o tym? Pozdrawiam
Eddek Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Mi nic nie wiadomo, ja mam na sobie 77kg, więc słabo pasuję do twojego profilu, ale mój Cubek znosi dzielnie różne dziwne pomysły, jak dotąd bez niespodzianek
-AdamG- Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 (edytowane) Darasgw Ja przy 190 cm wzrostu ważę 90 kg, śmigam wszędzie i nie przejmuję się tym czy widelec padnie czy nie 100 to przecież nie jest jakoś mega dużo! Jak będziesz często uderzał widelcem w doły/konary/kamole to każdy padnie gravel to nie enduro, jest raczej rowerem do jazdy po drogach, po których już wcześniej coś jechało i prawdopodobieństwo trafienia w coś dużego jest zminimalizowane dasz radę! Ps. Cube jednak ładniejszy a jak dołożysz 400 to możesz mieć Cube na 105 ( http://www.arkus.sklep.pl/rower-cube-cross-race-2019-p-12145.html ) nie wiem czy można wrzucać linki do sklepu, jak coś to usunę Edytowane 25 Kwietnia 2019 przez -AdamG-
Mcgregor9 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Cześć, Też nowy na forum. Szukam gravela i zastanawiam się pomiędzy Cube Nuroad pro a Marin Gestalt 2 z 2019. Co myślicie o Marinie? Podobne parametry tylko widelec chyba cały karbonowy. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi