Skocz do zawartości

[Propozycje] Amortyzator 500 do 999 zł

Marek Horoś
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez SzajBajk,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie chcę wydawać na sam amortyzator, aż tak dużo pieniędzy. Mój obecny budżet pozwala mi raczej na 600-700zł. W wypadku wymiany kół, hamulców i amortyzatora jestem w stanie wydać więcej.

Andrzej Sawicki
Opublikowano

Amortyzator kupisz 1) tani, 2) dobry, 3) nowy. Wybierz dwie opcje. Nawet najprostszy sensowny model, Suntour Raidon, wychodzi ponad Twój budżet.

Opublikowano (edytowane)

No widzisz jak się chce to można. @Sziva Ty to jesteś ;)

@Arek7488 Trochę nie rozumiem takiego podejścia na amor tylko 700 zł ale na całość 1500 zł. To nie lepiej wymienić sam amor i nie musieć wymieniać reszty? Siłą rzeczy wychodzi taniej niż wymiana wszystkiego. Bierz ten z ogłoszenia i nawet się nie zastanawiaj.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
1 minutę temu, PrzeLuka napisał:

@Sziva Ty to jesteś ;)

Wiem, wiem - wszyscy mi to mówią ;) 

Opublikowano

Już tłumaczę. Powoli będę chciał się przesiadać na tarczówki. I jeżeli wydam teraz dajmy na to 1500 zł na amortyzator pod v-brake, a za np. 2 sezony będę już wszytsko wymieniał amortyzator będzie leżał nie używany. Dlatego wole na razie wydać mniej.

Andrzej Sawicki
Opublikowano (edytowane)

Jeśli tak myślisz, to zbieraj na nowy rower. W obecnym masz ciężką, niezbyt wyścigową ramę, a na to nic się nie poradzi. Technologia i konkurencja idą do przodu, i można naprawdę niedrogo kupić coś fajnego.

Edytowane przez Andrzej Sawicki
Opublikowano

Dziękuję wszystkim za pomoc i rady. Myślę, że jednak wydam więcej pieniędzy na amortyzator. Jeszcze raz dziękuję.

Opublikowano

Weź tego z ogłoszenia. Piwoty odkręcisz, zaślepisz otwory i pozmieniasz sobie później co tam będziesz chciał. 

Opublikowano

Chyba się skuszę ale muszę wszystko przemyśleć.

• 2 miesiące temu...
[ BEZIMIENNY ]
Opublikowano

Witam. Mam problem z doborem amora.

Budżet jakim dysponuję to 900 zł.

Koniecznie musi to być dwupółka.

Skok 150mm - 170mm

oś Qr-20

Proszę nie pisać (a jakbyś dopłacił 100 zł to miałbyś taki lub taki)

Opublikowano

Zastanow sie co piszesz dwupolka za 900 zl.  Jedyne co mozesz znalezc to 10 letnie amory ktorych nikt nie chce

Opublikowano

Marzocchi 888RC z tłumikami 170mm skoku lub Junior T/Super T.

Opublikowano (edytowane)
15 godzin temu, Kkaaeell napisał:

Zastanow sie co piszesz dwupolka za 900 zl.  Jedyne co mozesz znalezc to 10 letnie amory ktorych nikt nie chce

Ja takie chce. Mam, posiadam. Jestem zadowolony :D 
@Puncu dobrze gada. Raczej innych dwu półek o tym skoku nie znajdziesz ;) 

Edytowane przez Zalas
Opublikowano

Witam, potrzebuje pomocy bo jestem trochę amatorem w tych sprawach. Posiadam ramę Kross sign ds2 roz. 17. Poszukuję amortyzatora 500-600 zł. Skok najlepiej 100-130mm

Oś 9mm 

Starówka 1 1/8

Koła 26'

Oczywiście amortyzator jak najbardziej może być używany.

Szukam już amortyzatora od dłuższego czasu i nic nie mogę znaleźć dlatego napisałem tu.

Mój styl jazdy opiera się bardziej na lasach i nie małych nie równosciach.

Mam nadzieje ze jakoś mi pomożecie.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobry wieczór, Posiadam rower: Romet Rambler 2.0 27,5 2015 i zastanawiam się czy nie wymienić w nim amortyzatora na jakiś lepszy. I moje pytanie: czy wejdzie w tą ramę jakiś ciekawy amortyzator, jak tak to jaki? Budżet tak do 700.

Opublikowano

Dobierasz tylko rurę sterową do główki ramy jaką posiadasz ot cała filozofia.

Opublikowano
3 godziny temu, PrzeLuka napisał:

Dobierasz tylko rurę sterową do główki ramy jaką posiadasz ot cała 

3 godziny temu, PrzeLuka napisał:

Dobierasz tylko rurę sterową do główki ramy jaką posiadasz ot cała filozofia.

Czyli muszę wyciągnąć amortyzator i zmierzyć średnicę?

Opublikowano

Po kształcie główki ramy najczęściej widać z jaką sterówką współgra i nie wymaga to mierzenia ale jak nie ma masz 100 % zawsze możesz zmierzyć.

Opublikowano (edytowane)

Cześć, możecie mi doradzić jaki amortyzator byłby najlepszy w określonym bużecie? Pod koło 27.5, bez piwotów, moja waga 70kg, a sterówka 1 1/8. Głownie miasto, czasem las. Jestem nowicjuszem dlatego zależy mi na waszej opinii.

Edytowane przez wajb
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, PrzeLuka napisał:

... ale może napiszesz coś więcej. Jaka główka ramy? Jaka piasta?

Napisz poprostu jaki rower masz.

Strzelam... że QR 9 i sterówka 1 1/8"

http://activia.sgl.pl/czesci/amortyzatory-przednie/raidon/275-cali/42

rower był składany, więc konkretnego modelu nie znam, dostałem go od kogoś, kto przesiadł się na coś innego, a nie chciał go sprzedawać ze względu na sentyment. Napisałem wszystko co wiem i mogłoby pomóc. 

ps. Też myślę nad raidonem lub xc30

Edytowane przez wajb