rysib Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 (edytowane) Na cenach brytyjskich się nie znam, więc to zostawiam Tobie lub "wyspiarzom" z forum. Powodzenia i pozdrawiam Rysiek. Edytowane 3 Lipca 2018 przez rysib
SG1ZIELU Opublikowano 3 Lipca 2018 Opublikowano 3 Lipca 2018 A co sądzicie o Kellys Cliff 30 z 2016 ?
Wojtazzowy Opublikowano 10 Lipca 2018 Opublikowano 10 Lipca 2018 Witam. Szukam roweru crossowego do luznej jazdy głównie na kostce, asfalcie i czasami na trudniejszym terenie(trawy, żwir, nierówny teren). Rozmiar ramy M
aksior Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 Witam Poszukuję roweru treningowego w przedziale max 2-3 tys zł +/- Może być używany, kierownica regulowana, amortyzator przedni hamulce tarczowe, wygodne siodełko,dynamo w piaście, kierownica żeby była lekko łamana(najlepiej sportowa) tradycyjne przerzutki (żadne paski i nie afline) kolor, czarny, grafitowy, szary + ewentualny delikatny akcent kolorystyczny ( wygląd Wizualny ma dla mnie duże znaczenie),koła 28+ Wzrost 180cm waga 72 kg 80% dojazd do pracy droga rowerową(cześć to droga rowerowa na podjazdach posesji położonych niżej, więc ok. 1 km mam tzw hopki z kostki brukowej-góra dół, góra…. 11.Najlepiej zdaje się pasowałyby mi Wizualnie cube Turing i cube travel, Delhi, kathkandu – ale mało tego na rynku i jaki rozmiar ramy musiałbym mieć w tych modelach? 22. Scot sub evo- tutaj podobnie jaki rozmiar ramy na 180? 3 3. Radon 6.0disc jaki musiałbym mieć rozmiar i czy rower jest wart 2000 zł- używany?czy lepiej dać na znanym portalu aukcyjnym ok. 2800 za cube Turing 2017 lub 3300 za nowy Turing cube ) ? Czy te rowery ww są warte swoich cen? Marki oprócz ww jakie mnie zainteresowały to: ktm, specialized kalkhoff, trek bergamot, Kettler, guederit, radon, manufaktur, Stevens, steppenwolf, vinora, koga, betavus, etc (kolejność przypadkowa) Idealny wizualnie jest dla mnie ktm phonic 2017- jeśli chodzi o walory wizualne, jednak to 3-4 x ponad mój budżet…ma grafitowy kolor+akcent sportowy aczkolwiek całe czarne też mi się podobają zwłaszcza lakier matowy… Naprowadźcie mnie proszę na jakiś fajny rower z dobrym sprzętem który spokojnie 5-7 lat posłuży wolałbym żeby był „markowy” żadne unibike itp. Wynalazki” …bo możliwe że za rok jak doskładałbym grosza sprzedałbym i może zainwestował w „elektryka” ----------------- kathmandu rozm ramy 62 (24cale?) byłby dużo za duży na 180cm wzrostu? w jaki rozmiar celować odnośnie kathmandu, delhi czy touring? ewentualnie w scoot sub evo? (zdaje się sub evo sport 20 stoi po ok 3200)
skraburski Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 Jakbyś chciał składać to za 300 plnow mam rame cube Delhi exc 62cm z widelcem suntour sf14 nex da hlo i sterami.
aksior Opublikowano 12 Lipca 2018 Opublikowano 12 Lipca 2018 nie mam pojęcia o składaniu- jestem totalnym amatorem :) na 20 letnim scout smigam:) dlatego por na zmianę na cos markowego :) mimo to dzięki za propozycję, oczekuję na porady "znawców"
GrochowaMTB Opublikowano 13 Lipca 2018 Opublikowano 13 Lipca 2018 16 godzin temu, aksior napisał: nie mam pojęcia o składaniu- jestem totalnym amatorem na 20 letnim scout smigam:) dlatego por na zmianę na cos markowego mimo to dzięki za propozycję, oczekuję na porady "znawców" Jak szukasz porad to raczej zajrzyj do wątku "codziennie jedno zdjęcie" w dziale luźne pogaduchy. Tam obecnie forum funkcjonuje Wrzuć jakiekolwiek, nawet totalnie beznadziejne zdjęcie i zacznij rozmowę
aksior Opublikowano 13 Lipca 2018 Opublikowano 13 Lipca 2018 Pomoże ktoś? bo muszę kupić w miarę szybko rowerek, bo nie chcę juz do pracy złomem dojeżdżać...
JaW Opublikowano 13 Lipca 2018 Opublikowano 13 Lipca 2018 Zobacz Kellys Carter 70 w odpowiednim dla Ciebie rozmiarze. To solidny rower trekingowy, bardzo wygodny, osprzęt dobry, wygląda ładnie. Możesz kupić za jakieś 2000 a moze nawet nieco taniej. Warto.
Enjama Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 Witam Posiadam stary niemiecki rower Pegasus Hercules, chciałem go wymienić.Wkręciłem się trochę w jazdę na rowerze i robię trasy do 100km. Geometria ramy tego roweru, jest słaba i cierpną mi ręce, masa ciała jest własnie oparta na rękach.(Ojciec mam Kross Trans Arctica i tam problemu nie mam) Szukam wygodniejszej, nowocześniejszej ramy Najlepsza geometria dla mnie byłaby w crossie, ale one mają amorki ;/ a przy tej półce cenowej do 2.5 to marne amorki ze sprężyną... więc to tylko niepotrzebna waga. Jeżdżę w 90% po asfalcie, teren wybitnie płaski. Fitness trochę się boję, że rama tam jest mniej wygodna niż w crossie. Nie chcę być bardzo pochylony jak w kolarkach. Może jest jakis fitness z geometria crossa ? Chciałbym mieć w tej cenie -sztywny support ( nie ten na kwadrat) -sztywny widelec -niska masa -wygodna geometria ramy -hamulce obojętne czy vbrake czy tarcza Proszę o pomoc i jakieś propozycje modeli :) Zapomniałbym mam 177 cm wzrostu
Puncu Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 Może kupić crossa, sprzedać amor póki nowy i wsadzić sztywny widelec od Force lub Mosso?
ahaja Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 Jak wsadzisz sztywny widelec to siądzie przód bo ramy są projektowane z reguły pod amorki 80mm. Musiałbyś zapakować widelec od mtb 29''. Można jeszcze to skompensować trochę mostkiem z dużym kątem, albo regulowanym (niestety znacznie cięższe). Rama np: Mosso Atlantis, Accent Nordkapp (takiego możesz zobaczyć w 'fitness'ach na forum).
kogucik Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 A ze swojej strony mogę zaproponować zakupu używanego roweru na sztywnym widelcu i powoli dostosowywanie do swoich potrzeb. Oczywiście trzeba poświęcić dużo więcej czasu na szukanie tej jedynej oferty. Na portalach sporo jest sevens strada, cube hyde czy gekko flow str. Tu masz np. Focus Arriba PS. Unikaj rowerów z Żyrardowa
Enjama Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 To już nie produkuja rowerów typu cross ze sztywnym widelcem ? Chciałbym raczej nowy, niż bawić się w zmiany. Co sądzicie o TREK FX 3 2018 ? Z tego co piszą to rower crossowy Trochę wykracza poza budzet Najtaniej znalazłem za 2898 zł Co tam za support siedzi zwykły na kwadrat ? czy coś lepszego ? Na stronie pisze tylko Uszczelniane łożysko maszynowe Ewnetualnie ten tanszy trek fx 2 ? dużo gorszy jest od tego fx 3 disc ? Jeszcze fajnie wygląda Merida speeder 100 ? co sądzicie o niej ? jaki tam support jest ?
w0jta5 Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 Co tam za support siedzi zwykły na kwadrat ? czy coś lepszego ? Na stronie pisze tylko Uszczelniane łożysko maszynoweTo możesz sprawdzić po modelu korby - będzie miał info czy zintegrowana oś czy octalink itd.
Enjama Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 A co sądzicie o kross pulso 2.0 ? Mało opinii jest o nim ;/ a w sumie ma to co mnie interesuje Niska waga, lepszy support niż kwadrat, Shimano Sora RD-R3000 GS dobre są to przerzutki ? raczej nie jest to klasa deore ? Znalazłem promocje na ten rower, jest za niecałe 2200zl
Karol Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 8 minut temu, Enjama napisał: A co sądzicie o kross pulso 2.0 ? To rower fitnessowy, a więc taka prawie szosa, prawie bo pozbawiona baranka. Do rekreacyjnej, wygodnej jazdy i tras około 100 km zdecydowanie wolałbym szosę endurance np. Tribana 520. Jeżeli nie brałeś szosy pod uwagę bojąc się baranka to koniecznie się przymierz do takiego roweru - taka kierownica jest zdecydowanie wygodniejsza niż prosta. Co do obecnego roweru i drętwienia rąk - ta rama jest przypadkiem za duża dla Ciebie?
dbj21 Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 (edytowane) Witam. Chcę kupić rower do poruszania się po mieście oraz na wypady poza miasto (jezioro itp.) Mam do dyspozycji 1200 zł. Myślałem o Romecie Orkanie 1 M 2017. ->https://sklep.romet.pl/produkt/rower-romet-orkan-1-m-2017,24972.html Jestem w stanie go kupić za 1200 zł w moim mieście w sklepie rowerowym. Warto, czy może jestem w stanie kupić bardziej korzystny model? Będę zazwyczaj jeździł 20 km podczas jednej jazdy. Edytowane 16 Lipca 2018 przez dbj21
dszeliga14 Opublikowano 16 Lipca 2018 Opublikowano 16 Lipca 2018 A w grę wchodza tylko nowe rowery czy używane też?
TheBossterM Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Witam, za dwa tyg planuje kupić nowy rower. Wybór padł na typ crossowy, gdyż w 80% tras jeżdżę po asfalcie, lecz czasem lubie takze przejechać się na wycieczkę po lesie. Przeglądałem różne rowery i interesuje mnie głównie osprzęt deore, chyba że jakiś inny będzie z jakiegoś powodu lepszy. Ogólnie znalazłem meride crossway 300 2018 z pełnym osprzętem deore: https://www.rowerymerida.pl/produkt1475/crossway-300-rower-merida.html Czy to będzie dobry wybór? Ewentualnie nad jakim jeszcze warto sie zastanowić?
Karol Opublikowano 18 Lipca 2018 Opublikowano 18 Lipca 2018 Linkujesz ten rower, o którym piszesz? Rzuciłem okiem i chociażby mechanizm korbowy jest FSA a hamulce M315... Mniejsza o osprzęt, w rowerze crossowym IMHO ma drugorzędne znaczenie, różnicę na pewno może zrobić amortyzator i Twoim budżecie być może by się udało kupić taki ze sprężyną powietrzną. W tej Meridzie jest też amortyzowana sztyca i regulowany mostek, wolałbym ich uniknąć. Mi się crossy od GT podobają, np. podlinkowany niżej Transeo 1 2017, ale bardzo ważne jest dobranie rozmiaru i geometrii pod siebie. http://ambike.pl/rower-crossowy-gt-transeo-1-0-deore-r17.html
Rekomendowane odpowiedzi