FlipIt Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Opublikowano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) Witajcie. Jaki rower polecacie do 4300? Dla początkującego amatora, z tym aby w bardzo bliskiej przyszłości wystartować w takich amatorskich zawodach MTB? Wpadł Mi w oko Romet Mustang M8, ale niezbyt dużo jest o nim napisane, jeden test I tyle. Może coś innego? Pozdr. PS. Uprzedzam, ze nie jestem mocno obeznany w tym wszystkim bo jakby dopiero wkręcam się w jazdę MTB. Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez FlipIt
Accent_Szaj Opublikowano 14 Kwietnia 2021 Opublikowano 14 Kwietnia 2021 W dniu 13.04.2021 o 12:13, FlipIt napisał: polecacie do 4300 Indiana X7 w wzwyż 1
kevirek Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Panowie/Panie Potrzebuje szybiej porady bo mam na stanie u siebie w sklepie kellys spider 90 ale od dawna czaje sie na xc 100 z decathlona. Teraz lepiej powiedziec ze na xc120 bo to jest to samo co poprzedni xc 100 tyle ze za wiekszy szmal. Kellys kosztuje 4500 i mysle ze xc 120 jak bedzie dostepny tez tyle bedzie kosztowac. Doradzi ktos czy czaic sie nadal czy brac Kellys. Z gory dzieki za pomoc
hudezz Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 3 godziny temu, kevirek napisał: Panowie/Panie Potrzebuje szybiej porady bo mam na stanie u siebie w sklepie kellys spider 90 ale od dawna czaje sie na xc 100 z decathlona. Teraz lepiej powiedziec ze na xc120 bo to jest to samo co poprzedni xc 100 tyle ze za wiekszy szmal. Kellys kosztuje 4500 i mysle ze xc 120 jak bedzie dostepny tez tyle bedzie kosztowac. Doradzi ktos czy czaic sie nadal czy brac Kellys. Z gory dzieki za pomoc Na dwoje babka wróżyła jak chcesz jeździć już to bierz. Kto wie ile będziesz czekał az się pojawi XC120, a może być też tak, że nie zdążysz kupić/nie będzie rozmiaru.
Stiopa Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 Po lekturze komentarzy i porównywaniu specyfikacji mam wrażenie, że w przedziale 4500-5000 Indiana Storm X9 nawet w obecnej cenie wychodzi mocno na plus. Są jakieś alternatywy, zakładając jazdę rekreacyjną i turystyczną - i może w przyszłości jakieś XC? Patrzę jeszcze na Meridę B.9 500 Lite; osprzęt z niższej grupy, ale XT Indiany i tak raczej bym jeszcze nie wykorzystał, a rama bardziej przyszłościowa. Poza hamulcami nie widzę w tych rowerach jakichś oczywistych słabych punktów. Jest coś jeszcze, na co warto zwrócić uwagę? Koła? Osie? Support? Wiem, że moment na zakup sprzętu jest kiepski, ale możemy w ogóle liczyć na jakieś sensowne promocje na tej jesieni?
hudezz Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 @Stiopa ja bym na promocje nie liczył w tym roku, z dostawami krucho jak możesz sie przymierzyć do meridy i do storma to porównaj je sobie w bezpośrednio Storm jako baza startowa nadaje się znakomicie. Na upartego nic na start nie trzeba wymieniać, no chyba że sporo ważysz i jeździsz w górzystym terenie to hamulce do wymiany. Oprócz hebli rower jest kompletny koła sa ok, osprzęt i amorek również. Możesz mieć problem z dobraniem rozmiaru jeśli masz mniej niż 1.75m
kevirek Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 Zgadzam sie, na promo bym nie liczyl a nawet bym sie cieszyl jak by bylo cokolwiek xD. Jesli upolujesz storma to bedzie malina ;). Nawet jak bys sie na levela 8 od krossa natknal, albo unibike flite (to watpliwe bo nowa dostawa w polowie lipca) to tez mega maszyny.
BBR8602 Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 Panowie, mogę podpowiedzieć odnośnie Indiany X9 - posiadam już 2 rok, trochę km zrobione, wymienione jedynie siodełko na Selle Royale respiro bo orginalnie zamontowane było najtańsze z możłiwych (na czymś musieli zaoszczędzić) dodatkowo wymieniam stery bo te całkowicie mi nie podchodzą. Przy nodze 86cm, wzroście 184cm i wadze 105kg rama 19" jest idealna - nie lężę ani nie siedzę na sztywno.
hudezz Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 @BBR8602 zapytam z czystej ciekawości ile płaciłeś za rower 2 lata temu??
BBR8602 Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 @hudezz udało mi się trafić jakiś okazjonalny, specjalny rabat i finalnie wyszło 3699pln
kevirek Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 Lepiej bylo nie pytac. Ja nie zapomne xc500 z decathlona. Jak popatrze na obecna cene to prawie zawalu za kazdym razem dostaje
hudezz Opublikowano 4 Maja 2021 Opublikowano 4 Maja 2021 @BBR8602 bardzo dobra cena, ja za X10 zapłaciłem na początku pandemii 3899 1 minutę temu, kevirek napisał: Lepiej bylo nie pytac. Ja nie zapomne xc500 z decathlona. Jak popatrze na obecna cene to prawie zawalu za kazdym razem dostaje aż tak do góry poszła??
Inżynier_Mamoń Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 W dniu 28.04.2021 o 09:30, kevirek napisał: Panowie/Panie Potrzebuje szybiej porady bo mam na stanie u siebie w sklepie kellys spider 90 ale od dawna czaje sie na xc 100 z decathlona. Teraz lepiej powiedziec ze na xc120 bo to jest to samo co poprzedni xc 100 tyle ze za wiekszy szmal. Kellys kosztuje 4500 i mysle ze xc 120 jak bedzie dostepny tez tyle bedzie kosztowac. Doradzi ktos czy czaic sie nadal czy brac Kellys. Z gory dzieki za pomoc Gdyby Cię, lub kogoś innego interesowało, to pojawiły się nowe XC100 w Decathlonie Jeszcze są rozmiary. Jak ktoś ma kartę Payback, to dodatkowo jest w ten weekend 15x więcej punktów z Deca - trzeba tylko kupować przez przekierowanie z apki Payback - to jakieś 200zl zwrotu w punktach na konto Payback - za co można kupić jakieś narzędzia z nagród (np. grzechotka i nasadki z Neo)
hudezz Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 2 godziny temu, Inżynier_Mamoń napisał: Gdyby Cię, lub kogoś innego interesowało, to pojawiły się nowe XC100 w Decathlonie Jeszcze są rozmiary. Jak ktoś ma kartę Payback, to dodatkowo jest w ten weekend 15x więcej punktów z Deca - trzeba tylko kupować przez przekierowanie z apki Payback - to jakieś 200zl zwrotu w punktach na konto Payback - za co można kupić jakieś narzędzia z nagród (np. grzechotka i nasadki z Neo) Zostały tylko L
Inżynier_Mamoń Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 Nieźle... Wczoraj wieczorem i przed napisaniem mojego posta były wszystkie.
hudezz Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 1 minutę temu, Inżynier_Mamoń napisał: Nieźle... Wczoraj wieczorem i przed napisaniem mojego posta były wszystkie. Ciekawe ile było tych rowerów na Polskę. W UK są niedostępne, w DE tylko 5szt w rozmiarze L
Inżynier_Mamoń Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 Sprawdziłem, to do koszyka wchodzi 6 szt. w rozm. L - pewnie tyle jest albo jakiś limit zakupów ustawiony
Inżynier_Mamoń Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 Już nieaktualne... Nie ma już żadnej dostępnej rozmiarówki XC 100.
hudezz Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 Teraz, Inżynier_Mamoń napisał: Już nieaktualne... Nie ma już żadnej dostępnej rozmiarówki XC 100. No, to cały transport na PL poszedł w mniej niż doba zakładając, że wczoraj się pojawiły na stronie
Gophfer Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 Jakby ktoś był zainteresowany to kilka dni temu w martes sport widziałem Krossa Level 7.0 2020 koła 29" poniżej 4tys
kevirek Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 Spoko opcja. Na tego pierwotnie sie czailem. Wiec polecam
hudezz Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 31 minut temu, Gophfer napisał: Jakby ktoś był zainteresowany to kilka dni temu w martes sport widziałem Krossa Level 7.0 2020 koła 29" poniżej 4tys Juz nie ma zostały tylko Ghosty
hudezz Opublikowano 8 Maja 2021 Opublikowano 8 Maja 2021 Teraz, Gophfer napisał: W Krakowie bonarka chyba jeszcze jest Ach, piszesz o stacjonarnym sklepie ja sprawdzałem online
Rekomendowane odpowiedzi