Skocz do zawartości

MTB do około 4000 - 4999zł

Pomidorczyk
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez WSPARCIE,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, szanujzajawe napisał:

Giant po prostu by mi go naprawił za free bądź wymienił na nowy

Jest dokładnie tak jak piszesz. Tylko roweru nie kupuje się na 2lata.

Druga sprawa,to serwis w RS robi się samemu,a w Giant nie wiadomo jak z dostępnością części. Stąd obawy

• Lubię to! 1
Opublikowano

Pytałem kolegę o ten amortyzator, mówił że na stronie gianta dla dealerów jest do zamówienia praktycznie każda część. Uszczelki itp.

• Lubię to! 1
Opublikowano

Ja mam zamówionego SLR 2 i też zastanawiałem się jak będzie z serwisem widelca. Na szczęście kupuję u znajomego, który jest dealerem Gianta i już miał okazję rozbierać Cresta. Mówi że serwis jest prosty, do zrobienia samemu i tak jak napisał @wolek z dostępnością części zamiennych przynajmniej na chwilę obecną nie ma problem

• Lubię to! 1
Opublikowano
W dniu 27.11.2020 o 06:53, roki25 napisał:

Ja mam zamówionego SLR 2 i też zastanawiałem się jak będzie z serwisem widelca. Na szczęście kupuję u znajomego, który jest dealerem Gianta i już miał okazję rozbierać Cresta. Mówi że serwis jest prosty, do zrobienia samemu i tak jak napisał @wolek z dostępnością części zamiennych przynajmniej na chwilę obecną nie ma problem

Dobrze wiedzieć bo też się na niego dzisiaj skusiłem ;D 

Jak na niego wsiadłem to od razu wiedziałem, że to to. W porównaniu z Meridą tamta wydawała się masywniejsza bo musiałbym ją wziąć w rozmiarze XXL. Pierwsze wrażenie Gianta: mega lekki i zwinny.

Zważyliśmy go w sklepie: rozmiar XL z pedałami- 12,6kg 😲, według mnie super wynik.

Teraz nic tylko jeździć i zobaczymy :)

Opublikowano
Godzinę temu, szanujzajawe napisał:

Jak na niego wsiadłem to od razu wiedziałem, że to to

Miłość od pierwszego jeżdżenia xD 

Super, tak powinno być.

Opublikowano
3 godziny temu, rabendaadam napisał:

Co sądzicie o tym wyborze?

Bardzo słaby wybór. Rower gdyby nie napis Trek,to byłby wart z 1000-1500zł

2 godziny temu, kuba79 napisał:

chyba

Jakie chyba, na pewno xD 

Opublikowano

Witam Szanowne grono. Standardowe pytanie którego macie już dość, ale przepraszam od tego jest forum i muszę to zrobić :D

Po przebiegnięciu kilkunastu tysięcy kilometrów zdecydowałem się kupić w zeszłym roku rower standardowy treckingowy z Decathlonu za 1200zl i powiem całkowicie szczerze że zakochałem się w rowerze i chciałbym kontynuować przygodę.

Złapałem w zeszłym roku 27 PAN Tak  27, stwierdziłem że to za dużo i potrzebuje górala MTB. Jestem typem rowerzysty którego ciężko sklasyfikować wycieczki po 100km + na asfalcie jak i skakanie po lasach, ale po obejrzeniu każdego odcinka Szajkbajka i kilku innych youtubowych ekspertów zwracam się do was z prośbą o pomoc w wyborze końcowym, wiem że nastały ciężkie czasy i ciężko rower kupić, ale chciałbym mieć już upatrzony i zacząć polować.

Rowery:

Kross Level 8.0

Merida Big Nine 500 Lite

Trex x- calieber 8/9

Osprzęt :

Kask Giro fixture

Rękawiczki Shimano Classic

Buty Shimano ME 4

Pedały Shimano 520

Lampka przód tył – podjadę do rowerowego i kupię pierwsze lepsze chyba że ktoś coś doradzi.

Na rower umówmy się dżentelmeńsko chcę przeznaczyć 5tys zł, dodatki wymagane to osobną działka gdzie chciałbym się zmieścić w 1000zł, wiadomo widełki jakieś zawsze są. Nie wiem czy kiedykolwiek wystąpię w jakiś zawodach – raczej chce kupić porządny sprzęt dla siebie na lata.

Pozdrawiam i Dziękuję każdemu za pomoc

Opublikowano
53 minuty temu, shaks napisał:

Trex x- calieber 8/9

https://www.trekbikes.com/pl/pl_PL/rowery/rowery-górskie/rowery-xc/x-caliber/x-caliber-8/p/33193/

Przecieram oczy i nie wiem czy w tym Treku już im totalnie odwaliło O.o Za 2000zł bym tego nie kupił!

Od początku:

Boost141, 5 mm QR- nie standardowy boost na QR.2 piasty średniej klasy na rynku do wyboru.Masakra 

Amor-średni niższy

Napęd-śmiech na sali! SX - 12 dla ubogich.Nie da się tego wyregulować,a żeby było zabawniej dodali korbę(na foto SX) bez osi,w opisie NX,bądź mądry i pisz wiersze xD 

Heble- bez komentarza(może cena 120zł/kpl coś powie)

Godzinę temu, shaks napisał:

Merida Big Nine 500 Lite

Dobry rower-chwalony na forum,wart swojej ceny

Kross Level 8.0

Też  bardzo fajny rower,ale przy Kross,ale gwarancja w tej firmie to jakaś kpina

chcę przeznaczyć 5tys zł,

Zobacz jeszcze na Indiana X9,lub jak chcesz Karbon to X10

Przy X9 -Miażdży te wszystkie bajki powyżej

Osprzęt XT,amor RS(MC),Sztywne osie. Rower gotowy do jazdy

Opublikowano

W treku to mają chyba pocovidowy udar mózgów

Opublikowano

180cm  w Krosie M w Meridzie L  z rozmiarówki

wiadomo że jestem otwarty na inne ciekawe propozycje :)

Opublikowano
39 minut temu, shaks napisał:

180cm 

No to na Indiane X9/10 będziesz jak znalazł na 19"

Ten Giant Kuby,też fajnie się prezentuje na papierze,bo bardzo nie podoba mi się to łączenie tylnego trójkąta :/

Opublikowano
1 minutę temu, kuba79 napisał:

wizualnie

Wizualnie :(

Opublikowano
10 minut temu, Accent_Szaj napisał:

bo bardzo nie podoba mi się to łączenie tylnego trójkąta :/

Wygląda to paskudnie, tylko czy to nie będzie jakaś kolejna moda? To samo wprowadził Cannondale w wyższych modelach Trail. Ceny u nich też poszybowały w górę tak mniej więcej o 500+. Amorek za pięć stówek w rowerze za pięć tyś. złotych...to już jest żenada, o braku sztywnych osi nie wspomnę...

Opublikowano
16 minut temu, kuba79 napisał:

chociaż samo rozwiązanie ma pewnie zalety konstrukcyjne

Ale wiesz to? Może,wtedy bym spojrzał na tą ramę Jeszce raz :D

Chociaż nie bez powodu kratownice rysuje się inaczej ;)

Tak z drugiej strony, to racja, o gustach się nie dyskutuje 

Opublikowano
2 godziny temu, kuba79 napisał:

Jestem nowicjuszem

Eeee tam,dobrze prawisz :D

Co do tego Giant ,to naprawdę z @PiotrekGT kminiliśmy ostatnio o co im chodziło z tym trójkątem O.o

2 minuty temu, kuba79 napisał:

rowerek biegowy

Stary ,toż to esencja w którą stronę zmierzają producenci.

Carbon,napęd 0x0,pewnie waży ze 2kg i w ogóle do lansu z milion xp xD

Opublikowano
3 godziny temu, Accent_Szaj napisał:

kminiliśmy ostatnio o co im chodziło z tym trójkątem O.o

Nie no, trójkąty są spoko...

2 godziny temu, Deco_10 napisał:

Rower za taka kasę i brak sztywnych osi? To porażka jakaś :)

Ale zauważ, że zero blat, wyprzedził epokę. Przy nim jedno blat to zabytek, stąd i wysoka cena.

Opublikowano
8 minut temu, PiotrekGT napisał:

trojkątem

Rozmawialiśmy ostatnio, że nie podoba nam się spawanie nowych ram i że lepiej rower wyglądałby gdyby trójkąt łączył się z rurą jak na foto

MY21XTCSLR292_colorBBlack.thumb.jpg.88d21379b929b7e8a3472243262ff093.jpg

Opublikowano

A o to chodzi, akurat ten giant nie wygląda żle, gorzej jak rura jest poprowadzona wysoko jak w jakichś krossach levelach.

Opublikowano

Mnie tam się podoba ;d

btw za mną pierwszy solidny test Gianta i jestem mega zadowolony, a podjazdy to po prostu bajka 👌🏻

D91FC005-6367-4105-82EC-53B12400D7C7.jpeg
Opublikowano
W dniu 7.12.2020 o 01:42, PiotrekGT napisał:

akurat ten giant nie wygląda żle

Bo to już jest przerobiona fotka, tu masz oryginał

MY21XTCSLR292_colorBBlack.thumb.jpg.d5929d33a1c231e6cd0027a800a55bff.jpg